Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Üdvözlöm az Urakat! B.U.É.K .Ha régi poti a gond hát ime: mivel én is régi vagyok. Csak szólni kell az öregnek!
Köszönjük. Neked is! Már az én gondom megoldódott. A kapcsoló rész volt rossz de megcsináltam.
Uraim! Aki számon tartja a Puskásban a börzék időpontjait, az nem ártana, ha előtte csinálna itt egy kis reklámot, mert mostanában elfelejtek elmenni.
Üdvözlet mindenkinek!
Van a tulajdonomban egy 1960-ban készült textronix szkóp. Tipusa: type 535A ennek a teljesen elektroncsöves készüléknek a javitásához keresek hozzáértő személyt. Hibálya hogy eltünt a képcsőről a vonal. Emlékek kötnek hozzá, ezért szeretném meglyavitatni. Ha valaki vállalná kérem jelentkezzen! cim :tyrex@citromail.hu Előre is köszönöm a segitséget.
Kedves vagy, mert segíteni szeretnél, de talán én nem voltam pontos.
Én is tudom, hogy hol kell megnézni, de hiába... Hiába nézem meg (pl) pénteken, akkor is majd hétfőn jövök rá, - ha történetesen vasárnap pont volt, - hogy elfelejtettem elmenni. Arra gondoltam, hogy ha itt szóbakerül, - esetleg többször is szóbakerül, - (tehát több helyről is jön információ,) akkor kevésbé felejtem el. Teljesen ide illek én is a topicba... Én is már olyan muzeális típus vagyok. Érdekes, hogy programot ma is segédlet nélkül írok, (v. minimális segédlettel,) de még a matek képletek is gond nélkül jönnek, ellenben lemegyek a postára feladni egy levelet, (EGYETLEN EGY BORÍTÉKOT!) és az ablaknál jövök rá, hogy amig felvettem otthon a cipőmet, letettem az asztalra a borítékot, és ott is maradt. A múltkor megbeszéltem valakivel találkát a börzén, (mert vettem egy Pacsirtát tőle,) de egy rémálom volt addig, hogy nem fogom-e elfelejteni. (Szerencsére azt nem felejtettem el, de leégett volna a bőr a képemről. )
na majd akkor felzargatom a topikot hogy biztos észrevedd, egyébként én is pályázok egy pacsirtára ingyen elhozzák nekem bár valószíbűleg elfelejtette az ember de nincs pofám felhívogatni hogy mivan már
Mi lesz jövő héten, szombaton? Csak a nosztalgiára érdemes menni? (Eddig - azt hiszem - csak azon voltam.)
- Tehát, - ha így többet beszélgetünk róla, - talán akkor jobban bevésődik...
Nem értem, hogy miért nem csinálod meg?
A hiba amit leírtál, tipikus szkóp hiba. De félretéve a hülyeséget, lehet, hogy azt a vonalat "vissza lehet csalogatni" a horiz. és vert. szinkron kézi állítgatásával, vagy egyszerűen az automata indítás kikapcsolásával. Aki ilyen szkóppal dogozott, arról feltételezem, hogy meg is tudja csinálni. Tévednék???
Nem most csak sima vásár lesz, én még olyan nosztalgián nem is voltam multkor is vagy 15 percet voltam megvettem ami kellett aztén jöttem mert nem volt időm de majd most jobban szétnézek.
Nekem van egy telefonom rengeteg idöpontot be lehet állitani bele és beirni egy szavas emlékeztetöket. Bisztos van nekedis. Felhuzod egy orával korábra és nem felejted el.
Csak a telefont felejti el a töltőre feltenni, és akkor már - egykönnyen - meg se találja. Ez saját tapasztalat.
Látom, többen ismertek.
Anti GSM telefonos vagyok. Van egy PDA-m, de inkább csak a GPS miatt. Informatikus létemre semmit nem használok belőle. Az SMS-ről annyit tudok, hogy "DEL". Na most ez a készülék a kocsiban van. Tehát, ha nem autózom éppen, akkor az csörghet, dudálhat, ugrálhat... "1619 db nemfogadott hívás" szokott rajta lenni, mikor beülök a kocsiba. "Törli?" "YES"... Van vezetékes telefonom, az a ház minden részében elérhető. (18 db mellék!) Akik gyakran hívnak, már megtanulták, hogy azon kell hívni. Ráadásul a Matáv telefonok ingyen állandóan hívhatók, és az analog hang minősége magasan veri a digitálist. (Bár abban a szerencsés helyzetben nőttem fel, hogy volt otthon telefonunk, de Apám sosem kergetett az asztal körül, ha a WC-re nem telefonnal mentem. Így sosem tudtam rászokni arra, hogy telefonnal a kezemben, (zsebemben) éljem az életem.)
Uraim!
Erősen eltértünk az alap témától, kérem, hogy az amúgy igen érdees beszélgetést inkább az OFF topicban folytassuk, ha lehet! Köszönöm.
Természetesen így lesz, bár - mint írtam (!) - rám teljesen illik a topic címe, azaz lehet(nék) alanya is.
De bocsi!!!
Hali!
Én nem értek annyira hozzá a nagypapától örököltem. Én még kezdő vok. És ezért szeretném feléleszteni, később használnám.
Értem, - ez persze mindjárt más megvilágításba helyezi a dolgot. Akkor az emlékek a Nagypapától származnak.
Annyira sem értesz hozzá, hogy az előbb leírt beállításokall ellenőrizd, hogy nem csak külső jelre vár-e a "fehér csík", hogy elinduljon? (...hogy kezdő vagy, azt értem, de mi az a "vok"?)
Ma megjavítottam a MINIVIDIT. Futott a kép. 4db trimmerpoti volt szétbarmolva a hátulján, ezeket cseréltem majd beállítottam. Nagyon éles a képe, a képcső nagyon jó állapotban van, olyan fényt lehet rátenni hogy világít rendesen Hang viszont nem volt. Az egy dolog, hogy a hangeró poti műanyag tekerője el van törve és körbe forog. Belülről tekertem a potin de hang sehol. A hangszóró volt a bűnös, szakadt. A flexibilis kábeltől a tekercsig vezető vékony szálat megette az idő. Sajnos nem lehet javítani. Külső hangszóróval szól.
Akinek lenne esetleg egy ilyen hangszórója és egy hangerő műanyag tekerője, nagyon hálás lennék érte.
A hangszórót már kidobtam de 10cm átmérőjú 25ohm-os. Nagyon lapos. A tekergető olyan mint a 4 csatornás junoszt tekergetői. Olyan vékony hosszú.
Az ellenállás az nem gond, persze sorba kell vele kötni 18 ohmot. Az nem baj hogy halkan fog szólni. Remélem befér majd mert az eredeti az laposabb. Köszi. Majd valamelyik börzén cserélünk, én adok kimenőt meg ónt.
sziasztok!mint egy három napi munkával elkészült az orion 330 ,sikerült a skálahurozása is ,a dobozon belül van egy régi pecsét miszerint 1950 ben ment át az 1 meo-s kezén
Zoli! Miért olyan foltos? (csiszolva)
Nehogy azt hidd, hogy a munkádat fikázom! Egyszerűen csak azért érdekel, mert én is előtte állok ilyen munkáknak, (itt várnak a pacsirtáim, meg az 520 A -m,) és még nem tudom, hogy mibe futhatok bele. Azt már tudom, hogy polieszter (2 komp.) lakkot használtak a gyárban, de a pácokat még nem tudtam kideríteni.
hooo, pont ilyenem van nekem is, de faipari szakember lévén a faipari részét még nem csináltam meg, és valószínűleg nem is fogom.
Skálahúrt kellett nekem is bele tenni, ezen kívül két gombja szét volt törve, egyet vettem, és egyet meg a két másik töröttből eporapiddal készítettem, ja meg az egyik gomb amit húzogat műanyag lapocskát amin a réz érintkezők vannak széttörtem, és azt is orvosolni kellett némi nyák lemezzel és szintén eporapiddal. Máskülönben nagy baja nem volt, egy kiadós kompresszorozás ráfért, meg a skálahúrral a macera amit életemben először csináltam. Aztán rá jöttem, hogy nem is olyan nagy szám mint számítottam rá. Tök jó gép, de kár, hogy csak a kossuth jön be rajta, meg tán a katolikus rádió, ja meg hádzsime nyelvűek is..
Tehát a foltosság a csiszolás hiánya miatt van. Persze, ez eltűnik a kakkozással, csak a képen ez nem volt kivehető.
A pácolás hiányát nehéz elhinni, de jő lenne ismerni legalább azt a vegyszert.
Szivesen, Zoli barát!
Már alig várom hogy szépen tündököljön a lakásodban. Be kéne rendezned lassan egy szobát rádiómúzeumnak, szerintem úgy igazán szépen mutatna. üdv: Müszi
sziasztok!
egy pár képpel én is betársulnék ide... Az első egy TV készülék Rembrandt FE-852B anno 1953-ból....kb két évig készült mire mindent összeszedtem hozzá (képcső, eltérítő tekercsek...mert a réznyűvők nem kímélték szegényt) egy két cső is hiányzott meg persze az összes szurokszigetelésű papírkondit kicseréltem, a régi házába építve a styroflexeket... képcső Angliából érkezett, philips MW31-xx (nem tudom pontosan) típusú, mágneses fókuszolású kerek típus... a hangszórója meg gerjesztett mágnesű.... de jöjjenek a képek inkább...
újabb tv készülék, magyar gyártmányú orion AT403-as típus... hálózati trafoval, szelén egyenirányítóval, képcső Telefunken AW 43-80, a képe gyönyörű, hófehér fényerő, a hangja pedig minden zajtól mentes... a dobozát most újítom fel ezért még csak a chassis-ról vannak képek...
jön majd még a többi is, mert nagy TV gyűjtő vagyok... mindet felujítom néha ez nem könnyű... sokkal komplexebbek mint pl egy korabeli rádió és sokszor tele vannak pótolhatatlan cuccokkal (képcső, sorkimenő stb) ilyenkor a leleményesség és a kitartás kell nagyon... hamarosan jönnek a többi képek is... VTRGY Munkácsy , Kékes, Tavasz, Carmen, Favorit TV-k, Orion AT302, 505, Budapest AT611, AT650 Sigma vevőkészülékek...
A tv-k után meg majd az orsós magók jönnek ... BRG Mambo, M10, M20, FMV Erkel magnója, Tesla B47, Akai GX4000....de ezekhez még idő kell nem töltöttem át a képeket... Üdv! TamásBP
köszi szépen! Amugy rendes melomban LCDket plasmákat és projectorokat javítok, igazi kikapcsolódás egy egy ilyen öreg gép felújítása... ezeknek még lelkük van és 40 50 év után is működőképessé tehetők... nézd majd csak meg a mai csúcstechnikát akár 10 év mulva.... nemrég 35 darab LG belsejű plasma került be a cégünkhöz, 2004 2005-ös cuccok.... EGY SEM működött már közülük... sokat megcsinálni sem lehetett....
Üdv a régi cuccok kedvelőinek! TamásBP |
Bejelentkezés
Hirdetés |