Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MultiSim - tapasztalatok

Témaindító: SD, idő: Jún 30, 2006
Lapozás: OK   16 / 37
(#) aderka hozzászólása Jan 5, 2009 /

Nekem megvan az Elektronics Workbench 10.
Érvényes License-el. Akinek kell szóljon.
(#) lidi válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Igen valahol a registry-ben, vagy application data-ban tárolja a beállításokat. Így telepítés előtt ki kéne törölni onnan is. Pontosan nemtudom hogy hol, de nekem is volt gondom 1x ujratelepitesnel a regi beallitasok megmaradtak.
(#) nagy_david1 válasza lidi hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

A registry és application data-t hol keressem? Mármint pl documentums and settings vagy program files vagy a windowsba beépült s tehetem újra hogy "felejtsen"?
(#) nagytibor válasza aderka hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Bátorkodnék élni a lehetőséggel.
Köszönöm!
(#) niedziela válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Akkor azt próbáld meg, hogy a Multisim könyvtárában van egy Ultiboard Users könyvtár, abban van egy *.ewcfg fájl.

Azt másold el onnan, hogy ne legyen abba a könyvtárban semmi. Aztán indítsd el a programot, az összes ikonnak ott kell lennie utána.

Üdv!
(#) nagy_david1 válasza niedziela hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Nekem nemtudom milyen 10.0.1-esem van de ilyen könyvtáram nincs is, még a kereső se kapja s az összes ilyen formátumra hallgató file-om az a képen látható mappában van. Valahogy nincs sok kedvem a windowsot újratenni egy ilyen hiba miatt, melyek sajnos létfontosságúak az ultiboardban, lényegébe ezek nélkül semmit nem lehet csinálni

jpg.JPG

(#) niedziela válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Ez jó, ha tudod milyen módot telepítettél akkor azt a fájlt másold el onnan, ha nem tudod akkor az összes fájlt másold el onnan, hogy üres legyen a könyvtár.

ms_stu.ewcfg - student verzió
ms_pro.ewcfg - professonal verzió

....stb

Legjobb lenn az összes fájlt egy másik könyvtárba tenni, és elindítani a programot.
(#) nagy_david1 válasza niedziela hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Hat itt nállam lehet már tényleng csak a windows újratevés segit. Megcsináltam miket mondtál, errefel inditom a programot és ott elkezd "configuralni" s aztán kéri a cd-t, beteszem s aztán szépen magának mindent újra feltesz s indúl hibásan.
(#) lidi hozzászólása Jan 6, 2009 /

Megemlítettem ezt a diódás hibát az NI fórumán
Bővebben: Link

Reméljük kijavítják a köv. verzióban. Amúgy érdemes itt is körbenezni, jelezni a hibákat.
(#) nagy_david1 hozzászólása Jan 6, 2009 /

Még egy olyan kérdésem lenne hogy létezik-e valamilyen "alkatrész pack" amiben kicsit tobb tranzisztortipus van meg stb. Én kaptam pár packet de valamiért nem engedi feltenni, lehet az is hogy nem ilyen "pack" s csak egy "update" volt egy előbbi verzióhoz mi most van a gépemen, nemtudom... Amugy még az is érdekes hibákra kicsit visszatérve hogy pl egy BC szériás tranzisztort leterhelhetek pl 200 voltra es 10 amperre mert az áramkőr ugy is működik anélkül hogy a tranzisztorom elszállna, mi valóságban azt hiszem nem kérdés. Bár nemtudom csak nállam van ez mivel az ultiboardom is mint mondtam megment, és még nem volt inyemre a windows újrarakás úgy hogy még egy ideig azthiszem maradok a multisimnél.
(#) Doncso válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Amiről niedziela beszélt *.ewcfg-file az nem az ultiboardban van. legalábbis ebben a verzióban, hanem a MULTISIM/CIRCUIT DESIGN SUITE/CONFIG-ban, ezt csak onnan tudom hogy nekem is ez van, ott keresd meg a file-t amiről írt, és jó lesz a progid. Elküldenéd azt a pakkot ha megkérnélek?
(#) nagy_david1 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Délután mikor hazaértem átküldöm amim van update multisimhez. Amugy én is pont azt tettem mit most ajánlottál és kérte a cd-t és mindent visszarakott hibásan. Kicsit olvasd el miket irtam előbb, leirtam hogz mi lett akkor ha azt csináltam mit ajánlottál.
(#) Doncso válasza nagy_david1 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Nem azt mondtam mit csinálj, hanem hogy hol találod a file-t

Hát akkor ezzel se lettem okosabb csak mégegyszer megtárgyaltuk amit megtapasztaltam. És visszatérve a pack-re, megnéztem és csak az amit az automatic update letölt ha ráklikkelsz és meti a C-re új mappába, tehát semmi új szerintem, ha még mindig érdekel irj s elkuldom.

nem nem, az is jó, kösz

Itt van, aztán lehet nem nagy durranás, állitólag 10.0.267-es update de én pl mégse tudom feltenni a 10.0.1-esemre. Sok sikert, remélem te valamire tudod használni.

Updates.rar

ok, köszi
(#) Papp Ferike válasza aderka hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Helló.Engem is érdekelne a 10-es verzió.Köszi!
(#) Doncso hozzászólása Jan 9, 2009 /

Uraim, egy problémám lenne multisim 10-ben, annyi lenne, hogy nem értem mitől lehet az, hogyha a sima szkópot használom szimulálásban, az jól működik, de a tektronix szkópot nem tudom működésre bírni, bekapcsol, de nem ír ki semmit, másnak is van ilyen problémája?
Vagy valakinek ötlete esetleg?
Üdvözlet.
(#) lidi válasza Doncso hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Bekapcsoltad ?

osc.ms10

(#) Doncso válasza lidi hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Isteneem, verjetek agyon!!
(#) Doncso válasza lidi hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Már jó is! Köszi szépen.
(#) lidi hozzászólása Jan 10, 2009 /

Ezt írtad:

Áhhh, tényleg eléggé bugos lett ez az új verzió. Nem megy benne a backannotate. Pfff Én igazán szeretem ezt a progit, de ilyenekkel ki tudják ábrándítani a legelszántabb felhasználókat is.
Ha megváltoztatok egy footprintet ultiboardban, majd multisimben backannotálnék, erre kitörli az adott komponenst.

Persze most mondhatnám hogy amennyibe került, ne legyen egy szavam se, de az előző 10.0 verzióban ezzel nem volt gond.
(#) SZIA hozzászólása Jan 23, 2009 /

Hello!
Van egy apró problémám az EWB 9-el, nem enged szimulálni!
A mellékelt képen van a hiba üzenet.
Nem értem, mi a problémája:S
Esetleg vmi tipp?!
Előre is köszi!

1.jpg

(#) niedziela válasza SZIA hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Nincs áramforrás !
Egy elemet + GND -t le kell tenni.
(#) valve válasza SZIA hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Osztom az előttem hozzászóló véleményét. (esetleg csatolhatnád a filet, lássuk a kapcsolást)

Pedig van! Árramforrás is és föld is!
Már próbáltam egyszerü áramkör szimulálását is (ellem, kapcsoló, izzó) de ugyanaz! :\
Ráadásul most már alkatrészeket sem tudok berakni:S
Tegnap felraktam a power Pro-t, mert először az Edu...-t raktam fel, utána kezdtem itt olvasgatni!
Remélem van vmi ötletetek!
köszi
(#) lidi válasza SZIA hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Cserélgettem pár alkatrészt, meg betettem egy védő diódás a fethez. Így megy.

Az ms10-et sajna nem viszi a 9, legalábbis nekem nem megy, ha lesz egy kis időm megépítem így!
De sztem akkor sem fog menni, ugyanis egy egyszerű áramkör sem működik (melléklet), ua-t a hibaüzenetet írja ki mindig!
És amit az előző hsz-emben küldtem képet, azon az is látszik, h amikor alkatrészt akarok betenni akkor csak 1 ablakot nyit meg, és nem tudok alkatrészt lerakni

Ilyenkor mi van?

lampa.ms8

(#) lidi válasza SZIA hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

nemtom, nálam működik.
Következő: »»   16 / 37
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem