Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MultiSim - tapasztalatok
Nekem megvan az Elektronics Workbench 10.
Érvényes License-el. Akinek kell szóljon. ![]() ![]()
Igen valahol a registry-ben, vagy application data-ban tárolja a beállításokat. Így telepítés előtt ki kéne törölni onnan is. Pontosan nemtudom hogy hol, de nekem is volt gondom 1x ujratelepitesnel a regi beallitasok megmaradtak.
A registry és application data-t hol keressem? Mármint pl documentums and settings vagy program files vagy a windowsba beépült s tehetem újra hogy "felejtsen"?
Bátorkodnék élni a lehetőséggel.
Köszönöm!
Akkor azt próbáld meg, hogy a Multisim könyvtárában van egy Ultiboard Users könyvtár, abban van egy *.ewcfg fájl.
Azt másold el onnan, hogy ne legyen abba a könyvtárban semmi. Aztán indítsd el a programot, az összes ikonnak ott kell lennie utána. Üdv!
Nekem nemtudom milyen 10.0.1-esem van de ilyen könyvtáram nincs is, még a kereső se kapja s az összes ilyen formátumra hallgató file-om az a képen látható mappában van. Valahogy nincs sok kedvem a windowsot újratenni egy ilyen hiba miatt, melyek sajnos létfontosságúak az ultiboardban, lényegébe ezek nélkül semmit nem lehet csinálni
![]()
Ez jó, ha tudod milyen módot telepítettél akkor azt a fájlt másold el onnan, ha nem tudod akkor az összes fájlt másold el onnan, hogy üres legyen a könyvtár.
ms_stu.ewcfg - student verzió ms_pro.ewcfg - professonal verzió ....stb Legjobb lenn az összes fájlt egy másik könyvtárba tenni, és elindítani a programot.
Hat itt nállam lehet már tényleng csak a windows újratevés segit. Megcsináltam miket mondtál, errefel inditom a programot és ott elkezd "configuralni" s aztán kéri a cd-t, beteszem s aztán szépen magának mindent újra feltesz s indúl hibásan.
Megemlítettem ezt a diódás hibát az NI fórumán
Bővebben: Link Reméljük kijavítják a köv. verzióban. Amúgy érdemes itt is körbenezni, jelezni a hibákat.
Még egy olyan kérdésem lenne hogy létezik-e valamilyen "alkatrész pack" amiben kicsit tobb tranzisztortipus van meg stb. Én kaptam pár packet de valamiért nem engedi feltenni, lehet az is hogy nem ilyen "pack" s csak egy "update" volt egy előbbi verzióhoz mi most van a gépemen, nemtudom... Amugy még az is érdekes hibákra kicsit visszatérve hogy pl egy BC szériás tranzisztort leterhelhetek pl 200 voltra es 10 amperre mert az áramkőr ugy is működik anélkül hogy a tranzisztorom elszállna, mi valóságban azt hiszem nem kérdés. Bár nemtudom csak nállam van ez mivel az ultiboardom is mint mondtam megment, és még nem volt inyemre a windows újrarakás úgy hogy még egy ideig azthiszem maradok a multisimnél.
Amiről niedziela beszélt *.ewcfg-file az nem az ultiboardban van. legalábbis ebben a verzióban, hanem a MULTISIM/CIRCUIT DESIGN SUITE/CONFIG-ban, ezt csak onnan tudom hogy nekem is ez van, ott keresd meg a file-t amiről írt, és jó lesz a progid. Elküldenéd azt a pakkot ha megkérnélek?
Délután mikor hazaértem átküldöm amim van update multisimhez. Amugy én is pont azt tettem mit most ajánlottál és kérte a cd-t és mindent visszarakott hibásan. Kicsit olvasd el miket irtam előbb, leirtam hogz mi lett akkor ha azt csináltam mit ajánlottál.
Nem azt mondtam mit csinálj, hanem hogy hol találod a file-t
Hát akkor ezzel se lettem okosabb csak mégegyszer megtárgyaltuk amit megtapasztaltam. És visszatérve a pack-re, megnéztem és csak az amit az automatic update letölt ha ráklikkelsz és meti a C-re új mappába, tehát semmi új szerintem, ha még mindig érdekel irj s elkuldom.
nem nem, az is jó, kösz
Itt van, aztán lehet nem nagy durranás, állitólag 10.0.267-es update de én pl mégse tudom feltenni a 10.0.1-esemre. Sok sikert, remélem te valamire tudod használni.
ok, köszi
Helló.Engem is érdekelne a 10-es verzió.Köszi!
Uraim, egy problémám lenne multisim 10-ben, annyi lenne, hogy nem értem mitől lehet az, hogyha a sima szkópot használom szimulálásban, az jól működik, de a tektronix szkópot nem tudom működésre bírni, bekapcsol, de nem ír ki semmit, másnak is van ilyen problémája?
Vagy valakinek ötlete esetleg? Üdvözlet.
Ezt írtad:
Áhhh, tényleg eléggé bugos lett ez az új verzió. Nem megy benne a backannotate. Pfff Én igazán szeretem ezt a progit, de ilyenekkel ki tudják ábrándítani a legelszántabb felhasználókat is. Ha megváltoztatok egy footprintet ultiboardban, majd multisimben backannotálnék, erre kitörli az adott komponenst. ![]() Persze most mondhatnám hogy amennyibe került, ne legyen egy szavam se, de az előző 10.0 verzióban ezzel nem volt gond.
Hello!
Van egy apró problémám az EWB 9-el, nem enged szimulálni! ![]() A mellékelt képen van a hiba üzenet. Nem értem, mi a problémája:S Esetleg vmi tipp?! Előre is köszi!
Nincs áramforrás !
Egy elemet + GND -t le kell tenni.
Osztom az előttem hozzászóló véleményét. (esetleg csatolhatnád a filet, lássuk a kapcsolást)
Pedig van! Árramforrás is és föld is!
Már próbáltam egyszerü áramkör szimulálását is (ellem, kapcsoló, izzó) de ugyanaz! :\ Ráadásul most már alkatrészeket sem tudok berakni:S Tegnap felraktam a power Pro-t, mert először az Edu...-t raktam fel, utána kezdtem itt olvasgatni! Remélem van vmi ötletetek! köszi
Cserélgettem pár alkatrészt, meg betettem egy védő diódás a fethez. Így megy.
Az ms10-et sajna nem viszi a 9, legalábbis nekem nem megy, ha lesz egy kis időm megépítem így!
De sztem akkor sem fog menni, ugyanis egy egyszerű áramkör sem működik (melléklet), ua-t a hibaüzenetet írja ki mindig! És amit az előző hsz-emben küldtem képet, azon az is látszik, h amikor alkatrészt akarok betenni akkor csak 1 ablakot nyit meg, és nem tudok alkatrészt lerakni ![]() ![]() Ilyenkor mi van? |
Bejelentkezés
Hirdetés |