Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Asszem te erre gondolsz
Ha tovább mész a 4-es villamostól távolodva, a 6-os villamos felé, akkor az árvill mellett kb 50 méterre van egy pince bolt, ahol kedvesek, és sokkalta jobbak az árak is!!! A másik pedig innen 5 percre: Mikronika PC Ipari és Kereskedelmi Kft. 1111 Budapest, Budafoki út 10/b keresd meg térképen!
Köszönöm ez pont útbaesik és nem a tömegnyomorban van!
Hali. egy hőmérő kapcsolásban szerepel egy forr forgású potméter. A helyett lehet simán használni egy normális trimert? csak az a különbség, hogy nehezebb, lesz bekalibrálni?
Idézet: „forr forgású potméter” Tisztázzuk:ez milyen poti is lenne?
több forgású.... nem tudom hogy került oda forr forgású
Heli poti, helikális potencióméter.
Nyugodtan használhatsz simát is helyette, csak nehezebb lesz pontosan belőni. Esetleg lehet pl 2-t sorbakötni, a másik kis értékű legyen, így pl 100k helyett rakj be 100k, és pl 100ohmos potit, a 100 ohmos lesz a finomhangoló.
Sziasztok!
Egy kezdő kérdésem lenne. Van egy sime erősítőm, ami 1x-et erősít. A kérdés az lenne, hogyha én ezt az erősítőt egy olyan 5V-al táplálom meg amin van valamekkora zaj...pl +-250mV, és a bemenetére egy nagyon stabil 1V-ot adok akkor a kimeneti jelemen is rajta fog csücsülni ez a zaj vagy nem? Tehét kérdés az hogy egy sima erősítő mennyire zajtűő? A másik hogy mi a különbség pl a TI oldalán említett erősítő és külön kiírva hogy videó erősítő között, a különbséget nem típus szinten értem, hanem pl nagyobb a belő ellenálása vagy jobban elnyomja a zajt? Előre is köszönöm!
azaz! Heli poti. erre gondoltam, csak nem tudtam a nevét. kösz!
Hali. ha megépítem ezt a kapcsolás, a rajz szerint, fog működni?. nem kel még a GND lábát, és a V+ lábát bekötni? nemigen értek ehez, azért kérdem
Hello!
Dehogy nem, csak a rajzprogramok hanyagolni szokták a táplábakat. (analógnál nem illik, csak digitálisnál) A C2-ről vedd le. üdv! proli007
Tehát akkor GND és a V+ lábát be kel kötni, márpedig úgy, hogy a + lábát, egyszerűen a +ra, és a GND lábát, pedig a - oldalra?
Így igaz! a 2. lába a mínusz, a 3. lába a plusz.
Még annyi, hogy a + oldalát, a dióda elé, vagy a dióda után, ahol a led-ek vannak? vagy az mindegy?
Idézet: „A C2-ről vedd le.” Ez mit jelent?
akkor gondolom, a a kondi, és a LED-ek közül....
Sziasztok!
Megvettem életem első (normális) multiméterét, egy MAXWELL MX-25 201! Nagyon pofás darab és az ára is elfogadható! Kicsit nagynak találtam a készüléket, mert az ez előtti "NO NAME" multiméterem kb. ennek a fele volt, de nagyon szépen néz ki, jó nagy kijelzője van! Úgy érzem, hogy jót választottam, és ugyebár a célnak megfelel!
Valamennyire biztos! De amúgy egy készülék se mér hajszálpontosan!
Ha ezeket ellenőrzöm akkor elég? - Hőmérséklet (Digitális hőmérő VS. Multiméter hőmérője) - AC (konnektor) - DC (5V, 800mA Nokia E51 töltő)
Sziasztok!
Interneten találtam egy kapcsolást ahová kell egy tekercs ami 5 menet 8 mm-es átmérőre, 0,3-0,5 mm átmérőjű rézhuzalból készült, és azt szeretném megkérdezni, hogy ezt lehet-e helyettesíteni valami ilyennel?
Aha értem, köszönöm a gyors választ.
Ha ezeket ellenőrzöd, egyikkel sem fogsz referencia értéket kapni. AChálózat ingadozik, 200tizenakárhánytól 200harmincakárhányig is elmehet, hőmérséklet, nem biztos, hogy tökéletes kontaktot tudsz kialakítani a mérendő tárgy és a hő érzékelője között, nem biztos, hogy a szobai higanyos hőmérőd hajszál pontos.
Nokia töltő 5V 800mA valószínű nem pont 5V jön ki belőle, hanem 800mA terhelés hatására áll be 5V-ra. Elégedj meg azzal, hogy pontos és kész, és akkor pontos lesz. Amire neked kell arra túl pontos is, mire eltelik egy pár év addigra úgyis rájössz mik a fityfenéi, mi az amiben nem pontos.... Az enyém is elég jó és drága volt, de az ellenállást 0,3ohmmal eltéveszti felfelé. Így azt mindig rászámolom.
na lehet. Kondi és ellenállást, próbáltál? amúgy mennyiért akasztottad?
hali azt szeretném megtudni, hogy egy hagyományos 3,5 digites LCD kijelzőn, ki az az nc? van rajta ilyen láb, hogy nc. Az figyelembe se vegyem? És az smd icl7136-on is van egy pár ilyen kimenet, hogy nc
Not Connected
Sziasztok! Pontosan nem tudom, hogy hova is kellene írnom a következő kérdésemet. Hátha tud itt valaki segíteni nekem. Feltettem egy rajzot, ami elvileg egy fázissorrend ellenőrző. Szeretnék megkérni bárkit, aki jobban ért hozzá nálam, hogy működő képes-e. Előre is köszönöm!
Fázissorrend rajz.
Szia!
Itt van működőképes kapcsolás!
Üdv
Kérdésem lenne a mátrix kapcsolással kapcsolatban. Sok cikket meg fórumot olvastam erről, de valamit még mindig nem értek (vagy valamit rosszul gondolok). Ha jól tudom így kell bekötni a LED-eket a 2D-s mátrixban. Hogy tudom azt megoldani (ez egy egyszerűsített rajz) hogy csak és kizárólag a 2 bekarikázott LED világítson? Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |