Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   232 / 2506
(#) Dj TSM válasza vicsys hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
kosz a segitseget,ez jo lessz.Csinaltam egy tuti vegfokot 2x500watt 4 ohmon,es erre lessz a bekapcsolas megoldva,persze meg egy lagy inditot is alkalmazok.Akartam egy olyan erositot aminek az elolapjan nincs semijen gomb vagy kapcsolo,potenciometer meg hasonlok,csak egy ketszinu led dioda ami mutatja mikor van be es kikapcsolva.Ez igy sikerul is,egy teljesen automata erosito,minden vedelemmel ellatva,ami raadasul meg automatikusan be is kapcsol ha jel van a bemeneten.Ha teljesen kesz lesz felteszek rola kepeket,es megegyszer kosz
(#) blasz hozzászólása Jan 9, 2009 /
 
sziasztok csak egy kérdésem volna,van egy denon pma 425r erösitőm ami inkább füt mint szol,de már meguntam javitattni.Nem lehetne e bármilyen megoldással feltuningolni rendes teljesitményre bármilyen modszerrel cserével.Én ugy gondolom itt olvasván hogy itt vannak az igazán hozzáérttő emberek azért fordultam hozzátok.Bármilyen megoldás érdekel,hozom viszem,küldöm bárhová,és a vélemények is természetesen.Full amatör vagyok,de szeretek pepecselni. Előre is köszönöm
(#) Akashi válasza Holubek hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Milyen hangfalakat akarsz hajtani???
Véleményem szerint ez már életveszélyes.
(#) djloui hozzászólása Jan 9, 2009 /
 
Nekem két ÁGOTA ds 1200-am van igaz középmagasra használom de használtam már mélyre is nem vettem észre hogy valami baj lenne a mély tartománnyal ezy csak 2X300 W 8Ohm-on nem nagy végfok viszont jó gyors. Nem hinném hogy egy hangrendszer hiányos lenne a 30Hz alatti freq tartománytól, a TDA-t meg azért ne hasonlítsuk hozzá, mert az az ÁGOTÁHOZ képest csak egy ellenállás.
A QSC pedig egy sokkal magasabb kategória, ráadásul digit ha nem húsz éves cucc, még jó hogy jobban szól.
A közép és magas pedig azért volt jó, mert drága volt, hidd el ezt én is megtanultam, ami olcsó kicsit jó, ami drága nagyon jó,"klasszisokkal jobb".
(#) Dj TSM válasza blasz hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Udv Es ez az erosito tranzistorors vagy ic s?
Meg fontos hany wattot tud bizonyos impedanciakon.Mert a nemmegfelelo hangfalak is okozhatjak a tulzott melegedest.Vagy valami meghibasodott benne,de gondolom szolni azert szol tisztan nem??Atalakitani,vagy tovabb javitani minden vegfokot lehet,persze nemmindegy,hogy tranzosztorosat vagy pedig ic set,meg persze nagyobb teljesitmenyt is csak az erositoben levo transzformatortol fuggoen lehet novelni,meg aztan a hutoborda lehet,hogy kicsinek bizonyulna ha esetleg novelni akarnank a wattok szamat.De kepek nelkul minden nehezebb.Neten nemtalaltam hozza semmi bekotest,csak a szervizkonyvet de azt sajnos nemadjak ingyen.
(#) blasz válasza Dj TSM hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
4-16ohm-os talán 2x40-60 wattos.Sajna tök semlegesen szol,se mély/ami nagyon hiányzik/se sok magas,tök semleges.a végfok tranzisztoros,ha jol tudom elötét ellenállást cseréltek rajta/az a fehér porcelán izé/,már vagy 4-szer de kidurran mindig.hangfalat már probáltam mást is de fél hangerö előtt már szerintem vagy 70-80 fokosa végfok.Mit fotozzak le belöle?
(#) MPedro válasza blasz hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Mikori az erősítő ? Nem lehet, hogy "elfáradtak" a táp-elkók ?

P.
(#) Dj TSM válasza blasz hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
A vegfok reszet kellene lefotozni az alkatreszek oldalarol es az aljarol is,talan valamit segit.Szerintem a vegfokban lessz valami hiba,a kivezerlesnel vagy az A osztalyban,de ha mindig kiegeti a porcelan teljesitmeny ellenalast akkor bizony ott komoly gondok vannak,meg kell merni,hogy nincs e veletlenul egyenfeszultseg a kimeneteken,es azt is,hogy mennyi a feszultseg eses azokon a porcelan ellenalasokon amik allatalaban 0,22 vagy 0,33 esetleg 0,47 ohmosak szoktak lenni kb 5 wattra.Ezek ritkan szoktak leegni,csak abban az esetben ha tul magas aram vagy feszultseg halad at rajtuk,de ez a hangszorok karara is szokott menni.
(#) blasz válasza Dj TSM hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
6 éve vettem használtan 4 honapig ment azota fütöm a szobát vele.még használom ugyhogy az alját nemtom fotozni mert irto macera szétszedni.azt elfeledtem mondani hogy a hangválto tekercseket füti ha hangosan használom akkor a mély és a magas tekercsek müanyag háza megolvadt.már megtanultam hol a határ nála amig mükszik,de azért rohadtul idegesitö.este tudok feltenni képeket a belselyéröl olyan 7 körül akko menek haza.
(#) blasz válasza Dj TSM hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
az ellenállások 0.1ohm 5watt,és mértem egy.feszt de szinte nulla
(#) Akashi válasza blasz hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Lehet hogy A-osztályú ? "inkább fűt mint szól"
(#) blasz válasza Akashi hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
asszem meghirdetem,akarok helyette egy végfokot 80.150 watt között.de nagyon köszönöm a segitségedet
(#) Bassmester válasza djloui hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Tudom jól hogy a két végfok köszönő viszonyban sincs, nem is volt szándékomban összemérni a kettőt, csupán azt akartam érzékeltetni hogy igenis használható az Ágota mélyvégfokként is. A TDA is jó arra amire nekem kell, de egy kis DS-300 klasszisokkal jobban szól nála, nem véletlenül kerül cca.70.000 Ft-ba. A legjobban az nyűgözött le benne, hogy nagyon precízen kordában tartja a hangszórót, még teljes kivezérléskor is, a dinamikája pedig lehengerlő.(szerintem)
(#) djyuri hozzászólása Jan 9, 2009 /
 
Üdv,

Egy percre zavarnék

Melyik jobb egy végfoknak?
1.- 64VDC (ami max 62-re csökken le)
2.- 75VDC (ami max 68,7-re csökken le)

2/b.- Lehet valahol mérni,hogy stabil-e a 68,7,azaz nem-e erősen szűretlen(AC jellegű)
Csak szkóppal lehet mérni,hogy lüktet-e a táp? Vagy elég gyorsan mér egy optimális műszer,hogy stabilnak lássam a feszültséget?


Köszönöm!
(#) hapro válasza djyuri hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Melyik jobb egy végfoknak..erre nem lehet válaszolni.
2/b: mihez képest kell stabilnak lennie?
Ha graetz+puffer kondi van az már elég "stabilnak" számít egy végfokhoz.
Konkrétabb kérdésekre konkrétabb válaszokat lehetne adni.
(#) PetAd hozzászólása Jan 9, 2009 /
 
Hello
Megépítettem ezt a TDA2003-as erősítőt, de nagyon zajos, a pc 12 voltos ágáról üzemeltetem, ha kihúzom a jack csatlakozót akkor elhallgat. Próbanyákra építettem meg egy olcsó kínai pákával és elég rondán tudtam csak odaforrasztani lehet ez a zaj oka? A pc-t és az erősítőt egy méteres árnyékolt vezetékkel kötöttem össze. Az alkatrészek mind újak az 1000 µF-os kondin kívül azt úgy bontottam. A hangfal 20Va-es 4 Ohmos
Ez lenne a híres földhurok?
Mellékeltem a kapcsolási rajzot és egy mintát amit mikrofonnal rögzítettem.
(#) dbase válasza PetAd hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Külön táprol üzemeltesd szerintem.
Ez nem földhurok, az bug. Ez olyan vinyo zaj.A hálókártyáról kösd le a cd romra menő vezetéket, az is szokott ilyen zajt adni.
(#) PetAd válasza dbase hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Kösz, egy 2x6 voltos 7VA-es puskás trafórol akarom üzemeltetni. Az ic adatlapja szerint 12 volton 4 wattot ad le, elég lesz neki ez a táp?
(#) djyuri válasza hapro hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
HY

ok

Arra értettem,hogy a változó (nem váltakozó) feszültség a jó vagy a stabilabb.

Persze,hogy van....diódák 180A...kondik nem ilyen drasztikusak,de újak és össz oldalanként 23600 mikro

A 64-es tápomba pedig 50A és 30000 mikro oldalanként.
(#) hapro válasza djyuri hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Akkor továbbá is az a kérdés melyik jobb?
Mire akarod használni?
Természetesen minnél stabilabb annál jobb.

Gyakorlatilag megerősítést szeretnél abban, hogy az egyik tápod 180A diódahíd 23600µF a másik pedig 50A 30000µF és melyik jobb?
Ha építesz nem gondolom, hogy 50A-es diódahídnál kellene nagyobb akármilyen végfokhoz.
kondik mennyisége meg végfoktól függ, ezért a kérdés mire akarod használni.
valammilyen végfokhoz elég 1000uF, valamihez meg raknak 500.000µF-ot is.
(#) djyuri válasza hapro hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Rendben.

Azt hittem egyszerű
Először felteszem újra Egy teljesítmény végfoknak pl. a munkapontjának vagy nem tudom milyen feszültség,rövidzár és egyéb belső figyelő áramkörök vannak,tehát úgy az egész rendszernek melyik a jobb...ha egy stabil 64-ről járatom....vagy a nagyobb feszültségű tápról,ami 75-ról le tud esni egészen 68,7-ra...mindkét esetben maximális teljesítményre hajtottam ki a rendszert. (nagyobb feszen még kicsit nagyobbat is szól...ott 50V-os jelet mértem a kimeneten,míg a 64-es tápon 47-48V.)


Amire használnám: (ha jól értettem ez a kérdés)
egy 800W-os végfokot hajtok róla. Ha a 64V-os tápon hagynám,akkor ott még két 300-as magas végfok is van. De teszt erejéig mindkét esetben inaktívvá tettem a magas végfokokat. De nem hangosításos cucc..."csak" itthoni,de ütős.

A tápok diódáit és kondijait átvariálhatom,de nem hiszem,hogy számítana.
(#) hapro válasza djyuri hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Aha.. így már világos.
Az semmiképpen sem tesz jót egyik végfoknak sem, ha nagy feszültség esés van.
A helyedben a kisebb stabilabb tápot használnám. Jó sok kondival, mert az segíthet a feszültségesés leküzdésében.
(#) Dj TSM válasza blasz hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Hogy ha a hangvalto tekercsekis nagyon melegednek,akkor a hangszorokban is lehet baj,probaltad mar mas hangfalakkal??Nekem akkor csinalt hasonlokat az erosito amikor a hangszoro tekercse megvolt kapatva es tul kicsiny lett az impedanciaja.Ez magyarazna a kiegett kimeneti ellenalasokat meg az erosito nagy melegedeset,szerintem a hangfalakkal lessz a gond.Egy probat meger.
(#) djyuri válasza hapro hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
OK


köszönöm. Akkor marad a 64V. És akkor rákötöm a magasakat és a jövendőbeli 300-as kiegészítő szub végfokomat erre az új trafóra.
(eredetileg ez is volt a tervem,de vitatkoztunk,hogy valóban ezer wattos trafót vetem vagy sem....így bekötöttem csak mára)

De akkor nem fogom többet

Köszönöm!
Szép estét!
(#) Bassmester válasza PetAd hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Szólni fog vele, de nem elég a stabil üzemszerű működéshez. A tranyós fejhallgató erősítőmbe (2x2W 8 Ohm) ilyet szereltem. 1 fülessel még oké, 3-mal már hallhatóak a korlátai. Egy 20VA-es toroidra fogom kicserélni.
(#) agressiv válasza blasz hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Akkor lehet, hogy nem az erősítőd rossz hanem a hangszóróid zárlatosak
Főleg mivel én még olyat nem halottam, hogy mély sincs benne meg magas sem igazán, Mérd meg a hangfalaid ellenállását és máris kiderül a trupisság!
(#) ImiDj válasza blasz hozzászólására (») Jan 9, 2009 /
 
Nekem volt ilyen esetem egy hangfallal abban a mely tekercsnel a kondi volt a kakuktojas.Meg keves hangeronel nem volt gond de nagyobbnal mar kikapcsolt az erosito.Ja meg nem volt mely csak vcalami ordito hang.Kiprobaltam masik hangfallal es lam mukodot.Szerintem a kondi elfaradt a hangfalbban vagy a tekercs a hangszorobban oszeeget. :yes:
(#) PetAd válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
Mit jelent hogy nem elég a stabil üzemszerű működéshez? Csak szobában használom zenehallgatásra ezért mindig elég halkan hallgatom, így sem lenne elég?
(#) szamóca válasza PetAd hozzászólására (») Jan 10, 2009 /
 
A trafód teljesítménye kevés. A 7VA 12VAC (~16VDC) már monoban sem elégséges. Az hogy hallkan hallgatod, nem mérvadó, ugyanis egy hosszútávú jól megépített készüléket mindig ajánlott tartós max. üzemre méretezni. Ki tudja milyen kedved lesz holnap?
(2x2W körül ki lehet venni így is belőle, csak ha megemeled a hangerőt a basszusoknál fulladni fog)
(#) wasabiattila hozzászólása Jan 10, 2009 /
 
SZiasztok kaptam egy DENON AVR-700RD erősítőt távirányító nélkül,nemtudom hogy milehet vele mert nemreagál bármelyik gombot nyomogatom.A volt tulaját megkérdeztem állítólag ha huzamosabb idig kivan húzva a hálózati dugaljbol képes elfelejteni mindent.Mitcsináljak hogy életett leheljek bele? SEGÍTSEN VALAKI!!
Következő: »»   232 / 2506
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem