Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én nagyon lovagias vagyok a lányokkal, pláne a hölgyekkel! Nem az Eszter nénivel volt a baj. Közölték: úgysem tudnak olyan órarendet csinálni, ami mindenkinek jó! Oldjuk meg az ütközéseket ! Ezt nem Eszter néni mondta (Ő megtett mindent, hogy nekünk jó legyen - ő volt az egyik szerethető ember Veszprémben! Tényleg kedves volt! Egy kezemen meg tudom számolni őket!) , hanem a neptunos admin! Itt Baján egy kis fősuli van! ilyen gond nincs! Minden jó, de itt is vannak gondok azért, de nem összemérhető!
Nálunk a reg héten még megnyitják a neptunt. Esetenként még utána is lehet intézni... szerintem ez így korrekt, ráadásul a mi szakunk/karunk ügyintézője nagyon engedékeny és elnéző
Próbálj tiszta telepítést. Formattáld le a vinyót, telepítés megkezdése előtt. Ez sem 100%...
Pont így csináltam, és két winchesteren is megcsináltam. Túl sok idő megy el erre a nyomorult gépre és mindig kitalál valamit.
Valakinek ötlete még esetleg?
Onnan megy. Már 50x csináltam ilyet legalább. Az a normális módja, hogy felmásolja a merevlemezre a fájlokat és amikor elsőre újraindítja magát, akkor már onnan dolgozik. Most is így csinál csak éppen valami hardverrel, vagy tudom is én mivel van baja.
Rákerestem google-ben, de nem találtam egyértelemű magyarázatot, vagyis nekem nem világos.
Egy idézet: "Imádom Bill Gatest! Király! Windows a legjobb! Ne lőj, kérlek ne, áááááh!" Aki megmondja honnan...
Inkább a megoldással rukkoljatok elő, ha lehet! Köszi!
Szia!
Szinte biztos, hogy hardver ütközés lesz a hiba! Én akkor jártam így amikor régi PII-es gépbe raktam DVD lejátszót-írót. Amíg nem volt fent a Windows minden jó volt de feltelepülés után megállt. Van egy olyan gépem is, ami DVD íróval csak akkor indul el, ha benne van a XP telepítő lemeze! Szerk.: Ha kicserélem a meghajtót CD olvasóra vagy íróra, akkor működik!
BIOS-ban tiltsd le/kapcsold ki az alaplapi "integrált" vírusvédelmet, és így állj neki a telepítésnek.
Mindent kipróbáltam, de ragaszkodik az álláspontjához.
"UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME" csak jelent ez valamit egy avatott szem/fül számára. A flopy nincs bekötve, de bios-ban ezt letiltottam. Ez okozhatja az xp eme idegbaját?
Megpróbálom, nm is tudom miért vettem ki. (Ne kerregjen nekem!)
Most egy másik fórumon találtam valakit, aki úgy oldotta meg eme problémáját, hogy az ide kábel alaplapi felén hiányzó 1 darab lyukat kifúrta?!? Ezt is megnézem... szerk: nekem végig lyukas, szóval nem értem
Én tavaj az Ektf-en örültem, hogy nagy nehezen felvettem mindent, az órák meg persze egyszerre voltak. De a tanárok rendesek voltak, elnézték, hogy pár percig itt, aztán pár percig ott voltunk. Esetleg egy plusz beadandóval jutalmaztak minket, mert ugye többen voltunk ilyen cipőben
Szerencsére az idén végre, már semmilyen felsőoktatásban nem veszek részt :smoke:
Kedves Kolléga, ezek szerint mindenhol mi lennénk a bizonyos nyuszikák, és olyanért is minket tolnak le, amiről nem tehetünk! Ezért az én önérzetem igencsak ágáll, és ha végeztem a nappalim, akkor lehet, hogy kicsapom a balhét, és az oktatási miniszterig, ombudsmanig, esetleg az EU-ig is elmegyek! Ez tarthatatlan, főleg ami a Pannon egyetemen (ex. Veszprémi Egyetem) folyik! Mind oktatói hozzáállás, mint "szervezettség" értelmében! Ez csak egy a sok közül! A többin is ez van? Van Kandós ismerősöm is, ő sem mond jobbat...
Már több helyen is azt olvastam és az egyik hibaüzenet is olyan utalásokat tesz, hogy nyolcvan eres kábelt kellene használnom a winyóhoz. Azt szeretném megkérdezni, hogy a 40 tüskés csatlakozós ide kábelből van olyan amineben 80 ér van? Mire jó az?
A Paralell ATA 66 /100 kábel. Minden ér mellett fut egy test, árnyékolás miatt. Javítson ki valaki, ha tévednék!Szerk.: Így az egymásrahatás csökkent, és növelni lehetett az átvitel sebességét!
Tovább ment! Valami UDMA-t a Winyó IDE csatornáján, vagy mit Disable-re állítottam és már megy is tovább. Akkor ezt elmagyarázná valaki, na meg a 80 eres IDE kábelt is?
Legjobb tudomásom szerint UDMA az egy kezelési mód (Talán chache?), és kikapcsolásával lassabb a winchester!
ja és a csatlakozó az természetesen 40 pin! A kábel van speckó módon csavarva és árnyékolva! Gyorsabb átvitel érdekében.
Holnap szerzek be 80-as IDE-t, aztán az UDMA-t visszakapcsolom. Igazából két lehetőség volt AUTO vagy DISABLE...
Jó éjt Srácok!
Jó reggelt mindenkinek!
Ma reggel kelek fel (5:45) húzom fel a redőnyt és nézek ki, fénylik minden na mondom magamban: valaki leónozta az utat meg mindent... Nem baj.. majd ma megkérdezek egy pár embert hogy nem láttak-e egy óriási pákát az úton menni Szerintetek mit válaszolnának? Üdv!
Azt, hogy nem csak pákápal lehet ónozni... :yes:
Az UDMA az egyerőforrás kezelő( és allokalizációs egység), ami a processzort tehermentesíti, és adott soros párhuzamos adatforgalmú eszközöket lokalizálja, használja, kezeli. Vagy is ha másolsz lemezről lemezre, betöltesz valamit, az az UDMA vezrlő látja el, addig a CPU foglalkozhat a program feldolgozásával, és nem azzal, hogy hogy az adatokat hivogassa, meg betöltögesse a RAM-ba, majd utána a CPU dolgozza fel.
Amit eotvospm írt, az úgy igaz ahogy van!
Na, még egy Pannonos... Min buktál ki ennyire? Milyen karon/szakon vagy?
Szerintem kémiai ónozó-ónfürdő volt. Esetleg galvanikus ónozó nem lehetett? Csak tipp volt! Ti mit gondoltok? :whistle:
Az DMA (Direct Memory Access) egy adatátviteli módszer egy periféria és a CPU operatív memóriája között. Ilyenkor nem a CPU fog utasítások végrehajtása során olvasni adatokat a perifériáról és azokat szintén utasítások végrehajtásával lepakolni a memóriába (ezt hívják PIO módnak - Programmed Input-Output), hanem egy olyan hardvereszköz (a DMA vezérlő), ami a kezdő memóriacím és az adatmennyiség felprogramozása után a perifériáról egymás után beolvasva az adatokat a memória növekvő címeire leteszi azokat.
A CPU a DMA-s adatátvitel ideje alatt foglalkozhat teljesen más dolgokkal, míg PIO adatátvitel esetén erre nincs lehetőség. A PC-kben a DMA-s adatátveitel legszembetűnőbben a hard diszkek elérésénél érhető tetten, itt mozognak ugyanis rendszeresen nagyon nagy mennyiségű adatok. Az IDE csatolóknál alkalmazott DMA-s adatátviteleknél többféle sebességi és módbeli szabvány létezik (Multiword DMA, Ultra DMA, ezeken belül is különböző kategóriák), de mindnek a lényege az, hogy a CPU utasításvégrehajtásai nélkül juttatja el a memóriába vagy onnan ki a perifériára az adatokat. A különböző DMA-s adatátviteleknél olyan nagy sebességek érhetők el (többtíz MHz-es frekvenciák a jelvezetékeken), ahol már nagyon számít a kábel nagyfrekvenciás viselkedése is (pl. hullámellenállás). Ezért kell a nagy sebességű UDMA adatátviteli módokhoz 80 eres kábel, ahol minden második ér GND, egyébiránt ugyanaz a 40 ér megy benne, mint a 40 eresben. A közbülső GND-k a jelvezetékek egymásra hatásában és a hullámellenállások kialakításában játszanak fontos szerepet. Nagy sebességű DMA-s átviteli módokat 40 eres kábelen használva rendkívül megnövekszik az átviteli hibák száma, amit az operációs rendszerek szoktak érzékelni és ilyenkor lassabb módba, extrém esetben PIO módba is visszakapcsolhatják az adatátvitelt.
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy nektek a HE Store-s rendelésetek ált. mennyi idő alatt készül el? (értem ezalatt hogy minden tétel zöldre vált a rendeléseim menüben). (Minden van raktáron,úgylátom) köszi szépen Üdv Kicsa
Nekem szerencsére semmi bajom, mert én Bérescseppen élek, és munkabéren!
Minden második ér árnyékolás a nagyobb átviteli sebesség elérése érdekében.
Köszönöm Mindenkinek, aki mesélt nekem a DMA-ról és UDMA-ról!
Mostmár szépen működik a gép és minden rendben van. Közben pedig a notebook-omon megjelent valami trójai és még valami kis érdekes dolog. A NOD32 észreveszi, de nem tud vele kezdeni semmit. Valaki itt ajánlott valami jó kis vírusírtót a héten, de nem találom. Segítenétek, hogy melyik a leghatékonyabb progi, ami szépen ki is pucolja a vírusokat és barátait?
Víruskeeper 2009 pro nállam nagyon jól bevált, a panda mellett, semmi instabilitást nem okoz, a noteboookon már egy kicsit lassúbb de nem okoz különösebb problémát sem.
Mire használod a géped, hogy ennyi vírus betalál nállad? Évente egyszer ha egy súlyosat kapok, és pár egy pár "kicsit" amit rögtön lepucol a virus "macerátorom". A egutóbbit 20 perc keresgetés után kézzel lepucoltam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |