Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   129 / 1180
(#) llaci56 válasza mex hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

De akkor mi a gond? Rá van rajzolva!
(#) kovacspista válasza Frankye hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

köszönöm! Pista
(#) mex válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Nekem nincs gondom,pusztán segiteni akartam a kérdezőnek a képpel,talán igy könyebben betudja azonositani a potméterének kivezetéseit....
(#) zolika59 válasza spin01 hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Próbálkozz 7812-vel és nyugi.
(#) llaci56 válasza mex hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Bocs, azt hittem, hogy a képen AZ a poti van.
(#) bögyik87 hozzászólása Jan 9, 2009 /

Sziasztok szeretném tudni gogy milyen alkatrész és hogy mire való

P1000112.JPG

(#) lidi válasza bögyik87 hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Bővebben: Link

Pl motor meghajtásra jó.
(#) bögyik87 hozzászólása Jan 9, 2009 /

Köszi szépen
(#) bögyik87 hozzászólása Jan 10, 2009 /

Sziasztok

van nekem egyLM393N IC-m mire való mre szokták használni
(#) llaci56 válasza bögyik87 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

Köszönjük, hogy elmondtad.
(#) BGyurci válasza bögyik87 hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

Low power dual voltage comparator, vagyis két db alacsony teljesítményfelvételű feszültség összehasonlító egy tokban.

Hasonlóan sok felhasználási terület van mint egy kettős műveleti erősítőnek. Ha rám hallgatsz építs vele egy hőfokszabályzót, esetleg a két felét felhasználva ablak komparátorként autó vagy motor aksijához töltöttség visszajelzőt, túlvezérlésjelzőt, kazánhoz termosztátot, cserepes virághoz locsolóautomatát, vagy ami eszedbe jut. A két bemenetet összehasonlítja, ha egyik magasabb mint a másik, a kimenete átvált +tápra, ha alacsonyabb visszaáll -tápra. LED csak ellenálláson keresztül köthető rá, jobban jársz ha a két bemenetét két táp közti potméter csúszkájára kötöd, és tekergéled a potikat, méregetsz. A bemeneteket tudod nézni műszerrel, a kimeneten látod hogy a LED világít vagy nem, vagyis a kimenet állapotát.

Hogy mire lehet használni, kb mint egy műveleti erősítőt, vagy tranyót mire lehet. napokig lehet sorolni.
(#) Moderátor hozzászólása bögyik87 hozzászólására (») Jan 10, 2009

Talán nem tűnt még fel, de a billentyűzet jobb alsó sarkában van néhány érdekes karaktert tartalmazó gomb. Ezek az írásjelek. Én elég sűrűn használom őket, mégsem koptak el, sőt, még meg sem égették a kezem, tehát teljes lelki nyugalommal tudom javasolni, hogy használd őket bátran! Talán nem teljesen véletlen, hogy egy helyre vannak csoportosítva.
Ha esetleg nem tudnád, melyikekről beszélek, íme, ők azok:
,;?.:-
(#) p5efv hozzászólása Jan 10, 2009 /

Sziasztok!

Ez milyen IC?
Az alábbiak vannak rajta:

7475PC
MEV74960

Google-al nem találtam adatlapot hozzá. :no:

A választ előre is köszi!
(#) Georgee válasza p5efv hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

klikkmeginnt klikk itt megtalálod szerintem :d
(#) p5efv hozzászólása Jan 10, 2009 /

Köszi!
(#) maTaKee hozzászólása Jan 10, 2009 /

Üdv!
Találtam itthon TIP3055 tranzisztorokat, és az lenne a kérdésem, hogy ez egyezik-e a jól ismert 2N3055-el?
(#) HA3GX hozzászólása Jan 10, 2009 /

Sziasztok!

Találtam egy LM2283N nevezetű IC-t egy monitorban. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mire lenne jó, ill. ha tudna róla mutatni egy adatlapot annak nagyon örölnék.
Köszönöm!
(#) vicsys válasza HA3GX hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

LM2283 = LM1283 (?)
Bővebben: Link
(#) HA3GX válasza vicsys hozzászólására (») Jan 10, 2009 /

M9618APE4
LM2283
(#) bave00 hozzászólása Jan 11, 2009 /

Hello!
Egy Epson Perfection 1670 scannerben kiégett az egyik alkatrész (a szöveg még olvasható rajta :yes: )
Tehát ez van ráírva:
PJ3N
LP
Ez egy kb 4*3,5*2 mm-es SMD dióda, ezt kéne helyettesíteni valamivel. Adatlapot nem találtam hozzá, a szervízben rögtön az egész panelt cserélni akarták, méregdrágán.
Tud valaki segíteni?
Előre is köszi!
(#) Norberto válasza bave00 hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Ne vedd készpénznek, amit írok, de emlékezetem szerint ez egy tranziens szupresszor-dióda.
(#) bave00 válasza Norberto hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Köszi! Valószínűleg igazad van, mert a táp-csatlakozó környékén van Nem emlékszel véletlenül néhány paraméterre is?
(#) Norberto válasza bave00 hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Nem tudom, csak annyit tudok, hogy van belőle néhány maréknyi.
(#) szepi003 hozzászólása Jan 12, 2009 /

üdv mindenkinek. találkozott e már valaki cop822c tip. ic-vel a kérdésem az hogy lehet e ujraprogramozni es ha lehet hogyan és mivel köszönöm szepi003
(#) mhmax hozzászólása Jan 12, 2009 /

Sziasztok!

Egy kristályról lenne szó, a jelölése:

3800KNSK

Ez 38KHz-es?
És ha igen, akkor ez hogyan jön a jelölésből?

Köszi!
(#) rotkiv válasza mhmax hozzászólására (») Jan 13, 2009 /

3800Khz-3,8Mhz
(#) G-Lex hozzászólása Jan 14, 2009 /

Sziasztok,

Van egy fólia tasztúrám vagy hogy hívják. Mint ami a számítógépes billentyűzetekben van.
2 fólia, amire rá van nyomtatva az áramkör. A 2 fólia között egy lyukacsos és mátrixba vannak kötve a gombok.

Remélem így már mindenki el tudta képzelni

Szóval ezt a fóliát akarom rákötni egy panelra, de sajnos nem tudom, hogy hogy hívják azt az aljzatot/csatlakozót, amibe az ilyet be lehetne dugni. Nem hinném hogy forrasztani lehet, meg nem is akarom.

Az eredeti panelon egy DIL tok szerű képződmény van, de ugye a sima DIL tokba nem tudnám betuszkolni, mivel abban az érintkezők között elválasztók vannak. nekem meg olyan nem kell.
(#) llaci56 válasza G-Lex hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Vezetőfólia csatlakozó.
(#) G-Lex válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Köszönöm a segítséget
(#) efcsabi hozzászólása Jan 15, 2009 /

Hali, van egy egyeniranyito hidam D3SB 60 33 van rairva, kerdesem az lenne, hogy ez hany Voltig alkalmazhato. Kepet azt talaltam rola a neten de leirast azt nem Koszi a segitseget elore is

hid.jpg

Következő: »»   129 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem