Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3 fázisú motorszabályzó áramkör
Lapozás: OK   1 / 1
(#) csiga123 hozzászólása Júl 31, 2006 /

Hello!
Építettem egy 3 fázisú Motort.
De nem tudom kipróbáli, mivel nincs 3 fázisú szabályzóm.
Lehetne iet építeni?
Ha igen Köldenétek kapcs rajzot??
Hello!
(#) mex válasza csiga123 hozzászólására (») Júl 31, 2006 /

Kicsit több infót ha lehetne! Hány voltos a motor,milyen teljesiményű? Egyébként az épités alatt mit értessz?
(#) csiga123 válasza mex hozzászólására (») Júl 31, 2006 /

Sajna nem tudom hány voltos
cd motort tekercseltem át 9*50 menet.
(#) mex válasza csiga123 hozzászólására (») Júl 31, 2006 /

Bocs,azt hittem hálózati feszültségű rajz kell.
(#) csiga123 válasza mex hozzászólására (») Aug 1, 2006 /

Hát ha hálózatrol lehetne kűködtetni az is jó lenne.
Csak hogy megy e.
Nemsokára veszek egy 3 fázisú rc szabályzót.
Hello!
(#) csiga123 válasza csiga123 hozzászólására (») Aug 1, 2006 /

Át szeretném iratni a topic nevét 3 fázisú motor szabályzóra.
És ezentúl ehez kérnékszépen kapcsolás.
Hello!
(#) mex válasza csiga123 hozzászólására (») Aug 1, 2006 /

Nézd át ezt: Régi Danfoss tipusú szabályzók működtek ezen az elven.
(#) Sebi válasza mex hozzászólására (») Aug 1, 2006 /

Ez melyik könyvből való? Ismerősnek tűnik, de nem ugrik be...
(#) mex válasza Sebi hozzászólására (») Aug 1, 2006 /

Lóska Péter Villamos kismotorok elektronikus szabályzása.
(#) Sebi válasza mex hozzászólására (») Aug 1, 2006 /

Köszi. Pedig itt van a polcon.
(#) Lucifer válasza csiga123 hozzászólására (») Aug 1, 2006 /

Szia!
Az rcmodell.hus mmrmota féle leírás alapján csináltad?
Na nekem olyanhoz kellene szabályzó. Azaz nem szabályzó, mert azt csinálok PIC-el, inkább csak teszter kellene. A meghajtófokozatot megoldom, csak valami olyan kapcsolást keresek, ami meg tud hajtani egy 3 fázisú unipolátis léptetőmotrot. Adok neki egy impulzust, 1 láb, mégegy 2-ik láb, mégegy, 3-ik láb, utána vissza 1re. Visszafelé menet nem kell.
(#) csiga123 válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 4, 2006 /

Igen Olyasmit csináltam mind mormota koléga.
Bár nem az a leirás szerint de ugyan az
Hello!
De irták hogy nem érdemes csinálni.
fórumon a karzotol lehet venni olcsón.
Én is sztem a napokban felhivom lipoli-t és 3 fázisu elektronikt rendelni.
Hello!
(#) Ant válasza csiga123 hozzászólására (») Szept 9, 2006 /

Hi!
Engem is érdekelne ez a vezérlő!
Mert van egy 3 fázisú motorom, HDD- ből amit meg akarok hajtani, csak az a szabályzó ami a modellekhez van az túl drága. Egyik ötletem az volt, hogy csinálok egy 3 ledes vilogót(olyasmit, mint az AMV)és 3 FET- et rakok a motor elé, de ez kicsit bonyi. A másik pedig 1 CD4017- es nek 7 lábának az áthidalása és így meg lenne a három kimene!

Nem tudjátok hogyan lehet a 4017es nek a kimeneteit kikötni?

Ant
(#) csiga123 válasza Ant hozzászólására (») Szept 9, 2006 /

A kukit drága 6 000-ér motorral együt kapsz.
És nagyon jól húzzz!
Hello!
(#) Ant válasza csiga123 hozzászólására (») Szept 9, 2006 /

De nekem erre nincs 6000FT-m
200FT heti zsebpézből ugyan...
Meg úgyis én akarom megcsinálni
(#) Ant válasza Ant hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Nem tudjátok, hogy egy HDD ben lévő motor hány voltról működik? Meg hogy mennyit fogyaszt?
(#) csiga123 válasza Ant hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Oké akkor meg se szólaltam.
de ha rc-be akarod akkor nem érdemes csinálni!
Ha meg csak egy mocitesztert akkor érdemes.
Én szervó+motortesztert akarok!
Hello!
(#) pakibec válasza csiga123 hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Sziasztok!

Hol lehet 6000ért motorral együtt 3 fázisú szabályozót kapni?

Én még lemaradtam a szintén mmoromota által írt cikknél, amiben leírja, hogy hogy lehet építeni 3 fázisú szab.-ot cd-rom mcihoz. Mikrovezérlős a kapcsolás, a vezérlő progit egy külföldi srácc fejleszti, állítólag igen komoly munka.

Rc repcsibe szeretnék egy axi 22xx/xx mocit, ehhez kellene, olyan 15A-es körüli.

Üdv
(#) erobi82 hozzászólása Jan 11, 2007 /

Kérdésem lenne hogy a 3fázisú motor egyfázisú indítására használatos folyamatos üzemű indítókondenzátor méretezésére van e valami szabály.Valamint hogy hány KW-ig lehet elmenni ilyen indítókondenzátoros próbálkozással???
(#) Sebi válasza erobi82 hozzászólására (») Jan 12, 2007 /

Így kell.

3fm1fh.GIF

(#) Feri válasza pakibec hozzászólására (») Jan 13, 2007 /

http://majki.freeweb.hu/elektro/pic/project/project.htm

Ezen az oldalon megtalálsz mindent
(#) Br1aN hozzászólása Jan 19, 2011 /

Hi!
Lenne egy kérdésem mivel az a topic ahova kéne ezt irnom halott ezért tétlen vagyok, szóval, a karácsonra vásárolt traxxas e-revo vxl 1:16 autó amit vettem, és azt terveztem veszek bele li-po-t kicsit elcsúszik, mert a szabályzó elfüstölt, nos a szabályzó külföldön van a cégnél, de hetek, még válaszolnak is rá, valamit, ezért szeretnék egy házilag készített, szabályzóval használni addig, mert ha cserélik a szabályzót garival, akkor kidobok 20e-t az ablakon, nos érdeklödtem másik forumon hogy meglehetne-e oldani tud-e valaki segíteni de fullhalott az ügy, időközben találtam kapcsolási rajzot, és véleményeteket, tanácsaitokat szeretném kikérni, hogy szerintetek, müködne e az autó azzala szabályzóval amit találtam kapcsolási rajzot, ha igen tudna-e valaki segiteni ennek megszerkesztésésben, vagy legalább anyit hogy alkatrész lista vagy bármi, és én össze raknám itthon, továbbá, találtam, gyórs töltö, kapcsolási rajzot, azzal is az a gondom nem tudom kisilabizálni, mi kell bele, nos, mellékletbe megtaláljátok a becsomagolt filet, remélem tudtok segíteni a legfontosabba szabályzó, és minnél elöbb össze szeretném raknia szabályzót, mert már nagyon türelmetlen vagyok, nagyon boldog lennék ha valami nagyon okos ember tudna segíteni, ha ez a szabéályzó nem jó, akkor ha valaki tudna kapcs rajzot, vagy lenne kedve összedugnia fejét velem és valami brutál szabályzót csinálni, az meghálálnám. Jah és brushless motorool van szó
néhány link:
Traxxas E-revo 1:16 VXL
Eredeti Szabályzója
ÜdV: Br1aN
(#) csikosgabi hozzászólása Feb 2, 2011 /

Üdv Mindenkinek. Van egy 3 fázisú állványos fúróm. 2,2kW-os villanymotor van rajta. Ennek szeretném valahogy megoldani a fordulatszám szabályzását. Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza csikosgabi hozzászólására (») Feb 2, 2011 /

Szia!
Frekvenciaváltó a megoldás.
(#) Polly válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Sziasztok!

Én is ugyanebben a cipőben járok csak nekem a 3 fázisú motorom 1.1 KW-os és egy esztergagépet szeretnék vele meghajtani ! Akkor ezek szerint csak a frekvenciaváltó az ideális megoldás?Erről a frekvencia váltóról ami tényleg jó is tudnátok valami rajzot küldeni? , vagy valahol megtalálom ?

Köszönettel:Józsi
(#) bladzser2 hozzászólása Okt 19, 2013 /

Sziasztok.
Van egy 3kW-os 3 fázisú motorom, ami csillagban indul, és deltában üzemel.

Egy gomb megynomásakor azonnal meg szeretném állítani a villanymotort, ne forogjon tovább!

Erre keresztreteszelést használtam fel, illetve a következőt tettem:

Csillagba kapcsol a motor fékezéskor, nem vált át deltába. A csillagon L1-L2 fázisokat felcserélem, L3-at nem használom. VISZONT a csillagpontba bekötöm a 0-át.

Működik a dolog, viszont kérdésem az lenne milyen folyamat zajlik le ilyenkor? Nagyobb-e az áramfelvétel? Mi az elméleti háttere? Mi a különbség ez között és a között, hogy három fázist használok, és abból kettőt megcserélek?
Nem találok hozzá doksit...

Időtaggal megfogtam hogy ne tudjon viszafelé forogni 70ms-ra van állítva.
(#) foxi63 válasza bladzser2 hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Szia!
Ha a mágneskapcsolók bírják, és a hálózat, akkor elvileg nem lehet baja.
A két fázis felcserélésével és a nulla pont bekötésével két mágnest kapsz, amik időben felváltva lesznek mágnesek, de visszafele szeretnék forgatni a forgórészt. A 3. fázis ha be lenne kötve igen nagy áramot venne fel a motor, hiszen a forgórész fordulata x és az fékezési mágnestér fordulata -x . Ez hatalmas áramokat indukál a forgórészben.A motor tekercse így is biztosan az üzemi áram fölé megy, de 70ms alatt nem old le a túláramvédelem.Bár nem tudom, hogy mire elég 70ms, ha nagyobb a tömeg. Gondolom üres motort próbáltál.
A motor fékezését még egyenárammal szokták megoldani, az egyenáram mértéke rövid ideig elég tetemes lehet.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem