Fórum témák
» Több friss téma |
Nem gondoltam volna, hogy a kurucos hírrel ekkora vihart indítok, de ne feledjétek „egy paraszt nem adhat mattot”
Szerintem esélytelen bármi adó kivetése a szélenergiára. Egy időben a kutakat akarták meg adóztatni azt is csak részben sikerült.
Semmi uj a nap alatt,itt romániában is voltak hasonló kezdeményezések ügybuzgó honatyáktol,azzal az indokkal hogy a nemzeti energetikei ipart védjékna de aztán hamar elvetették,és átestek a másik végletbe,legujabban 2009 jan 1-töl,90 százalékos ÁLLAMI támogatással lehet telepiteni napkolektorokat,napelemeket,és szélerömüveket házi használatra. Mostmár csak arra vagyok kiváncsi meddig fog tartani ez az akció.Remélem M.-on is átesik a napi politika ebbe a végletbe.
Már a Románok is normálisabbak nálunk!? Ez nagy gáz!
A „támogatás” mindig viszonylagos.
Biztosan van egy kliensnek napelem gyártó üzeme. Valójában, az kapja a támogatást ez által. Valahogy a volt „ipari” miniszterünk is megszedte magát. Valami kóka nevű fazonra gondolok.
Javaslom, hogy a politikát felejtsük el végleg!
Ez nagyon igaz lehet mert egy elég közismert politikus üzlethálozatán keresztül lehet csak kedvezményesen beszerezni a dolgokat,komplekten,telepitéssel eggyütt.
Nem tudja valaki.hogy a műgyantába mért kell hintőport tenni "200g műgyanta+katalizátor+200g hintőpor"?
Én úgy tudom, hogy ne repedezzen be. Én a modellezésben "mikroballont "üvegport ami pici buborék, használok.Így nem repedezik és nincs nagy zsugorodás.Utólag könnyebben megmunkálható így a felület.
Teljesen OFF( Trükkös csalás sorozat a vaterán! Mindenki legyen óvatos, eddig kb 500 károsult cirka 2.000.000ft értékben:www.vatera.hu/varta_high_energy_alkali_ceruzaelem_4_es_pack_115950240.html és itt folytatódik: http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=sempre&id=1232057815 és a vatera természetesen tojik a károsultakra, nekik csak a jutalék számit!)
Első lépésként készítettem egy tekercselőt(fapados)egy múlt századi kerékpár kilóméterórát tettem rá számlálónak,el is készítettem első tekercsemet próbaként.Sajnos csak 1.1mm-es huzalt kaptam (ingyen)kipróbálásra,de megnézem majd hogy a mágnesek mit tudnak kihozni belőle.Hogy a tekercs ne ugorjon szét pillabnatszorítóval összefogtam és a sarkait lelakkoztam.korrekten egyben maradt,és 8és9mma max vastagsága.
Hol lehet venni erre a célra való műgyantát,mi a neve?
esetleg a neten lehet ilyet rendelni?Itt a környéken biztosan nincs (Szabolcs Szatmár Bereg megye). Egyébként a tekercselni vágyóknak találtam egy webáruházat ahol lehet kilóra venni huzalt kb1700ft /kg Bővebben: Link
Király vagy! Egy ilyen helyet kerestem ezer éve!
Ha ingyen van akkor jó lessz igy is,de hány voltra készitetted a tekercseket?,amikor lehetöséged lessz készits jóval vékonyabb huzalbol.Egyébként már irtam hogy polusonként kb. 30-45 wattra számithatsz.A tekercselögéped pedig egészen ügyes szerszám,kiváloan megfelel a célodnak.
én is kerestem már egy néhány hete,szetm nagyon jó ár.nem?
Kérdezgettem itt tekercselőktől de nem sok sikerrel.eladni nem akarnak meg" nagyon drága"stb. Egy két tekercsre valót tudtam kunyerálni azt meg elkísérletezem.
Nem tudom hány volt lesz,24-et szeretnék de felszerelem a mágneseket és kipróbálom hogy egyáltalán mit tud.
1.13-as a drót és 110 menet van rajta a belső mérete 50*50mm. Vékonyabbat szándékozok venni csak abból nem volt maradék a mesternél.Ő szívesen tekerne jó pénzért de úgy sem tudok neki menetszámot mondani.
Ez a megoldás nem járható szerinted?
8 mágnespár 8 tekercs 1fázis. Ugye egy-egy tekercsnek kell külön-külön leadnia azt a feszt ill áramot tehát már egy tekercsnél is lehet mérni. Jól gondolom?(Nem vagyok elektromos szakember)
Nagyon jól gondolod,de ha megnézed a bekötést akkor láthatod hogy mindig 2 külső,egymás mellett levő tekercsvég közé kerül 1-1 egyenirányitó hid, jelen esetben 4 darab.Igy tulajdonképpen a mérés is 2 tekercsre jön.Csak még a célul kitüzött fesz érdekelne.
Seélgenerátort szeretnék épiteni! tud ebben nekem valaki segiteni? teljesen kezdö vagyok!
Üdv! Tudom hogy hülyén hangzik, de lapozz ennek a topiknak az elejére és legalább a nagy részét fusd át. Mire idáig érsz már tudni fogod hogy neked melyik a legszimpatikusabb és hogyan kell nekiállni. Ha maradnak kérdéseid szívesen válaszolunk.
Szia!A célul kitűzött feszültség 24voltos akku töltésére (többek között )kellene alkalmasnak lennie.26-28?terhelés alatt talán :lookaround: Tehát ez az egyfázisú dolog szted működhet?
Egész biztosan müködik,mivel az én szgenerátorom s pontosan ugyanilyen rendszerű,csak az én generátorom 36 polusú,ami 72 db neodim mágnest,és 16 db.egyenirányitó hidat jelent,és 48 voltra lett tervezve.A 24volt névleges feszültségű generátor 28,2-28,4 volton fog tölteni.
Ha nem tartod tolakodásnak mennyiből lehetett azt a generátort kihozni ?
Komplekten:generátor+9 méter magas tartó oszlop,beton,kifeszitő sodronyok,kábel,töltésszabályozó,le az akkukig(az akkuk nincsenek beszámitva)kb1000-1200euró.ehhez hozzájött a 4,5Kwattos szinuszos,stabilizált kimenetű inverter+12 db,12V/200Ah-s akkuk,+12 db,egyenként 120Wattos napelem.
Bocsi hogy enyi hülye kérdést teszek fel,csak találtam egy másik Hugh Piggott generátort,ami 3 fázisú és 2001ben készült utána az egyfázisú amely 2003-ban.(talán ez a jobb megoldás?!)
Hát én biztosan nem tudok ennyit beleinvesztálni,ezért kicsivel kezdem.Akkor nekem ugye két tekercset egyenirányítva kell bemérnem,és mennyinek kell lenni a mérésnek?(mert terhelve kell 28,4-nek lenni ugye?)
Sziasztok! Én nagyon kezdő vagyok és megpróbáltam élejétől átolvasni a fórumot.Egy patak folyik át a terűletünkön,ide szeretnék egy generátort.Olvastam hogy engedélyek kellenek hozzá,de engem most csak a műszaki része érdekel.Tehát amit az olvasottakból leszűrtem hogy számomra egy átalakított aszinkronmotor lenne a legalkalmasabb,de hol tudnám a motort átalakíttatni mert ismerős körben ehhez a részéhez nem értenek.Úgy gondolom a generátornál kellene kezdenem az egészet. Remélem nem írtam hülyeségeket és válaszoltok.Lehet hogy csak néhány nap múlva leszek internetközelben hogy visszaolvassak.
Hello! Az autógenerátorba ugye nincsenek mágnesek? A gerjesztés látja el a mágnes szerepét, mint egy öngerjesztő dinamó?
Csak ebböl van áramom,a legközelebbi elektromos hálozat több mint 7 km-re van lakhelyemtöl.Ez is volt a fő motivációm ekkora befektetésnek.még mindig töredékéért van áramom , mintha egy közel 8 km-es villanyhálozatot kellett volna létesitsek saját költségre.
Ha valamilyen patak van a közeledben arra lehet telepiteni generátort,de elöször jó volna megnézni a vizhozamát,minimálist,és maximálist,jó lenne ha megmérnéd mekkora vizesést lehetne rajta kialakitani.Kinek a területén folyik át,ha lehet e oda egyáltalán ilyesmit telepiteni.Csak egy néhány az elöre tisztázandó kérdésekröl.Ami a tényleges generátort illeti,nagyon ajánlom hogy ovakodj a külömböző átalkitásoktol,adaptácioktol.Lehetöleg céleszközt használj.A vizenergia hasznositására egyféle,a szélenergia hasznositására,másféle generátor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |