Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szélgenerátor építési problémák
Lapozás: OK   77 / 507
(#) hubi71 hozzászólása Jan 14, 2009 /

Nem gondoltam volna, hogy a kurucos hírrel ekkora vihart indítok, de ne feledjétek „egy paraszt nem adhat mattot”
Szerintem esélytelen bármi adó kivetése a szélenergiára. Egy időben a kutakat akarták meg adóztatni azt is csak részben sikerült.
(#) lehar válasza hubi71 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Semmi uj a nap alatt,itt romániában is voltak hasonló kezdeményezések ügybuzgó honatyáktol,azzal az indokkal hogy a nemzeti energetikei ipart védjékna de aztán hamar elvetették,és átestek a másik végletbe,legujabban 2009 jan 1-töl,90 százalékos ÁLLAMI támogatással lehet telepiteni napkolektorokat,napelemeket,és szélerömüveket házi használatra. Mostmár csak arra vagyok kiváncsi meddig fog tartani ez az akció.Remélem M.-on is átesik a napi politika ebbe a végletbe.
(#) watt válasza lehar hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Már a Románok is normálisabbak nálunk!? Ez nagy gáz!
(#) nagytibor hozzászólása Jan 15, 2009 /

A „támogatás” mindig viszonylagos.

Biztosan van egy kliensnek napelem gyártó üzeme. Valójában, az kapja a támogatást ez által.
Valahogy a volt „ipari” miniszterünk is megszedte magát. Valami kóka nevű fazonra gondolok.
(#) watt válasza nagytibor hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Javaslom, hogy a politikát felejtsük el végleg!
(#) lehar válasza nagytibor hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Ez nagyon igaz lehet mert egy elég közismert politikus üzlethálozatán keresztül lehet csak kedvezményesen beszerezni a dolgokat,komplekten,telepitéssel eggyütt.
(#) Winettou hozzászólása Jan 16, 2009 /

Nem tudja valaki.hogy a műgyantába mért kell hintőport tenni "200g műgyanta+katalizátor+200g hintőpor"?
(#) pittyu válasza Winettou hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Én úgy tudom, hogy ne repedezzen be. Én a modellezésben "mikroballont "üvegport ami pici buborék, használok.Így nem repedezik és nincs nagy zsugorodás.Utólag könnyebben megmunkálható így a felület.
(#) pudding1 hozzászólása Jan 16, 2009 /

Teljesen OFF( Trükkös csalás sorozat a vaterán! Mindenki legyen óvatos, eddig kb 500 károsult cirka 2.000.000ft értékben:www.vatera.hu/varta_high_energy_alkali_ceruzaelem_4_es_pack_115950240.html és itt folytatódik: http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=sempre&id=1232057815 és a vatera természetesen tojik a károsultakra, nekik csak a jutalék számit!)

Első lépésként készítettem egy tekercselőt(fapados)egy múlt századi kerékpár kilóméterórát tettem rá számlálónak,el is készítettem első tekercsemet próbaként.Sajnos csak 1.1mm-es huzalt kaptam (ingyen)kipróbálásra,de megnézem majd hogy a mágnesek mit tudnak kihozni belőle.Hogy a tekercs ne ugorjon szét pillabnatszorítóval összefogtam és a sarkait lelakkoztam.korrekten egyben maradt,és 8és9mma max vastagsága.

Hol lehet venni erre a célra való műgyantát,mi a neve?
esetleg a neten lehet ilyet rendelni?Itt a környéken biztosan nincs (Szabolcs Szatmár Bereg megye).
Egyébként a tekercselni vágyóknak találtam egy webáruházat ahol lehet kilóra venni huzalt kb1700ft /kg
Bővebben: Link
(#) pudding1 válasza Winettou hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Király vagy! Egy ilyen helyet kerestem ezer éve!
(#) lehar válasza Winettou hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Ha ingyen van akkor jó lessz igy is,de hány voltra készitetted a tekercseket?,amikor lehetöséged lessz készits jóval vékonyabb huzalbol.Egyébként már irtam hogy polusonként kb. 30-45 wattra számithatsz.A tekercselögéped pedig egészen ügyes szerszám,kiváloan megfelel a célodnak.
(#) Winettou válasza pudding1 hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

én is kerestem már egy néhány hete,szetm nagyon jó ár.nem?
Kérdezgettem itt tekercselőktől de nem sok sikerrel.eladni nem akarnak meg" nagyon drága"stb.
Egy két tekercsre valót tudtam kunyerálni azt meg elkísérletezem.
(#) Winettou válasza lehar hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Nem tudom hány volt lesz,24-et szeretnék de felszerelem a mágneseket és kipróbálom hogy egyáltalán mit tud.
1.13-as a drót és 110 menet van rajta a belső mérete 50*50mm.
Vékonyabbat szándékozok venni csak abból nem volt maradék a mesternél.Ő szívesen tekerne jó pénzért de úgy sem tudok neki menetszámot mondani.
(#) Winettou válasza lehar hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Ez a megoldás nem járható szerinted?
8 mágnespár 8 tekercs 1fázis.
Ugye egy-egy tekercsnek kell külön-külön leadnia azt a feszt ill áramot tehát már egy tekercsnél is lehet mérni.
Jól gondolom?(Nem vagyok elektromos szakember)
(#) lehar válasza Winettou hozzászólására (») Jan 16, 2009 /

Nagyon jól gondolod,de ha megnézed a bekötést akkor láthatod hogy mindig 2 külső,egymás mellett levő tekercsvég közé kerül 1-1 egyenirányitó hid, jelen esetben 4 darab.Igy tulajdonképpen a mérés is 2 tekercsre jön.Csak még a célul kitüzött fesz érdekelne.
(#) illés robert hozzászólása Jan 17, 2009 /

Seélgenerátort szeretnék épiteni! tud ebben nekem valaki segiteni? teljesen kezdö vagyok!
(#) pudding1 válasza illés robert hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Üdv! Tudom hogy hülyén hangzik, de lapozz ennek a topiknak az elejére és legalább a nagy részét fusd át. Mire idáig érsz már tudni fogod hogy neked melyik a legszimpatikusabb és hogyan kell nekiállni. Ha maradnak kérdéseid szívesen válaszolunk.
(#) Winettou válasza lehar hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Szia!A célul kitűzött feszültség 24voltos akku töltésére (többek között )kellene alkalmasnak lennie.26-28?terhelés alatt talán :lookaround: Tehát ez az egyfázisú dolog szted működhet?
(#) lehar válasza Winettou hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Egész biztosan müködik,mivel az én szgenerátorom s pontosan ugyanilyen rendszerű,csak az én generátorom 36 polusú,ami 72 db neodim mágnest,és 16 db.egyenirányitó hidat jelent,és 48 voltra lett tervezve.A 24volt névleges feszültségű generátor 28,2-28,4 volton fog tölteni.
(#) fege válasza lehar hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Ha nem tartod tolakodásnak mennyiből lehetett azt a generátort kihozni ?
(#) lehar válasza fege hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Komplekten:generátor+9 méter magas tartó oszlop,beton,kifeszitő sodronyok,kábel,töltésszabályozó,le az akkukig(az akkuk nincsenek beszámitva)kb1000-1200euró.ehhez hozzájött a 4,5Kwattos szinuszos,stabilizált kimenetű inverter+12 db,12V/200Ah-s akkuk,+12 db,egyenként 120Wattos napelem.
(#) Winettou válasza lehar hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Bocsi hogy enyi hülye kérdést teszek fel,csak találtam egy másik Hugh Piggott generátort,ami 3 fázisú és 2001ben készült utána az egyfázisú amely 2003-ban.(talán ez a jobb megoldás?!)
Hát én biztosan nem tudok ennyit beleinvesztálni,ezért kicsivel kezdem.Akkor nekem ugye két tekercset egyenirányítva kell bemérnem,és mennyinek kell lenni a mérésnek?(mert terhelve kell 28,4-nek lenni ugye?)
(#) fege válasza lehar hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Akkor szinte önellátó vagy, nem ?
(#) Tlazi válasza pudding1 hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Sziasztok! Én nagyon kezdő vagyok és megpróbáltam élejétől átolvasni a fórumot.Egy patak folyik át a terűletünkön,ide szeretnék egy generátort.Olvastam hogy engedélyek kellenek hozzá,de engem most csak a műszaki része érdekel.Tehát amit az olvasottakból leszűrtem hogy számomra egy átalakított aszinkronmotor lenne a legalkalmasabb,de hol tudnám a motort átalakíttatni mert ismerős körben ehhez a részéhez nem értenek.Úgy gondolom a generátornál kellene kezdenem az egészet. Remélem nem írtam hülyeségeket és válaszoltok.Lehet hogy csak néhány nap múlva leszek internetközelben hogy visszaolvassak.
(#) SKY hozzászólása Jan 18, 2009 /

Hello! Az autógenerátorba ugye nincsenek mágnesek? A gerjesztés látja el a mágnes szerepét, mint egy öngerjesztő dinamó?
(#) lehar válasza fege hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Csak ebböl van áramom,a legközelebbi elektromos hálozat több mint 7 km-re van lakhelyemtöl.Ez is volt a fő motivációm ekkora befektetésnek.még mindig töredékéért van áramom , mintha egy közel 8 km-es villanyhálozatot kellett volna létesitsek saját költségre.
(#) fege válasza lehar hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Ügyes
(#) lehar válasza Tlazi hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Ha valamilyen patak van a közeledben arra lehet telepiteni generátort,de elöször jó volna megnézni a vizhozamát,minimálist,és maximálist,jó lenne ha megmérnéd mekkora vizesést lehetne rajta kialakitani.Kinek a területén folyik át,ha lehet e oda egyáltalán ilyesmit telepiteni.Csak egy néhány az elöre tisztázandó kérdésekröl.Ami a tényleges generátort illeti,nagyon ajánlom hogy ovakodj a külömböző átalkitásoktol,adaptácioktol.Lehetöleg céleszközt használj.A vizenergia hasznositására egyféle,a szélenergia hasznositására,másféle generátor.
Következő: »»   77 / 507
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem