Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
sziasztok
standard tipusu 51cmes szinestv-nél aza gondom, hogy nem lehet bekapcsolni. bekapcs.gomb ok, standb-ba kerül világit a led, de amikor csatorna váltoval ténylegesen be akarom kapcsolni, akkor 1 rovid ideig ciripel (1-2másodperc)s nem történik semmi. néztem a hátulját a glimlámpa sem akar gyulladni. a relét néztem, áthidalva is ugyanezt a hibát mutatja. elöre is köszi Bv
Megkérdem itt is mert a Sony topic nem nagyon mozdul...
Van két Sony CRT (hagyományos) tévém... 72cm és 55cm,nem nem maiak...mindkettő tökéletesen működik,annyi bibivel hogy nem tünnek el a csatorna nevek a képernyőröl...bazi zölden ott virit TV2,RTL klub,SAT,VCR,stb...és egyiknek sem tudom kikapcsolni menüből...van rá valami megoldás a baltán kivül?Előre is köszi! András
Szia!
Sajnos most jutottam odáig, hogy belenézzek a Grundigba! Az R524-es 10k-s ellenálás szakadt meg (D524 úgy néz ki rendben van), de csere után is füstöl rendesen ! Pedig negyed vattos volt benne, de csak 1 wattost találtam!Szerintem csak ezért nem adta meg még magát! Sajnos több időm nem volt, de az esetleges ötleteket szivesen fogadnám!
Először is relét nem kötünk át amíg nem tudjuk mit csinál a tv-ben.A másik valószínűleg zárlatod van a sorvégfokozatban ugyanis azt mondod amikor bekapcsolod ciripel.Mi ciripel a táptafó vagy a sorkimenő?Ki kell venni a sorvégtranzisztort és a kollektora és a test közé tenni kell egy kb 60W-os izzót.Ha ez bekapcsoláskor világít ne legyünk lusták megmérni mennyi feszültséget kap.Elképzelhető,hogy csak egy pár másodpercig fog világítani mert a processzor hibát érzékel és leállítja a tápot.Írd meg mit tapasztalsz!Remélem azért jártas vagy az elektronikában.Üdv!
A távon kell lenni egy kis képernyő benne + jel a bal felső sarokban na azt kell mennyomni!szerintem...
Na most volt időm szétkapni megint a tv-t, na szóval a függőleges eltérítés sztem nem is megy, mivel hiába tekergetem a G2 potit az ég világon semmi nem történik, semmi nincs a képernyőn... De a képcső nyaka izzik... Most hogyan tovább?
Semmi változás , feladom. Kiszedtem a gombokat de semmi. Ha van kedve bekapcsol ha nincs nem. Az az érdekes ha megmakacsolja magát se az előlapi nyomógombokra sem a távirányítóra sem a scart-on keresztül nem kapcsolható be. De van amikor üzem közben is, tehát amikor megy rajta adás akkoris irányíthatatlanná válik.
Nos, ebből nem az derül ki, hogy nem megy a függő eltérítés, hanem az, hogy nincs nagyfesz, vagy totál le van zárva a képcső a G1 által. (ez elég ritka). Ui. ha nem lenne fügő elt. akkor vízszintes csíkot látnod kellene, de az már a G2 feltekerése nélkül is égetné az ernyőt. (a teljes felületre szánt sugáráram egy csíkban összpontosul)
Köszi, igazad van, akkor valószínű hogy nemkap nagyfeszt? akkor mivel lehet baj vagy mit nézzek, esteleg trafó??
igen azt hívják sugáráram kolátozásnak és letiltódik a videó fokozat.Így ha nincs eltérítés nincs kép gondolva az olyan emberekre akik még így is rádiónak használják.Találkoztam már 1-2 ilyen okossal.Főleg a régi ff tv-nél volt gond ott nincs tiltás így rádiónak még jó ..Aztán reklamáltak hogy javítás után ottmaradt a csík volt aki ezért nem akarta kifizetni a munkám.Isten állatkertje hatalmas.
A helyedben én megnézném megvan-e a 12V ugyanis a videó fokozat arról megy főleg.
Azt melyik pontokon mérjem? Nyugodtan mond meg mit fotozzak ha ott egyszerűbben megtudod mutatni... Remélem nem megyek az agyatokra Ha jól értem ez a 12V megy az IC-hez is ami a G2-t szabályozza?(de lehet hülyéket beszélek)
Na figyu egyszerű leszek mint az 1X1.Nézd meg hogy milyen tápfeszek vannak meg a táptrafó után.Átnézted amiket korábban leírtam?
Na megnéztem, gondolom erről a fő panelon lévő trafóról van szó(1. kép), ennek lábainál nem mérte ki sehol az értékeket(mindenhol 0, 3. kép), mondjuk itt nem is látok 12v-ot(szóval lehet mégse ez), na de van egy bal oldali panel régebbi képeken látszik, ahova ugye megy a 220 is, ott van egy pici trafó na azon a panelon van 12v ami megy vezetéken a főpanelra(2. kép), na ott kitudom mérni a 12v-ot meg máshol is...
Írj egy pontos tipust nézek hozzá rajzot.Amiről beszélsz az a stand-by trafója.A táptrafón csak a diódák után tudsz dc feszt mérni .Előtte nem nagyon érdemes.Mindenképp kell lenni valahol valamejyik nyákon mérhető 12V-nak mivel a videó rész arról megy.Keress a nyákon feliratokat.A g2 feszültség a 25KV-ból kerül visszaosztásra egy szimpla ellenállás osztóval.A potija a sorkimenőn van általában.
Linkeltem rajzot hozzá, ahol tudtam kitudtam mérni a 12v-ot, még a képcső nyakán lévő panelon is, ahol egyébként a g2 poti is van(screen felirattal). rajz
Sziasztok!
Egy Videoton tv kapcs.rajzára lenne szükségem.A tipus:TS3342. Köszi! Üdv!
Van hozzá rajzod?Akkor nem értem.Egyébkén ezt az oldalt még nem ismerem.Mit kell itt csinálni?
Beírod felülre azt a 3 karaktert amit írnak és mellette download, aztán free oszlop alatt tudod elindítani, ha letelik az idő.
Sziasztok! még új vagyok itt , de az elektronikában nem. Még nem tudom,hogy mit szokás meg ilyenek, de nagyon szükségem lenne egy rajzra T 2836 mtx-s orion tv hez, mert sehol sem találtam. Sajnos procit és komplett sorvégfokot kellet benne cserélni és sem a sorvég tranyó kollektor emiteren lévő kondenzátor kapacitását nem ismerem és még sok egyéb dolgot pl. lefestették a proci alatt lévő nyák részt és nem látom , hogy mi hova megy /letört SMD kondi/ meg ilyenek. előre is köszönöm
Én is segíteni fogok a pillanatnyi tudásomhoz mérten mindenkinek /persze , ha tudok/ Ha valami hülyeséget írtam vagy rossz helyre bocsi ! köszönettel Bancsi László!
Nem nem, valami olyat keress, hogy A19K vagy PT90, vagy valami hasonló.
Néha oda van írva az is, hogy chassis no.: néha csak rá van szitázva.
bocsi szerintem ez az , csak az előb nem láttam . a66emz43x07 vagy pt92147080507300660538
Na így már más.
PT92 http://www.zshare.net/download/54291115382352fd/ Ez egy általános sasszi doksi, lehet, hogy a tiednél lesznek eltérések. Sok szerencsét!
Segitségedet és jó kívánságodat mérhetetlenűl köszönom
! Főleg ,hogy ilyem gyorsan !! köszi!!!!!!!!!
Sziasztok!
Most van időm kicsit többet írni.Szóval a lányom Videoton TS3342-es tévéje bedöglött.Az összes adó mintha mellé lenne hangolva,hang van,de a kép az eléggé érdekes.Az AV-n működik rendesen DVD-vel,gondolom a tunernél lehet a baj.Már néhányszor javítottam,bár nem vagyok TV szakértő.2 éve defektes lett a sorkimenő,ami kinyírta a hangot is.A sorkimenőt befoltoztam,és kicseréltem a TBA120u-t.Azóta ment rendesen,de most elromlott.ha valakinek lenne egy rajza ,azt megköszönném. Üdv!
Szia!
HQ-nál van komplett tuner: http://www.hqelektronik.hu/info/hu/tuner_290.html Nem tudom mennyire vagy szakmabeli, de ha megvan a hangolófesz, akkor tunert javítani nem nagyon lehet egy multiméterrel. Ha elhangolódik az életbe be nem hangolod szaktudás nélkül. Spórolj meg magadnak két hét szopást, vedd meg a komplett tunert. Szerintem!
Sziasztok van eggy videoton superinfra color tv-m
és amikor bekapcsolom a főkapcsolót háromszor megprobál bekapcsolni aztán semmi nem világít a standby sem hol kéne kezdeni a hiba keresést?
Először a forrasztásokat nézd meg nincs e "rohadt"elkocsere a tápnál és a sorkimenő környékén,ellenállások vizsgálata főleg a kis értéküeké,félvezetők ellenőrzése!A tápot az izzós módszerrel vizsgáld meg mindezek elött,hogy megy e utánna jöhet a többi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |