Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   83 / 1274
(#) Berti válasza alex01 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

vízszintesen vagy függ.gesen nyúlott meg?

Ha a teljes kép nagyobb, az a magasabb tápfesz miatt lehet
(#) c27 hozzászólása Dec 29, 2008 /

Üdv. Nekem is lenne egy problémám. Van egy Saba tv ami fura módon csíkos. Vízszintesen vannak benne sötétkék csíkok, de ezek csak sötét háttérnél jelentkeznek. Mitől lehet?
Van egy másik problémám is sajnos már írtam a fórumba, de ahogy láttam már jó ideje a téma felé se néztek. Egy monitorról van szó remélem azért van aki ért hozzá. Ez egy kicsit jobban izgat, mert a tv elég régi az csak kíváncsiságból érdekel, de a monitor kicsit aggasztóbb. Ez egy Fujitsu Siemens x178 monitor.A problémám az, hogy a képernyő felétől halvány zöld kezd lenni. Igazából ez csak fehér háttérnél látszik igazán, de már kezd zavarni.
Ahol szöveg van írva abba a sorba nem zöldül. Fura. A másik gond vele, hogy néha elkezd zúgni, mintha ívkisülés lenne valahol, de nem lehet belelátni teli van pakolva lemezekkel. Még akkor is csinálja néha, ha be sincs dugva. Valakinek van valami ötlete? Sajnos mivel ez az egy monitor van és annyira nem értek hozzá, hogy szétszedjem így a hiba ismeretében dönteném el, hogy szervízbe menjen vagy akkor annyi.
(#) alex01 válasza Berti hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

vizszintesen nyúlott meg.
(#) szucsip válasza hard hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Köszi. De nem értem, hogy mitől karcsúsodott el a kép egyik napról a másikra. Hol fujkájjam kontaktsprével? A potikat? És mit értettél "kapachiány" alatt?
(#) tothgabesz hozzászólása Dec 29, 2008 /

sziasztok!!!

Van egy noném tvm és annyi lenne a gondja csak hogy már egy ideje nem jó a scat és az rcl csati se!!
Ha a dvdmet rákötöm akkor nagyon sötét a kép és ugrál is, de akármit kötök rá akkor is! Asszem a pcmnek a tv kimenetét is kinyírta. tvt utálok javítani ezért kérném a segítségeteket hogy mi lehet a gondja.
hol nézzek szét tápnál vagy netán valami ic csere lesz?
(#) lapose válasza szucsip hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Szia!

Szerintem a parabola áramköre hibásodott meg!
Ez egy TDA8145 vagy TDA4950-el felépített áramkör!
Sajnos a hiba forrása több minden lehet, maga az IC is, vagy a kimenetére kapcsolódó elemek!
Mindenféleképpen ellenőrizni kell a kimenetén lévő zenert, a kondikat, és a sorvégtől jövő két diódát is!

Szerk.: Remélem jó rajzot linkeltem be, ehhez a TV-hez kétfajta alaplapot társítottak. A másikbam TDA8350 az IC típusa!
(#) szucsip válasza lapose hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Köszönöm! Az említett IC miért felelős? A színért, vagy a képtorzulásért?

A rajzot nem látom át. Nagy segítség lenne, ha valahogy bekarikáznád a dokumentációba, hogy melyik részekt nézzem át. A zenert hogyan tudom megvizsgálni? A multiméter csak kb 2V -ig mér dióda nyitófeszültséget.
(#) hard válasza tothgabesz hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Udv
A tunere kotve sem megy jol a tv?Vagy csak az RCA,Scart csatiknal?
(#) hátor válasza roka28 hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Helló ! Remélem ezzel tudok segíteni . Ha nem akkor csak kérdezz .
(#) beers hozzászólása Dec 30, 2008 /

Sziasztok!

Van egy cuc 7303-as belsejű tv, elsőre elment a kép, csak egy vékony függőleges csík volt, aztán az sem ! Van valami típushiba, esetleg egyéb ötlet, mit kellene megnézni?
Előre is köszönöm.
(#) hátor válasza beers hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Helló . Elöször is fontos lenne ,hogy legyen hozzá rajzod .
-meg kellene tudni megy e a tápegység ?
- a függőleges részben nincs-e megégve az eltérítő tekercs csatija ,vagy valami kontakt hiba nincs -e ,
- a sorkimenő megy-e ?-van -e sorki hangja ?
(#) tothgabesz válasza hard hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

tunerről megy a tv, csak arról tudom használni!!!!
(#) beers válasza hátor hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Szia!

Sorkimenő megy, látszólag nincs megégve semmi a függőlege résznél!
Panel szemre rendben, nincs kontaktos forrasztás sem!
Sajna scope nincs, marad a multimeter!
Rajzot leszedem holnap!
(#) lapose válasza szucsip hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Szia!

Jó rajzot küldtem át?
Ezeket kell ellenőrizni: IC440, C566, D566, R569, L569, D568, C569, C568, C569, C567.
A zenert ugyanúgy kell ellenőrizni, mint egy diódát, ha rossz úgy is zárlatos!
Ez a rész a kép kétoldali behorpadásáért felelős!
A szín beállítását én először a TDA4510 mellet lévő trimmerkondival kezdeném!
(#) hátor válasza beers hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Ú gytünik marad a méregetés . De enyivel tudok segíteni.

CUC7303.PDF

(#) lapose válasza peak22 hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Szia!

Ha a képernyőn az on screen jelek látszódnak csak a kép nem, nem egyszerű a javítása! Végig kell követni a jelet a KF egységtől szkópon, és nézni kell hol tűnik el! Ezt kiértékelve lehet nekikezdeni a javításnak!
(#) lapose válasza beers hozzászólására (») Dec 30, 2008 /

Szia!

Ha a képernyőn függőleges csík volt, az azt jelenti, hogy vízszintes eltérítésed hiányzik!
Ha úgyérzed, hogy a sorkimenő megy, akkor a vízszintes eltérítést kell átnézni! Előfordul az eltérítő csatlakozójának hibája, illetve én első körben a C526-ot ellenőrizném le!
(#) rotkiv válasza alex01 hozzászólására (») Dec 31, 2008 /

a horizontalis szethuzo kondikban van a hiba
(#) beers válasza hátor hozzászólására (») Dec 31, 2008 /

Köszi, közben én is találtam egy komplett szervízkönyvet (akinek esetleg kell szóljon, a nagysága miatt nem tudom linkelni 66 oldal)!

Megnézem a c526-ot is!

Gyanús, hogy valami frankó kontakthiba is lesz valahol, mert elmodás szerint, ha oldalbavágták egy darabig visszajött a kép!
(#) beers hozzászólása Dec 31, 2008 /

Elektrotanyára lehet free regisztrálni január 4-ig!!!
(#) hard válasza beers hozzászólására (») Dec 31, 2008 /

Szerintem a fugoleges elteritesnel van a gondod lesosorban,ic,elkok csere.Masik problema meg a tapnal lesz,mikor kiment az elteritesi fokozat,valamit kivert a tapban.Sorkimenot ki,izzoval terheld a colector laba hejet,ha virit fel fennyel 90% jo a tap.
(#) lapose válasza hard hozzászólására (») Dec 31, 2008 /

Szia!

A hiba leírása:

Idézet:
„csak egy vékony függőleges csík volt”

Hogy kerül a képbe a képeltérítés? Ha a képeltérítő rossz vízszintes a csík!
(#) puskas87 hozzászólása Jan 1, 2009 /

Sziasztok !

Olyan elmeleti kapcsrajzot megosztana e valaki velunk amiben lathatnank hogy pl a szinkron a kader stb hogy van osszekapcsolva vagyis mi honnan kap es ad jelet.
B.U.E.K.!
(#) mdecsi hozzászólása Jan 1, 2009 /

BUJÉK!

Esettanulmány: Tápfesz van, sorkimenő tranzisztor jó. Kiszerelve és izzóval terhelve az izzó világít. A sorkimenőn azonban nem jelenik meg nagyfeszültség.

A sorkimenő elhalálozott? Nem szokta magával vinni a sorkimenő tranzisztort is ilyen esetben?

Próbáltam méregetni a sorkimenő szekunderét, de a multiméter szakadást mutatott akár a 28kV-os ágon, akár a g2 rács kimenetén próbáltam mérni akármilyen összeállításban is.

A kapcsolási rajz szerint a sorkimenő 5 tekercsből és öt diódából áll. Érdemes szétbontani valahogy a diódák cseréjének céljából, vagy kuka?

Azért kérdezem, mert a sorkimenőt már nem lehet kapni, egy cirka 10 éves Nokia készülék, kifutott tétel mindenhol.

Hogyan tudok 100%-ig megbizonyosodni, hogy a sorkimenő nagyfesz része adta meg magát, mielőtt még rohangálok utána...
(#) beers válasza mdecsi hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Buék mindenkinek!

Sorkimenőt nem érdemes buherálni, venni kell utángyártottat (ha tényleg rossz)!Ha beírod a készülék pontos típusát, biztos lesz aki beírja, hogy mivel helyettesíthető!
(#) mdecsi válasza beers hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Hát ez az, hogy nincs ilyen sorkimenő. Már mindenhol kerestem, hq, sini, hornos, semmi.

A sorkimenő típusa: Nokia M10-17 vagy 45360005. Sininél van mint kifutott termék helyettesítő nélkül. Egy írországi cégnél találtam még, rákérdeztem az árára, de visszaírtak, hogy sajnos már elfogyott és nem is lesz többet.

Ha valakinek van ilyen sokrimenője, akár bontott is, arra vevő lennék!

Bővebben: Link
(#) Stocz válasza Stocz hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Azóta nem csináltam semmit a TV-n, mert időközben magától "megjavult".
Máskor is csinált már ilyet. Egy darabig normálisan működött, aztán megint kezdte.
Most várok.
BUÉK mindenkinek!
(#) katzy hozzászólása Jan 3, 2009 /

Sziasztok!
Szert tettem egy grundig cuc4510-es tévére. nem tudom behangolni a csatornákat. Esetleg valakinek van kezelési útmutatója? csak gyári távirányítóval lehet beállítani a tévét? Remélem valaki tud segíteni. Előre is köszi
(#) Papp Ferike válasza c27 hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

A SABA tv-ben kezd a kék ágyú gyengülni.Bár én megnézném a 3 színágyú feszültségét üzem közben/Kék összehasonlítása a többivel/,ha legalább 10-20V-al alacsonyabb akkor sajna nem igazán van a javítására mód.Ha nagyon zavaró vedd vissza a G2 feszt egy kicsit vagy vedd ki a fűtéssel soros ellenállást/tüneti kezelés a betegség marad/ Képcsőcsere,regenerálás/csőfüggő/! .A monitornál valahol a képcső nyakán levő panelen keresd a hibát a zöld ágyú vezélő elektronikában.
(#) Papp Ferike válasza alex01 hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

EW korrekció hiba.Egy pontos rajz sokat segíthet.
Következő: »»   83 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem