Fórum témák
» Több friss téma |
Helló!
Én pont most építek egy brikettáló gépet. Vannak nehézségek de nem lehetetlen a dolog csak annyiból gáz , hogy a leg több maszek fémmegmunkáló egy tehetetlen szánalmas és lusta ember!A leg primitívebb dolgot sem képesek megcsinálni!Csak kínlódnak , hogy ez lehetetlen meg ilyesmi pedig csak a lustaság van a dolog mögött! Amit én építek gépet ezt saját magam terveztem.Bízom benne , hogy frankón fog működni! Én épített és gyári megoldásokat ötvöztem , hogy egyszerü és működő legyen a gépm. De az bisztos , hogy anyagilag fel kell készülni a dologra!!! Én is azt hittem , hogy max 100-150eFt lessz. De már kb 300-400nál tartok. Szerencsére már nem nagyon kell hozzá semmi. Ez a gép fix méretü brikettet fog készíteni de talán részből egyszerübb ha folytonos a brikett és úgy van eltördelve. A legnagyobb gondot a fő hidraulika munkahenger okozott .De szerencsére sikerült beszereznem egyet ingyé Ami még elég kemény golog az a gép váza , mert komoly szerkezetet kell készíteni és igen hatalmas erők vannak jelen a brikettáláskor így masszív váz kell! És ehez az alapanyagokat nehéz olcsón beszerezni! A sokadok dolog maga a működtető rendszer! Az enyém hidraulikus lessz mert ez a leg kifizetődőbb és a leg megfelelőbb nyomást is ezzel lehet elérni. Ha kézzel akarod vezérelni pl az ETZ hidraulika tömbjét ajánlanám! Ezen rajta vannak a vezérlő szelepek is! Új ára kb 30eFt! Ez elektronikus vezérlés pedig jóval drágább és macerásabb de nem lehetetlen! Viszont mindenképp Ez kell ha eladásra gyúr az ember mert ezzel autómatizálható a dolog! Ha kell szívesen megosztom a rajzokat de készülj fel anyagilag mielőtt belefogsz!!!Nagyon drága a vas alapanyag! És nem osztogatják mindenhol!A váza nekem kb 100eFt-ba került! + a munka!!! És kb 170kg vas lemez került ennyibe! Ezt Tökölön a Sebestyén lángvágó kft. nél vágattam! Itt gépi lángvágást végeznek ami elég pontos és használható! Sok sikert!
Üdv! Közzé tennéd a rajzokat?
A rajzokat megköszönném ha feltenéd, hátha tudok segíteni valamibe.
Meg nekem is jóljöhet én már csináltam ill elkezdtem csinálni a saját brikettálómat.
Feltöltöm a mai nap őket és jelzek.A délutáni órákban valamikor...Remélem tudunk segíteni egymásnak , hogy frankó gépet hozzunk össze!
Feltöltöm a mai nap őket és jelzek.A délutáni órákban valamikor...Remélem tudunk segíteni egymásnak , hogy frankó gépet hozzunk össze!
Sajnos az excenterprés telljesen más célra való!Így nem valószinü , hogy hatékony lenne brikettálónak! Sajnos a max elmozdulása elég kicsi és 5-10cmes lökethosszal max papírkészítő gépet lehet csinálni belőle!Ultravékony brikettből meg igen sok kellene , hogy valamire való mennyiséget hozz össze! És az excenter árán egy használt brikettálót is kapsz!
Helló!
Feltöltöttem a rajzok egy részét. A beszerzett alkatrészek végett természetesen némileg változott az eredeti tervhez képest. A rajzok csak a működését mutatják! De szerintem alaptervnek jó. És ki milyen alkatrészeket tud beszerezni annak megfelelően módosítja . Ezeken kívől van még egy hidraulikus tápegység is amit szint úgy én készítettem. Ezt nem töltöttem fel Mivel bár milyen táp jó hozzá mivel max a sebességét befolyásolhatja a másik táp.De azért a közel 200bar azért kell neki! :yes: Link 1 Link 2 Link 3 Link 4 Link 5 A szükséges hidraulika alkatrészeket a vastelepen is meg lehet kapni mivel ott szoktak mezőgazdasági gépeket és hasonlókat szétbontani.De a vázhoz neccesebb az alapanyagot beszerezni! És kölcséges is! :eek2: De ha van elég lé és kitartás szerintem jó gépet lehet összehozni! Sok sikert!
Helló!
Linkeltem a rajzokat!
Naggyából értem a képeket de csak nagyából jó lett volna ha oda írod mi mi csoda.
Na igen... De azért remélem el tudtok ratuk menni... Nem egy precíz tervek mert mindíg változott az egész annak függvényében , hogy milyen hidraulikus munkahengereket tudtam szerezni. De nagyából valami ilyesmi lett. Maga a gép és a hidraulikus táp meg van már csak a tápra össze kell rakni a hidraulika tömböt a szelepekkel és a tömörítő gépre a hengert az előtömörítővel aztán mehet is a masina A gép testét egy kicsit nehézkes volt megalkotni a keményen begyökölt hegesztések végett de sikerült összehozni ezt is! Ha bár mi kérdésetek lenne a géppel kapcsolatban csak írjatok! Tudom néhány adat nem került fel a rajzokra de ha kell megírom! Szerintem a leg fontosabbak : maga a gép testét összeállító keret 20mm-es acél lemezből áll , a két végén lévő támasztó fal 50mm-es acél lemez. a telljes szélesség 200mm , a hosszt mindenki a munkahenger méretéhez tudja szabni! Az én fő munkahengerem egy 500mm lökethosszúságu és a hidraulika szár 70mm átmérőlyü talpaló henger ami 2,5L olaj mennyiséget fogad be ! Jó masszív darab de kell is mivel iszonyat nagy erőt kell kifejtenie a forgácsra!Bízom benne , hogy tavasszal már beingíthatom a gépet és mehet a brikettálás!!!
norrisz
Légyszi tegyélfel több képet és adatot az általad készített égőfejről ! Én is nekiáltam csinálni egyet de kevés az adat .
Szerintem az excenterprés jó megoldás, mivel a gyári présekben is ez van. A hiba csak az hogy elektromos motor hajtja, és az sokat fogyaszt. talán hidro motorral kellene próbálkozni, ahhoz kissebb teljesítmény is elég.
Sziasztok! Tapasztalatok a brikett fütéssel:
egy cseh gyártmányú új kazánban próbáltam, tipusa POP424 24Kw -os. Biobrikett : sok a hamu,beleragad a kazánba, eldugitja a járatokat! a brikett anyaga szalma,paré vagy energiafű, extrudált hengeres. Fabrikett: kiválló, hamu:1-5 % között, a kazán kitisztul tőlle! nem kell három naponta tisztítani,sőt "kifehéredett" a belseje. a briketteket több helyről vasároltam 5q-ként próbára,maximálisan betartva a rájuk előirt technológiát! A bióbrikett hordozható cserépkályhában tökéletesen égett,a fabrikett is ,ez utóbbi több hőt ad mindkét tüzelőberendezésben!Sajnos áll a prés készítése,minden anyagom megvan csak a hidegben nemakarózik barkácsolni!Üdv!
Heló! barani165, neked mi az elképzelésed a préssel kapcsolatban, a többiekét már ismerem. Én igazából cserépkályhába épített kazánban gondolkodom, mert az még mutat is a lakásban, és a meleg sem vész el. De sajna nég csak hallottam róla. Az apritékot még csak gyüjtögetem a padláson, + van egy csomó gyaluforgácsom is. Szóval kellene vele valamit kezdenem. A fűrészporos kályhát nem vihetem be a szobába, és úgy hallottam, nagyon füstöl. Egyébként ebben a hidegben tényleg csak tervezgetni érdemes.
Szia! Nekem is mezőgazdasági gépből származó munkahenger,szivattyú,vez.tömb van.Én a fabrikett formára gondoltam, téglatest alakú. Amit vásároltam az is olyan, háztartási foliával körbecsavarom 10-sével és száraz helyen jól tárolható,kezelhető. A vasanyag meg komoly alvázból.Üdv!
Heló! Köszi az ötletet, a szögletes forma praktikusnak tűnik, talán könnyeb is kivitelezni.
sziasztok! Nagyon megköszönném, ha valaki feltenne képet, vagy rajzot a csigás présgép csigájáról!
Ez inkább hidraulikus prés,legalábbis a munkahengerből itélve. Gondolom a 10t terhelhetőség is kevés.
Hello!
Nem figyelsz! A kérés ez volt "ha valaki feltenne képet, vagy rajzot a csigás présgép csigájáróll" üdv! proli007
Sziasztok! ajánlok egy oldalt, aki precizet akar az meg is valósthatja: www.biokonsulting.eu
Persze csak ötletnek gondoltam,amugy megvásárolni húzós! Szia!
Hali.
Szerintetek a napraforgó préseléséből hátramaradt napraforgópellet, alkalmas a fűtésre? Tripla haszon lenne: -kisebb teljesítményű gép elég a pelletáláshoz -olcsó étolajad lesz -és megvan a fűtéshez a pellet is
Szia! Szerintem maximálisan alkalmas,még a szára összepréselve is!Még "simán" is nagyon jól ég!Üdv!
szia God Man! én is elkezdtem a saját gépemet építeni. A szivattyúm meg van egy 450 bar-os, a motor ami megint megvolt az 4,5 kw. Talán ezzel a cuccal már elég nyomást tudok előállítani!? én arra gondoltam mivel lattam a rajzaid,hogy nem lezárni kéne a legvégét a csőnek hanem belül kúposra kiképezni! (mondjuk 120mm hosszban átmérő 80-ból 50-re visszavenni így ott a legvégén tömörítene) Ezt még ki kell próbalnom hátha jó lesz! Láttam azt is hogy a beadagolóhoz egy lezáró + munkahenger van betéve. Ezt is ki lehetne hagyni mondjuk egy hosszabb dugattyúval ami előre menetkor mindjárt zárná is a beadagoló részt. Mi a kozzászólásod ezekhez a dolgokhoz? Magától a váztól nem félek talán lakatos létemre megtudom oldani, meg az anyag és a szerszámok is adottak.
szia Ha kell én lerajzolom és leméretezem az enyémet, de az égőfej mérete az függ attól is, hogy mekkora a kazánajtód!
Helló!
Az én tápomban egy targonca 200bar-os szivattyúja van és egy 2,2kw-os motor hajtja meg egy hardi tárcsán keresztül. Amiket feltöltöttem az egy fix méretre tömörítő gép.A vége nincs lezárva csak ideiglenesen.Ez azt jelenti , hogy maga a cső előre illetve hátra mozgatható egy munkahenger segítségével.Ez azért kell , hogy az összetömörített brikettet így tudom eltávolítani a présből. Sajnos nem tudtam hosszabb munkahengert szerezni így mindenképpen kell egy előtömörítő.Ha hosszabb lenne a munkahenger akkor akár gravitációs beejtéö is lehetne az adagoló.De sajnos a gép méretei akkor már elég tekintélyes lenne!Ráadásul a tömörítő henger ára is elég ütős lenne!Ez az 550mm hosszúságu csövecske 30eFt ba kerül!egy 3x ekkora már kemény árban lenne!Ha ez a gép készen lesz akkor készítek egy olyan gépet is ami folytonos brikettet készít.Ez hasonló képp működik mint ahogy te írtad. Lehet , hogy egyszerübb is csak olyan gépet még nem láttam és inkább olyant készítenék elsőre ami tuti műkszik!Ha sikerül bejutnom a műhelybe akkor teszek fel egy képet a gép jelenleki állapotáról.De ez nem tudom , hogy mikor lesz...Én ezt a gépet gyári és már egy megépített gép alapján terveztem.Bár már régóta építem lessacskán alakot ölt csak a szokásos gondok vannak... Nincs fémesztergám és így kicsit lassan megy , hogy keresgetni kell értelmiségi esztergályost aki tud is esztergálni... Én inkább túlméretezem a gépet , hogy biszt ne legyen gond a masszivitással!Bár mindenképp erős méretek kellenek hozzá mivel hatalmas erőt kell elviselnie!
nos! nem mindíg kellenek olyan keresztmettszetű anyagok mint pl 40-es lemez meg ilyenek! meg lehet mondjuk oldani kelyette 20-asból csak több helyen visszabordázva illetve alátámasztva!! Én a gépem vázát 120-as I gerendából készítem el! Legfeljebb ha gyengüllöm sürítek az osztásokon de szerintem nem lesz gond vele! 20-as vaslemezem van még kozzá, megbordázva talán elég! A munkahengerér kedden megyek egy hajtómüért kapom cserébe! Azt mondta a srác hogy választhatok, mert van neki pár db.
A gép vázának az oldala lehet majd bármilyen masszívabb anyagból.A gerenda is bőven jó! Én sajnos nem rendelkeztem ilyen anyagokkal így vennem kellett lemezeket és a 20-as lemez a leg egyszerübb! Szerintem ennek a konstrukciónak amit én készítek , a két záró végének mindenképpen 20-as lemezvastagság feletti anyagból kell lennie!Mivel a 20-as lemezt rövid idő alatt elgörbítené!És ez kellemetlen lenne! Ezért minimum 40-50-es lemezt ajánlanél mindenképp! A fő munkahenger atom brutál méretü és így órjási erő fogja feszíteni a gépet ! Én az 50-es lemezt elég keményen begyököltem , így nem hiszem , hogy gond lenne vele. Az én munkahengerem 500mm lökethosszu és a szár átmérőlye 70mm , a munkahenger külső átmérőlye 100mm! Szerintem valami hesonló adottságu hengert próbálj beszerezni! Persze ez attól is függ , hogy milyen típusu gépet szeretnél. Ha folytonos brikettet akarsz akkor szerintem az 500mm lökethossznál nagyobbat ne tegyél bele! Ha ilyen gépet építesz a forgács adagolását gravitációs beejtésüre érdemes elkészíteni.Ilyenkor a tömörítő hengert csak meg kell nyitni egy darabon. A henger mindenképp hónolt legyen amit veszel!!!!! Mert ha nem hónolt elég macerás lessz felszabályoztatni! A falvastagság mindenképp 10mm vastagság feletti legyen! Szerintem olyan 20mm körüli kb az elfogadható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |