Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   367 / 3610
(#) wg_kezdo hozzászólása Jan 20, 2009 /

Ja egy másik jó példa:
H-Híd.
5x végignéztem a fórumot stb... Mindenhol valami húdebonyolult dolgonak tüntették fel. És tényleg szárazon nehéz volt megérteni.
Aztán találtam egy olyat ahol lépésről lépésre közérthetően elmagyarázta valaki.
Utána rájöttem ez rendkívül egyszerű olyan szinten amire nekem szükségem van: Hobbi szinten.
(#) wg_kezdo válasza Action2K hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Gazdasági szempontból lehetetlen lenne lépést tartani assembly-ben és ahogy akkor is most is rájönnének, hogy szükségtelen.

Egy adatbázsinál 10000x fontosabb az integritás és a helyes adattárolás, mint a sebesség vagy az optimális hely kihasználás.
Minél alacsonyabb szintű nyelven programoz az ember annál nagyobb a hibalehetőség. És valljuk be őszintén senki sem szeret várakozni pl egy Te5coban azért mert a programozó olyan guru, hogy gépi kódban írja meg azt 2 óra alatt amit a másik OOP-vel 1 perc alatt elintéz és még működik is.

A drivert viszont hülyeség OOP-vel csinálni mivel egy drivernek hatékonynak gyorsnak kell lennie.
Szóval mindenre a megfelelő eszközt kell használni.
(#) Action2K válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Idézet:
„Ti miből készítettétek az első villogókat”

Írtam is:
Idézet:
„Rádiótechnika újság, s később a Hobbyelektronika újság”

És ezt is:
Idézet:
„Itt most nem az után építőkre gondolok (eleinte én is az voltam)”

Idézet:
„Én pl programozásban nem érzek kényszert arra, hogy a gyors-rendezést saját magam fejlesszem ki minden egyes programomban. Ha már valaki más megcsinálta akkor inkább azt használom.”

Válaszom az előbbi hsz-ben.

Idézet:
„A szakirodalom pedig túl van magyarázva és túl bonyolult.”

Ezzel én is sokszor szembesülök.
(#) Norberto válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Idézet:
„Nem az érdekel, hogy hogyan működik egy H-híd, hanem az, hogy hogyan tudok arcfelismerőt készíteni stb...”

Igenám, de nem kéne elfelejteni, hogy nem mindenki wg_kezdo. Igenis vannak sokan, akik a gyors és hamar felépített végeredményen kívül azt is tudni szeretik, hogy részletekbe menően mi-hogyan működik abban az adott alkalmazásban, amit elkészítettek.

És ha már épp a H-hídnál tartunk: ha egyszer valaki becsületesen végigmegy a folyamatain, és jól megérti, mi-hogy működik benne, akkor azt vehetjük úgy, hogy egész életére garantálva van az, hogy tudni fogja más esetekben is alkalmazni a megszerzett tudást: "ja igen, a H-híd az így-és-így működik, tehát bátran fel lehet használni erre is, meg arra is". Mennyivel tisztább és szárazabb érzés, ha az ember a részleteket is ismeri

Szóval ez a
Idézet:
„részletek nem érdekelnek”
kissé olyan marketing szagú dolog = legyen gyorsan kész hipp-hopp, azt már holnap-holnapután lehessen használni az egész kütyüt, mit tökölünk vele... végülis, lehet így is, csak éppen így sokkal kevesebb az esélye annak, hogy az ember őszintén tanul a dologból.

ui: egy más ember által megírt programrész se mindig tökéletes az ember elvárásainak. Ott is igencsak körültekintőnek és megfelelő mértékben kételkedőnek kell lenni ahhoz, hogy a legjobbat hozhassuk ki végeredményül. Mert honnan tudhatjuk, hogy az a más által írt rész teljesen hibamentes? Vagy végigmegyünk szépen a működésén (pénz- és profitorientáltak biztosan nem ezt választják) és így kiszúrhatunk hibákat, vagy laza mozdulattal felhasználjuk, vagy jó-vagy nem jó alapon, és tesztelésnél kiderül, hogy mi az igazság; lehet, hogy minden és mindenki szidásának az általános esete bújik elő, és lehet fogni a fejeket, de az is lehet, hogy szerencsénk van, és elsőre minden klappol. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a világban mindegyik leírt eshetőség lejátszódott már jópárszor...

Idézet:
„mindenre a megfelelő eszközt kell használni.”

Csak sajnos nem mindenhol ezt látom. Szintén "Gazdasági szempontból"

Vannak Videokamera megfigyelő rendszerekre kész digitális rögzítő hardver. De nem, Az egyik üzletlánc hálózat PC-s megoldást kért, mondván olcsóbb. Azóta vagy a dupláját ráfizette a kiszállási díjjakkal, hogy már megint ez a baj, vagy az a baj... Jó kis "Gazdasági szempont" lett belőle
(#) Action2K hozzászólása Jan 20, 2009 /

Észrevettétek, hogy amióta Topi feltette az új keresőt, azóta félmillió címszót "beledumáltunk" a szerverbe! Hű de lepcses szájúak vagyunk Csak így tovább!
(#) Attila86 hozzászólása Jan 20, 2009 /

Üdv.!

Van-e valaki most itt, aki:
1.- Jelenleg épp Budapesten tartózkodik, lehetőleg az Örs-vezér térhez közel.
2.- Van nála 1db felesleges TO-247-es tokozású nem bontott(!) alkatrész (tök mindegy hogy mi csak to-247 legyen).
3.- Van egy kis ideje.
4.- Segítene nekem.

Ha valaki mind a négy pontra igennel válaszolt, akkor legyen szíves megkeresni! Köszönöm!

Szükségem lenne egy TO-247-es tokra geometriai méretek miatt. Adatlapokban lévő rajz nem jó, mert adott helyre kellene 'bepróbálnom'. És venni sem tudok sajnos, mert mire a Lomexbe érnék addigra bezárna.

A hobbielektronika térképét (amin rajta vannak a fórumozók) próbáltam használni hogy találjak valakit, de a környezetembe szinte mindenkinek 0 hozzászólása van és hónapokkal ezelőtt lépett be utoljára. Egyedül Topi tűnik a legközelebbi aktív fórumtársnak.
(#) Action2K válasza Attila86 hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Köbzoli küld majd Neked fénypostával!

Az nem lesz jó, ha valaki leméri Neked, és elküldi az adatait, Te meg kis purhab, vagy valami másból kifaragod?
(#) Attila86 válasza Action2K hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Idézet:
„Köbzoli küld majd Neked fénypostával!”

Idézet:
„Az nem lesz jó, ha valaki leméri Neked, és elküldi az adatait, Te meg kis purhab, vagy valami másból kifaragod?”

Sajnos nem, mert nincs miből kifaragnom, másrészt pedig nekem mindenképpen igazi alkatrész kellene...

Na mindegy, majd holnap elmegyek a Lomexbe. A HEStore itt van 4-5 percnyire tőle, de ott tuti nem kapnám meg a most megrendelendő alkatrészt holnap délelőtt.
(#) Action2K hozzászólása Jan 20, 2009 /

Nemrég értem haza. Rekord hideget döntött a műhelyem: + 16,7°C. Gyorsan be is dobtam egy teát. Apropó, tudjátok milyen egy 1 perces gyümölcstea? Finom! És hogyan készül? Gyorsan, 1 perc alatt.

Hozzávalók: (összekészítése 10mp)
- Végy egy "mikrózhazó" poharat a kredencből.
- Ízlés szerint citromot (citromlé, citromtabletta, inyenceknek citromízű pezsgőtabletta)
- Bármilyen gyümölcsös rostos (szűrt) ivólé.

Előkészítés: (5mp)
- Önts tele a poharat a kiválasztott itallal. Tedd bele az izlés szerinti citrom(származékot).

Elkészítés: (45mp)
- Tedd be a mikróba 45 másotpercre, a maximum fokozaton.

Fogyasszátok egészséggel!
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Jó-jó, az már a v2.0-ás változat.
(#) googa válasza Action2K hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Én egyik nap meg sem találtam a keresőt...
(#) Szebence hozzászólása Jan 20, 2009 /

Sziasztok!

Egyelőre csak ide teszem fel a kérdésem, ha van értelme, nyitok neki új topicot. Az lenne a kérdésem ,hogy ha van egy GPS-em akkor meg tudom-e a készülék helyét határozni? Létezik-e rá program.
Azt szeretném kivitelezni, hogy a GPS bent van a kocsiba én meg itthon PC-n látom a monitoron, hogy merre megy az autó.
(#) wg_kezdo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Najó, de mennyi az időigénye egy "asszonykának" :hide:
(#) wg_kezdo válasza Szebence hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

És ki vezeti az autót?
(#) Action2K válasza Szebence hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Felejtsd el Ha ki is tudod olvasni az adatait, van két választásod:

1 - GSM modulon küldöd haza (rámegy a gatyád is!)
2 - Bazi nagy rádioadóval, a CB sáv ugyanis kis hatáskörű, a PMR jobb de az sem tökéletes, a műholdasról mondjál le (ha nem CB-PMR sávot használod, jön a büntetés, r-go első eset kockázata áll fenn)

További kérdések?
(#) Szebence válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Családbeliek, mikor ki... még én is

És mi van, ha épp az élményfürdőbe van, amint most nálunk esett meg.
(#) mex válasza wg_kezdo hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Az együtt töltött évek számának függvénye. :eplus2:

Ő még nem hallott a Knight Rider-ről! Még fiatal!
(#) Szebence válasza Action2K hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Értem, köszi a választ, hát akkor ennyi lett volna
(#) Action2K válasza mex hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

És ez négyzetesen emelkedik, mindaddig amíg a "csináld meg magadnak" választ nem kapjuk

Már miért is menne rá a gatyája????
100Mb-os csomag havi 2000 Ft gprs-el küldve.
Voda mesternél 1500 Ft

Ha másodpercenként küldi az adatot 24 órában egész hónapban akkor ez kb 80Mb adatforgalom.
Ha pedig már van és használ gprs internetet akkor meg a maradék adatforgalom elég is lehet.

Szívesen. Inkább vegyél GPS loggert, reggel beleteszed az autóba, este kiveszed, és a PC-n a Google Maps-on átnézed, merre járt az autócska. Tiszta 3/3! hát nem?
(#) wg_kezdo válasza Szebence hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Szerintem gprs-el megvalósítható.
főleg, ha nem annyira pontosan akarod vagyis elég 5-10 mp-ént frissíteni.
És mondjuk álló helyzetben nem küldi az adatot.

Jó-jó, meggyőztél, én a percenkénti SMS küldésben gondolkodtam, merthogy azt alapból tudja a profibb GPS
(#) tiggersoft válasza Action2K hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

Esetleg megfejelheti egy GSM Sim-kártyás lehallgatóval...
(#) Szebence válasza Action2K hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

esetleg vlaami olyan megoldás, hogy kocsiba valami kis ketyere, kezemben meg pl egy 20 ledes vevő és minnél közelebb van az autó, annál több led világít. Mondjuk 1-2km-es körzetben.
Esetleg valami ilyesmi lehetséges?

szerk.: tiggersoft: bármilyen megoldás jó, amivel itthon meg tudom nézni merre járt a kocsi, esetleg hol állt meg és mikor, ez mégjobbl enne, de ami kellene nekem már jóformán egy több százezres rendszer.

GPS logger-ről még nem hallottam, utána nézek.

Te is elfelejted, hogy mikor hova parkolsz?

Na igen az sms az kicsit drága.

Amúgy én csak akkor állnék neki, ha real-time-ban lehetne kisebben nem érdemes gondolkodni

"B" verzió:
Családi csomag vagy mi a neve amikor ingyen lehet egymást hívni. Igaz 60 percenként megszakad, de ez is egy megoldás. Ekkor ha nem mondok hülyeséget elég lenne a mikrofonra küldeni valami olyan jelet ami át tud menni ilyen formában és kvázi modemként üzemeltetni.
(Vagy kapásból modem-ként használni)
Következő: »»   367 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem