Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   130 / 1180
(#) hapro válasza efcsabi hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Bővebben: Link

Tehát hűtő nélkül 2,3A hűtéssel akár 4A. 600V mellett.
(#) Poki hozzászólása Jan 15, 2009 /

Sziasztok!
Adott egy Citroen központizár távirányító, ami nem működik.
Az elemtartónál a pozitív, és a negatív csatlakozó között 190 ohm-os ellenállást mérek, és igenhamar lemerül benne a 3V -os elem.
Van benne egy ic, amiről nem tudom, hogy micsoda, és valószinüleg ő lesz a bűnös.
Feliratai 5100
B2 0522
A 0522 merőlegesen van a másiik kettő mögött.
Sajna semmit sem találtam róla a neten. Valakinek van valami ötelete, hogy mi lehet ez?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) erdgab válasza Poki hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Szia!
Szerintem,nem érdemes keresni,nem fogsz találni ilyet,ha mégis,akkor már csak annyi a bibi,hogy hogyan tudod beleírni a te autód zár nyitó programját,kódját,talán a szervizben tudnak segíteni.
(#) icserny válasza szepi003 hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Szia! Nem. Nem.
Az adatlapja szerint ez a típus egyszer programozható.
Egyébként a COP8 család tagjait COP8 programozóval lehet programozni (COP8 programmer-re rákereshetsz)
(#) Elzett hozzászólása Jan 16, 2009 /

Köszi!-most már értem
(#) erdgab hozzászólása Jan 17, 2009 /

Sziasztok!
Van egy Vörpul gyártmányú grillezős mikrohullámú sütőm aminek a magnetron oldalán,alul és felül is,egy-egy csillámlemez szerű lapocska van.Az egyik megégett,kicsit ki is van lyukadva.Elég a javításhoz a hibásat cserélni,vagy más hiba is lehetséges??Hol lehet ilyet beszerezni?A készülék egyébként működik!Ezeknek mi a szerepük valójában?
Köszönöm a segítséget!!
Gábor
(#) proli007 válasza erdgab hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Hello!

A legtöbb esetben ennek cseréje elegendő (ha nem gunnyadt meg a magnetron az ívek miatt.
Szerepe, hogy a nagyfreki ki tudjon jönni, a kosz meg ne tudjon bemenni.
Lehet ilyesmit kapni, legfeljebb, ha nagyobbat találsz, ráfaragod.

üdv! proli007
(#) erdgab válasza proli007 hozzászólására (») Jan 17, 2009 /

Szia!
Köszönöm a válaszodat!!
Gábor
(#) lidi hozzászólása Jan 18, 2009 /

Kaptam egy kupac régebbi, szerintem Telefunken gyártmányú tranyót. Nincs esetleg valakinek valami régi katalógusa ezekről ? Nem találok róluk semmi értelmes infót.

kft.jpg

(#) proli007 válasza lidi hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Hello!

A nagy többségét megtalálod a Google-val, de nem a TFK számon, hanem az alatta lévő jelölés használatával.

üdv! proli007
(#) Ricsi89 hozzászólása Jan 18, 2009 /

Helló!
kaptam egy ősrégi orosz rádiót, amelyből kitermeltem a végfok modult. ebben van egy fehér műanyag tokos K237YH2 IC. Erről szeretnék megtudni valamit. Hátha be tudnám üzemelni a végfokját.
(#) tolacika hozzászólása Jan 18, 2009 /

Volna egy nagyon nagy problémám!
Valaki elmagyarázná a jumper-t???
Arra én is rájöttem, hogy vmilyen csatlakozó, de mire használják???
(#) vicsys válasza tolacika hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Pl.: Kapcsoló helyett. Általában 2db tüskét zár rövidre, ha rá van tolva.
(#) tolacika válasza vicsys hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Nekem olyan cuccosra volna szükségem,. mint Ez itt vagy pedig, olyanra mint, ez itt. Ezeknek mi a neve??? + amire rádugjuk (jó értelemben)
(#) llaci56 válasza tolacika hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

tüskesor
(#) tolacika válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

tényleg???
(#) llaci56 válasza tolacika hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Amire rádugjuk (jó értelemben,) az a tüskesor. Amit rádugunk, (szintén jó értelemben,) az a csatlakozója, - nevezik tápcsatlakozónak is. A páros rövidrezárt a jumper.
...tényleg!
(#) gg630504 válasza tolacika hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Tüskesort dughatsz a hüvelysorba.
(#) tolacika válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 19, 2009 /

igazad van de még mennyire!
(#) efcsabi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 19, 2009 /

Hali,
egy hasonló IC böl (K174YH7) egyszer régen csináltam egy erösítöt, az is egy orosz IC, gondolom ennek a tesója. A Tied azt hiszem ettöl erösebb. Hogy sztereó legyen duplán csináltam hozzá nyáklapot, haszáltam is egy darabig, most egy masikat használok TDA 7297 -el 2 X 15 W -os, tömház lakásban tökéletes.

K174YH7.jpg

(#) kojano válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 19, 2009 /

Halihóóó!
Ez egy hibrid orosz hangfrekvenciás erősítő. Ezt találtam róla.
(#) Ricsi89 válasza kojano hozzászólására (») Jan 19, 2009 /

Köszi! Most már életre tudom kelteni.
(#) czerop hozzászólása Jan 21, 2009 /

Segítsetek hozzájutottam egy ELV 51408 jelzésü. megépített panelhez.Van rajta egy ICL7107 -es ic és egy CD4049-es ic továbbá négy db 7 szegmenses kijelző.ellenállások, kondik két dióda és egy trimmer Legjobban Topi digitális feszmérőjéhez hasonlít. mire lehet használni ,hogyan kell bekötni.
Tudom-e a két kimenettel rendelkező 30 volt/ 3 A-es,
(nem digi) tápomat vele fejleszteni.
(#) proli007 válasza czerop hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Hello!

Ha 4049-van benne, akkor valószínűleg az állítja elő a -5V-ot. Akkor csak +5V kell a számára.
A Topi cikkével összeveted az IC lábbekötését, és abból már ki lehet találni a panel bekötését.
Akkor már csak a feszültségosztók kellenek a bemenetre, hogy használni tudd.
Külön galvanikusan leválasztott tápot készíts hozzá, mert a tápoknál a sönt ellenállás általában más feszültség szinten van, mint a feszültség kimenet.

üdv! proli007
(#) czerop válasza proli007 hozzászólására (») Jan 21, 2009 /

Köszönöm az útbaigazítást , azon az úton indulok el,
(#) vpist hozzászólása Jan 21, 2009 /

Ez milyen alkatrész: PAL16L8ACN? Addig eljutottam, hogy programable array logik, de az egészből nem igazán tudok semmire következtetni. A tömbvázlaton inverterek voltak, meg egy AND array feliratú dolog.
Array-tömb, and- és kapu? Valaki! Én olyan hülye vagyok!
(#) czerop válasza proli007 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Szia!

Megtaláltam egy csaknem azonos kapcsolási rajzot.
Az eltérés hogy a 10 nF kondi nem a 30-31-es lábközött van hanem a 31-32-es között.Mit módosíthat ez ?
A mellékelt képen szaggatottal össze van kötve a30-as láb a testtel. A másik szaggatott vonal a 30-as láb a 32-35 lábhoz van húzva.Mit eredményezhet nek ezek az átkötések.Ezek helye ki van alakítva a nyák lapon is. Mellékelek egy fotót remélem látszik.

Köszönöm az eddigi segítséget is.
czerop
(#) vizor válasza vpist hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Egyszer programozható logikai ic. Különböző összetett logikai funkciókat programozhatsz bele, de csak egyszer. Ha bontott, akkor dísznek jó.
(#) vpist válasza vizor hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Nem, új. Zsákbamacska szerűen vettem. Programozás
mivel? Mint a PICet?
(#) vizor válasza vpist hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Ez egy jó kérdés, nem tudom. Annyit tudok róla, hogy a PAL az Programming Array Logic, OTP (One Time Programming, egyszer programozható) PROM, assemblyben programozható, de ennyi. Szerintem elavult eszköz a PIC-hez képest. Kiindulásnak a wikipedián némi infó az eszközről és a programozásról:
Bővebben: Link

u.i.:mennyibe került ?
Következő: »»   130 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem