Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Idézet: „Ere gondoltam en is , csinalok egy 16m hosszu 6m atmeroju tolcsert egy 300mW-os 2"-os taskaradio hangszoronak.” Igen a szint meg van..... 98db-el érzékenységű a hangszóróm, hallhatóan hangosabb a somogyiktól. Amúgy nem is erről volt szó eddig, de mindegy....
Scoper="Rutse" lada.. en sokaig nem tudtam ,mi az a rutse..en ezt scoopernek hivom!Lehet,hgy maskent van nallatok es nallunk par dolog..
Hat persze! kicsitt nezd csak meg az olcsobb es a dragabb hangszorok,Thielle/Schmall ertekeit...rogton ra jossz valamire!
MINDEN OKOSKODASON S MI EGYMASON KIVUL! EN,MEREM AZT MONDANI VAN BENNE TAPASZTALATOM!DE VISZONT! BIZTOS AKAD NEHANY HIANYOSSAGOM IS!
Van valaki olyan,ki komolyabban is nyomja a temat?kicsitt.. ![]() Nem akarok itt eszt osztani,de paran a hangszoro-hangtechnika vilagaban,hianyosak vagytok.Tenylegesen beszelnek olyanokkal,kik kicsitt komolyabban uzik!..mint emlitettem,van hianyossag,nallam is.
Tudjuk, hogy Te vagy itt az ész, de már befejezhetnéd mert ez már kezd unalmas lenni. Nekem is nagyon sok hiányosságom van az tuti, de legalább beismerem. Az a legnagyobb bajod, hogy csak az jó ami a tiéd, ami a másé az már nem lehet jó. Nem tudom mennyi tapasztalatod van az RH Sound-al kapcsolatba, de elég sok lehet ha ilyen bátran fikázod. Viszont én már meguntam, én többet nem írok neked, mert még nem múltam el 18, sajnos még csak 17 éves vagyok és ez szőrnyű.... Nem baj majd jövőre!
![]()
..epp ezt probaltam ki fejezni...de latom,nem nagyon vettetek-vetted! Szo mi szo,ha haragszol,ha nem ram..ha veszel,vegyel valami jot! Es celszeruen kell gondolkodni!Nem a szomszed utan (akinek estleg halvany lilaja nincs).. En is kiprobaltam ezeket..S.AL..s tarsai..jonak jo,de ha mar csinalsz valamit,akarsz tundokolni egy kicsitt is,a dobozaidal,a haverok-ismerosok elott..esetleg,legyen valami erteke is,szoljon is,nezzen is ki valahgy..ebbe tudok,segiteni!Ez mar a 21 szazad!Bocs,tenyl;eg, en nem megserteni akartalak se teged se mast,csak uncsi mar.. a sok S.A.L es Rh..nem is kene sokat potolni egy jobbra,csak szet kell nezni kicsitt,ha mar hangtechnikazol!
![]()
Üdv!
Ti tudtok erről a hangszóróról valamit? Ez van ráírva:Jet Sound JS 1930T 4ohm 400W. Tudom közel sincs 400W de egyszerűen semmi adatot nem találtam róla. Tudnátok ebben segíteni nekem?"egyébként nem szól rosszul"
Mitől rossz az RH elmondanád? Somogyi azért mert nicns érzékenysége az RH-nak viszont van. Szerintem még nem is láttál RH Sound hangszórót, még amikor előszőr írtál a fórumra azt se tudtad mi az az RH Sound akkor meg? Én nem felvágni akarok a cuccal.. pff... Érdekes egy figura vagy te.
![]()
Sziasztok.Én RH soundal dolgozok de a magas a hangfalba recseg mint a **** és a hangfalakat 1 hete vették.
Fogd vissza magad! Mod. -szamóca
Nem torz jellel kell hajtani és nem fog recsegni...
![]()
talán ide tartozik.idén szilveszterkor voltam pesten a nyugati téren és kint volt a westend elött egy cumo :két oldalt egy-egy EAW line array meg vagy 16 sub hozzá nem tudom hogy vki hallotta e szolni,de vmi élö zenét toltak vele talán funky stilusban és elgondolkodtam azon hogy disco ide vagy oda,de a zene az élöben az igazi.igy,ahogy ott "ment".nem találok szavakat az élmény kifejezesére,21.századi,az biztos.persze volt ott annyi hangprocesszor meg effekt meg keverö berendezés,mint egy kisebb csatatéren,de az összhatás az annyira meggyözö volt hogy még fázni is elfelejtettem.nem tudom ki volt a team,de minden elismerésem nekik.
Mar tobbszor elnezest-bocsanatot kertem! Meg egyszer megtettem!..nem tudok jo velemennyel lenni ezekrol a termekekrol.S nem fogok egytlen egyet sem beszerezni,eleg masok hibaibol,velemenyeibol tanulni.
Az RH Sound egy egezseges hangszorotol tavol all.Nincs amit.. Az Eaw(bizonyos tipusu ladaiban 18 Sound es P.Audio szorokat hasznalnak)..na ez igen!ELEG CSAK RA NEZNI!En regebbi tipusokat hallottam egy hangositas alkalmabol,tudnak az biztos.Nem unatkoznak itt a mernokok es ha kell ha nem,nem arra megy ki a jatek ,hgy minel koltseghatekonyebb(gyengebb)termekeket gyartsanak.En csak annyit akarok,mindehez hozzaszolni,hgy le kellene tudni mar az ilyen "koltseghatekonyan"elkotyavetyelt ha kell ha nem made in china(ebbol is a salakja)cumokat!Talan,nem kellne akkor forumokban,veszodni...pld .ul!
Figyelj,en ugy gondolm ,hgy csak jot akarok-jora biztatlak.Ha mar olcsobb cumo kell,akkor Eminence.ennel a cegnel akad szep szamban..nem draga de"jo erzekenysegu"szoro!
Ha ennyi okos van valaki vegye már meg az eladó ládáim! Bővebben: Link Ez minőségi hangszóró.
Amugy az Rh mikor még éppen csak müködött a weblapjuk, akkor vettük a tölcséreket, és az erősítőket a cross pályára. Ez volt 3 éve kb. Azóta is minden gyünyörüen muzsikál! Telefonon kérdeztem a hangszórók paramétereiről, a tulaj gyenge magyar beszéddel megosztotta velem nem kell mindent elhinni, az ár tükrözi a minőséget. De ezt mindenki tudja, és ne vitatkozzatok! Vegyetek Peaveyt! De még kinyírni nem tudtuk a tölcséreket, pedig az erősítő 500w körüli, és az össz hangszóró teljesítmény kevesebb, és mikor elzúg egy roncsderbis autó, és a speaker még a saját hangját sem hallja, elkezd üvölteni, én meg nézem a ledsort és tekerem vissza a hangerőt,de már veri az utolsó ledet is,s néha nem vagyok elég gyors ![]()
Nem rossz! Fane alapokon nyugvo a lada,ha nem tevedek!Az ara is ok..ha nyomjak az ipart!
Latom csre is erdekel: alap szintu Liquid Power LQP 600 as vegfok(2x120w 8ohm-2x240w 40hm)tokeletes muszaki all.(nemet orsz.rendeltem 1 haver altal) meg marciusig gariban,Alto 3 utas Activ Crossover ,Involight "double fireball"fenyefekt(uj) T Amp Ta 1050(2x350w 8 ohm - 2x 525w 40hm)kevest futott,meg garanciaban.Ezektol tudok megvallni,csrebe,ha erdekel,esetleg!Csak kivancsisagbol vennem a melyladaidat!En romaniaban vagyok(650km re kb),de at ruccanok..ha szukseg!
Idézet: „Thielle/Schmall” Majd igyekszem rágyünni ![]() ![]()
Amúgy az Rh Sound nem kínai hanem Szlovák import, nah de mindegy.
És hol van szlovákiában hangszórógyár (bár lehetne, de nem hiszem, hogy építettek volna ott ilyesmit)? Ennyi erővel a SAL is lehetne magyar.
![]()
Na azt már nem tudom.
![]()
Van meg olyan ,hogy Mag Audio.Ha ismeritek..ezek allitolag ukran cuccok.Kicsitt bovebb termekpalettaval,mint az RH Sound.Nem olyan dragak..
Viszont nallunk le vannak irva.(Valaki ismeri kozuletek,estleg van ilyesmilye??) Viszont minden nagy ceg(sajnos ![]()
Szia!
Van a birtokodban specifikáció az RH sound PRO sorozatú mélynyomóiról? Sokat emlegeted őket, gondoltam hátha többet tudsz róluk mint én, vagy bárki más. Email-ben érdeklődtem tőlük, de még nem kaptam választ ![]() Legalább tájékoztató jelleggel közölhetnének róluk valamit, mert így egyáltalán nem lehet tervezni velük semmit. Úgy pedig eléggé rizikós venni tőlük bármit is, hogy majd megméretem (plusz 2-3ezer Ft) mert nem biztos hogy jó lesz arra amire szánnám. Az áruk egyébként jó.
A szomszédomnak van egy 12"-os abból a sorozatból. Adatokat hozzá pedig, én úgy találtam az enyémhez, hogy külföldi oldalakon is árulják és volt letölthető adatlap. Ha nem válaszolnak a mail-ra akkor hívd fel őket, nekem tegnap válaszoltak amit én írtam nekik, szóval várj még egy kicsit. Amúgy ahogy hallottam azt a mélyet egész jó, bírja amit ráírtak és inkább valami sub-ba való szerintem.
Sziasztok!
a hangosítás miértjeiben annyira nem vagyok otthon, így érdeklődök, hogy rendelkezésre áll két darab ilyen hangdoboz: Bővebben: Link. akusztikus zenét kéne hangosítani velük (leginkább népzenét, de extrém esetben nagyon ritkán kemény rockot is), viszont szükség lenne hozzá egy mélyládára. Milyen teljesítményű, milyen rendszerűt, szerkezetűt, és kivitelűt ajánlotok hozzá, nem baj, ha épített, mert símán megépítem. Vagy esetleg gyári cumót is ajánlhattok így link formájában. Egy kitétel, ha lehet minnél kisebb legyen, mert kéne szállítgatni ide-oda. Én arra gondoltam, hogy minimum két darab 45cm-es hangszóróval szerelt szub kéne neki. köszi.
Egy kicsitt hatarozottabban!Lehet egy par melyladat 100Ezerbol is..estleg 200Ezerbol is..estleg 500Ezerbol is!
Komoly kivitellel,ha gyartoi,ha te magad "varazsolod"ossze,nem olcso mulatsag. Technikailag..egy annyit,hogy ha hordozhatot szeretnel es szepet is szoljon,amugy ha kell ha nem,duborgos-aggressziv zenere nem hasznalnad,megfelelne egy bassrefi konstrukcio is.Rcf es Jbl cegeknek van hozzaferheto aron,nem tul nagy es nem tul nehez bassrefi nyomoujuk (Pld ul)Miert ajanlottam ezeket?Mind 2 ceg tekintelyes multat es technologiat tudhat maga mogott! Ha te magad szeretnel,egyedi ladakat,az sem olcsobb mulatsag..estleg egy annyi,hgy nem egyszerre perkalsz annyit..hanem 2 vagy 3 reszben.De ha nincs mivel legyartani,akkor jobb ha az elobbi pld at valasztod ![]()
..Ezek nem tul nagyok es nem tul nehezek!Nem tul nagy igenybevetelre,foleg termi hangositasra(bass ladanak)jok! Beteszed a satelite hangfalaid ala ..oldalonkent es meg is van oldva.Amit meg javitasz veluk,hgy kicsitt megemeled oket..a kozep-magas frekvenciak ne a terdeknel szoljanak
![]()
Legyártani van mivel és van hol. Szakmám.
Volt cégemnél elég sok hangfalat gyártottam (50-100db), volt köztük néhány hangosítási is, de inkább a high-end kategória. Nagyságrendileg max annyi befektetés lenne ráfordítva, mint amennyibe ezek a "közép magasak" voltak. Olyan 100 körül. Tehát az már egy támpont, hogy szerinted bass-reflex megfelelne erre a célra. Ez úgyis megfelelne, ha mondjuk néha szabadtéren is működne a rendszer? Az egy pár mélyláda legyen inkább egy darab. Egy végfokkal, monoban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |