Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
beépítettem azt a szűrőt amit mutattam,de nem szűnt meg a problémám! továbbra is ,, pukkan" egyet az erősítő ha fel vagy le kapcsolom a villanyt!
![]()
Ez az ATX 100 voltos tranzisztoros erősítő kimenője. 1mm és 0,67 mm drót van rajta, most szedtem szét kettőt. A vasból és a csévéből tudsz tekerni hálózatit.
Tegyél a villanykapcsolóra egy szűrőkondit
![]()
Sziasztok.
Megvan valakinek az Orion 444u rádió kapcsolási rajza, ugyanis szereztem egyet, és szeretném működőképes állapotba hozni.
Szia! Erre gondoltál?
![]()
Halottnak csók ?
Egyenárammal persze jobb a fűtés, de szerintem végcsöveknél nincs sok jelentősége. Vonalszintű bemenetű erősítőknél sem. Az alatt érdemes az előcsöveket stab egyenről fűteni. Kisjelű előerősítőknél (phono, mikrofon, gitár stb.) Én legalábbis így tapasztaltam. Toroidról kell tápolni és akkor nincs brumm. Hameg mágneses tér miatt van brumm, akkor fűtheted fával is. Egyes tudósok szerint hazavágja a csodás hangot ha a fűtéskörbe mindenféle + alkatrészt teszel. Idézet: „Toroidról kell tápolni és akkor nincs brumm. Hameg mágneses tér miatt van brumm, akkor fűtheted fával is.” A toroid csak a mágneses tér (nemléte) miatt jobb brumm szempontból! Idézet: „Egyes tudósok szerint hazavágja a csodás hangot ha a fűtéskörbe mindenféle + alkatrészt teszel.” Ezt nem látom be, hogy miért zavarná a "csodás hangot" a fűtőkörbe helyezett alkatrész. De ha így van, akkor azt valaki magyarázza el!
Ma délelőtt a postásnéni meghozta a csőfoglalataimat. Nagyon szépek! Passzentosan áll benne a cső. Itt van róluk, meg egy fura csőről egy kép. Az "öreg rókák", akarom mondani, az "öreg csövesek" biztos tudják milyen cső. Ha nem sikerül kitalálni, akkor majd megsúgom.
![]() Idézet: „miért zavarná a "csodás hangot" a fűtőkörbe helyezett alkatrész” Ezt én sem hiszem, sőt, egy egyenirányítás, simítás, még jót is tehet ![]()
Fuuuuuuuuuuu... Az nagyon jó, amikor olyan passzentosan áll...
![]()
Én nem vagyok csöves guru, de nekem van ilyen csövem és az éppenséggel fotoellenállásként funkcionál! :yes:
Teli találat!
llaci56: Vigyázz, még a végén ki kell tennünk a 18-as karikát!
Sziasztok!
Lenne egy gyakorlati kérdésem. Régebben írtam arról, hogy egy 6P45SZ-el építek egy SE erősítőt. 13W-ot tudna 15Hz-es alsó frekvenciahatárral. Egy 100W-os toroid megfelelne neki tápegységnek? A két végfoknak teljesen külön lenne minden tápfeszültsége!
Nem hiszem... Hol voltam én a 18-tól, mikor először pásszítottam a csöveket (nem cöveket!) bele a foglalatba...
Egyenlőre halottnak, de cserélni kell a csöveket mindenképp. Az előcsöveknél megcsináltam, holnap ha lesz időm befejezem. Megcsinálom a végcsöveknél is. A fatüzelésen még gondolkozok!
![]()
Ez az. Köszi szépen. :yes:
Odáig már el is jutottam. hogy a HF rész működik. Az a fincsi kis külső gerjesztésű hangszóró ![]() Már csak az RF részt kell egy kis vudu mágiával életre kelteni, hogy érdemes legyen restaurálni
[OFF]Nahát
![]()
Üdv .Ez egy fotoellenállás.Olajégők és gáz égőkben használtuk.
Hááát. Éppen hogy elég. De abból a 6p45sz-ből nem fog neked ennyi kijönni. Régebben én is próbáltam ezzel a csővel se erősítőt, de max 4W jött ki belőle. Utána torzított rendesen. A csövek jók voltak, több darabbal is próbáltam. Szóval a trafó épphogy elég lesz, de megoldható vele.
Nem tudok mit mondani! Addig hiszek a kapcsolásnak amíg el nem készítem és be nem mérem. A paraméterek a doksi végén találhatóak. A kimenőm 16cm2 nagyságú...
Én is így értettem. Emellett persze szükség van a tiszta tápfeszültségre is.
A fűtésköri alkatrészek hatását a hangra ne tőlem kérdezd, én csak hivatkoztam. Ha jól emlékszem az elektroncso oldalon említik.
Kicsi lesz a trafó , 200 V/A kellene és nem jön össze a 13W , KB. 8-10W , jó esetben 25-30 Hz -re számits .
Sziasztok!
LEnne egy kis problemam! Kicsereltem az Ecl82-t PCL86-ra es ahogy ajanlottatok 2 ellenallas erteket is megvaltoztattam. Az a problemam hogy amikor bekapcsolom nem rendesen jon a hang hanem akadozik.(a futes 12.6V) Szerintetek mi a baj?
Szia!
A fűtést veheted feljebb, 14V környékére! Mit takar az, hogy akadozik? A csövesnek kell legalább egy perc mire rendesen felfűt a cső! A lábkiosztást megnézted? Nem egyezik a két cső :no:
Heló!
Az akadozas alatt azt ertem, higy miutan felfutott a cso, uttanna szol 1 mp-ig aztan 1 mp-ig nem aztan megin 1mp-ig aztan megint nem. Igen a labkiosztast megneztem es atvarialtam.
Ez kontakthiba lesz. Nézd át a forrasztásokat, különösképp az anód és a kimenő környékén. Próbáld meg, hogy megmozgatod a csövet a foglalatban, meg megkocogtatod valamivel.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |