Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nézd át a panelt erös nagyítóval, és minden olyan forrasztást ovatosan forrasz át amin látszik, hogy lehet, hogy elengedett. Sok bosszúságtól kiméled meg magad.
Az öreg érintkezök csatlakozók tulajdonsága, hogy a por és a pára kontakhibássá tudja tenni. Az eltérítőre vezető csatlakozónál már volt rá példa, hogy elengedte a forrasztás, meg a tekercsről leszakadt, meg minden elképzelhetetlen.
Egyre inkább az az érzésem, hogy az egész szincirkusz egy nagy kontakthiba /elengedett forrasztás....ok.... -ból ered.
Hello!Kész a tv-m. Megy a tesztüzem.Színek a heylükön,a teljes kép látszik nem csak egy csík.Összesen 2db kondit cseréltem amiknek kb 20-25 százalékkal volt kisebb a kapacitása mint a gyári érték.A szín ettől ugrott helyre.Az eltérítést meg az okozta,hogy este fáradtan túrom a tv-t és fordítva raktam vissza az egyik kondit.Azért köszönök szépen minden segítséget!!!!!
Na most legalább tudom, hogy gerjedés volt:
1 az ic táphibája 2 nem kapott sincron jelet a kolorkiller. Idézet: „2db kondit cseréltem amiknek” mintha erről is lett volna szó. De úgy emlékszem ezeket már az elején irtuk. Most legalább ki van pucolva is, Jó szórakozást hozzá
Hali!
Van egy Delton márkájú tv-m, ami kb 3hónapja elkezdett valami igen magas frekvencián "sipolni", a kép és a hang emellett teljesen jó, csak ez a hang elég zavaró tud lenni Ha valaki tudna valami megoldást, kérem jelezze. Előre is köszönöm: Troják Ádám
Üdv,
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy phillips TV-m képe bekapcsolás után néha bepirosodik, van úgy hogy elmegy, és sorvisszafutási csíkok látszanak fekete háttéren, viszont X idő után beáll normális képre! Ha van ötlet, kérlek irjatok!
Ez a sortrafó hangja
Ha menetes pántos a sortrafó huzz utána az anyán, vagy támaszd ki a porvasmagon a tekercset mert megmozdúlt, ami men okoz hibát csak idegesítő. Elvileg el szokott halgatni. Valószinüleg meglezúlt a vasmag, vagy a tekercs .Volt mikor egy kemény müanyag darabbal ékeltem ki. Lehetőleg ne höre lágyuló.
A sorkioltó inpulzusok nem jutnak el az rgb fokozatba,
a kolorkillerbe, vagy a képcsönyakáramkörbe. Attól füg, hogy honnan van vezérelve. Meg kell keresni és meg kell nézni a csatolóvonalát. Rajz nélkül nehéz lesz. Elkó is okozhatja.
Vagy kontakthiba!Ép most csináltam egyet a képcsövön volt a vezérlés csak a forrasztás az ic-nél ki volt törve körbe!Hozzáteszem alig láthatóan szabad szemmel de átforrasztás után tökéletesen üzemel!
Te írjál pontos típusszámot:lásd mőgékerülés
Kemény ügy. Ez annyira agyatlan. EPROM lenne?
Ha már annyira nem tudunk segiteni, a Googliba nézd meg a "távjavítás" kifejezést. Az első ötben benne lesz
Sziasztok.
Van egy közvetett villámcsapásos Thomson 29DF172 Tv-m. Érdemes megpróbálkozni a javítással vagy sorbaszedte az IC-ket ? Kapcsolási rajzom van.
Sziasztok!
Van egy Orion t2115 tévém. Bekapcsol el is indul csak az vele a probléma hogy kép az nagyon szalad minden irányba (minden csatornán másfele) a hang meg beszaggat. egy DVD-t is raktam rá de az meg keresztbe fut Esetleg valakinek valami ötlete hogy mi metn szét? előre is köszönöm válaszotokat
mindenféle szinkron hiányzik. a szinkronleválasztó áramkörrel kell kezdeni. Ha van rajz könyebb.
Szia köszi a választ
a tv akor ment gajra mikor össze volt kötve a gépemmel (svideo rca ajzatra alakítóval be a tvbe) itt elkezdett néhanapján ugrálni kicsit a kép és kb enyi volt aztán viszakapcsolva normál adásra ugy meg "szórakozik" köszi a segítséget.
A tunert feltételezem hogy elment. Az ami a képen van az az impulzustáp résznél van . A panel egyik felén normál, másikon SMD alkatrészek. Azt szeretném csupán tudni, hogy egyáltalán érdemes-e nekifogni, van e valakinek ilyenfajta tapasztalata? Véletlenszerűen itt-ott átmértem néhány tranzisztort, diódát jó volt, de az IC-t nem tudom megmérni.
Az a fene baj, hogy nem tudod, hol a vége, és MIKOR van vége
Hello! Aha az megy, de most tudtam megnézni, szóval azzal megy, de néztem távirányítón meg külön lehet a fejhallgató kimenet hangerejét meg a hangszóró hangerejét állítani... Külön részről menne a kettő? Akkor mivel lehet a baj? Bár hangszórókat nem tudtam megnézni még, de nem hinném hogy mind a 2 elszállt volna, meg azthiszem a hátsó kivezetésen sincs hang...
Sziasztok Mesterek!
Van egy Samsunk CK-5012 Z tv-m. Kb. 3-4 évente megadja magát a bekapcsoló elektronikája. Először egy barátom cserélt ki a táp szekunder részében kondikat ment. Majd másodszor szervízbe vittem, szintén két kondi csere (kb. 150 ft alkatrész+9800 szerelési díj) megin ment. Most nekiálltam magam. Két kondi csere semmi. Még 3 gyanúsat kicseréltem a 100 mikró 400V-os puferral együtt. Nagy öröm megcsináltam, működik. Néhány óra múlva se kép se hang, nem tudtam bekapcsolni. A trafó(3. láb) vezetőcsíkja (ami a BU508-hoz egy huzalellenálláson keresztül csatlakozik) elfüstölt. Tranyót kicseréltem, nyákot kijavítottam, újra működik. Néhány percig. Aztán a kép remeg, néha összeszűkül és leáll. A bekapcsolási kísérletek csak egy rövid cirpelő hangban mutatkoznak. Kapcsolási rajz híján nem tudok mérési értékeket írni, ehhez kérnék segítséget! Illetve mi a bánatot cseréljek még ki? Z dióda? Köszi a segítséget!
Sziasztok!Remélem tud valaki nekem segíteni, van egy philips 28PT7303/12 tipusú tévém ami 10 percenként kikapcsol és a piros kijelzője elkezd villogni. De távirányítóm nincs hozzá.Mi lehet a baja? Meg lehet csináltatni vagy dobjam ki?!köszi
Mindenképp érdemes belenézni. Nézd át először a panelját alaposan és kikagylósodott , szakadt forrasztást keress elöszőr, és minden gyanust forrassz át./főképp a sorkimenő, a táp , és a csatlakozók környékén./
Sziasztok! Vagy egy tv-m a kollégiumban ami az utóbbi időben nem szolgál ki. Az a baja, hogy bekapcsolás után nincs kép egyáltalán, hang van tisztán és jól, viszont teljes sötétség. A töltéseket érzem a képernyön(szőr feláll ) viszont képe egyáltalán nincs. Márkája INTERVISION. Valami ötlet?
Nézd át nincs-e forrasztási, vagy folia sérülése a panelnek, ez az elsö.Majd az rgb tápja.
Aztán a G2 feszültsége jön, aztán az rgb végfok/van-e tápja/ , és csak ez után a fényerőszabályzó,évideó fokozat. Kb ebben a sorrendben kezdenék hozzá. Megj: ha a képcsö katodot /szinenként/ egy pillanatra a földre teszed fel kell villania a megfelelő fénynek. Ha ez rendben akkor kell a rajz, hogy diktálni lehessen a lépéseket. Nem olyan nagy ügy ha megy a képcsöve, és a sórkimenője.
Hú köszönöm a tanácsokat. Hétvégén meg is nézem
Csipd rá a fejhallgatót a hangszóróra, ha szól akkor vagy a hangszorók, vagy a fejhallgató hangszóróleválasztó kontaktusa, ha nem szól, kapcsold ki és egy ceruzaelemet eressz rá a hangszóróra, ha kapirgál, akkor lehet a hangvégfok, de csak ha a fejhallgató az előfokról megy.
Láttam már két szakadt hangszórót, a kivezetés múlik el. Javítható |
Bejelentkezés
Hirdetés |