Fórum témák
» Több friss téma |
Huszon éve történt az eset!
Nem velem történt Nem voltam ott! Az akkuból kilett öntve a sav ("nem működés" miatt) az akublokk átmosva, sav vissza, rá a töltés akkutöltővel (azt hiszem az akkori technikának megfelelő gyári személy gk.-hoz szánt töltövel) A paraméterei ismeretlenek!
57,7 volton kapcsol be a töltésszabályozó,pontosabban rákapcsol az inverterre egy 2 kw-os boilert.A mélykisülés gátló pedig 42 volt alatt leállitja az invertert.
Az akkuk egy másik problémája amikor a csomglapok közötti kapcsolat megszakad.Ezt a hibát is kis ügyességgel meg lehet javitani.Egy másikeset amikor az akku edénye kilukadt,és a sav elfolyt,ezt is aránylag könnyen meg lehet javitani.Azért e hibák elháritásához jó ha egy szakember elözetes tanácsát kérni.
Egyébként jelentősen elősegítené a tárolókapacitás kiépítését ha valamilyen biztos és biztonságos megoldással "életet" lehetne lehelni, ha csak részlegesen is ( eredeti kapacitás= Pl. 100 Ah, felújított akku kapacitás=cca. 65-80%) megfelelő élettartammal a már kidobásra szánt leselejtezett akkukkal. Kérdés a befektetett munka és a bekerülési költség megtérülési ideje, és a felvállalt biztonsági kockázat mérlegelése! Úgy gondolom, ha biztonságos lenne a regenerált akku töltése és élttartama mondjuk öt év a bekerülési költség egy új akkuhoz képest cca. mondjuk 30-40%, a regenerálási kapacitás mondjuk 65-80%, akkor érdemes vele foglalkozni, mert így ugyan dolgozunk vele és lehet, hogy nagyobb a helyigénye, de kb, fél áron meglenne az akkupakkunk!
Ezek szerint egy "döglött" akkunak elég sok baja lehet!
Ez olyasmi, mint Forrest Gump-nál a bonbon....."soha nem tudod mit veszel"! Érdemes lenne a "döglött" akkut, akkukat szétszedni, korrigálni a szakadásokat, eltakarítani az iszapot, új tároló edénybe helyezni! Emlékszem a régi akkuk még valamilyen szurok,vagy bitumen erősítésű házba voltak! A bitumen ekkora mennyiségben filléres dolog, könnyen beszerezhető, csak a megfelelő tárolásról kellene gondoskodni! Ja és ami fontos új elektrolitot az egész cuccba!
Itt romániában a hulladék telepekröl hulladékáron lehet beszerezni selejtes akkukat,némelyik meglepöen jó kondicióban.Kiváncsi vagyok ,vajon Mo.-n lehet e?
Ez egy más világ! Ez egy "fejlett ország"! Itt a hulladékgazdálkodásnak szigorú úniós szabályai vannak, mivel az akkumulátor veszélyes hulladék, így nem hiszem hogy legálisan lehetne ilyet beszerezni! Hozzá kell tegyem mutyizni, kenni, csalni azért törvényesen lehet! Megkellene próbálni, mert itt egy olyan játék folyik, hogy ki hogyan tudja a törvényeket áthágni! Ha ügyes vagy te vagy a király!
![]()
Akku házilag?Szerintem akkor már nem savasat hanem lugosat kellene készíteni.A MÁV nál 30 éves a lúgos akksik teljesen jól működnek pedig a MÁV nem a karbantartásrol hires.Nehezebb nagyobb,de cserébe a savashoz képest hosszú élettartalma van,bár a töltésre még jobban oda kell figyelni.
Ötlete van valakinek lúgos akksira?
Szia!
Igazából én személyszerint nem akarok akkut építeni, itt csak a tároláskapacitásának "olcsósítása" miatt került szóba használt akkuk regenerálása, és azok lehetőségei! Lehár felsorolt néhány általa tapasztalt az akku halálát okozó esetet! Ha te úgygondolod, hogy a lugos akkuk esetleg jobbak lehetnek (élettartamban, igénytelenségben utalásod szerint mindenképpen) , akkor kérlek ismertesd meg velünk! Talán sikerül levinni az árat valami jó ötlettel! ![]()
Na,erre én is feliratkozok,mármint a lugos akkuk beszerezhetöségére,jó olcson.
Azért (sajnos)Románia sincs lemaradva a korupcios ügyek terén,van itt is néha olyan, hogy az ember szinte kukra áll töle.
Szia!
igen CSAK: azok Ni-Fe akkuk ezeket nem veszed meg ma már .... aranyárban mérik amit vehetünk az a Ni-Cd akku ebben 1-3 évente lúgot kell cserélni...ez a kisebb baj. Házilag épiteni talán az ólom akkut lehet--ne...
Szia!
bár ha valakinek van akkus gyakorlata: akkor 2-3 db-ól lehet egy jót összehozni 80-90% nyi Ah.... tulajdonképpen elsajátitható 2-3 hónap alatt. : nem csak az elektrolit a fontos , a szulfátlanitás. Deszt viz + CaO és 1 kis "galvanizálás" mindkét irányban - utána savazás De az akku galvánelem házilagban olvashatod...
Szia!
Igen, HA: teher gk /bussz akku , ha a tél elején nem inditja ezeket,- akkor érdemes Sörért "megvenni". ez otthon még 1 kis bűvészkedéssel , utána :akár 8 évet is megy .. igaz nem való inditózásra de a 30A -rel jól terhelhető..
Ha tudsz egy jó forumot az akkú szulfátlanitásárol,karbantartásárol,nagyon jól jönne.Esetleg ha beszkennelnél erre vonatkozó folyóiratot,stb.Van azért néhány ,,,,halott,,, akkum is othon,amit szivesen felújitanák.Igaz lemezcserét még nem csináltam,de ha nagyon kell azt is megejtem.
Én találtam egy erre vonatkozó cikket Bővebben: Link
És egy online boltban 6300 Ft volt egy ilyen készülék azt hiszem ez potom ár ha ekkora teljesitmény növekedést okozhat.
Most akciós áron 2000ft (+áfa) itt: http://www.panelectron.hu/belfoldi_arlista.htm (Akku aktivátor)
Ha tudna valaki egy szulfátlanitó készülék kapcsolási rajzát,annak nagyon örvendenék.
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan "szerkezetre", mely 130VDC-ből (18,5A és 1700W) csinál nekem 24VDC-t. Töltenék egy generátorral (szélgenerátor) 2db 150AH-s akksit sorba kötve. Vevő lennék bárkitől ilyen szerkezetre, esetleg, ha nem bonyolult a dolog és minden beszerezhető hozzá, akkor megépíteném én is. Köszönök előre minden választ! Tommy_
Szia!
A pityuwc00 által ajánlott készülék (www.forex.hu) és az általad ajánlott (www.panelectron.hu) készülék nem ugyan az már csak a képek alapján sem! Ha jól értelmezem az általad ajánlott ketyerét autóba kell beszerelni (kis doboz kb.10x10x5cm) és ott nyújt védelmet az autóban (1db akku), és ha jól értem folyamatosan van üzemben (direkt bekötés) és a még működő akkut "rakja rendbe"! A másik ketyere (forex) hasonlít egy hegesztő trafóra ebből kifolyólag méretei többször nagyobbak az általad ajánlott ketyerénél! Ha jól értelmezem működő és döglött akkuk eseti kezelése , szulfátlanítása a készülék lényege. A két berendezés között lényeges méretbeli és alkalmazásbeli külömbségek vannak! Melyik az amelyik nekünk kell? Ez majd csak kiderűl a fórumon, biztos van valaki aki már találkozott ezekkel a berendezésekkel!
A folyamatos kezelés az én olvasatomban mondjuk olyan mint a betegeknél az infúzió, az eseti kezelés meg mondjuk mint a pirula! Kérdés melyik és miként alkalmazható 12, 24, 48V-os akkupakkoknál! Tegyük fel, hogy van egy 24VDC akkupakkunk, mondjuk 10 db. akku. Ha a kicsi ketyerét nézzük akkor amennyiben megy az eredetileg 12 VDC-s 24V-ról is akkor kell egy darab nekünk, kérdés, hogy a megnövekedett Amper szám mellett hatékonysága megmarad-e?!?! Ha igen egyszer beszereljük és kész, de ha nem akkor kell 10 darab!?!? Hogyan illesztjük elektromosan (12V-24V)! Ha a nagy cuccost nézzük (forex.hu) akkor bizonyos időközönként akkumulátorokat kell kivonni a "munkából", mert hogy megelőzendő a szulfátodást és a tárolókapacitás csökkenést "kezelnünk" kell az akkut, ez pl. tíz darab akkunál ha jól érlelmezem 10X24h! Akkor jó ha van egy tartalék akkunk amit csereként betudunk addig is helyettesíteni a rendszerbe, de a cserélgetést (10db) nem ússzuk meg! Milyen időközönkénttegyük ezt meg? Gondolom minél sűrűbben annál jobb!?!? Havonta? Akkor havi 30 napból, a példánál maradva 10 napot akku pakolással töltünk, még ha rövíd időre is von el más elfoglaltságtól, akkor is észben kell tartani és munka van vele!
Szia!
Érdekes egy szélgenerátor (130VDC, 1700W)! Ha sikerülne ilyen "szerkezetet" szerezned Mi lesz belőle? Mi a vég cél? 24V-os inverter, és onnan otthoni hálózat esetleg?
Szia!
![]() Egyelőre nem nyilatkoznék itt, csak majd, ha működik a dolog ![]() Tommy_ :hawaii:
Így biztos "hamar célba érsz"! A fórumozás arról szól, mint amikor orvoshoz megyünk, elmondjuk a panaszunkat, és a doki elmondja a gyógymódot, meg ad pirulát stb.! A TV szerelőnek se azt monjuk, hogy nem jó, hanem pl. nincs kép, nincs hang, recseg, vibrál stb. Nem kell szégyenlősködni ez nem az ovi! Ha öszíntén elmondod mi a cél, lehet hogy valaki tud annál jobb, olcsóbb, egyszerűbb megoldást, mint amit te kigondoltál! Csak azután vered a fejed a falba, ...."a francba erre én miért nem gondoltam"! Fogd fel a fórumot egyfajta meetingnek!
![]() ![]() ![]() ![]()
Nincs itt titok, azon kívül, hogy én is a "lehetetlenen" dolgozok. Másik topicban ez le van teremtve rendesen. Azért sem hozom fel az "ingyenenergia" témát. Nincs ingyen semmi, csak befektetés után talán olyan plusszhoz juthatunk, ami megtérül.
Van egy 1700W-os generátorom, ami 6700RPM-en 18,5A mellett DC130V feszültséget termel. Ehhez kellene nekem egy töltésvezérlő, amivel az akkubankomat tudnám tölteni. Annyi a különbség egy szélgenerátorhoz képest, hogy egy DC12V motor hajtja a generátort. A $ árfolyam miatt nem akarok rendelni az USA-ból és talán meglehetne építeni egy töltésvezérlőt, mert a solar töltésvezérlő, amik itthon kaphatók, nem tudom, hogy használhatók lennének e?! Pl: Bővebben: Link Minenkinek köszönöm eőre! Tommy_
Mindenre van megoldás! Ez már nem a kommonizmus, mint amikor a hivatalos MNB árfolyamnál drágábban lehetett venni a valutát az arab gyerekektől. A folyamat megfordult olcsóbb mint hivatalosan, de ha veszel ne dollárt, mert azt könnyű hamisítani, maradj az euro-nál! Nyitsz egy deviza számlát beteszed az összeget (ha technikai számla, még számla vezetési díj sincs), és onnan utalsz a célszámlára, vagy saját E-számládra és onnan tovább!
Nem ezzel van a gond! Évek óta rendelek külföldről, szinte mindent a neten vásárolok. Csak idegesít, hogy a $ pár hét alatt mennyit emelkedett. 2 héttel ezelőtt kb.7500Ft- al került kevesebbe az árfolyam miatt a töltésvezérlő, ami kellene!
Itt van az eszköz! Tommy_
Érdemes lenne kipróbálni az "ingyenenergiagéped"!
Köss rá egy villanybojler fűtószálat terhelésnek (1200W,vagy 1800W) ha viszi a kis DC motorod és nem esik vissza a fordulatod, nem áll meg, ja és a DC motor nem vesz fel "20 Ampert" akkor működhet és van "ingyen energiád"! Javaslom olvass vissza pár oldalt, nem régen volt ez nálunk téma!
A Keleti PU. stabil az árfolyam! A Dohány utcai zsinagógánál is! Kreált árfolyamoknak ne dőlj be! Rövid távon magas deviza árfolyam, deviza hitelesek többlet nyereséghez juttatják a bankokat (hiszen amit már egyszer X forinton oda adott és kamatot kér érte az már neki nem kerül többe!) hosszútávon nem tartható, hiszen az államadóság is devizában van, és az nem néhány tízmillió forint! A tavaly megevett pörköltre se kérhet az étterem többlet pénzt, hiába lett azóta drágább a hús!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |