Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EWB

Témaindító: 021, idő: Dec 16, 2005
Lapozás: OK   5 / 7
(#) mex válasza Szergej86 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

A gyújtótrafó szekunderét terheld le 10 ohm-ellenállással. Az induktivitását tudod?
(#) Szergej86 válasza mex hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

ki tudom számolni??
ismerem a menetszámot a vasmag keresztmetszetét és hosszát a huzalkeresztmetszetet.
de a fvgent meg a szkópot hogy kössem be?
(#) mex válasza Szergej86 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Nyitott vasmagnál nemigen tudod számolni. Mérned kellene. Pontosan melyik kapcsolást akarod szimulálni?
(#) Szergej86 válasza mex hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

ezekről lenne szó a gy ben a kis doboz a mexa
(#) llaci56 hozzászólása Feb 14, 2009 /

Kérek valakit, ezt magyarázza el nekem, mert nem értem. (A pro.jpg-n látszik amit nem értek!)
(#) llaci56 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Azt meg jól nem írtam le, hogy mit nem értek...
A jel alak az stimmel. De mit keres a feszültség 0V allatti tartományban, és csúcstól csúcsig miért 100 mV?
(4,7V nak kellen lenni...)
(#) Norberto válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

A jelföld megfelelő "lyukba" van bevezetve a kis-szkópon?

Ha jól látom, most a 2 csatornára van rárakva a földhöz képesti jel (jelföld CH2-re, a jel melegpontja CH1-re).
(#) llaci56 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Ha balról jobbra megyünk, és lentről felfelé, akkor nevezzük a csatlakozási pontokat: 1, 2, 3, 4 -nek. (a 4 a legfelső a jobb oldalon - Grund felirattal.)
Megtennéd, hogy leírod a bekötést a számok szerint? Ez a bekötési variáció a sokadik, mert itt kezdtem cserélgetni a madzagokat, és - szerintem - nincs olyan variáció, amit ne próbáltam volna.
(#) llaci56 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Felteszem az első variációt is.
1 - jel
4 - ground
Persze hülyeséget írtam az elsőben, mert a jelalakkal sem vagyok kibékülve. Közel négyszög jelet várnék... 4,7 V, 100 Hz - "nagyon pici" 0 -val.

pro2.jpg

(#) mex válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Ha kisebb ellenállásértékkel próbálod akkor is ez a helyzet? Nem biztos,hogy ilyen kicsi áramnál is megvan a "zenerkönyök". Próbáld 10k-val.
(#) llaci56 válasza mex hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Megnéztem 1 k-val, (meg 100 Ohm-mal) de a kép ugyanaz. Tettem 1 k terhelést (párhuzamosan a zenerrel) és nincs változás.
Amit a valóságban megépítettem, (évekkel ezelőtt) ott egy 0 -tól 4,x Voltig emelkedő sinusjelet, onnan 4,x Volton vizszintes (< 10 msec.) majd 0 V-ig csökkenő sinus jel. (És újra kezd.) Mind ez szkóppal mérve, nem virtuálisan!

Itt nem találom a zener törését. Igazából csak az EWB-vel szeretnék ismerkedni, ezért kérem a segítségeteket. (és köszönöm az eddigieket! )>
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Az oszcilloszkópon a Channel A-t tedd DC-be.
Ugyan most nem szól bele ebbe a hibába, de a szkóp testje a jobb felső pont: Ground.

pro.ewb

Az EWB ekkora feszültség különbségnél (230V/4V), és nagy ellenállásnál nagy tehetetlenséggel bír. Sajna.
Ebben a rajzban viszont az a végeredmény, ami a valóságban is.

pro.ewb

(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Köszi a segítséget! Sajna nem tudom megnyitni, amit küldtél, "...error log display" hibaüzenettel (nem) jön be. Próbáltam több felbontást, de nem segített.
Ezek szerint fogadjam el, hogy az EWB ennyit tud?

Próbáld ki így (rajz).

Idézet:
„Ezek szerint fogadjam el, hogy az EWB ennyit tud?”

20 Évvel ezelőtti fejlesztés, igaz 92-96 javítgatták, de azért le nem cserélték a motort.
Az analóg körökben sajna vannak hiányosságai, de a digitális (TTL) áramköröknél (Word generator, Logic analyser) amatőr szinten jól megy.

EWB.jpg

(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 15, 2009 /

Az a baj, hogy így nem az a kapcsolás.
Kár érte... Azért kössz!
(#) Frankye válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 16, 2009 /

Idézet:
„Ezek szerint fogadjam el, hogy az EWB ennyit tud?”

Sajnos, igen. A "Multisim" nevű program, mely éppen erre a régebbi programra épül, már sok ilyen jellegű hiányosságát kiküszöbölték. Persze, egy számítógépes szimuláció soha nem lesz képes 100%-os hűséggel leképezni egy kapcsolást, illetve annak működését, mert túlságosan sok a változó, külső körülmény.
(#) Szegedi Sándor hozzászólása Jún 20, 2009 /

Helló
Nekem se a Multisim9 se a 10 nem akar futni, legalábbis a szimulációt nem akarja engedni.
Ezt írja ki: Error: C:\dokume~1\sanyi\local: No such file or directory
Már többször újratelepítettem a progit és az xp-t is, de nem segít. Szimuláció nélkül nem sokat érek a progival.
Ha valaki tud segítsen.
(#) Action2K hozzászólása Aug 4, 2009 /

Sziasztok!
Most próbálom munkára bírni a MultiSim 2001 education-t, de a telepítés után eddig még csak egyszer jöt be, aztán az alkatrész kiválasztásnál le is fagyott, a többi esetben már a betöltés közben kifagy(Nem válaszol.). a gép: 1,2 Tualatin, 512RAM, W-XP. Min szüttyög el? Hibát nem ad ki. A CPU 95% üresjárásban van
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Aug 4, 2009 /

8 perc fagyott állapot után hajlandó elindulni. Aztán az alkatrész kiválasztásnál megint fagyi 1-2 percig. A CD4094-es IC miért nincs benne?
(#) maestro válasza Action2K hozzászólására (») Aug 5, 2009 /

Szerintem tölts le más verziót, pl. a MultiSim 9-et.

És nem reklámoztam semmit!! Tanuld meg értelmezni a mondatokat!
Ha valakit érdekel, hogy kell telepíteni az ewb-t, vagy netán serial számra van szüksége, akkor csak lapozzon vissza itt a fórumon, mert elég sok ilyet lehet találni, amit a kedves moderátorok nem hajlandók törölni, mert azokat saját maguk írták! Talán azokat nem kellene törölni?? A régi hsz-okat is karban kéne tartani, nemcsak az újjakat!!

"Moderálva maestro külön kérésére." Köszönöm.
Így már mindjárt másképp néz ki a dolog
(#) Macsek71 hozzászólása Aug 17, 2009 /

Üdv !
"előástam" egy régi (tört) ewb 4-et, mert lenne egy feladat amiben segítene...

elvileg nem kell telepíteni csak kicsomagolni, oszt hadd menjen... megy is , de nincsenek meg az alkatrészek, áramköri elemek

új kapcsolás készítésénél üres az alkatrésztábla, ill. meglévő kapcsolás megnyitásakor csak a vezetékek és a műszerek látszanak...

valaki emléxik még hogyan kellett beállítani ?

Köszi M.
(#) Action2K válasza Macsek71 hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

Szia! Vagy hibás (hiányos) a progi, vagy nem kompatibilis az oprendszereddel. EWB 5.12 jó lenne Neked?
(#) valve válasza Macsek71 hozzászólására (») Aug 17, 2009 /

XP alatt és attól fölfele a 4-es sorozat nem megy. Még kompatibilitási módban sem.

Virtuális gépre egy Windows 98Se majd az alatt müködik...
(#) Macsek71 válasza valve hozzászólására (») Aug 18, 2009 /

Köszi !

Valószínű ez az XP-kompatibilitási probléma lesz a gond.

Egy "egyszerű" relés vezérlés próbájához kellene. Megpróbálom a javasolt verziót !

Köszi M.
(#) Kicsa hozzászólása Szept 16, 2009 /

Sziasztok!
Összeraktam az oldalon található Kivezérlésjelző kapcsolást EWB 5.12-ben és olyan hibákat írogat hogy :
1. singular matrix ; check nodes 3 and 3
ilyen sorból 9 db-ot egymás alatt,meg a végén még egy:
timestep to small ; initial timepont : truble with red led.
Hiába állítgagom a felbontást az optionsnál,nem segít.
Tudna nekem valaki segíteni hogy miért nem megy?
köszi szépen előre is
Erről a kapcsolásról van szó : Kapcsolás
és ez amit csináltam :

ledbar.ewb

(#) mex válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

A poti csúszkája, és a pozitiv táp közé tegyél egy nyomógombot, ami alapállapotban nyitott, majd inditsd el a szimulációt, ezután "nyomd meg " a gombot. Szépen működik, igaz én nagyobb verziójú programmal próbáltam.
(#) Kicsa válasza mex hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Szia!
Kapcsolót tudok tenni,nyomógombot nem találtam. Viszont most is hibázik,csatoltam róla a képet.
Üdv Kicsa

ewb.JPG

(#) mex válasza Kicsa hozzászólására (») Szept 16, 2009 /

Idézet:
„A poti csúszkája, és a pozitiv táp közé tegyél egy nyomógombot”

Erre fel te a poti végére kötöd........
Amúgy meg az "interactive simulation settings" fülön úgy állitod be a szimuláció idejét, lépésközét, ahogy akarod. Próbáld ki.
(#) Kicsa válasza mex hozzászólására (») Szept 20, 2009 /

Szia!
Ne haragudj hogy csak most írok de most jöttem fel megint a géphez.
Szóval akkor poti csúszka...így gondolod? Vagy ha nem akkor hogyan? Sajnos így sem működik... Lehet hogy nálam van a hiba?
köszi szépen
Üdv Kicsa

ewb2.JPG

Következő: »»   5 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem