Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Van nekem egy TDA7294 ic-vel elátott végfokpanelem. Eszt 40V kel meghajtani plusz minusz 40V-tal. nekem 58Voltom van ti szerintetek elbirja az ic??????????
Persze kb 1 tized másodpercig!!!
Max 50 volt de már az se szabad! Tapasztalat szerint 44 volt a felső biztonságos határ
És ha 2 végfok panelt kötök össze egy trafóval akkar mindkettő 58Voltot kap de mikor üzemel eszt szerintem a 2 végfokpanel lefogja szívni nem?????????
Figyelj oda jobban arra amit írsz! mod:-szamóca.
Biztos, hogy NEM, max. 40 V-ot! Legalább is a legtöbb IC a max. fesznél többet nem szokott kibírni, csak kevesebbet, vagy ugyanannyit!
Az egy dolog hogy esik a fesz. Csak amikor bekapcsolod már el is durran az IC! És akkor hogy fog esni a táp
Biztos hogy nem mert a TDA7294-nek +-40V amit elbír.Esetleg +-3V eltérés.
Légyszíves máskor a "Válasz" gombot használd,
mert így semi értelme az e-mailes értesítőnek; minden az én kérdésemre adott válasz miatt ÉS minden csak beírt hozzászólásra mélt küldd!
Nem...
Max +-40voltot bír stabilan 8ohm terhelés mellett.
És ha ellenállást raknék be vagy mit tudok csinálni ez ellen, hogy a trafó is maradjon meg a végfok is????????
Ellenállás kéne vagy 100 wattos Csinálj olyan kapcsolást ami bírja ezt a feszt!
100Wattos ellenállásnál már 58 volt nem fogja kinyomni a 40 voltos icét????
Hahó, jó napot! Hányszor szóljak még?
De a trafóm toroid + - 58 voltod ad le meg a nulla is ott van hogy tekerjek le?
Akkor ujra is tekerheti a trafót. Nem lenne nagy kunszt megszámolni hogy mennyi jött le róla és kevesebbet visszarakni rá
Valahol itt a topicban volt szó fesz csökkentésről, de már nem tudom hol. Nem rég volt. érdemes lenne visszakeresni. valami olyan volt, hogy ellenkező menetirányban kell tekerni a trafóra valamennyit, majd sorbakötni az eredeti tekerccsel és kevesebb lesz a fesz.
Akkor már mindeggy hogy ráteker vagy leteker ? Szerintem letekerni nagyon gyorsan lehet , csak közben mérni kell ! Én is igy szoktam megoldani ha több a trafón a feszültség . Ja és a toroidot a legkönnyebb letekerni .
csak ez középleágazásos trafó és mindkét "végéből" le kellene tekerni. Mivel az egyik vége, a tekercs elején van, így abból nem tud letekerni.
Az sem olyan nagy durranás , a toroidon nem valami sok a menetszám főleg ha legalább 2-300 vattos. Akkor leteker , és utánna vissza már a helyes menetszám ! Ez is megvan max 1 óra alatt ? És szinte semmi gyakorlat nem is kell hozzá, adja magát a dolog csak oda kell figyelni ?
Öszesen 5db pdf van a tömörített fájlban.
Ha az említett kettőt megtaláltad, akkor a többinek is ott kell lenni. Ha mégis elakadsz, adj egy email címet és elküldöm oda külön neked is. Alkotó
Elnézést kérek. Én szerencsétlenkedtem el, ugyanis a filezip automatikusan megnyitotta a letöltött tömörítést, és csak azt a kettőt látta. Most winrar-ral már megvan az általad említett 5 pdf file :bummafejbe:
köszönöm válaszod. Esetleg egy egyszerű kapcsolási rajzot tudnál küldeni, hogy hogy kell bekötni a puffer kondikat? éés ha bemegyek a boltba és annyit mondok, hogy kérek egy toroid trafót tudni fogják, mit akarok? úgyértem nincs más adata?
bocsi de a tápegységekhez elég sötét vagyok
Azthiszem olvasgatnod kéne itt a fórumban. A trafónak sok adata van, ami neked kell hogy mekkora feszültséget adjon le és hogy hány wattos legyen. Ha lead mondjuk 10 voltot akkor ezt meg kell szorozni gyök alatt kettővel. Ez lesz a feszültség értéked az egyenirányítás után.
köszi
Sziasztok aki tud QUAD 405-höz előerősítőt az légyszi küldje el.Köszi!
Sziasztok!
TDA 7293 kimenetére szerintetek hogyan lehetne rövidzár védelmet építeni? Megoldható olvadóbiztosítékkal? Vagy inkább valami olyan kapcsi kellene, ami figyeli az átfolyó áramot, és ha elér egy határértéket, akkor egy relé lenyomja a hangfalat vagy akár a bemenő jelet...
Elviekben van rövidzár, és túlmelegedés elleni védelme. DC védelem rajzot (ami késleltető is egyben) meg találsz tonnaszám.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |