Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Szia : Ha egy picikét visszaolvasol a topikban akkor megtalálod a választ ? Ezek a trafó takarók csak 2mm-es sima illeteve inox lemezből készültek . lehetne akár 1mm -es is de a 2mm -es el könnyebb bánni, gyorsabban meglehet csinálni. Már többször is leírtam ennek a folyamatát , többek közt ITT is tudsz olvasni róla egy pár gondolatot !De ha netalán bővebben érdekel akkor szivesen válaszolok , akár itt is hisz ez a téma is szorosan kapcsolódik egy csöves erősítő létrehozásában.
Szia! Leírnád, mi az a 6 db?
A 6 db, az hat darab.
Csak a klasszikus hármas, semmi más: táp, fojtó, kimenő.
Szia. Azt kittem, a 6db= hét darab. .
Action2K: Látom sztereót építesz.
Akár még 6 darab is lehet egy erősítőben ? Sztereo erősítőnél eleve a két kimenő + anód +egy fűtőtrafó ?+egy fojtó+ egy segéd ? Nálam ez a fölálás a GU-nál / Így tudtam összehozni , ezek voltak kéznél ? Ez Így 6 darab trafó.
Próbáld beleélni magad a helyzetembe! Megnyitom a lapot, és ezt az egyetlen hozzászólást látom a végén. (Persze, ha feljebb tekernék, látnám az előzményt.)
Mit olvasok? Idézet: „Szia! Leírnád, mi az a 6 db?” Erre azonnal beindul a fantáziám.
Sziasztok lenne egy csöpp problémám.
Az 5U4G 5V/3A fűtés igényű az adatlap szerint. Megmértem a fűtőszál ellenállását 0.7 ohm értéket mutatott a műszerem. Így min 7A folyna az 5V fűtőfeszültség hatására. Most az én műszerem ennyire pontatlan vagy ennyire megnő az ellenállása miután felmelegedett? Köszönöm előre is a segítséget.
Szia! 7A-es fűtésnél kirakod az udvarra, ha sztereót építesz, és egyszerre kitavaszodik Európában(a hőmérléklet legalább tavaszi lesz). :nevetes1:
Szóval: 7A-es fűtés még egy kb. 350000Ft-os erősítőnek sem kell. Ha tényleg 3A, akkor adj neki 4,8V 3A-t. Azért 4,8, esetleg 4,9, mert nem hiszem, hogy 500Ft-os cső, és nem egy évig akarod hallgatni, hanem egy "kicsivel" többet.
Arról nem is beszélve, hogy az én hálózati trafóm 4,6kg lesz és 250VA-es. Egy anódfesz, 2 segégfesz, 3db kombinált fűtéstekercs, s végül egy világítás tekercs. Gigantikus, de csak 3200Ft volt. Nem egy walkman stílusú lesz az biztos
Segédfesz hova kell? GU50-et építetek?
Ok!
Akkor ha működik biztos nem kell. Köszönöm strubi-nak és Pityunak is! Már meg is terveztem Sprint layouttal. Az első ilyen nyákom lesz. Köszönet a segítségért CHZ-nak! Még egy levilágítót kell csinálnom, hogy elő tudjam hívni.
Egy évnél azért sokkal többet bírnak ezek az uborkásüvegek, pláne ha orosz
JZoli mutatott egyet, amikor ott voltam, élőben sokkal uborkásüvegebb, mint a képeken, az is orosz. Tényleg 3A kell neki? Egy kicsit több, mint a PCL-eké, de egy "kicsit" többet is tud. Hány wattos, mennyiért veszitek ezeket a csöveket?
[OFF]Megyek keresni uborkásüvegeket, rakok bele 1-2 lemezt, kivezetem őket, az üveg szélére egy tekercset a fűtésnek, és ott a GU50.
Sziasztok : valaki esetleg tudná : 6h7c , 6h9c az melyik ecc nek felel meg ?
Idézet: de előtte kanalazd ki a levegőt, maximum egy bubis lehet csak! „Megyek keresni uborkásüvegeket...”
Gondolom DMM-el mérted meg, azoknak az alsó méréshatár 0.7-0.8ohm ezért mutatott annyit lehet hogy sokkal kisebb az ellenállása.
Az a gondom hogy többnek kellene lennie.
Legalább 1.7-2 ohm között. Ugyanis az adatlapok 2.5-3A között írják.
Jaj tényleg én is most filózok hogy hüleséget mondtam
Az jó érték hidegen, majd ha felmelegszik megnő az ellenállása.
Köszönöm a választ.
Csak azért ennyire fontos tudnom pontosan az értékét mert csak 6,3V fűtésem van a trafón és be akarok rakni elé egy ellenállást hogy 5V feszt kapjak. Úgy számoltam hogy 3db 1ohm ellenállás megfelelne persze párhuzamosan kötve. Jól gondolom?
A 6Н9С-t az ECC83 helyett, a 6Н8С-t az ECC82-helyett szokták használni, a 6Н7С-t nem tudom.
Nem, bár láttam ennyiért EI vasmagost (100VA-es körülieket), de az csak sima EL34 PP, PCL86 PP-nek lett volna jó, diódás egyenirányítással. Én csöves egyenirányítással szeretném.
Ezt netes aukción vettem (kép), ja és hipersziles ráadásul.
Köszönöm neked is az infót.
Semmit nem találtam a fűtőszálak ellenállás változásáról csak sejtettem hogy létezik a jelenség.
Magyari bátyó öreg könyvecskéje mindkettőhöz az ECC40-et jelöli meg de a meredekség alapján a noválokból olyan ECC82 szerűek mindketten
|
Bejelentkezés
Hirdetés |