Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Sziasztok! Van egy Grundig Sr 1000-es tipusú rádiós erősítőm azt szeretném megtudni hogy a végeket meglehet e valahogy erősíteni,nagyobra cserélni mert elég gyengécske szegény! Válaszaitokat előre is köszi!!!
hali!
Tudna valaki küldeni IC: TA7233P-hez kapcsolási rajzot???
Végfok cserével elképzelhető,de akkor trafót is cserélni kell.
Akkor meg kellene tudni hogy most milyen van benne és hogy milyenre cserélhető?
A legtöbbet egy kapcs rajz segítene,de az gondolom nincs hozzá.
Sajna az nincs De megpróbálok egyet keresni hozzá!
sziasztok szert tettem egy régi cleopátra rádioerösitöre de ha a basszt rátekerem tökig olyan hangja van mintha levolna égve a hangfal pedig nincs.Kiprobáltam 3 pár hangfallal de ugyan az,és szerintem nem azt szolja amit kellene neki.Azért 2x40 azért már szolna. elöre is köszi
Próbálj kérlek odafigyelni a nagybetűs mondatkezdésekre, hogy az ékezetes, és a mondatközi írásjelekről már ne is beszéljek. Köszi. -szamóca
Szia!
Tápelkókat nem ártana kicserélni. /a többit elkót sem/
erre gondoltam én is. én lelkes amatör vagyok nagyon érdekel az eletronika majd csak belejövök,itt ugyis csupa segitökész emberek vannak és hálás vagyok nekik
Tudnátok nekem olyan diódát mondani ami jó ebbe a rajzba, és elbír 100voltot és minimum 10ampert?
Bővebben: Link
Sziasztok!
Érdeklődnék nincs e valakinek ötlete, hogy egy Panasonic HE-75 tip. erősítőben lévő 3 csatornás -RSN310R36- végfok ic-t, hogy lehetne kiváltani egy STK vagy. TDA végfok ic-re? Elsősorban 2 csatornásra gondoltam ugyis csak 2 hangfalam van. Tápfesz. +- 50 V, kimeneti teljesítmény 50-100 W-ra gondoltam.
Az hogy mekkora lesz a kimenőteljesítményed,a készülékben lévő transzformátor teljesítményétől függ. Ha ezt az értéket tudod, utána könnyű szerrel találsz az 50V os tápfeszhez ic-t bármelyik sorozatból.(egyébként az STK-nak van 3ch-s változata)
Pontosan nem tudom, hogy mekkora teljesítményű a trafóm. Nekem elegendő lenne 50-60 W is kb. csatornánként. Az előző is kb. akkora teljesítményt tudott, azért gondoltam erre. STK 3ch hol tudom megnézni?
Szerinted ez jó lenne?
Bővebben: Link
Nemhiszem mert csak 60v-ig birja
Ez szerintem jo barmelyk=8]Bővebben: Link a 8 amperest nezd
A masik csak 60v-ig birja meg nem egyeniranyito dioda :no:
Köszi.
Lehetséges. Én az STK 4149II - re gondoltam. Valakinek esetleg még lenne ötlete?
Tda 7294 vagy tda7293.Ezek rovidzar,tulmelegedes vedelemel rendelkeznek.Az stk hamar bedoglik(egy rovidzar es elfustolt legalabb is nalunk) annak nincs ilyen funkcioi meg szerintem egyszerubb is a tda
Köszi a tippet. Ezek bírják akkor a +-50V-ot is?
Nem jó mert nem bírja a TDA csak max: +-44 volt-ig. Ezért írtam STK-t mert az 55 voltig mehet.
Igen a tda7293 birja +-50v-ig.De ha minosegi hangzas kell akkor vf2-ot ajanlom neked.Ez a kapcsolas egyszeru es nem olyan draga megepiteni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |