Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   6 / 581
(#) mikulamotor válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Szia Zoli! Tovább jutottunk megtudtuk az ellenállás pontos értékét betettem 2 db újat és az egyik elfüstölt de ment a gép a motort lemértük szikra mentesen 1.5 A-l megy a motor. Szivattyúzás után most meg megszűnt a táp triakkot kivettük a két szélső láb között 54 Ohm ellenállást mértünk,nem tudom hogy jó e? És ajánlottak egy másik használt kapcsolót 10.000ft-ért megéri-e de nem merem beépíteni,hogy nem e más vágta szét a gépből.
(#) zoz11 válasza mikulamotor hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Azt a triakot cseréld ki mert az halott!
Azt már írtam hogy azok az ellenállások nem ok nélkül mentek tönkre!!!
A motornak egész jó az a 1,5 amper.
Addig szerintem ne vedd meg míg ebe végig nem néztél minden lehetőséget!
(#) mikulamotor hozzászólása Feb 19, 2009 /
 
Kicseréltem a aTriac-ot és a két ellenállást ugyan úgy nem jó ,R9-t 8.2 K ohm gyárit megdupláztam 16,4 K ohm-ra úgy jobb lett de a forrasztás így is elmelegszik és az ellenállás két pontja között 220V feszültséget mérek.Még ami furcsa az,hogy a motor 4 kivezetése közül az egyiknél égett meg a nyák,és a tacho generátornak is csak az egyik vezetékénél ég meg a nyák. Bele tettem egy másik program egységet és 15-30 másodpercen belül elkezdett melegedni az ellenállás ebben is füstölésig. Ez mitől lehet és nincs e egy bekötési rajzod? Köszi Laci

DSC00877.JPG
    
(#) zoz11 válasza mikulamotor hozzászólására (») Feb 19, 2009 /
 
Hali
A motor körül keresd a hibát, jól lett e elkötve minden vége meg ilyesmi!
(#) mikulamotor hozzászólása Feb 19, 2009 /
 
Köszi Oké majd mondom a végeredményt
(#) zolesz válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 19, 2009 /
 
Szia!
Korábban irtad, hogy Indesit mosógépbe tudnál szerezni procit. Ez lehet hogy érdekelne engem, mert van egy döglött W105tx típusú gépem. Mennyiért tudnál szerezni egyet?
(#) zoz11 válasza zolesz hozzászólására (») Feb 21, 2009 /
 
Hello
Igen tudok szerezni procit is, de ahhoz kéne egy kép róla, egy pontos típus, a panelnak a száma, meg az hogy mikori a gép.
100%ék hogy a procija a rossz?
Üdv: Zoltán
(#) asoni hozzászólása Feb 21, 2009 /
 
segitséget kérnék WIRLPOOL AW M5103-1000-ES MÓSÓGÉP áramot kap mindig szivatyúzik búg motor megse mozdúl a motórt elvittem saját szakszervizbe . asztmondták a mótor tökéletes. talán program bajos ?
(#) zoz11 válasza asoni hozzászólására (») Feb 21, 2009 /
 
Hello
Először is nézzél rajta végig mindent, főként a vízszintszabályzót!
Ha itt minden rendbe, akkor utána jöhet az elektronikája, nagy valószínűséggel ott lesz valami baj! De csak úgy tudok segíteni hogy ha teszel fel képeket az elektronikáról, meg a gépről is!
Üdv: Zoltán
(#) asoni hozzászólása Feb 21, 2009 /
 
holltalálom a vizszint szabájzót? a gépoldalán kűlön rögzitve?bocs ha zavarlak.
(#) asoni hozzászólása Feb 21, 2009 /
 
3/4óra kőzöt itt tudnál lenni? akkor szétszedem és teszek képet.
(#) imikee10 válasza asoni hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Hello
A vízszintszab.-ot ha szembe állsz a géppel akkor a jobb oldalon van. Egy gumi cső megy rá azt kell megnézni meg ahonnan jön a cső a légcsapdát. Ha ezek ok akkor nézd mérd ki a vízszintszab.-ot hogy zár-e. A többit majd zoz11 ha ez nem jó.
(#) asoni hozzászólása Feb 22, 2009 /
 
köszi megvan szétszettem a gépet .egész úgykezdődött hogy néha csak búgott megllőkttük egykicsit aztán mosot tovább. mostmár csak szivatyuzni akkar. motorlyát szakszerviz átt vizsgálta tökéletesen jó a motrnak semmi balya vezetékek nincskonttakt szakadás. lehet hogy vizszint szabályzó?
(#) imikee10 válasza asoni hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Ha meglököd és működik akkor ott elektronika hiba lesz szerintem mert ha rossz a vízszintszab. akkor vagy megy vagy nem. Az elektronikához meg nem értek. Azt zoz11 nagyon profin vágja. Még a motor is lehetséges szerintem.Tudom h írtad hogy jó de nincs kizárva az sem hogy az a bűnös.
(#) zoz11 válasza asoni hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Hello
Ha ez a felállás akkor nagyon könnyen lehet hogy motor hiba lesz. Szedd le a motort a helyéről és vedd ki a kefe tartóját és nézd meg hogy mekkora kefe van benne! Ha túl rövid a kefe akkor csinál ilyet a gép.
Az nem jelent semmit hogy szakszervizbe be volt vizsgálva, mivel üresen gyönyörűen elmegy rövid kefével is!
A keféről esetleg tegyél fel képek hogy mekkora, akkor megmondom hogy jó e vagy sem!
Ja és mind a kettőt vegyed ki mert lehet hogy csak az egyik rossz, elég sokszor előfordul hogy elég a kefe kivezetése, és szét ég a rúgó meg a kefe.
Ha ezeket megtetted akkor utána jöhet az elektronika!
Üdv: Zoltán
(#) asoni hozzászólása Feb 22, 2009 /
 
semijele nagyon tiszta és nagyon hosszú a szénkefe lehetcsséges hogy a vizszint szabályzó rossz?
(#) zoz11 válasza asoni hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Először azért gondoltam hogy vízszint szab mer azt írtad hogy a szivattyú megy folyamatosan! De attól függetlenül nézd meg az is hogy jó-e, ha vissza lapozol 1-2oldalt, már többször is leírtam hogy hogyan lehet kimérni!
A motort külön be kéne kötnöd 230V-ra, hogy kilehessen mérni a Tacho generátort a motor végén! De csak óvatosan mert soros gerjesztésű motor, és nagyon hamar képes szétpörögni!
A bekötése nagyon egyszerű, az állót és a forgót sorba kell kötni, kb. 10másodperc után eléri a maximum megengedet fordulatát, és abba a fordulatba kb. 25-30voltot kell hogy mérjél rajta váltóba!
De vigyázz nagyon hamar képes szétpörögni a motor!!! 15másodpercnél tovább ne legyen bedugva!
Ha ez is rendbe van akkor már tényleg csak az elektronika marad!
(#) mikulamotor hozzászólása Feb 22, 2009 /
 
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy vettem egy új HAIER HMS 1002a mosógépnek nevezett valamit, addig mos normálisan amíg szivattyúzni el nem kezd. és utána kb 1perc után kiírja a 7-es hiba kódot ami motor hibát jelent,de a szivattyú ne szorul. Szerintetek szivattyú hiba vagy az elektronika? Köszi Laci
(#) zoz11 válasza mikulamotor hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Hello
Az valószínű, hogy program hiba, ha nem szorul a szivattyú, meg minden rendbe van a gépbe!

Az előző géppel mire jutottál?

Üdv: Zoltán
(#) mikulamotor hozzászólása Feb 22, 2009 /
 
Semmire nem jutottam a másik géppel mert muszáj lett volna mosni azért vettem meg az új gépet, szállításban megsérült ként,hogy milyen olcsó és jó lesz, de erre ráfaragtam. Az nem e lehet,hogy a szivattyú több ampert vesz fel (tekercselési hibából) ,de ezt estére akarom megmérni. Régi gépre vissza térve olyat tapasztaltam,hogy az ellenállásból 220V megy a generátor felé. Ezt abból következtettem, hogy a melegedő ellenállás két pontja között 220V-ot mérek.
Szia este leszek.
(#) kissi hozzászólása Feb 22, 2009 /
 
Egy ismerősömnek van egy INDESIT WITL 125 felültöltős mosógépe ( 3-4 éves). A hibajelenség: vizet enged, majd a LED-ekkel habzáshibát jelez ( mosópor a régi!), de néha 1-2 adag ruhát is kimos gond nélkül. Találkoztatok már ilyen problémával?

Előre is köszönöm a segítséget!

Steve
(#) Csaab hozzászólása Feb 22, 2009 /
 
Sziasztok!

Bátyám Indesit WITP 82 mosógépe bedöglött kb 2 héttel a 2 éves gari idő lejárata után.
Először se kép se hang,csak bevillannak a led-ek,mikor bedugom a konnektorba. Mindezek mellett halk nagyfrekis hang hallatszott a főpanelről. Paneleket alaposan átnéztem, semmi égésnyom vagy hasonló. Ill. a kezelőpanelen volt egy kis ráfolyás,ami szétmart egy vezető sávot. Az ahhoz tartozó gombot viszont nem használták, szóval ennek javítása nem vezetett eredményre. Valahogy részben feléledt, sokszori próbálkozás és némi programkapcsoló tekergetés után.
Most ha áramot kap, 1-2 led folyamatosan világít, gombokra nem reagál. Kis idő múlva a piros elkezd gyorsan villogni és egy zöld pedig lassabban, közben bekapcsol a szivattyú. Kiegészítő kapcsolók-érzékelők szerintem jók. Mértem a vízszintmérőt,az kapcsol. A hőfokmérő 40 kohm körül van alapállapotban. Szakadást ,zárlatot nem észleltem.
Mi lehet a baja? Eeprom cserével esetleg orvosolható lenne? Lehet valahogyan resetelni az elektronikát?
Minden jó tanácsot megköszönnék!


(#) zoz11 válasza kissi hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Hali
A vízszint szabot kéne megnézni meg légcsapdát elsőként. Ha ez meg volt akkor meg kell nézni a habzás érzékelőjét már ha van benne, egy két típusba előfordul!
Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza Csaab hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Hello
Az eepromját vegyed ki egy napra! A tápjában cseréld ki az összes elkot, csak ESR-t tegyél bele! Utána indítsd el a gépet ha nem lett jó akkor mérd meg hogy a tápfesz rendben van e 5 és 12voltnak kell lennie.
Ha ezután se lett jó akkor meg kéne nézni, hogy elindul e a procija meg ilyenek! De majd abba is tudok segíteni!
Üdv: Zoltán
(#) Csaab válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Itt van a panel előttem. Egy 24C64WP jelzésű eeprom van benne, 8 lábas SMD. Ezt kellene kiforrasztanom 1 napra?
Elég lenne. ha pl. csak rövidrezárnám a lábait?
Az 5V szépen megvan és valószínűleg a 12V is,mert a relék működnek. A kondik is jónak tűnnek és még csak alig 2 éves a gép.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mikor utoljára ment, elfelejtették kinyitni a vízcsapot egy időre! Miután megtették, rendben lefutott a program..


(#) kissi válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Köszi a gyors segítséget, de ha lehetne kicsit írd már le laikus szinten, hogy mit merre találok és hogyan ellenőrizzem?!

Köszi!

Steve
(#) kissi válasza Csaab hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Bocs, hogy belekontárkodok, de EEPROM-okal szoktam találkozni, bár nem mosógépekben... A feladatuk, hogy tápfeszültség nélül is hosszú ideig megőrizzék a bennük lévő adatot.
Az általad írt típusra (ATMEL gyártásban) az adatlap azt írja, hogy
– Data Retention: 100 Years
Ezt tápfeszültség nélkül értik, tehát nem tudom, mi értelme lenne egy napra kivenni?

Steve
(#) zoz11 válasza kissi hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Igen ez valójában így van, ezzel tisztában vagyok, de nagyon sok esetben szokott segíteni hogy ki van véve az eeprom. A magyarázatott nem tudom rá igazából, de nagyon sokszor segített!
(#) latyakosa válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
A képek a program kapcsolóról.
(#) zoz11 válasza kissi hozzászólására (») Feb 22, 2009 /
 
Hello
Olvass vissza egy kicsit már nagyon sokszor leírtam hogy hol találod a vízszint szab-ot.

A habzás érzékelő az meg az üst 1/3a körül szokott lenni, általában 3vezeték megy rá!

Üdv: Zoltán
Következő: »»   6 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem