Fórum témák
» Több friss téma |
SOS
Sziasztok! Miért melegszik a jobb oldali IC jobban mint bal a Pedro féle hidalt változatban?
hát ezt így nekem nehéz eldönteni talán kellene még más szögből is kép a trafóról az a lényeg hogy a trafón megnézed hogy hol mérsz két ugyan olyan feszt és megnézed hogy az a négy pont ahol ugye a két értéket nézted össze van e kötve valahol.
itt vannak a képek- próbakép bekőtöttem 22v/ac dc/53 van átvan kötve gyárilag azt pedig rákötötem középre . kérdem kell lenie dc szintnek
nekem még mindig zavaros picit. Tehát akkor van 2X22V AC-d a trafón és a közösüket rátetted a kondik közösére a másik kettöt pedig egyeniárányitottad és a kondikon mond kettőn 53VDC van? Ha feltöltött a kondid akkor már majd vigyázni kell vele. Majd mindig süzsd ki pl 230 as izzóval vagy egy 4R os 2W os ellenállással.
igen 230 izóval kisűtöttem itt a többi kép lennie kell dc-nek a közösön?
igen egyszere a kettőn van 53vdc eléglenne egy is tda7294-est szeretnék rátenni
Az max 40voltot bír.
Mi lenne ha a válasz gombra kattintanál ????
Nah szóval feszültséget két pont között lehet mérni! Tehát a közös ( Test ) és a kondi + között kell mérned olyan 22V körül a - nál meg negativban ennyit és ha a +- között méred akkor meg dupla annyit mint elöbb.
ugynézki hogy lassan sikerűl.29-30vdc+--on atesten ősszemértem ott 3vdc mutat itt a kép.
mi az hogy összemérted? hogy van a testen 3V. Mondom hogy feszt két pont között mérsz? csináljak képek hogy hol és hogyan kell mérned?
Jó tanács kezdőknek! Ha lehet ne ilyen kábelen próbáld ki az újonnan épített TDA végerősítődet ne úgy mint én Kutyának ízlett a hangfalkábelem.
A kérdésem az lenne aki már hajtott ilyen IC-t hogy mekkora puffer kell egy sztereó véghez? Mekkora hűtés kell neki? Elég amekkorát én raktam a kettőnek? Köszi!
Jó lett, gratula
Szerintem a hűtés elég lesz, puffernek én minimum 10000µF-ot ajánlanék.
Értem. Most 2*67000µF van rajta csak én azt sokallom. De próbára jó volt az is. Tényleg szép és tiszta hangja van. Aki egyszerűt akar olcsón és gyorsan annak ezt lehet ajánlani
Csináltam rajzot neked
és a kondikkal párhuzamosan tegyél majd 100nF os kondit is!
Sziasztok!
van nekem egy 24v-os 40VA-es tápom, azt kérdezném elég e ez meghajtani ezt az ic-t, ha csinálnék vele szimmetrikus 24-et? egy SAL 2030 100W 4ohm subot kéne vele hajtani, de nem széthajtani, csak hogy rendesen szóljon. előre is köszönöm az infót
Hát meghajtani meg lehet vele, de csodát ne várj. Az IC 70wattot tud leadni ami azt jelenti, hogy minimum 100va trafó kéne neki, ha a disszipációt is számolom.
Hello,
Szerintem kevés. A szubtartományban kell a legtöbb energia. 2X24V -on +-35V van. 4 Ohmnál ez 144W Üdv A.
Az IC egyébként 100W-ot tud.
Mivel +-40V 8 Ohmon közel 100W. A tápfeszt pedig kiadja a kimeneten, megmértem szkóppal.
Mielőtt írsz, először légyszíves nézd meg az adatlapot.
6. oldalon van a grafikon. 110W-nál 10% a harmonikus torzítás. :yes: Nem tudom az 50%-on honnan vetted. Idézet: Ezt mire értetted? Én erre gondoltam mert soha nem adja ki a tápfeszt kimenetre De ha félreértettelek akkor bocs „A tápfeszt pedig kiadja a kimeneten, megmértem szkóppal.”
Egyébként az emberi fül 1% torzitást vesz észre ami az ic-nél max 80-90 watt körül van
Arra értettem, hogy laborban elkezdtem vizsgálgatni a nagytestvért 7293-at.
+-52V-ot adtam rá. Függvénygenerátorral szinuszt. Megnéztem, hogy hol kezd el torzítani. És a kimeneten torzítás nélkül kiadta a 104V-ot csúcstól csúcsig. 10 Ohmos műterhelés mellett. Utána kezdte el vágni a tetejét. Szóval a tápfesz megfelelő bemenő jel esetén ki is jön. Erre értettem.
104 voltot sokallom kicsit főleg ic-s végnél de én nem vitatkozok csak érdeklődök.
Sziasztok! ezt az erősítőt fogom megépíteni már megvannak a cuccok csak össze kell raknom. Arról érdeklődnék, hogy hány watt az amit biztossan lead +/- 40V-on? ja és 8ohm-on
|
Bejelentkezés
Hirdetés |