Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   69 / 608
(#) Amarton válasza djgombi hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

A 7293 simán viszi a 150W-ot.
Ezt csak akkor tudja, ha a fesz a kimeneten 100V
Nyilván a 7294-et csak max 40V-ról szabad üzemeltetni.
De hát ez volt kéznél a tesztek alatt.
(#) kisfeca hozzászólása Feb 24, 2009 /

Helló! Mennyi Ennek az áramkörnek az áramfelvétele ? 12/+-30V os autos táppal mennyi az áramfelvétele? köszi
(#) gb197 válasza Amarton hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Szia Amarton!
A 150 W-ot Te bizony simán elírtad! Ezek az ic-k (7293/94) 50-60W- ig érzik jól maguk, de max a 70W, e-felett párhuzamisítani kell, legyen ez világos! :yes:
(#) djgombi válasza gb197 hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Én is erre utaltam. :yes: :yes:
(#) Amarton válasza gb197 hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Nem írtam el, ezt mértem!!!!!
(#) shadowsteve hozzászólása Feb 24, 2009 /

Sziasztok,
úgy döntöttem megépítem, aztán lesz ami lesz
nade volna még egy velős kérdésem, kell e vagy jó e ha van előtte előfok, és ha kell milyent ajánltok hozzá?
(#) troby válasza shadowsteve hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Szia attól függ hogy miről akarod hajtani pl egy dvd lejátszó simán meghatja.
(#) Bassmester válasza LGS94 hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

+/-40V és 8 Ohm esetén, 50W-ig jól használható a szimpla 7294. Hidalva 200W a maximum.
(#) shadowsteve válasza troby hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Kösz a gyors választ
mégegy gyors kérdés, hidalva alacsony tápfeszről vajon kibírná a 4ohm-os terhelést? vagy ezt gyorsan felejtsem is el
merthogy datasheet azt mondja min 8ohm szim.25v...
(#) blokkmetal válasza shadowsteve hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Szerintem elbírja, több embertől is hallottam már. Én amit építettem hidaltat, azt egyelőre hangfalhiány miatt csak 4 ohm-ossal tudtam kipróbálni. Csak annyi, hogy sokkal jobban melegszik meg jobban torzít. De elhiszem, hogy torzított, mivel +-40V-ot kap hehe... Na de amit a melegedéssel tapasztaltam az tényleg igaz. Jókora bordám van 2db 8cm-es ventivel és igencsak meleg lett mikor odapörköltem neki.

Nekem is lenne 1 kérdésem. Szerintetek hol a legolcsóbb a TDA7294-es úgy, hogy megrendelem, így postaköltséget is kell figyelni. Kellene utánpótlásnak 4db. Itt a közelben 1000Ft-ért árulják. Elektroart és HQVideo-nál ugyanitt tartok a szállítási költség miatt, ha 4db-ot veszek (kevesebb esetén drágábban jövök ki). Szóval ha tudtok jó helyet...
(#) LGS94 hozzászólása Feb 25, 2009 /

Sziasztok megcsináltam ezt az erősítőt mindent a beültetés alapján ültettem be és +/- 16V-al próbálom az erősítőt és semmi nem melegszik az IC-se de a kimeneten sem jön ki semmi pedig kap jelet az erősítő váltónál 0 mérek a kimeneten egyenél 1V körül. Mi lehet a probléma?

tda7294.zip

(#) Amarton válasza LGS94 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Mute lábnak is kell tápfesz!
(#) LGS94 válasza Amarton hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

mekkora én úgy tudom csak rövidre kell zárni?

(#) Ronin válasza LGS94 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Úgy kell ahogy a csatolt képen van.

tda.JPG

(#) djgombi válasza LGS94 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Amit te csináltál erősítőt az van nekem is és a mute funkciót szabadon kell hagyni nem kell rövidzár!!!!
Se tápfesz se semmi!!! Nekem indult egyből a kapcsolás
(#) LGS94 válasza djgombi hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Oké köszi de az adatlapban mért írja, hogy rövidre kell zárni?
(#) Amarton válasza djgombi hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Igen, egy feszültség osztón kapja meg a mue/stdby a feszültséget a tápról.
Az is lehet, hogy kicsi a feszültséged, így a feszültségosztó 3,5V alá adja a feszültséget.
Cseréld ki nagyobbra az alsó 4,7k ellenállást.

Persze miután kivetted a jumpert.

Mos akkotr hagyjam szabadon végül és jólessz?

Nekem úgy megy

Oké köszi a segítséget!

Megpróbáltam de nem megy igyse meg úgyse akkor lehet tényleg kicsi a fesz?vagy csináltam egy olyat, hogy a 15 lábat nem forrasztottam be és már indítani próbáltam az erősítőt rákapcsoltam a tápfesz és megnéztem nem szól lehet, hogy ez elrontotta za IC-t de nem melegedet semmi.?
(#) LGS94 válasza LGS94 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

nem 15 lábat nem forrasztottam be hanem a 15.eket.

Én amit csináltam két panelt működött egyböl. Most is az szól ide kihajítva szana-széjjel az asztalon

DSC01029.JPG

mekkora tápról járatod?

+-36 Volt
(#) Amarton válasza LGS94 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Ha jól számolom, neked olyan 2,88V van a mute lábon.
Azaz 3,5V alatt van.
Tudod hogy tudod a legegyszerűbben ezt ellenőrizni?

Megméred!!
(#) djgombi válasza Amarton hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Akkor lehet hogy nálam azért szól mert nagyobb a tápfesz? Ki kell próbálni amit elötte írtál és a 4K7-es ellenállást ki kell nagyobbra cserélni vagy a 10K-os ellenállást kissebre
(#) Amarton válasza djgombi hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Nem a 10K-kell kisebbre, hanem a felső 22K, mert az a feszosztó felsó tagja.
Az alsó 10K és a 22K sorosan van a lábbal. Az tölti a kondit, az a lágy indításért felelős.
Szóval először megmérni, utána kicserélni a 4,7K 15 vagy 22K ra.
(#) LGS94 válasza Amarton hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Igen ah nincs rövidre zárva akkor szól fordítva írták az adatlapban csak onnan tudom, hogy akkor szól mert rákötöttem a hangszóróra és ha nincs rövidre zárva akkor nagyon kis hangot hallani a hangszóróban de nem hallani a zenében a beszédet és csak olyan halk, hogy akkor hallani ha odahajulok. Biztos az lesz a baj amit te mondasz de most emelem a tápfeszt estére megtudom, hogy mi lesz.
(#) ptesza hozzászólása Feb 26, 2009 /

Ahhoz képest ,hogy KIT , a tervezője nem igazán gondolt arra ,hogy a megépítők nagyon széles sklájú tápfesszejjel fogják próbálgatni. A korrekt megoldás egy 5V stabkocka lenne , és akkor megszólalhatna.

Persze ezt is át kellene gondolni , 5x is. Pl :mekkora a max bemenő feszültség ? Mekkora a különbség ? Így lehet ,hogy a 78L05 már ki is esett.

Most nemsokára építeni fogok ujjra , ha segítetek megtervezni ,akkor a nyákot megtervezem ,és a doksit is legyártom pdf-ben .

Komplett táp rajzal , 2 féle ugyebár ,és előfok táppal együtt.

Abban külön szeretnék segítséget kérni, hogy valaki világosítson fel arról a bizonyos ellenálásról az előfok tápban. Addig eljutottam ,hogy vagy LC szűrő ,vagy RC szűrő ,ami a brummot szűri.

Van egy kipóbált egyszerű előerősítő hangszinszabályzó kapcsolásom , ami jól illene hozzá. 1 tranzisztor csatornánként. Összefoglalom egy mappába ,vagy egy PDF-be és felteszem ide.

Következő: »»   69 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem