Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Szia Zoli,
elkezdem megrajzolni a PCL dobozát! Légyszi ellenőrizd le hogy jók-e a méretek! Valamint mérd meg légyszi a rögzítőcsavarok távolságait! Köszi, Barna
Szóval a 2 sorosan kötött kondival kössek egy párhuzamos ellenállást? Tehát nem mind a két kondival 1-1 ellenállást?
Szia nagyon tetszi a munkád én is szeretnék valami hasonlót összehozni te EZT épiteted meg? A hangja milyen lett? Kb mennyiből birtad kihozni? és egyenirányitónak mit használtál?
Köszi üdv
Mindkét kondival párhuzamosan köss egy-egy ellenállást!
Halihó!
6l6G Williamson-hoz hány W-os ellenállásokat kell használni? Elég a 3? Vagy legyen 5?
Az csak látszat, a hangszínszabályozó előtt kér annyit, de ha nem lesz hangszínszabályozó, akkor a visszacsatolás lazításával (2,2 k növelésével) be lehet állítani a szükséges érzékenységet az ECF bemenetén, jobb lesz úgy, hidd el.
Naés menyivel kéne azt az ellenállatot növelni? van erre képlet?
Megint megelőztek... Úgy ahogy írták.
Mindenre van képlet, de ehhez fölösleges számolgatni. Így is úgy is változatni kell az értékén, mert gondolom nem 16 ohmos kimenőt akarsz tekerni hozzá, az a 2,2 Kohm ahhoz a kimenőhöz van kalkulálva (és 16 ohmos hangszóróhoz), más kimenő más visszacsatolás.
Sziasztok!
Most keregéltem a katalógusban az imént, és innen a HE-Store-ra jutva megláttam hogy már vannak elektroncsövek. Elektroncsövek Egy a baj hogy az áruk borzasztó magas. Egy db JJ márkájú cső árán a börzén legalább 5db Tungsram új ECC-t ...nni... üdv: Müszi
Innen nem szabad vásárolni, ez a bolt Patika. A JJ-k külömben is szarok. A soldanom ba 5 ecc83 megy, de a tungsram jobban szól benne. Az igazi az amerikai Tung sol. Itt nézd meg, az a baj az euró fent van, de még mindég olcsóbb
Az URL gomb nem dizájn-elem, és nem dísz! Használjuk bátran! (Frankye)
Ezért kell börzékre járni :yes:
már aki el tud menni
Ezt épitettem meg. Bővebben: LinkA két kapcsolás szinte azonos csak a kicsatoló kondenzátorok értéke változik. Az egyenáramú fütés nekem nem vált be még 30 000 mikrónál is zavaró volt a brumm. A váltónál plussz 2db 100 ohm szinte tökéletes.Mint irtam még nem vagyok kész, a meghallgatásos tesztek még váratnak, elsősorban rám másodsorban egy referencia fülesre ami kijelöli a további lépéseket. Egy -két apróságon kivűl nem vettem semmit mert volt minden itthon
Az URL gomb nem dizájn-elem, és nem dísz! Használjuk bátran! (Frankye)
Tényleg nem 16Ohmra akarom hanem 8-ra de egyenlőre két junoszty trafóval fogom öszerakni deszkamodelben, aztán majd tekerni neki egy trafót. Igy akkor mennyi lenne a vcs ellenállás?
Nekem külön börzém van itt félegyházán. Van egy srác aki jár a börzére, és otthon nála is lehet vásárolni. Még nem voltam, gyűjtöm a pénzt.Még minuszba vagyok
Ha tudnám mi az, használnám. Én is utána rájöttem hogy nem így kellett volna, sima beillesztéssel csináltam. Valamit elé kell írni?
Ez rám is vonatkozik! Elnézést még nem csináltam de igyekezni fogok.
A hozzászólás írásánál ott van egy olyan gomb, hogy URL. Na arra kell rámenni és oda beilleszteni a linket, majd a hozzáad gombra kattintani és berakja linkként.
Köszi szépen, én ezeket a gombokat nem láttam még, pedig előttem van. Öregszem
Igen. Én rávilágítottam a lényegre, te pedig kiegészítetted.
Tudja a rosseb, tegyél bele egy 10 K-st elsőre, aztán majd meglátod.
Nappal alszom, mert foglalt a műhely, éjszaka dolgozom. Nyögdíjas megteheti.
Semmi. Épp azt építem be. Viszont egy régi sassziban találtam egyet, úgyhogy jelenleg egyenlőre nem kell még több. Köszi azért!
A nálam lévő /nem én építettem/ (annó felraktam a képeket is róla)nagyonrégi háziépítésű gitárfej-ben is 800v-ról megy a két EL34, 6-7mA nyugalmi árammal, BÖHM kimenővel, BEAG APX100 táptrafó /szekunderek egyesével egyenirányítva, majd sorba kötve/ és csak 60w-ot tud!
Az a 100w szerintem hatalmas reklámkamu!!!
Asszem már itt egyszer valaki idelinkelte, csak nem a YOUTUBE-ról, már akkor kitárgyaltuk. Nekem 2008 február 10. óta rajta van a telómon 3gp-ben..
Gondolkoztál már az EBL21-eken? |
Bejelentkezés
Hirdetés |