Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Megoldást keresek egy olyan központi áramkörre amire Riasztós infra sorompót lehet kötni. Az elképzelésem a következő: adott 2 pár infra sorompó amik kültéren fel vannak szerelve.Bővebben: Link Ebben a boltban lehet ilyeneket kapni. És azt szeretném ezzel a központi áramkörrel megoldani, hogyha pl. behatolás történik ez az áramkör bekapcsoljon valamit, lámpát, esetleg valamilyen szirénát. Én konkrétan AVR-es megoldásra gondoltam csak nem tudom, hogyan lehetne ezt kivitelezni. Tudnátok erre ötleteket mondani, javasolni? Előre is köszi: üdv. David
Szia! Amit itt leírtál nem hiszem, hogy kontrollert igényel... Én azt javaslom, köss a sorompó után egy öntartó relét és világít a lámpád, ha átmennek. Ha több sorompót akarsz ugyanazon lámpára kötni, akkor a sorompók kimenetei között logikai "vagy" kapcsolatot kell létesíteni. A lekapcsoláshoz meg elég 1 bontó érintkezős nyomógomb - szerintem.
Szia!
Ajánlom a csatolt kapcsolást! Az áramkör egy relét vezérel, mellyel bármit (reflektort, lámpát, szirénát kapcsolhatsz ). Esetleg itt is körül nézhetsz. Üdv!
Rendszerint a biztonságtechnikai eszközöknek van egy NC kontaktust adó csatlakozójuk, ami végülis egy kapcsoló, ami normál állapotban zárva van, riasztva, vagy táp elvételkor pedig bont. Ehhez a specifikációban le van írva, hogy mekkora árammal terhelhető. Semmiféle bonyolult IC-re és PIC-re, AVR-re szükséged nem lesz. Ha csak nem akarod felügyelten bekötni. Felügyelt? Azt jelenti, hogy a központ figyeli az érzékelő négy állapotát. Normál/riasztott üzem, szabotázs, hiba, szakadt. A megoldás, Relé!
Köszi mindenkinek. Még kicsit jobban körüljárom a relés megoldást.
üdv Dávid
:nemtudom: :hide:
Vagy csak egyszerüen vegyél egy kis riasztóközpontot és úgy még szabotázsvédett is lessz.
Körbejártam kicsit alaposabban a témát, és arra jutottam, hogy ehhez inkább egy olyan megoldás kellene, ami lejátszik egy hangot. Hallottam az ISD ic-ről és állítólag egy ilyen kapcsolással meg lehetne oldani az infra sorompóhoz a riasztást. Így nem kell relé csak egy ilyen IC. Az lenne a kérdésem hogy ti tudtok olyan kapcsolást ami ISD ic-vel van felépítve és lehet ráprogramozni kb 20 másodpercnyi hangot, szöveget??
előre is köszi: Üdv Dávid
A rajzot sajnos kihagyták belőle, helyette itt az adatlapja. 24.-ik oldal.
Itt a weblap ahonnan a leírás is származik, itt mindent megtalálsz hozzá. Analóg hangtárolónak hívják.
Adok én is egy kis infót...Bővebben: Link
lásd a zip-et.
Köszön szépen a válaszokat és az infókat. majd vmit összeállítok
üdv Dávid
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Meg építettem egy Conrad elektronika által forgalmazott infra sorompót. Szeretném meg kérdezni ki az aki építette már ezt a tipust és milyen jó tanácsokat tud adni. Mert megépítés után nem akar müködni ugy ahogy kell. Mit kell módosítanom? Azt hiszem a ledek nem komunikálnak. Ez a link az infra sorompóé! http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZVV...ZPUT09 Elöte is köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |