Fórum témák
» Több friss téma |
Hello mindenkinek !
Nemrég kezdtem progizni C-ben PIC-et , azért tetszik mert nem szájba- rágós. Ahhoz kérnék segítséget, hogy írtam egy progit 16F628-ra aztán betelt és utána átraktam 16F648-ra ami elméletileg kompatibilis vele ,de amikor az 50%-ot meghaladom a memóriában a C fordító reklamál, hogy megtelt amemória és nem fordítja le. előre is köszönet!
Átraktad a típust is? Nem elég átírni az include fájlt!
A 16F648 header fájlában a kívánt memória méret szerepel? Mert ha ott kevesebb van, logikus hogy nem fordítja le.
Nem szerepel, eddig nem kellett mert a fordító automatikusan tudta mit-hova.
Vagy nem tudja?
Sziasztok !
Megoldódott a rejtéj ! A ccs c compiler demó verziót használom és limitálva van 2K-ra. Tud-e valaki megoldást full verzióra ?
nem ide tartozik, de megpróbálok én is picezni, és rendeltem egy 16f72-t, ez jó vminek?
Gyanítottam. Csak mivel határozottan azt írtad hogy a megtelt memóriára panaszkodik...
![]()
persze, valaminek biztos jó. 628 és 72 között annyi a különbség, hogy
628: +usart, +eeprom, -adc, -többiolábak, -belsőoszci, -i2c, -spi
pic ccs c compiler vagy hasonló címü topik. de ha nagyon kell, akkor irj egy e-mailcímet.
Igen mert ezek szerint úgy tudta ,hogy megtelt de mégsem.
sziasztok nem tudtok véletlen egy oldalt ahonnan le lehet ingywn töltenei egy basic fórdító programot ugyanis a Rádiótechnika szerkesztőségétől drága lenne megvenni.
ha valakinek van másolstát megvenném. elöre is kösszi.
Nem ingyenes, de jó: http://www.oshonsoft.com/pic.html
Én idáig csak pascal-t találtam ingyenesen. (De Linux-ra van C-is)
Hát jónak egyáltalán nem nevezném...
Tömböket nem lehet vele normálisan kezelni, az editora egyenesen borzasztó. Nem veszi be a kettőskeresztet, kijelöléseket terror szinten lehet vele végezni. Ledet villogtatni, játszani vele király, de ne kezdj bele nagy projektbe ezzel, meg szívni fogsz mint én.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |