Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nekem csak olyan rajz lenne jó aminek kvázikomplementer a vége.
Sziasztok! Segítségetek kérném mert elbizonytalanodtam egy kicsit. Van egy régebbi hifi, ami bedöglött és én a végfok ic-re gyanakszom, mivel a hangszórókon csak egy halk búgás hallható. Az ic TDA7265, viszont nem szimmetrikus tápról megy hanem csak egyoldalas 32V-ról. Multival mértem a kimeneteket, és mind a bemeneten, mind a kimeneten fél tápfeszültséget mértem. (4,2 és 7, 11 lábakon) Lehetséges az hogy ez normális, vagy tényleg elszállt az Ic?
A C9 és C10-es kicsatolókondikat nézd át. Azoknak kéne leválasztaniuk a kimenetről az egyenfeszt ha jól olvastam itt régebben.
A bemeneti jelszinted rendben van? Mert az IC az elmondottak alapján nem hibás.
Üdv.
Helló!
Ott még nem vizsgálódtam, de valószínűleg akkor ott lesz a hiba. Akié a hifi azt mondta hogy úgy döglött be, hogy először magától felhangosodott aztán elnémult. Úgyhogy második gyanusítottam akkor az az ic ami a hangszínszabályozásért és egyéb funkciókért felel. Egyébként még tranzisztoros illesztőfokozat is van a végfok előtt. Azt hiszem nehéz feladat lesz ez nekem. Én amatőr módon úgy szoktam vizsgálódni, hogy "belehallgatok" az audió jelbe onnan ahonnan még tudom hogy az jön. De most itt nincs nálam ilyen "felszerelés". NA majd még nyomozok. Azért köszi a segítséget.
Valószínűleg igazad lehet a hanszinszabályzó IC-vel kapcsolatban. A tünetek eme feszültség vezérelt fokozat hibájára utalnak. :yes:
Ha már kicsatoló kondis erősítőröl van szó köszönöm Tomi20-nak a segítséget mert neki volt igaza
Tényleg hülyeséget mutatott a multi és nincs semmi baja a végfoknak. 82 ohm-os ellenállással leterheltem és így már nem volt csak 0,4 tized Volt a kimeneten. Még egyszer kösz!!
Szia!
Nem teljesen értem ezt a hibakereséses dolgot, közben már kicseréltem a táp összes kondenzátorát és még mindig nem szűnt meg a hiba.
Sziasztok!
Keresem a TDA1515A katalogusát,kapcsolási rajzát,talán valaki tud segiteni!Köszi előre is!Pali
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, mivel kezdő vagyok, hogy egy erősítő építésebe fogtam, és mivel nem volt hozzá nyák rajz ezért belefogtam készíteni egyet szerintem jó lett bár nem tudom, nem akarom első szerbuszra kinyírni a drága tranyokat ha valaki megnézné meghálálnám meg akit érdekel az erősítő annak felrakom a rajzokat, mondjuk a kérdés miatt alapbol feltettem volna Előre is köszi a válaszokat: bander
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni abban, hogy milyen hangszórót vegyek egy igazi subwoofernek ami tényleg nagyot produkál még 60W-on is de ennek ellenére én 100W-os hangszórót szeretnék. Most jelenleg van egy SAL SRP 3040-es hangszóróm de nem vagyok elragadtatva tőle lehet, hogy csak a ládám miatt nem jó mert nyitottban van és zártban kéne lennie de olvastam, hogy ez a hangszóró nem való mélynyomónak. Ezért szeretném mgkérdezni tőletek, hogy milyen hangszórót és milyen hangváltót ajánlanátok. Köszönöm a segítséget!
Helló. Van egy 2X60/40W-os 8ohm-os SAL SR1620 hangfalam és benne egy DT1 magas hangszoro milyen erősitőt vegyek hozzá?
Üdv mindenkinek!
Szeretnék erősitőhöz egy bemenetválasztót csinálni. Találtam már ezt-azt a neten csak egyik sem olyan amilyen nekem kellene. Én egy olyat szeretnék amivel 3-4 bement közül tudok választani 2 gombbal (egyik föl a másik le). Vagy másmilyen is érdekel ha valaki tud esetleg egy jót ajánlani. PIC-es is jöhetne mondjuk egy kijelzővel megspékelve, de ahoz nem értek, vagy ha valaki tudna abban is segiteni akkor azt nagyon megköszönném!
Miért kell több topikban is ugyanazt kérdezni???
Helló! Mákom volt, mert a végfok is jó és a hangszabályzó ic is jó. Viszont volt egy kis smd műv erősítő ic még a két fokozat között ami valószínűleg az extra basszusért volt felelős. Na ez szállt el. De úgy gondoltam nem kell ez ide és egy nagyobb csavarhúzóval "lepattintottam" a nyákról és áthidaltam És szól úgy mint régen.
Hello!
Nézd meg a Skory honlapját. üdv! proli007
Sziasztok.
Kaptam egy TDA2052 ICvel szerelt erősitő panelt. Azt szeretném megtudni róla, hogy a TDA2030 tápja jólesz e hozzá? Adatlap szerint a 2052 +-25oltot kaphat, de a 2030 meg +-36ot. 4 db puffer elko van rajta és mind 40Voltig jó. Ahogy nézem ez szimpla tápos mert csak a + és - csatlakozok vannak. Előre is köszi a segitséget.
Hoppá kicsit elirtam. TDA2030 +-18Volt azaz +36Volt
Sziasztok! ha lenne valakinek kapcsolása a következő dologhoz azt örömmel fogadnám. Kéne kocsiba végfok.
kisteljesítményű (max 30W) monoblokk. 90-350Hz ig kéne erősítenie kick sugárzókhoz ajtóba. viszonylag egyszerű és olcsó legyen mert 6 vagy 8 db kéne belőle.
Szia !
Nem vizsgáltam meg a rajzodat, csak ránéztem. Ijesztően vékonyak a vonalak. Bármilyen erősitőhőz illik jóval vastagabbakat használni, pláne egy 300W tranyóshoz... P.
Köszi!
Valami hasonlóra csak ez egy gombos nekem meg két gombos kéne. De ez is megteszi. Köszönöm még egyszer!
A nyákterve nincs meg neked véletlenül?
Van egy Yamaha végfokom +-83v-al és 1300Va-s trafóval. Ebbe kellene egy végfok,a mit ki is néztem, csak nem tudom hogy oldjam meg a hűtést. Képeket csatolok a végfokról. Passzív hűtése van mind a két oldalán két hatalmas borda. Erre a végfokra gondoltam, ez elvileg +-85v-ig mehet, de akkor már csak 8ohm-on lehet hajtani, nekem ez +-83ra tökéletes, nem is akarom 4ohm-on hajtani. 4eFt egy ilyen építőkészlet ára cakk pakk. Vegyem meg kit-be vagy inkább építsem én meg itthon? Lehet látni, hogy a borda kettőből áll oldalanként. Úgy jó lenne, hogy két fet egyik bordára esene, a másik kettő a másik bordára? Így letudná hűteni normálisan? (Kicsit poros, ráfér majd egy takarítás, nézzetek el ettől. )
Mi a bajod a YAMAHA végfokkal? Kipurcant teljesen vagy csak akarsz építeni saját cuccot és azért dobod ki belőle a régi végfokozatokat? Az a panel biztos elmegy akkora feszültséggel de az tuti hogy nem lesz olyan hangja mint annak a YAMAHA végfoknak, jó böszme régi cuccnak tűnik.
A kit-et hol vetted? De én se dobnám ki a Yamaha véget belőle.
Szia...pl vácon
és itt a 400W Fetes erősítő (4-8 ohm) |
Bejelentkezés
Hirdetés |