Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Modulrendszerű, grafikus PIC programozás
Lapozás: OK   21 / 177
(#) dcsabi válasza tibi65 hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

16f876-on kettőt tudsz...RC.1 RC.2
(#) car1 válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Köszi!
(#) Thowra hozzászólása Márc 10, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Lehet valahogy parsiccal SPI s kommunikációt létesíteni?
Az include elemnél milyen nyelven kell dolgozni?
Előre is köszönöm.
(#) mgabesz válasza Thowra hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Szia.
Az include elem asm file-t vár.
A másik kérdésedben sajnos nem tudok segíteni.

Üdv.:
mgabesz
(#) dcsabi válasza Thowra hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Ha megnézed valójában mi az SPI folyamata, biztos van
rá a Parsicban modul amivel, amikkel megoldható.
Ha túl megbonyolítaná a programot, akkor az ASM file részlet (INC modullal) a végső megoldás.
A programban egy feltételes hivatkozási bitet kell elhelyezni Pl egy kapuval, amit az ASM részletben is használunk...
Az I2C_re tettem fel páldát még az elején, anno nekem is segítettek benne...Meríts belőle...
(#) Pioneer hozzászólása Márc 11, 2009 /

Szeretnék csinálni egy frekvencia mérőt. Tudom, hogy már van fenn az oldalon egy ilyen kapcsolás, de nekem nem jó 16F84. Egyrészt drága, másrészt van itthon 16F628 ezért gondoltam nekiállni a programnak.
Akinek van egy kis ideje, kommentálhatná, hogy jó irányba indultam-e el.

freqcoun.PIC

(#) kaqkk válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Nézd meg ezt , nemrég terveztem dcsabi segített
ő adta az alapokat . szerintem mennie kéne de még nem próbáltam .

FR_01.PIC

(#) Pioneer válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

Úgy látom, hasonló irányba indultam el én is.
Kicsit finomítottam a kijelzésen.

fr_01.PIC

(#) kaqkk válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

A bemenetre tegyél egy 2ms os időalapot
és nézd meg a szimulácioban mit csinál
(#) kaqkk válasza Pioneer hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

tetszik a változtatás , de én is javítottam rajta .
Közösen csak összehozunk valami értelmeset .

fr_01-2.PIC

(#) kaqkk válasza (») Márc 12, 2009 /

ez így kb működik szimulátorban . de a valóéletben állandóan túlcsordulást fog produkálni ezen a változaton én már túlvagyok . hagyd tedd félre . A lényeg az hogy van egy vagy több munka számláló , és azok értékeit írod
egy vagy több átmeneti tárolóba és azt iratod ki az lcd re

freqcoun.pic

(#) Pioneer válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

Értem, köszi.
(#) Peti.Janka hozzászólása Márc 12, 2009 /

sziasztok! Most ismerkedem ezzel a progival, de már most nagyon tetszik. Csináltam egy pwm szabályzást, a kérdésem az lenne, hogy ez müködőképes e? Egy mocinak szeretném a fordulatát szabályozni. előre is köszi a választ! Ja még anyit, hogy simán hiba nélkül lefordította hex-be. de be nem égettem, hogy kiprobáljam.

NONAME.PIC

(#) aderka hozzászólása Márc 14, 2009 /

Üdv!
Követtem végig a frekvenciamérőtöket mert engem is foglakoztat/ott a téma, ezért én is készítettem egyet.
Ugyan ugy 1másodpercenként figyeli a beérkező impulzusokat, de egy pár dolgot másképp oldottam meg. Elméletileg működik.

üdv: aderka

frekmero.PIC

(#) aderka válasza aderka hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

A kijelzésen módosítottam kicsit.

frekmero.PIC

(#) Peti.Janka hozzászólása Márc 14, 2009 /

sziasztok! Csináltam egy kapunyitó vezérlést, két időzítővel be lehet álítani a nyitási, és zárási időt. Arra gondoltam, hogy úgy oldom meg, hogy a motor tengelyét figyelem, és bizonyos beálított inpulzus utánn álítsa meg. tudnátok erre nekem példát mutatni, konkrétan olyan számláló kellene ami a beálított inpulzus utánn átbillent egy bit-et ami megálítja a mocit. Még arra is gondoltam, hogy pwm szabályzással oldom meg, hogy induláskor és leálláskor gyorsuljon és lassuljon. erre is várok ötletet. A pwm et úgy képzeltem, hogy marad a relés polaritásváltás és nem H-híddal, csak egy fet- szaggatná a relék érintkezőlyéhez menő pozitívot. Előre is köszi a segítséget!
(#) dcsabi hozzászólása Márc 14, 2009 /

Mostanában kevés időm van fórumozni, a freki mérőkhöz tennék hozzá egy két ötletet...
Régebben ha jól tudom, már említettem:
- van egy idóalap pl 1s vagy 100ms stb...
ezzel kapuzzuk a számlálót, ha letelik az idő, a lefutó él indít egy átíró impulzust (one-shot) ezt MX-el oldjuk meg, ha átírtuk az értéket utána egy másik impulzus törli a számlálót, (ez az impulzus az átíró impulzus lefutó élétől indul...
Az alapelv ilyesmi lenne...
(#) Thowra hozzászólása Márc 14, 2009 /

Üdv mindeninek!
Egy servo vezérlőt építgetek de csak nem akar összejönni A servo jelbemenete 1,5ms nél megállítja, 1ms nél egyik, 2ms nél másik irányba indítja a motort. Ezt a jelet 20 ms enként ismételgetni kell. 1 ms nincs a parsicba, viszont olvastam, hogy pl 2MHz re állítva a progit és 4MHz es kvarcot beletéve a hardverbe megoldható. A progit ez alapján csinálgatom de nem pontos
Van esetleg valakinek ötlete? A 2ms és 1 ms közt egy egy gombbal lehetne választani, ha egyiket se nyomom akkor 1,5 ms, és a motor megáll. A segítséget előre is köszönöm.
(#) Rozsomák hozzászólása Márc 15, 2009 /

Hali!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Két pic között akarok komminikációt létrehozni infra kapcsolattal. Már sikerült vezetékesen megoldanom, de infrával nem akar menni. Elméletben az adó és a vevő is müköduk, ugyanis, az adón látom, hogy világit (kamerán keresztül), a vevő pedig manuálisan müködőképes, azaz ha nem picre kapcsolom, hanem egy ledre, akkor egy távirámyitóval rávilágitva a led villog (vagyis folyamatosan világit, és adott jelekre kialszik).
Tehát valamiféle plusz beállitás kellene csinálni Parsicba, hogy müködőképes legyen? Itt van az adó és a vevő programja, melyet jelenleg meg akarok valósítani (a müködés egyzserű, az adó oldalon a számlálot számoltatom, és ha eléer az 5-hőz akkor a vevő oldalon kigyullad egy led).
Ha valaki tud valami okosat hozzáfűzni, akkor annak nagyon megköszönném.

a választ előre is köszönöm, üdv
(#) dcsabi válasza Rozsomák hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

vevőnek valami erre a céra kifejlesztett "tokot" kellene használni Pl: TSOP 1736 ...stb adónak meg egy hozzá való használt távirányítót, ezzel előbb érhetsz el eredményt...
Az infrának van van soros adatátviteli lehetősége Pl: IRDA szabvány, de ennek van kódolás dekódolás eleme még a vonalban...
Nézz körül
ITT
(#) dcsabi válasza Thowra hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

A Parsic "gyári" példaprogramai közt találhatsz ide valót...
már feltettem régebben ime....
(#) Rozsomák válasza dcsabi hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Helló Csabi!

Olvasgattam az ajánlott oldalt, és érdekes dolgok vannak fent, de még kicsit nehezen igazodom el rajta
Én arra gondoltam, hogy a két pic közötti adatátvitelt egy TSOP 4836-os vevővel és egy TSAL 6200-ás adóval oldanám meg. Az adó infra ledet rákötném a 16F877a pic RC.6-os (TX) lábára, míg a vevő adat lábát a 16F627-es RB.1 (RX) lábára. Így nem úgy kéne müködnie, mint ha sima vezetéken menne az adat, csak nem rézvezetőn keresztül megy az áramimpulzusok, hanem levegőn keresztül az infra jelek?
Vagy amit emlitettél, Parsicban az UART egységen be lehet állítani azt az IRDA szabványt, vagy ehhez más megoldás szükséges?

előre is köszi, üdv
(#) aderka hozzászólása Márc 15, 2009 /

Üdv!
A frekvenciamérő fordításánál ezt a hibaüzenetet írja ki.
Mi lehet ez?
(#) dcsabi válasza aderka hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Szerintem van olyan bit, ami nem kapcsolódik sehova esetleg az a bit egy megkezdett byte egy bitje, és az nem kapcsolódik semmihez, PL S3.0
(#) dcsabi válasza aderka hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Vagy esetleg 16 bites elemet 8 bitessel kapcsoltál össze...
(#) dcsabi hozzászólása Márc 15, 2009 /

privát kérésre...-komparátor...
(#) Thowra válasza dcsabi hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Üdv!
Nézegettem a példákat és az egyik alapján erre a megoldásra gondoltam. 4 motor lenne vezérelve, így először arra voltam kíváncsi, hogy menyire mennek szinkronba, sajnos meglepő eredmény született.
Mi lehet a gond? Én arra számítottam, hogy szépen egymás alatt lesznek a jelek, tehát mind a 4 jel szinkronba, de nem ezt mutatja
(#) kaqkk válasza Thowra hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

ha teljesen egyszerre akarod vezérelni a motorokat
talán így csináld

1.PIC

(#) aderka válasza dcsabi hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Köszi a segítséget! Valóban a probléma oka az volt, hogy az MX illetve néhány számláló, és komparátor nem volt 16 bit-re állítva. Kijavítottam a hibát, és nagyon szépen működik. Köszönöm még egyszer!
üdv: aderka
(#) Thowra válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Üdv!
Ez sajnos nem megy így
A jelek kisimultak. A cél a 'púpok' egymás alá rendezése.
A helyes jelalakok képét mellékelem, ezeket egy szeretném kihozni. A bal fölső 1,5 ms magas, 18,5 alacsony szint.
Bal alsó képen a felső 2 jel 2 ms magas és 18 ms alacsony, alsó 2 jel 1 ms magas és 19 ms alacsony szint. Jobb felsőnél u. ez csak fordítva. Az időzítéssel vincs gond, egyelőre az elv lenne a lényeg.

jo.JPG

Következő: »»   21 / 177
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem