Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   17 / 214
(#) oregtamas0202 hozzászólása Feb 20, 2009 /

Üdvözletem. Keresem a SONY CDX-S2200 rajzát. Segítsetek !!!Köszönöm előre .
(#) Pixi hozzászólása Márc 8, 2009 /

Üdv!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy pioneer autórádió ami mint kiderült amerikai rendszerü, és a rádió vevője csak a páratlan csatornákat fogja be!
Ezzel lehet valamit kezdeni, hogy a nálunk megszokott minden frekvencián keressen?
Akinek van valami ötlete írjon!

üdv
PIXI
(#) supadupa hozzászólása Márc 9, 2009 /

Hello!

Szeretném segítségeteket kérni, kitaláltam egy tökjó autórádió megoldást, csak a véghezvitele elég bonyolultnak tűnik..
Olyan rádiót szeretnék a kocsiba, hogy az előlap marad a régi 2 nagy tekerőgombos, csúszkás állomáskeresős 'kijelző', de mögötte valami tuti cucc van. valahol, a rádió box oldalán lenne az input, usb bemenet vagy sd kártya olvasó, cd nem jöhet szóba szerintem.
Elég sok akadályba ütköztem, mikor konkrétabban átgondoltam, amit szeretnék a rádió 'agyának' azon több mint 10 gomb van, a régi 20éves magnókon meg max 4.
Van valami ötletetek hogyan lehetne mégis megvalósítani valami ilyesmit?
köszönöm a segítséget,
supadupa
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Szia Zoli! Én úgy veszem ki, nem dísznek akarja az előlapot, hanem a régi mögé akar tervezni egy saját fejet. Nagyra törő elképzelés, az biztos.
(#) rebel hozzászólása Márc 10, 2009 /

hyundai accentba
JVC-kdg-442

: legelőrször kiprobaltam
kivülröl logott az autoradio
rendben müködött minden
____
később délutan beszerelesre került sor
akkor nem probaltam ki
nagyon nehezen betuszkoltam,többszori kibehuzgalasra
:és akkor csak a cd kiadoja muködött és az ora beallitas
: ::::
: bekapcsolni nemtudtam és semmi olyan dolgot nem tudtam ami kontaktra kellene h müködjön...
: :::
: milehet a baj?
segítség!!!
(#) titi válasza rebel hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Nézd meg, hogy mindkét szálon megkapja-e a tápot, esetleg bizti nincs e kimenve.
(#) Ati79 hozzászólása Márc 11, 2009 /

sziasztok. én is ugyjártam mint sok sorstársam. kiszedtem az aksit és nemtudtam hogy elmegy a magnobol minden és kodot kér de se kodom se kőnyvem hozá a szerviz mesze és drága ha tutok segicsetek megköszöném a magno oldalán ezek vanak.
MODEL NO:22DC259/62F
PROD NO:FD0903390423677
TOP699
RN 259F30423677
ezeket találtam rajta már hetek ota nem szol
(#) set68i hozzászólása Márc 12, 2009 /

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Egy Daewoo AKF-9625 rádió-magnóra próbáltam AUX bemenetet kötni, viszont valami gond van vele. A magnó jól működik, hozzákötöttem egy hordozható mp3-ast, valószínűleg túl erős a jel, recsegve szól, és ha teljesen lehúzom az mp3-at, akkor is nagyon hangos. Több helyre is kötöttem az AUX-ot, először a csatolókondikra, nem volt jó, aztán a csatlakozásra, majd az olvasófejre, de ugyanaz. Mi lehet a gond? Tudtok segíteni?
(#) matilaci hozzászólása Márc 13, 2009 /

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni: telefon kihangosítót szeretnék kötni a rádió hangszórójára. Minden adott, csak egy kis rajz vagy skicc kellene, hogyan tudom és mivel leválasztani a rádiót a hangszórójáról, úgy, hogy közben rákapcsolja a kihangosítót.
Végig olvasgattam néhány topikot, utalás volt relére, de konkrét megvalósítást nem találtam.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
(A kihangosítónak van némító kimenete.)
(#) SzervízMacska válasza matilaci hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Szia! A végtelenségig leegyszerűsítve egy kétmorzés relével ( lásd melléklet ). Arra azért figyelni kell, a némító kimenet elbír-e akkora áramot, amit a relé felvesz. Elnézést a gagyizásért, ez életem első Paintos rajza. A lényeg remélem, érthető. :hide:

Szerk.: Azt elfelejtettem rárajzolni, hogy a némító kimenetet a rádióval is kösd össze.
(#) matilaci válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Jó reggelt!
Kösz a rajzot, azt hiszem rátapintottál a lényegre: hogyan nem nyírom ki a némító kimenetet?
Milyen típusú relék jók ide?
(#) SzervízMacska válasza matilaci hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Jó reggelt! Lehetne például ez, a Lomex kínálatából. Ebből is a G5V-2H1-re gondoltam. Itt a kis áramfelvétel volt a választási szempontom, a relé által kapcsolható 2A remélem, elég lesz a hangszóródhoz. ( Tehát, mindenképpen a High Sensivity, 12V-os tipus. )
(#) SzervízMacska válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Bocs, nehezen szótagolom az englisht. Helyesen: High Sensitivity Model. Sok ilyet elhasználtam, de most meglepett, hogy csupán 12,5mA az áramfelvétele.
(#) matilaci válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Köszönöm szépen, jó hétvégét mindenkinek!
(#) semetka hozzászólása Márc 14, 2009 /

Sziasztok.
Volna itt a fent említett autórádió ami a nagyszüleimé.
Olyan gondja volna amit nem tudom mitől van, hogy hol szól a rádió hol nem.
Ha nem szól akkor egyszerűen nem fog semmit.
Olyan mintha az autóantennával volna gondd, de nem azzal van.
Valami nem stimmel az autórádión az antennarésznél szerintem.
Az volna a kérdésem hogy mi lehet ez, vagy hol tudok elindulni a probléma felkutatásában??

Bocsi az új témáért ha van ezzel foglalkozó téma.
Előre is köszi a segítséget.

Üdv, Zoli

(#) titi válasza semetka hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Bővebben: Link
Mindegyik sávon ezt csinálja?
Valószínű egy forrasztás kontakthibás.
(#) semetka válasza titi hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Igen mindegyik sávon csinálja.
A múltkor egy kicsit szólt, de elhallgatott, és ekkor belevertem egyet a műszerfalba és megint jó volt.
KB. fél percig aztán megint semmi.
Utánna meg már hiába is vertem szét az egész műszerfalat nem segített.
(#) Moderátor hozzászólása semetka hozzászólására (») Márc 14, 2009

Van egy fekete pontod!
(#) louiking hozzászólása Márc 14, 2009 /

sziasztok az lenne a kérdésem,hogy az automban van egy eredeti magnó,ami csak cd formátumot tud lejátszani,kiszeretném cserélni ami lejátsza az mp3-t,de akkor nem tudom vezérelni kormányról.mit kell néznem vásárláskor hogy tudjam a kormányról vezérelni.
(#) titi válasza semetka hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Nézdd át a tunert, keress kontakthibát, forraszdd át!
Persze ha ilyen "belevertem" módszerrel szoktál javítani, akkor keress inkább a közelben egy műszerészt, aki megcsinálja!
(#) semetka válasza titi hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Nem szoktam "beleverek" módszerrel javítani, de már az elején volt egy tippem h lehet h kontakthiba.Ezért próbáltam megütögetni a műszerfalat.
De ha már itt is azt mondják akkor szétszedem és megnézem, átforrasztgatom.
(#) oregtamas0202 válasza louiking hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Üdv.Legtöbbször csak a gyári gépek tudják a kormány távvezérlést, ill. egy adapterrel ami sokszor az olcsóbb gépek árával azonos. Az autó és a rádió tipusához kell keresni az adaptert.Nézz szét pl:Kácsa Audió és a tme oldalán. Szerintem elveted az adaptert és csak a gépet veszed meg.
(#) louiking válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

köszönöm
(#) suszitibi válasza set68i hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Helo
Az AUX bemenetet nem lehet csak úgy a fejre rákötni. Ha mindenképp ide szeretnéd, kell egy ellenállás osztó. Persze itt figyelni kell a bemeneti impedanciára is. Szerintem próbáld meg egy soros 47kilós ellenálláson, majd ezután egy 22 kilós párhuzamosan. Viszont ebben az esetben mindenképp javaslom kikötni a lejátszófejet. A másik megoldás, ami jobb minőséget eredményez, hogy a korrekciós előerősítő kimenetét megkeresed és ide kötöd a bemenetet. Van egy harmadik lehetőség is, amit én használtam valamikor. A lejátszófej helyére megy a bemenet, a korrekciós előerősítőből ki kell kötni a kis kondikat, az ellenállásokat pedig le kell cserélni úgy, hogy a korrekciós erősítőből, egy bemeneti szintillesztő erősítő legyen. Úgy emlékszem, 4-szeres erősítésre volt állítva. Így lineáris frekvenciaátvitelt fog eredményezni.
(#) suszitibi válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

SONY rádiót kell venni, azt bármilyen kormánytávhoz hozzá lehet alakítani, néhány ellenállás kell csak hozzá. Minden gombhoz olyan funkciót rendelsz, amit csak szeretnél. Én már csináltam hozzá saját távvezérlőt, régi kínai TV játékból.
(#) oregtamas0202 válasza suszitibi hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Üdv Tibi. Szerintem minden tipust lehet csatlakoztatni ha van bemenete. Az más kérdés hogy a kérdezők közzül ki fogja megcsinálni vagy megcsináltatni. Én a gyári adapterekről beszéltem hogy drágák a készülékek árához képest. A megoldásodat megköszönném ha megosztanád velem. Magát a kivitelezést is .Öreg T.
(#) m.joco hozzászólása Márc 15, 2009 /

Hello
Autónkba nem rég vettem új autórádiót. Viszont észrevettem, hogy a két hangszóró közül az egyik recseg a mélyebb tartományú hangoknál. Nem hallgatom túl hangosan, de azért így is hallani. Ha egy kicsit felhangosítom a rádiót, akkor már erősebben recseg, a másik hangszóró viszont nem. Mi lehet a probléma. A hangszórók már kicsit korosak.
Üdv.
(#) titi válasza m.joco hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Hali!
Szerintem a hangszóród vacakol, de könnyen kiderítheted, ha felcseréled a két hangszórót. (Mármint a rádió kimenetén felcseréled, átkötöd a jobb és baloldalt.)
Ha ugyanaz az oldali recseg, akkor egyértelmű hangszóró...
(#) m.joco válasza titi hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

De mitől vacakolhat a hangszóró? Mi tud benne elromlani? A vezetékek nem okozhatják a problémát?
Üdv.
(#) titi válasza m.joco hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Idézet:
„mitől vacakolhat a hangszóró?”
-
Idézet:
„A hangszórók már kicsit korosak.”

Lehet, a tekercs beleér a mágnesbe, vagy a membrán széle van körbeszakadva, vagy a lengőkábel kezdi megadni magát, vagy mindhárom...
Következő: »»   17 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem