Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Még régen mikor a TDA2030 menő volt (anno1980-as évek), akkor próbáltam vele erősítöt építeni. Nem jött össze, gerjedt és hídba kötve meg kenyérpirítónak jobb volt mint erősítőnek. Persze lehet hogy a gyárilag ajánlott panel volt a hibás, de az alkatrészek nem, mert a TERTa-nál minden cucchoz hozzájutottam amit a gyári kapcsolás írt!
Amúgy a TDA2030 elméletileg 30W-ot kilökne magában is, de kétlem.... A TDA2005 elég kis teljesítményű egy Hi-Fi erősítőhöz. Nézd meg egy hanglemez dinamika tartományát és add az erősítőhöz. Ha egy hanglemez 60dB tartománnyal rendelkezik akkor ezt egy erősítőnek is produkálnia kell elfogadható hangerősség tartományban. Ezért legalább 15-20Wos erősítő kell ahoz hogy a leghallkabb hangot halljad, a leghangosabbat pedig torzítás nélkül a szomszéd is hallja! .)
már a negyedik nyákot is levasaltam de még az sem sikerült! de nem adom fel még van négy vasalnivalóm! baromi nehéz ilyen vékony vonalat vasalni! vagy szétfut vagy feljön. mentségemre még egy nyákot sem csesztem el mert csak lemosom a festéket és lehet újra vasalni....
Ez így van!
Télleg eléggé vékony egy lap... és most próbálom nyomtatni,és télleg iszonyú hogy mien vékony néhány vezető... Amúgy neked is ajánlom figyelmedbe ezt a végfokot,elvégre ez jó házimozi erősítőnek is 4.0,de lehet 4.1 is Amúgy hallottam már ilyet szólni,és eléggé kielégítő volt a hangja... 4x45W,ugyebár mamár ez a wattmánia hogy többet írnak rá mint amit tud,ez olyan 20-25W-nak felel megy szerintem!
Ennek a korrektornak a fóliarajzát el tudnád küldeni valamilyen valós méretű bmp-ben vagy valami hasonlóban. Laserrel szeretném a vasalós módszerrel elkészíteni. Köszi.
Próbálom letölteni csak most csúcsforgalom van ennek az emailszolgáltatónak az oldalán. Köszi előre is!
Sziasztok!
Kicsit átalakítottam a BGSF-töl kapott korrektor lay-t. Jó lett?
Ez már teljesen kész ?
Autoroute használata nem sok jót hoz , itt is van 1 befejezetlen szakasz . Szerintem tervezd saját logikád szerint jobb lesz .
a tervezetlen szakasz egy sima átkötés a tápágban. nem akartam vaczakolni vele, mert egy átkötés nem kerül semmibe, de ha két órán át a nyákon görcsölök akkor éhenhalok! kétoldalasra meg minek tervezni egy átkötés miatt? semmi értelme, egy darab drót és más semmi.....
Már javítottam és ott van átkötés nélkül !
Nézd meg az előző hozzászólásom csatolását . Nem kell annak 2 óra , max. 2 perc ..Ilyen egyszerű nyákoknál nem lehet átkötés , ha van akkor rossz az elrendezés .
hát ilyen az mikor megvakulhat az ember és majd kiüti a szemét a megoldás!
elnézésedet kérem! igazad volt! így tényleg egyszerűbb. soszor én is más nyákját egyszerűbbre tudom tervezni, a magaméban meg a hibát sem látom meg!
Semmi baj csak amikor megláttam , nem értettem miért ilyen . Azt gondoltam scooby mutatványa van benne .
Kicsit átrajzoltam a vezetősávoka , többi maradt . Az autoroute szerintem használhatatlan funkció ..
Mi az az autoroute?
Mind1... Remélem nem azt jelenti hogy nem jó hangú előerősítő...
Nem azt jelenti . Nyáktervező funkciója , ami autómatikusan oldja meg a fóli összekötések vonalát , szerintem semmi haszna .
Jaaaa
oké,megnyugodtam :csodalk: Azt hittem valaki ezt használja,és panasz volt rá...
Azt azért még megkérdezném(sejtem,de bizonytalan) hogy hova megy a táp másik ága?
Sziasztok!
Látom itt már teljesen kitárgyaltátok a különböző hangszedők tulajdonságait, úgyhogy a segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy régi NDK-s lemezjátszóm COMBO márkanévvel. És még találtam hozzá való tűt is (ez anno még 85 Ft volt). Most fel szeretném támasztani a régi lemezjátszót, hogy normális minőségben meg tudjam hallgatni a régi lemezeket, illetve hogy majd át is tudjam venni a számítógép hangkártyájával digitális formátumba. Ki tudja nekem megmondani hogy ez milyen típusú tű:Bővebben: Link mármint hogy dinamikus vagy kapacitív, és hogy milyen hangminőséget várhatok tőle. Eredetileg korrektor nélkül két TBA810 csúcsteljesítményű IC -vel került forgalomba két kis 5W os hangdobozkákkal. RIAA korrektoron keresztül vonalszinthez illesztve lesz azért jó hangminősége, már bakelit minőséghez képest?
Udv,
Sajnos nem epp jo minosegu sem a lemezjatszo sem a hangszedo. A hangszedo egyebkent keramia hangszedo ami onmagaban nem jo minosegu, de a lejatszas minoseget nem csak a hangszedo fajtaja hatarozza meg hanem lejatszo maga is. Szerintem egy ilyen lemezjatszora nem erdemes penzt kolteni ... de persze ez sokmindentol fugg, ugyhogy atfogalmazom a mondatom elso reszet igy: _en_ nem koltenek egy ilyen lemezjatszora 1 Ft-ot sem.
Helló!
Nem fogok költeni rá 1Ft-ot sem, a tű amit mutattam az pedig már meglévő, most találta a mamám valamelyik fiókban Azt hogy érted, hogy a lejátszó is meghatározza a minőséget? Én a tű után már kivinném a jelet belőle, vagy mechanikai dolgokra gondolsz?
A kerámia hangszedő előnye az volt hogy olcsó!
Hátránya: Nagy a tűnyomás és eszi a lemezt (új barázdát szánt az eke! ). A frekvenciaátvitelét a kristály határozza meg, ami elég gyatra, a torzításról meg ne is beszéljünk.....(min1-3%) Hátránya még többek között hogy öregszik maga a kristály és egyre kisebb a kimenő jelszint. Valószínű hogy a Te lemezjátszódban már elöregedett, ezért nagyon kis jelszint jön ki belőle. Anno mikor nekem sem tellett jobbra akkor két tűcsere után az egész pick-up-ot cserélni kellett. Aztán átváltottam dinamikus hangszedős lemezjátszóra (LENCO L300) és megdöbbenve hallottam mit művelt a kerámiahangszedö a lemezeimmel. Szerintem ha digitalizálni akarod a régi lemezeidet akkor egy komolyabb, használt lemezjátszót vegyél, néha ki lehet fogni tök olcsón is... Pl: ha eljössz érte akkor ingyen adok egyet, csak két dolog kell bele:pick-up tűvel, és egy szíj. Ha elviszed van egy stroboszkóppal beállítható fordulatszámú lemezjátszód, amihez korrektort is építhetsz és tényleg jó minőségben szól. Majd rakok fel róla képeket. A keramia hangszedős lemezjátszók általában dörzskerekes meghajtással forgatták a tányért. Ennek az a hátránya hogy a motor dübörgését is átvitték a hanglemezre. Előnyéről meg nem tudok....
Ennek az autorute-nak van egy olyan hibája, ha nem jól állítom be az értékeket (nem figyelek oda!), akkor az istennek sem a legrövidebb úton megy, hanem amerre a program engedi. Pedig van olyan hely ahol simán elvinnék két vezetősávot is, de a program akkor sem akarja ha már mindent a minimumra veszek!
De azért néha egyszerűbb vele dolgozni....Főleg mikor már kockásra néztem a szemem. Mindig először autorute-tal csinálom meg, aztán kijavítom ahogy nekem jobb. Könnyebb javítani mint megtervezni és javítani.....
A dörzs "keréknek" van számtalan hátránya
PL: amit írtál jól hallatszik a motorzaj,ha elöregszik annak annyi(nekakard megtudni hányat láttam lomtalanításon) Még annyit üzennék: akinek lemezjátszó kell,erősen ajánlom az AKAI AP-Q310-est direct meghajtás full autómatika,nagyon jó hang! Talán még amit sokan ismernek Pioneer PL-750 félautómata,direct meghajtás.
Hát ezek nem túl jó hírek, akkor lehet hogy majd inkább kerítek egy normális lejátszót. Megköszönöm a felajánlásodat, de nem valószínű hogy Bodrognemtudoménakárhová elmegyek érte. Bár úgy gondolom hogy valahol akkor Sárpspatak felé lehet mert ott folyik a Bodrog. Én csak ritkán járok már haza, de akkor is Kazincbarcika felé megyek. De azért köszi...
Mindenki másként csinálja ..
Én soha nem használnám , csak rossz nyákot lehet alkalmazásával csinálni , szerintem és tovább is tart a művelet . EAGLE autoroute funkciója már korrektebb , de az sem mindig hoz jó eredményt , ott a kapcsolásirajz figyelembevételével készül a terv .
Szia!
Ez egy szép kerek leírás volt eme hangszedő fajta negatív tulajdonságairól! Nekem volt "szerencsém" ehhez a lemezjátszóhoz Ziphone combo néven futott anno. Egyetlen pozitívum a relatíve akkori (mai pick-up árán, 4 komplett lemezjátszót lehetett volna venni abban az időben! )) olcsóságán kívül a piezokerámia hangszedőnek, magas kimenőjelszint. Még annyit hogy, sajnos nem érdemes digitalizálni olyan LP-t, amit ilyen hangszedővel vakargattak, mert a magasak már 8kHz felett nem nagyon lesznek hallhatóak. (persze ennek mértéke, függ a lejátszások számától is.) üdv.
Helló!
Igen, igazad van, tényleg ez a teljes neve. És valóban olcsó is lehetett, mert akkoriban sem voltak gazdagok a szüleim, meg nem is értettek hozzá. Hát a 8kHz tényleg nem sok, remélem azért még többet ki tudok csikarni belőle. Egyébként milyen korrektort javasolnátok a piezo-kerámiás hangszedőhöz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |