Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   9 / 175
(#) rognork válasza bbatka hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

A trigger rész mit jelent?
(#) bbatka válasza rognork hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

A pozicionálására gondolok. Nem szerencsés ha a trigger helyzete nem állítható, mint az enyémnél. Gyorsabb jelnél nem látom az előzményeket, a hasznos jel egy részét.

Azt írják, hogy változtatható trigger. Ettől én nem vagyok okosabb. Esetleg leírhatnád pontosan azokat a dolgokat, amiket meg kellene kérdeznem. Amúgy az 1 mega bemenő imp. nem kevés?

Nem tudom máshogy elmagyarázni. Van olyan szkóp ahol a trigger kurzor helyzete változtatható. Meghatározhatod hogy a trigger kurzor előtti jelből mennyi láss. Az enyémnél nincs ilyen, és ezért amikor pl. ráfog a video jel sor szinkronjára nem látom a sor elejét, mert ez nem egyik pillanatról a másikra történik hanem van végrehajtási idő is.

A szabványos bemenő impedancia 1Mohm/20pF.

Azt írja a manual, hogy a trigger forrás az CH1 vagy szabadon futó, valamint fél division (ez gondolom beosztást jelent) állítható. Csatolok egy screenshotot a progiról, ami vezérli. Ezen kevés trigger állítási lehetőség látszik.

trigger.jpg

Szerintem is a trigger kurzort középre helyezi. Tehát tudja, ami kell.
Egyébként Welleman oldal.
(#) kendre256 válasza rognork hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

Nekem PCS-64i van, nem használtam vagy 10 éve...
Nem tudom, milyen operációs rendszer alatt akarod használni, én most jöttem rá, hogy az enyém XP alatt már nem működik.
A linken amit megadtál, az XP-t nem írják, a Velleman oldalán viszont igen, érdemes utánanézni.
(#) kendre256 válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 18, 2009 /

A Velleman oldalán találtam PCS-64i-hez is XP alatt futó szoftvert!
(Pedig már nagyon régen vettem a kütyüt...)
(#) rognork válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Amúgy elégedett voltál a pcs64-gyel? XP alatt kell mennie, tehát ha NT-re van kitalálva, akkor ezen is futnia kell. Kicsit tartok tőle, mert nem értek hozzá, és nem is tudom rendesen körvonalazni, hogy mire kell. Rendes nagy szkópra meg nem futja.
(#) kendre256 válasza rognork hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

A PCS-64i-t "hordozós", másodlagos szkópnak vettem, szinte alig használtam. Vettem utána még két második "szkópot". Az egyik egy grafikus multiméter,UMM-70 a típusa, multiméterként nagyon jó, de szkópként használni szenvedés.
Utána vettem egy HPS-10-et, az is erősen kompromisszumos szkópnak, de mindhármuk közül az a leghasználhatóbb. (Nekem az a fajta van, amelyik nem köthető PC-hez, de talán HPS-10SE típussal van PC-hez kapcsolható is. Vagy van belőle a HPS-40, az helyből PC-hez köthető.) A HPS-10-el nem kell aggódnom, hogy évek múlva, operációs rendszer váltáskor, fog-e menni a programja. Kisebb is mint egy PC-s (nem kell hozzá egy gép.)
Ezeket 5-6 éven keresztül gyűjtöttem be, ha nem akartam volna mindig olcsón megúszni, nem költöttem volna ennyit egy sokkal jobb szkópra sem.
(#) rognork válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

És erről mi a véleményed?
(#) kendre256 válasza rognork hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Ez jó kis kezdőknek való szkóp, de ha asztali analóg szkópban is gondolkodsz, akkor inkább ezt ajánlanám, mert csak 4000 Ft-al kerül többe, viszont nem 1 MHZ-es, hanem 10 MHz-es. De ezek egyike sem digitális tárolós, viszont kényelmesen használhatók.
(#) Hagens válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Szia! Nekem van egy eladó szkópom ha esetleg érdekel.2x20Mhz és tárolós.Rakok fel képet róla.Ha érdekel megbeszélhetjük privátba.
(#) kendre256 válasza Hagens hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Nagyon nem jó helyre címezted az ajánlatot...
(Nekem 4 szkópom van, bár ezek után már azt is lehet gondolni, hogy gyűjtöm őket )
(#) Hagens válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Bocs! Igen csak rossz ikonra klikkeltem rá. Nem akarsz megválni valamelyiktől?
(#) kendre256 válasza Hagens hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Egyelőre nem. Mindegyiknek van legalább egy jó tulajdonsága...
(#) Thomas10100 válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Sziasztok!

Szeretnék egy normális szkópra szert tenni. Itt a hirdetésekben van egy Philips PM3215, ehhez mit szóltok? Van valakinek tapasztalata róla?
Ennyi pénz szerintem nem sok érte.

Köszönöm!
(#) Hagens válasza Thomas10100 hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Szia! Ha a véleményemre vagy kíváncsi, akkor én is azon vagyok mint te. Nekem is szimpatikus, ha nem lenne szkópom akkor biztos licitálnék rá, vagy inkább alkudnék. 10Mhz -eseket árulnak 40-50 ezerért, ha nincs semmi baja akkor szerintem éri a pénzt, csak egy márka.
(#) l48 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Az én véleményem is hasonló. A több helyen is látható egysugaras voltkraft csak egy szkópnak csúfolt valami.Nem lehet egy lapon emliteni az eladó Philips-el. Természetesen egy mindenre kiterjedő alapos vizsgálat egy szakértő személy részvételével nagyon fontos. Ha már több kezelőszerv is kh-s akkor inkább várni kell egy másik alkalomra.
(#) karesz01 hozzászólása Márc 23, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Szükségem lenne egy szkópra!
Ha van valakinek pl TV MINISCOPE-ja és meg tudna válni tőle vevő lennék rá!!!
KÖszönöm előre is!
Tel: 06 30 868 52 18
e-mail:
(#) Hagens válasza karesz01 hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Szia! Egy ilyenhez mit szólnál?

P3180627.JPG

(#) rognork válasza l48 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Hello,

erről a philipsről beszéltek? Az, hogy kezelőszerv kh-s, mit takar bővebben? Mert esetleg én szakember nélkül vennék...
(#) l48 válasza rognork hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

A 20 éves vagy még annál régebbi müszerek kezelő szervei a sok használattól lehetnek "kh"(kontakthibásak). Zárójelben kellene megjegyezni, hogy azok a müszerek amelyek kimélve voltak, vagyis nagyon keveset használva azok is lehetnek kontakthibásak. Gondolok itt elsősorban a potméterekre, és fokozatkapcsolókra. Bár ezek az alkatrészek cseréje bagatelnek tünhet egy drága készülék esetében, az eredeti alkatrész beszerzésének reménye szinte lehetetlen. Egy ilyen drága, minőségi mérőműszer mint egy szkóp nem kommersz elektronikai alkatrészekből van felépitve.Épp ezért a szervizkönyvre, meg kapcsirajzra nagy szükség lenne minden esetben.
Nekem több szkópom van és ezek közül egy orosz 1992 évi C 1-99 2x100mhz mivel nagyon keveset használom azért egy hónaponként bekapcsolom és minden üzemmódot átnézek. Ennek köszönhetően még ennyi idő távlatában is egy megbizható jó müszer.
(#) Thomas10100 válasza l48 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Ha az van ráírva hogy 50Mhz-et, akkor mekkora jelet tudok mérni max? A risetime a felfutási idő igaz(7ns).

(#) l48 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

A Philips egy komoly gyártó! legalábbis abban az időben az volt. Tehát bizhatsz abban ami a müszer adatlapján vagy a gyári előlapján található.
(#) kendre256 válasza rognork hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

A kh az kontakthibát, érintkezési hibát jelent. Ha átkapcsolsz pl. egy kapcsolót, akkor határozott különbségnek kell lenni a két állapot között. Ha nem mindig kapcsol át, vagy pici mozgatásra hol a kapcsolt, hol a nem kapcsolt állapotnak (vagy a kettő közötti állapotnak) megfelelő a kép, akkor kh-s. Vagy potenciométernél a forgatás hatására egyenletesen változik pl. a jel nagysága. Ha ugrásszerűen változik a jel nagysága (majd vissza) akkor az a potenciométer kh-s. (Van olyan potenciométer is a szkópon, amelynek állításával hirtelen jelenik meg a jel, vagy hirtelen megáll, annak az a normális állapota, de ehhez ismerni kell jobban a szkópokat, hogy melyik potenciométer mit csinál.)
Úgy lehet a kontakthibát kiszűrni, hogy jelet adsz az oszcilloszkópra, beállítod hogy jó nagy, álló kép legyen, majd kapcsolgatsz, tekergetsz mindent.
Ha aránylag jó állapotú, annyiért nagyon megéri.
(Nekem egyébként Philips 3265 van, csak szegényt megviselte már a kb. 25 éves kora, meg a csomagtartókban átutazott félmillió kilométer.)
(#) kendre256 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Láthatsz rajta akár 100 MHz-et jelet is, csak kisebb szinttel (nem hiteles értéket mutat), meg a jelalakok sem hitelesek. Másik kérdés, hogy a sávszélességének megadott frekvenciánál sokkal nagyobb frekvenciás jelekre működik-e még a triggerje. (Régi EMG-s 20 MHz-es szkópok triggereltek még 40-50 MHz-es jelekre is.)
A felfutási időből elvileg olyan 70 MHz-es (~szinusz)jelet láthatnál teljes amplitúdóval, ha a függőleges erősítője egyébként pl. 100 MHz-es lenne, de a megjeleníthető jelet több paraméter együttesen befolyásolja.
50 MHz-es szinuszjelet biztosan, hitelesen nézhetsz vele, négyszögjelet ki kell próbálni, annak az alakhelyes megjelenítéséhez sokszoros sávszélesség kell a sok harmonikus miatt.
(#) l48 válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Önmagában már ez is egy autentikus vélemény a minőségről.
" 25 éves kora, meg a csomagtartókban átutazott félmillió kilométer"
(#) kendre256 válasza l48 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Mondjuk össze is van törve a háza (műanyag), de még működik, néha érezhető rajta némi kh.
1991-ben vettem az MTA műszerszolgálatától, leselejtezett műszerként. Nem volt sose vele bajom, csak a sok utazás tette tönkre a házát, használva viszonylag keveset volt.
(#) karesz01 válasza Hagens hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Jól látom 3 csatis ugye és mennyit gondoltál... érte???
Következő: »»   9 / 175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem