Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Találtam Fehérváron műnyomópapírt! Mármint a hölgy szerint az, ő csak egy alkalmazott, nem papírszakértő. Ez egy olyan fényes papír, mint a fotópapír? Kicsit vaskosnak tűnt, mint pl. egy jófajta kártyapapír. Ez az ami kell nekem, mert csak ez az egy van a boltban?! (tudom, hogy grammban adják meg a fajtáját, de fogalma sincs a nőnek, sajnos)
Rugaszkodj neki mégegyszer... A tranyó már megint forditva van bekötve,az ic 18-as lába nem kap + tápot,a 9.1V zener anódja nincs a testen,és a kék szinű vezetékek,ha nem szigetelt huzalból készülnek akkor zárlat lesz a vége. Gondolom van még más is,de itt megálltam.
Szia
Csak azt nem értem ezt miért itt kell kitárgyalni? Van direkt erre a célra topic! Bővebben: Link
Én kérek elnézést. Mentségére mondva ez az első nyákja, és hát ugye a lámpaláz..
Én a Kégl György utcában lévő Regál nyomtatvány boltban vettem műnyomót.Fényes minkét oldala a műnyomónak és amit én vettem az nincs olyan vastag mint a fotópapír, kb olyan mint egy sima A4-es lap.
Elnézést . Legközelebb oda írok, ha kérdésem van .
Valaki nyomtatott már alufóliára?
Itt olvastam ezt a lehetőséget: Bővebben: Link Annyit módosítottam, hogy az alufóliára ráragasztottam egy öntapadós lapot, így jobban beveszi a nyomtató. Még csak egy próba nyomtatást csináltam, és kicsit meggyűrte a fóliát, de nagyon bíztatónak tűnik az eljárás. ui.: Az átlagosnál vastagabb alufóliát használtam, és lehet ha precízebben raknám rá az öntapadós lapot akkor nem gyűrődne meg. Vagy hengerrel jól rá kéne dolgozni.
Sziasztok! Vettem egy lézer nyomtatót pontosabban hp2420n et és az a problémám hogy a nagyobb vezető sávoknál már a közepén nem fed eléggé a tinta mit lehet ez ellen tenni? Felvettem a toner sűrűséget 5 re és a legjobb ProRes1200 as felbontáson nyomtatok és a Ret meg az takarékos üzemmód is ki van kapcsolva. Köszi Üdv troby
Igy lehet az egyszerű dolgokat bonyolultabbá tenni és fordítva
Szia
Sajnos Hp nyomtatókkal én is szívtam, próbáltam többet is, 1005, 1320, 2015, és 2550 szines, egyedül, a 2550-el sikerült valamenyire használható nyomtatot készíteni lézeres írásvetítő fóliára ( hiába vettem fel a dpi-t és kapcsoltamki a toner kimélő módokat ), de az sem lett 100%-os. Nálam egy Samsung 2751N vált be, azza már elsőre sikerült használhatót nyomtatni 135g-os műnyomó papírra. De nem csak én szívtam hp nyomtatókkal, olvass vissza, asszem Gulasoft is próbálta a vasalásos technikát hp nyomtatóval, és nem sikerült neki, maradt is a fotózásnál.
A minőséggel nincs gond (gondolok itt a szélekre meg a vékonyabb sávra) de a nagy felületek nem az igaziak. megnézem a samsungot. köszi
Ha esetleg Miskolc környéki vagy, szivessen nyomtatok neked teszt nyomatot samsungal. itt a 2-es képen látszik nekem milyen lettek a nagyobb fóliarészek, a kép bal oldalán sajnos ecsettel kicsit feldörzsöltem a tonert ezért kissé pöttyös lett, már nagyon használt volt a vasklorid.
Bari
hy!
figyeljetek nekem olyan gondom lenne hogy hogyan lehetne nyák tervet készíteni de még csak a pc-be tehát még nem tudom kinyomtatni mert még nincs meg a nyáktervem és arra lenék kíváncsi hogy hogy lehet nyákot készíteni a pc-be valamilyen programba beilleszted a kapcsolást és az alapján megrajzolja mert különben hallotam programokról például.:layout ..... jó lenne ha felvilágosítanátok válaszotokat előre is köszönöm
Van több topic, ami ezekkel a szoftverekkel foglalkozik. A teljesség igénye nélkül:
NYÁK tervezés /autoroute/ számítógéppel EAGLE Nyáktervező Sprint Layout NYÁK-tervező De használd fent a keresőt, fogsz találni többet is. Aztán majd eldöntöd, hogy Neked melyik tetszik jobban, érdemes párat kipróbálni, mindnek vannak gyengéi, erősségei, ezt csak magad tudod eldönteni. Melyek azok az anyagok, amelyek alkalmasak a nyák alapjának ?
Te tudod egyáltalán mi az a nyák? Kétlem! A nyáknak van alapja! Arra van felvíve egy vékony réteg réz. Milyen alapot akarsz még?
Jó Régen alkalmas volt a préselt papír, aztán volt valami epoxi féleség, és amit máig használunk mindenki megelégedésére, az a rézfóliával borított, üvegszál erősítésű epoxi lemez.
Sziasztok! A 170 grammos műnyomópapír jó lesz a lézeres-vasalós technikához? Köszi! g.
Végigolvas a topikot nem rémlik, hogy valaki használna 170g-os műnyomót, úgyhogy neked kell eldönteni hogy jó lesz e, veszel belőle 1-2 ívet aztán próbálkozol, de ne add fel az elején, a vasalás sikeressége több ismeretlenes egyenlet, én kb másfél hetet küzdöttem mire meglett az ideális munkafolyamat. Attila86 oldalán van videó is a menetéről, a vastagabb papírnál valószínű neked kell kikísérletezni, hogy mennyivel tovább kell melegíteni a vasalóval.
Üdv Bari
Köszi! Az sem derült ki, hogy ki, hány grammos papírral dolgozott? Jelenleg ezt a fajtát lehet kapni Fehérváron, meg egy vaskosat...
Ha beleolvasol a topikba akkor kiderül, a zömünk 135g-osat használ, meg 90g-osat ( nekem 250g-osról lepergett a toner, mert nem egyenes a papírút a nyomtatóban ), a kereső is hasznos dolog, ha rákeresel a topicban a műnyomó szóra, csak 517 találat van ( 50 oldal az 500-hoz képest) , elég az utolsó pár oldalt elolvasni ebből, és máris megkapod a kérdésedre a választ.
Bari
Üdv, nekem jó ötletet adott, mivel én még a maradi lakkfilces rajzolásnál tartok. A leírásod tetszik, és biztosan sök örömet szerez, amikor a sok cuccból valami értelmes bontakozik ki. Ha szabadna kérdeznem, érdekelne a program, hogy hol tölthető le, vagy szerezhető be, mert az precízebb mint a kézi rajzolás. Ha nem teher, kérlek a címet add meg. Köszönettel gabesz09
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha kész a panelem, és lefújom TN170 forrasztó lakkal, akkor azt utána kell-e még valahogyan hőkezelni, vagy csak megvárom, hogy megszáradjon és kész? Köszi és üdv.: Zoli
Megszárad és kész.
A palackra is rá van írva.
Te megnézted, mikori hozzászólásra válaszolsz?!
Srácok !
Létezik az, h. a gyógyszertári alkohol nem oldja a gyantát?!? Én régebben izopropil alkoholban oldottam fel, abból szép, méz állagú-színű-sűrűségű lötyi lett. De sajnos az már elfogyott, és izopropil alkoholt csak horror áron tudnék szerezni, 1 L-es kiszerelésben. Ezért próbálkoztam gyógyszertári szesszel, mert az van itthon, és kapható 1 dl is belőle. De csak szívok vele, szemcsés-darabos "csapadék" lett belőle, nem pedig a jól ismert "méz" . Ennyire különböznének a szeszek egymástól? (azt tudom, h. den-szesz is jó lenne, de az sincs kéznél, meg a szaga is borzalom)
Eppen egy hete csinaltam sima 96%-os alkohollal gyantat.
Elotte poritottam. Gyonyoruen oldotta. Gyogyszertari alkoholbol van 70%-os is, nem ilyen a tied veletlenul? Bar szerintem annak is oldania kellene... Egyebkent lehet, hogy a gyanta masmilyen. Egyszer nekem is sikerult valami feheres trutyit kihozni belole...
70-es. de akkor azt vizezik, attól ilyen undorító?
a gyanta lomex-es direkt forrasztani való
rakok fel képet, bár sztem nem adja igazán vissza
Sziasztok!
Akarok építeni egy puffer mezőt nyáklapra hogy minden egybe legyen pufferek,graetz híd,biztik.Nos azlenne a kérdésem hogy ha veszek nyáklapot és nyákfilccel berajzolom a dolgokat akkor a fölös rezet mivel tudom lemaratni?És amugy ahol befilcezem ott nemmarja le a rezet?És a filcet utána mivel tudom leszedni?Bocsi de még nemcsináltam nyákot,de egyszer mindent elkell kezdeni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |