Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Koszi.
De az most nincs, gondoltam van valami mas lehetoseg..
Meg veletlenul sem megy egyik savon sem a belteri. Most egy nemzeti adot fog egy 10cm -es antennaval.
Helló!
A függőleges eltérítés nem egy trimmer potiból áll, mert eddig nagyon úgy tűnik hogy ezthiszed. Egy egész áramkörről van szó. Ami tartalmazza a függőleg eltérítő IC-t, meg a hozzá tartozó alkatrészeket(ellenállás, kondi, stb). Hozzáértő ember ha belenéz akkor egyből kiszúrja a függőleges eltérítő IC-t, nálad úgy látom nem ez a helyzet. Szval sztem vidd el szakemberhez, hogy ne legyen nagyobb baja.
Scarton át lehet kapvsolni av-re!Videók el szokták indítani a folyamatot a vidiknél!
Ezen sajnos nincs scart, csak egy antenna bemenet.
Egy helipoti a tuner hangolófeszére azt lehet állogatni! Persze csak hülyeségből írtam kell szerválni egy univerzális távirányítót kölcsön leprogramozni a csatornákat azt frankó lesz!
Idézet: Regebben csinaltam ilyet De ott mas lehetoseg nem volt.„Egy helipoti a tuner hangolófeszére azt lehet állogatni!” Gondoltam van valami trukk es a procitol el lehet inditani a folyamatot. Koszi!
Még ha el is indul a hangolás akkor is hogy fixálod le?
Sziasztok! Én még új vagyok, de lehet hogy tudok segíteni. Küldök egy tipusszámot, nézd meg lehet hogy jó. Van nekem egy itthon, csak karcos. Én ezt Schneider TV-be, szereltem be.
Sziasztok! Van egy képcsöves Daewoo tv-m és előfordul, hogy ugrál rajta a fényerő (csak pozitív irányba) és akkor egy ideig úgy marad. Viszont van, hogy napokig nem csinálja és normálisan működik. Mi lehet vele a probléma?
Lehet,hogy a táp pulzál!Kondizd át a tápot és a sorkimenő köenyékét!
Jo ideje probalgatom egy vadi uj well tavirral, de meg egyelore semmi...
Lehet meg kellene nezzem szkoppal hogy megy-e a vevo .
Van egy széria a vidiben ha abba esik akkor nehéz hozzá a távirányító beszerzés!A precision sorozat az ilyen volt de van szerintem másik is!
Mukodik Taviranyito / Auto search code -al sikerult. Igaz nyomkodtam jo sokat.
Mar be van allitva belterire. Amugy minden funkcio, ami eddig eszembe jutott hogy kiprobaljam, mukodik!
Nagyfrekis gerjedés nem igen,az az én Sony tv-m nél volt tunerben smd.hiba UHF 30as csatorna felett zizegett +kép hang is elment.Átforr.tam 1évig birta aztán kezdte megint tunercsere +oldotta.Jó a Panasonic TV.de ha az elejét képet ilyen jól fényképeznéd látnán valamit,nos akkor lehet következtetni a hibára.A többi találgatás.
Viszont nem szereti ha hosszabb tavon taviranyitoval ki van kapcsolva. Probal indulni, "kattan", de megsem indul, viszont a fo kapcsolorol ha ujrainditom megy.
Mi lehet?
Nézd át azt a szakaszt a panelon,amelyik a sorkimenőre küldi a nagyfeszt.Lehet,hogy valamelyik nagyfeszkondi,vagy ellenállás lesz a ludas.
Na megy. Ujabb forrasztas elengedes volt.
Köszi szépen! Megnézem azt majd irom mire jutotam.
Sziasztok!
Van egy Stahlman CT-21T típusú színes tv-m. A gondom az, hogy bekapcsolás után a kép összeugrik. Természetesen adás nincs rajta, kék háttér van csak. Namost ha AV1, AV2,S-VHS, RGB -re kapcsolom akkor nem vibrál csak össze van ugorva kb. felére. (teteje és az alja ugrott össze tehát kis tudásommal azt feltételezem, hogy a vertikális eltérítő a rossz) Ha a valamelyik csatornára kapcsolnám pl. PR01 vagy PR02 akkor pedig az összeugrás mellett még vibrál is mintha ki be kapcsolgatna. A nagyfeszültségű rész közelében lehet hallani is sőtt messzebbről is, hogy kattog amolyan elektromos szikra hangjához tudnám hasonlítani. Függőleges eltérítő - TDA8174A További IC-k: - ST92195B5B1 - STV2246C (tv processzor) Hang: AN5265 Mi lehet a hiba? Melyik részt cseréljem esetleg? Előre is köszönök minden segítséget: cooler
Azt nézd meg a tuner megkapja e a feszt! Annak a tápellátását ellenőrizd le!
Értem.
Kicsit részletesebben eltudod nekem magyarázni mit mérjek és hol?... Mert csak nem vagyok jártas nagyon a tv szerelésben. köszi.
Egy stabkockát vagy egy zener áramkört keress a tuner környékén! Nem a táp primér részén van!!
Megnéztem.
Találtam egy 5 voltos és egy 9 voltos stab. kockát meg egy zénert is és mindegyiken megvan a kívánt fesz. Szerintem egyik sem rossz. Volt szerelőnél egyszer ez a tv, de azt mondta, hogy nem tud hozzá alkatrészt. Namost nem biztos, hogy én nem találnék hozzá. Próba szerencse. Ami azt illeti az összes IC-t megnéztem neten és kaphatóak. Ő akkor azt mondta, hogy szerinte a függőleges eltérítő a rossz.
Sziasztok!
A philips tv-m szerviz menüjében a funkció teszt után a következő hibakódok jönnek elő: 068, 014, 013, 008, 007, 003 Tudja valaki hogy mit jelentenek a ezek?
Szia köszi a válszt nem néztem konkrétan még bele mert időm az annyi van hogy aluggyak itthon...(tv-t mostanság be se kapcsoltam),de amit írtál az így van, viszont adott másik probléma egy orion ctv 022m-el.Sorkimenője primerzárlatos lett és kellene másik olcsón. Mindenütt néztem szinte sehol nem kapni csak 5000 Ft-ért. Valakinek netán volna egy kallódó amit mondjuk 2500 Ft-ért hozzám vágna?
előre is köszönöm üdv U.I.: a sorkimenő típusa "d 272/37" |
Bejelentkezés
Hirdetés |