Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok!
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a ZoneAlarm Pro 6.1.737-es verzióban, hogy kell portot nyitni? Mert nem tudok feltölteni ftp-re se totalcommanderrel, se filezila-ával. Nem kapcsolódik ftp-hez az alapértelmezett, 21-es porton. Ugyanezekkel a tűzfal és egyéb beállításokkal még win telepítés előtt simán működött minden. Win telepítés után, most nem akarja az igazat...
Még valami eszembe jutott a fűről.
Te milyen fűmagot vetettél, és igazak-e azok a m2/g adatok amit a kereskedők-gyártók hirdetnek? Vetés előtt Te gyomírtóztál? Esküszöm ma nem füvezek tovább. Már biztos elegetek lehet. :yes:
A szomszédunk mikor ültette a füvet akkor csak elszórta a magokat a kinövő fű pedig "kiirtotta" a meglévőt
Olyan likacsos csövet használnak a csirketelepeken itatónak.Ami azért jó, mert nem tudják vele összevizezni magukat a csirkék,mert a csepp nem csöppen le, hanem csak ott van, azán amikor a csirke megszomjazik, odacsíp egyet és kész.Azt hiszem...
Kiirtottam a gyomot, mert "tereprendeztem". Nem használtam gyomirtót, de elkövettem azt a hibát, hogy vettem virágföldet, és a felső 1-2 cm-nek azt terítettem szét. Ne tudd meg, hogy abban mennyi gyom van! Később megtudtam, ez teljesen helyénvló. A virágföld az homok, és (pl. tehén) trágya keveréke. A marha pedig amit legel a réten, nem emészti meg mind. Aztán az emésztetlen magok itt keltek ki. Talpas muhar-nak hívják a legundorítóbbat köztük, elnyomja a fűvet. Nem volt könnyű megszabadulni tőle.
A fűmagra írt m2 értékek teljesen megfelelnek a valóságnak. Műtrágyának közönséges péti-sót vegyél! Ezt szét kell locsolni feloldás után. (cca 20 kg / 100 m2) Más növényre ne menjen, mert kiég. Ezt még a zöld fűre is ki lehet locsolni, az bírja, nem ég ki. Nyissunk egy mezőgazdasági topikot!
Miért baj, ha vizes lesz a pipi? (Mi pl. szoktuk vízben is főzni, akkor leves lesz.)
Illetve azt is vedd figyelembe, hogy milyen fényviszonyokra számíthat a fű mert ugye vannak olyanok amik bírják a félárnyékot, de van olyan is ami attól kihal.
Ezen kívül természetesen a diófa "közelsége" sem elhanyagolható, ha van. Saját tapasztalat (1 ha területen füvesítgettem különböző talaj stb...stb..). Minél több magot vetsz el annál nagyobb az esélyed a szép egyenletes pázsitra. Ha véletlenül pont kiszámolva keveset vetsz akkor a megmaradt területen azonnal megtelepszik minden gaz stb... A nyírás sem mind1. Amúgy az elején szerintem jól működik az időzített locsolás mivel kegyetlen sok víz kell neki. Ha van esővíz én azt javaslom mert ez a klóros..... Nekem érezhető volt a különbség a kettő között. Ezen kívül nem tudom mennyire lenne jó Topi szárazságérzékelő AVR-es vezérlője? Szárazságmérő Ja és nehogy gagyi fűmagot vegyél mert nekem volt olyan ami egyszerűen nem kelt ki. Nagyon meglátszott mert csak egy 5m X 2m-es részre nem maradt a másik fajtából. Én nem használtam gyomírtót, de mivel bőven vetettem füvet így a nyírás+sok fű kiírtotta a legtöbb gyomot.
Még jó hogy OFF topik! Itt van Laci a terület amit füvesíteni kellene. akkor még gyomirtót is vennem kell, meg talajfertőtlenítőt. -Hogy ezzel mennyi gond van! Nem is gondoltam volna.
Gyomirtóból olyat vegyél ami "felszívódik" és nem szennyezi a talajvizet.
Ezeknek a dolgoknak utána néztem már köszi. Az a gond hogy ha sűrűn vetsz, állítólag az sem jó, mert a gyökérzet kifordítja a mellette lévőt. A gyomirtónak is utánajárok.
Megfázik.Ennyire egyszerű.A kiscsirke is megfázik 40 fok melegben ha vizes lesz.Ekkor még nem leves, csak egy vizes "csirge".
Montad Zoliéknak hogy lehet menni szalonnát sütni.A fű szeretni fogja, ha azon raksz tüzet!
Tud valaki valami jó kedvjavító módszert?
A sörtől csak szédültem..
Olvass jó viccet.
Lehetséges
Mondjuk nem áll szándékomban alkoholistának állni, sőt... De szerintem ennyi megengedhető ebben a korban. Pláne ahhoz képest hogy a többi fiatal mennyit iszik... De kezd javulni a kedvem, mert feljött MSN-re havercsaj Köbzoli: ja jó lenne, de nem kell a 18 év, jó a 16 is pl.. (vagy huszon akármennyi )
Áááá... Inkább kitöröltem....
Van egy erre a célra lebetonozott rész!
Készítettem padot, asztalt, hinta ágyat, teraszt is a kényelem érdekében.
Én inkább nem firtatnám! :lookaround:
Jó kedv? Csajozni kell az egyiknek most mutattam meg a pákámat tetszett neki Pákám
Az enyém a múltkor nem hitte el, hogy a vasalt panelt én csináltam.Azt mondta, hogy vettem.A hangfalam azért jobban tetszett neki.
Helló!
Valaki nem tudja, hogy ha ellopnak, vagy eltűnik egy mobiltelefon és azt letiltják, akkor csak az adott szolgáltatónál tiltják, vagy mindegyiknél? És ha letiltják, akkor mi van? Nem áll fel a hálózatra?
Ha letiltják akkor azzal a kártyával nem tudsz telefonálni, az új gazdája vesz bele egy másik kártyát és kész.Úgy tudom...
Szerintem az IMEI számát is letiltják, csak azt nem tudom, hogy mind3 szolgáltató letiltja, vagy csak amelyikben bejelentették. mert nekem van egy telóm, ami nem szereti a pannonos kártyát. Hálózatot keres majd a pannon felirat helyén kiírja, hogy hibás sim. Több pannonos kártyával is ezt csinálja.
Nekem nemrég lopták el a telefonomat, és rögtön letiltattam a sim kártyát, ami ezáltal használhatatlan lett.
A telefonnak most találtam meg a dobozát, rajta az IMEI számmal. Most ezt fogom letiltatni, had örüljön a delikvens.
Hát hallod, ez tényleg nagyon komoly.
Nagyonnaagy... |
Bejelentkezés
Hirdetés |