Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Csak lyukakat el ne felejts rá fúrni a vezetékeknek. Én most 807PP-vel ügyködök. A hálótrafó már megvan de még kapcsolási rajzom sincs hozzá. Valaki kitudna vele segíteni? A fázisfordító ecc83 vagy ef86 az egyenirányítócső meg AZ1 lesz.
1979-es RT évkönyv 110. oldal.
A 807-et jobb lenne katódkövetővel meghajtani a fázisfordító után, pl. ECC82 egyik fele fázisfordító másik fele katódkövető (vagy 6N1P, 6N6P, esetleg ECC81), szerintem az ECC 83 nem túl jó választás ide (vagy úgy, hogy 83-al fázist fordítani 82- vel hajtani a 807-eket katódból).
Az ECC 83 túl nagy belső ellenállású cső ahhoz, hogy közvetlenül tisztességesen meghajtsa a 807-et.
Találtam rajzot. Nemtudom működike demajd ti megmondjátok
![]()
Elég egyszerű! Jó rajz!
Jónak tűnik, de a puding próbája az evés
![]() Szerk: a kapcsoló (230V) találtam ki valamit: Ha rakok parallel kondit, akkor nem durran akkorát a be/ki kapcsolástól?
Trafóvasak összeszorítására csak réz csavarok jók vagy használhatok acélcsavarokat is?
Rakj műanyagot
![]()
Az1! Milyen képen? A rajzon? Írta, hogy a diódák helyett akar azt rakni!
Arra azért számíts , hogy nagy jelszint kell a bemenetére . Fázisfordító erősítése alacsony és a szimmetriája is kérdéses .
Jó az acél is. Egy pár trafót már szedtem szét átépítés céljából és még mindegyikben acél csavar volt.
Bizony!
Nem semmi feladat ![]() Szépen végigfurtam aztán igy irom melyk hányas ill kezdő vége.. Pár kép róla,,holnap pedig meló után ismét belebonyolódok ![]()
Kivezetések így könnyen letörhetnek tőben és kezdheted előről . Ha szigetelést (teflon , pvc) húznál rá és rögzítenéd csévén belül , sokkal biztonságosabb lehetne .
Ha a furatok egy sorban vannak hogyan fogod kihozni a külső tekercsvégeket?
Én ráadásul úgy vezettem ki a legutóbbi trafóimat, hogy még a csévében vezetéket forrasztottam rá, és a hajlékony szigetelt rézsodronnyal jöttem ki!
Ez így még biztosabb, és nem törhet le a szerelések alatt! ![]()
Ahogy a második tekercset megkezdtem rájöttem hogy felfelé jövök :yes: holnapra már másabb lessz...
Úgyis vagy keverőről vagy előfokról kapná majd a jelet .. 775MV csakelégneki..
![]()
Sajnos nem , én kb. 4 V eff. szintre saccolom amit ez a kapcsolás kér.
775 MV ??? Ez valami erőmű??? Vagy esetleg 775 mV-ot akartál írni? (m -> milli; M -> Mega)
De azért az a 775 megavolt már elég lenne nem?
![]()
Vékony vezetékeket én is úgy csinálom .
Kimenő tekercselésnél is , de ott a cséve egyik oldálán a primer kivezetéseit a másikoldalán a szek. kivezetéseit két hosszan kivágott résen egymás felett (ahogy a tekercselés adja ) vezetem ki , így a kivezetések sorrendjén látható a tekercsek sorrendje is. Ez még azzal az előnnyel is jár , hogy nem kell számozni és a kezdeti és a végződő kivezetések is jól elkülönülnek és a befejező menethosszak azonosak és szimmetrikusak .
Igen az mv lett volna csak az a fránya caps look..
![]()
Én azt mV -nak értelmeztem , ezért is írtam , hogy az tuti , hogy kevés lesz . Persze ha nem kell a teljesítmény akkor azzal is fog szólni ...
Hát, biztos működik, de jó nagy meghajtófesz kell neki.
Itt van egy elég jó 807-es PP rajz, úgy a 30. oldal után van az erősítő leírása, minden adat megvan, amire szükség lehet, érdemes átnézni, ha nem ezt építed, akkor is (ez AB osztályú 75 W-os kiforrott kapcsolás, az első két cső nem kell bele természetesen). 807 adatlap és PP erősítő |
Bejelentkezés
Hirdetés |