Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 282
(#) maszi válasza sturbi hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Az 1,75A az a max terhelhetősége a segédtáp panelnek. Erre lesz kötve a Pager. A Pager nyugalmi áramfelvétele 200mA, híváskor max 500mA. A panel töltőárama a segédakkuhoz 400mA. De elképzelhető, hogy egy második szirénát is innen tápolnék, így egy riasztási állapotnál ki lenne használva akár az 1,75A kimenőáram is a segédpanelről.

Jani
(#) sturbi válasza maszi hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Értem, akkor szerintem elég a 40 VA-es trafó is (2,5 A körül tud 16 V-on). A segédtáp panel maximális árama akkor is kihasználható, mert nem folyamatos, hanem a riasztás alatti áramfelvétel lesz, amit ilyenkor az akkumulátor biztosít, nyugalomba álláskor pedig bőven elég a töltőáramok biztosításához.
A töltőkör "intelligenciájától" függ, hogy terheléskor puffer üzemben megy az akku, vagy lekapcsolódik illetve, hogy folyamatos vagy ciklikus maga a töltés. (persze nem baj a nagyobb áramú trafó, de megspórolható).
(#) isti1968 hozzászólása Márc 28, 2009 /

Telepítésből megmaradt DSC-hez :

Wireless Receiver Kit RF5108WKK-433

Ár megegyezés szerint, email: isti1968@freemail.hu
(#) isti1968 válasza isti1968 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Az érdeklődők részére :

A kit egy RF5108-asből és egy WS4939-ből áll, lásd mellékelt képek.
(#) jeges hozzászólása Márc 29, 2009 /

sziasztok!

Tervezem egy DSC PC-585 beszerelését saját lakásomba és az lenne a kérdésem hogy vezetékes telefon hiányába valami gsm rendszeres riasztási ezközel hogyan kel ezt ösze párositani!?
ITT
találtam ilyesmi gsm modulos megoldást de ezekel nem nagyon vagyok tisztába hogy ezek milyen feltételek kelenek is igazán! amire itt konkrétan gondolnék az pl:
esetleges lakás riasztásnál betárcsázaa helyi hatoságokhoz a riasztáskor! valami havidija létezik e az ilyen szolgáltatásoknak? vagy hogyis müködik ez a dolog élesben?
(#) mikos78 válasza maszi hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

szia igen nekem is volt ilyen problemam
(#) mikos78 válasza maszi hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

Szia Jani szerintem a dsc de azt nem toom pontosan hogy az 585-re lehet e tenni rf vevot de ha 1616 telepitesz az tud ket particiot egy drb rf vevore te tehetsz 8 pir szenzort meg 8 tavkapcst es a haverom szerint a dsc konnyebb progizni mint a paradoxot
(#) mikos78 hozzászólása Márc 29, 2009 /

sziastok nekem kellene egy max 232 bekotes ami nem eppen egy dsc szeretnem hasznalni egy roel gsm 31 hez ami hozza van az lassu mint a csiga ha lehetne valami egyszeru rajzot kuldeni a mikos78@centrum.sk

Ja meg hogy tudom osszeparositani a jablotron rf tavkapcsat a dsc vel milyen zonadefiniciot kell beallitani a 001 ben csak egyszeruen NO meg NC van rajta
udv Egér
(#) ZSOLT0209 válasza jeges hozzászólására (») Márc 29, 2009 /

Szia.
Az amit néztél egy BGSM komunikátor,aminek a lényege
hogy kell bele egy sim kártya és riasztás esetén sms t küld az általad megadot szövegel,valamint vezetékes telefon vonalat szimulál a riasztó részére.
Lényeg hogy elöször PC röl kell felprogramozni egy
soros kábelel és a menüből tudod kiválasztani hogy mit akarsz.
(#) Syn7h37ic válasza mikos78 hozzászólására (») Ápr 2, 2009 /

Csak akkor tudsz más rádiós eszközt a DSC-re feldobni, ha van hozzá külön vevő, és kimenet a vevőegységen, mert csak zónához tudsz más eszközt rendelni. Csak simán nem tudsz egy másik eszközt feltanítani a központhoz, mivel mindegyik központtípusnak saját titkosítási protokollja van.
A vevő nc, és com kimenetét kell úgy kezelni, mint egy érzékelő NC kimenetét. Ide kell a lezáró ellenállásokat bekötni. A központon pedig ki kell nevezni egy szabad zónát, ami kulcsos kapcsolónak kell programozni.
MAX232 esetén a google tud jó sok adattal szolgálni.
Gugli első találat =-es 8-as láb PC től, 9-es 10-es láb Rx-Tx kimenet
1-es 3-as láb közé 1µF kondi, 4-es 5-ös láb közé 1µF kondi, a 2- es láb és föld, ill. a 6-os és föld közé egy-egy 1µF kondi.
(#) mikos78 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 2, 2009 /

Koszi szépen majd megpróbálkozok vele.
udv Egér
(#) maszi válasza mikos78 hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /

Simán megveszed a Tell Pager 3-at, és rákötöd a központ PGM kimenetére a Pager aktiváló bemenetét.

Üdv, jani
(#) AZoli hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy PC1616 -os központ, benne egy PC5108 v2.0 -as zónabővítő, és egy PC1555 Z LED kezelő. Ugye így van 6+8+1 azaz 15 zóna bemenetem.
Azt szeretném, hogy a kezelő mind a 8 zónaállapot jelzője működjön, de nem igazán értem hogy mit kell tennem.
Ha a zónabővítőt 09-16 -nak jumperelem, és a billengyűzeti zónát 07 -nek, akkor a 08 -at elveszetettem, nem? Megoldható egyáltalán valahogy?
(#) isti1968 válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Nem, neked 16 zónás kezelő kell.
(#) AZoli válasza isti1968 hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

De nekem elég volna a 8 kijelzett zóna, (mert a többi az tűz és szabotázs, azokat nem kellene látni) de a 6-7 az kevés. Nincs semmi más megoldás?
(#) isti1968 válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Esetleg több azonos funkciójú zónát össze lehet vonni, bár akkor a bővítőre se lett volna szükség. Mindenesetre az elég furán hangzik, hogy 16 zónából csak 8-hoz tartozik kijelzés, ebből bizonyosan lesz probléma a későbbiekben, ezért nem ajánlom.
a PC1616 sajnos csak 6 alapzónát tartalmaz, az eggyel nagyobb közppont már 8-at.
A PC1616-nál a 7-8. zónát valóban csak bill.zónaként lehet megoldani.
(#) AZoli válasza isti1968 hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Értem. Köszönöm a segítséget.
Ezen kívül még azt szeretném, hogy hiba, zárlat, és szabotázs kikapcsolt állapotban is riasztást okozzon.
Olvasom a telepítői kézikönyvet, de nem világos hogy tudom-e majd úgy programozni a rendszert, hogy DEOL esetén a szakadás és a zárlat kikapcsolt állapotban is riasztást okozzon.
Vagy muszáj pl. mozgásérzékelők esetén a tampervédelmet külön 24-órás zónára kötnöm?
(#) isti1968 válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Hát, annak hogy kikapcsolt állapotban riasszon annak nem sok gyakorlati haszna lenne, hiszen akkor van kikapcsolt állapotban a rendszer ha személyesen jelen vagyunk és felügyeljük, ilyenkor a billentyűzet csipogó is elég markánsan jelzi, ha gond van. Nem lenne értelme, hogy egy véletlenül elvágott vezeték miatt felszirénázza a környéket és kivonuljon a szolgálat.

De természetesen meg lehet tenni, hogy a tampervédelmeket egy 24 órás zónára tesszük, az tamperhiba esetén azonnal riaszt kikapcsolt állapotban is.
Sokkal gyakoribb azonban, hogy a tampert nem hozzuk el külön vezetéken a PIR-ből, hiszen a DEOL-t épp arra találták ki, hogy 4 különféle állapotot tudjon jelezni a központ felé egy érpáron.

Rendben, akkor megpróbálom más oldalról megközelíteni a kérdést. Nincs távfelügyelet, és saját készítésű GSM hívót terveztem a BELL kimenetre kötni, hogy riasztáskor rám csörögjön. A védett épület egy műhely, ahol én nem mindig vagyok jelen, és idegenek is gyakran tekereghetnek ott. És én sem nézném végig minden zárásnál pl. a mozgásérzékelőket, emellett nem is mindig én zárok.
Ezért szeretnék riasztást (de legalább hívást) szabotázskor.
Tehát akkor nem lehet lehet úgy programozni, hogy DEOL 2-érpáron: szakadás és zárlat 24-órás védelem, 11,2 Kohm csak bekapcsolt állpotban riaszt.
Ha nem lehet, akkor külön kell vezetékelnem a tampereket, illetve átrágom telepítőit, hogy pl. a PGM1-et lehet-e hiba kimenetnek programozni, és akkor innen is hívást indítok.
Bocs ha értetlenkedek, de nem akarom kétszer vezetékelni. Köszi az eddigi segítséget.
(#) isti1968 válasza AZoli hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Nem kell minden zárásnál végignézni az érzékelőket, mert egyrészt a kezelő azonnal jelez mindenféle hibát, másrészt azt viszont be lehet programozni, hogy hiba esetén ne lehessen élesíteni.
Ha az egyik pgm kimenetet 09-re teszed, az földre zár hiba esetén és ez már a pagert tudja inditani, sőt ha ezt rákötöd egy 24 órás tamper zónára akkor ezzel riasztást is tudsz kiváltani.

Köszönöm, ez a megoldás.
Én abban voltam hogy hibakijelzés csak a hiba fennállásáig van. Így ha nem a jó oldalon állok, és van 20 másodpercem, leveszem a mozgásérzékelő fedelét és átkötöm fix 5,6K-ra, majd fedél vissza. Innentől az nem jelez.
(#) jeges válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Ez a megoldás engem is érdekelne dsc 585 központhoz szeretnék én is egy Tell-compact gsm átjászot tenni hogy mobilon értesitsen mert a dsc gsm redszerek 60e kezdödnek!
de a kérdésen az hogy a max232 ic mért kel a dsc központ és a gsm modul közé
(#) MPi-c válasza jeges hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Azt hol írták, hogy kell egy max232-es? A PGM kimenetre köthető a leírás szerint. A PGM kimenetből a PC585-ben kettő is van, ha a modult használod, akkor azokat programozni is kell!
(Nem akarlak lebeszélni róla, de ez még így is sokba kerül. Én azért ennek töredékéből hoztam ki a saját hívómat .)
(#) mikos78 válasza jeges hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

nezd meg a www.trioda.hu
ott voltam a mult heten ott is beszerezhetok olcso gsm kapuk amit tudsz kombinalni dscvel
(#) mikos78 válasza jeges hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

szia en csak egy max232 bekotest kertem toletek nem akartam adsc vel kombinalni,bocs hogy osszezavartalak
(#) mikos78 válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

szia olvastam a tuningolt teleshivodrol el tudnad nekem is kuldeni a bekoteset
elore is koszonom
(#) jeges válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

hali!
tetszik a megoldásod nagyon én is találtam hasonlot a neten de nekem ez tul bonyolult volt megépiteni meg igazán nem is volt se füle se farka a projeknek!
Minap találtam egy komolyabb full publikus szinten AVR-GSM
vagy pices verzio PIC-GSM
de ez sem jöne ki olcsoban ha megépiteném és még szenvedni is kellene vele meg smdvel hadilábon vagyok
Tell-compact gsm még nagyon olcsobat nem találtam ezt legalább pcröl is lehet progizni!
én inkább adok érte több lovét és megbizhatoan müxik ami a legfontosabb lenne egy ilyen rendszerné legföbben is általam!
(#) Syn7h37ic válasza jeges hozzászólására (») Ápr 6, 2009 /

A központhoz simán csak össze kell kötni. Nem kell MAX232 hozzá. A kérdés csak egy max232 bekötésre vonatkozott. A GSM modul direkt riasztókhoz készült, így közvetlenül illeszthető riasztókhoz.
(#) xgrinder hozzászólása Ápr 11, 2009 /

Sziasztok!

Adott egy 1832-es központ, 5 PIR, 2 sziréna.

Konfig megvolt, viszont a szirénák szólnak kiriasztott állapotban is.

Belső egy Satel sziréna .

A külső pedig egy SOLO csoda .

A belső szirénát Bell+ Bell- ra kötöttem, a külsőt pedig a sziréna telepítési útmutatójában leírtak szerint:

R. Bell+ -> Sz. 12V+
R. Bell- -> Sz. N
R. Aux- -> Sz. 12V-

Tápfeszültség ráadásakor a szirénák aktívak.

Érdekesség (számomra), hogy amikor a külső szirénára csak a 12V+ 12V- kötöttem, akkor bekapcsoláskor nem szólt, viszont a sétateszt alatt megszólaltatta, holott nem is volt indító jel.

Valamint nagyon elnézhettem.

Segítségetek előre is köszönöm!
(#) Roadrunner_75 hozzászólása Ápr 11, 2009 /

Sziasztok!

Igyekeztem figyelmesen olvasni, és találtam is megoldás egy-két problémámra. Egyre viszont nem.
Van egy PC585 és hozzá egy PC1555RKZ kezelő. A gondom az, hogy a késleltetési időket egyszerűen képtelen vagyok beállítani. Addig eljutottam, hogy a *8 5555 005-nél kell (legalábbis remélem). De ott hol tudom megadni, hogy melyiket akarom beállítani (belépési1/2, kilépési, sziréna) ? Nagyon sok a gyári idő (főleg a kilépési 120mp).

Segítségeteket előre is köszönöm!
Következő: »»   11 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem