Fórum témák
» Több friss téma |
A segítségeteket kérném :
Adva van egy családi ház ahol kb. 10-15 olyan óra és más készülék van ami DCF77-tel szinkronizálna. Sajnos a gyenge jel miatt ebből max. 1-2 van olyan helyen, hogy tud is szinkronizálni Mainflingennel. Nem létezik valami olyan kütyü amit egy tuti helyre téve veszi a DCF77 jeleket, majd felerősítve továbbsugározza ?
Szia! Itt keresgess, Topi már gondolkozott ezen.
Szia, én itt csak vevőket látok ....
Valamelyik cikkben pedig olvastam, hogy kisteljesítményű rádióadóra kötötte a DCF77 vevőt, majd a házban rádióvevőket épített és azzal vette a jelet.
Szia,"k2laci"!
Egy kiindulási alapnak mindenképpen tudom javasolni a "Rádiótechnika" 1988/8. számát. Ebben van egy remek antenna erre a célra,aminek a jelét sajnos kábelen kell az órával megetetned,hacsak nem alakítod át mindegyiket,hogy más frekin vegyen. Az azonos frekvencián történő ,felerősítve továbbsugárzás az nem járható;transzponálni kellene. A kapcsolás egy ferritantenna,erősítővel,sávszűrővel. Ha a ferritantennát még árnyékolással is ellátod,akkor gyakorlatilag 24órás ellátásod lesz. A kábel lehet a kábeltévé/központi antenna kábele is.
Szia, hát ez így leírva nagyon jónak tűnik, csak műszakilag nem vagyok olyan magasan kvalifikált, hogy ezt össze tudjam hozni. Ettől már egyszerűbbnek tűnik, ha közelebb költözöm Mainflingenhez ...
MPi-c csinálta meg úgy emlékszem azt, hogy jó vételű helyen elhelyezett egy DCF vevőt a házban, és egy kis RF adóval továbbküldte a vett jeleket a lakásba. Szerintem keresd meg magánban, hogy ő hogyan oldotta meg. Nekem olyan érzésem van, hogy ő már nem a DCF szabványú jeleket sugározta tovább, hanem egy digitális adóval a dekódolt és visszakonvertált időadatokat küldte tovább.
Az is egy megoldás.... De olcsóbb antennát csinálni. Kétségtelen,hogy első ránézésre undorító,mert leágazásos tekercsek vannak benne. Csakhogy a minőség úgy a megfelelő.
Tehát van otthon 3 db faliórám és 3-4 db ilyen meteorológiai távhőmérő órával, akkor mindegyikhez csináljak antennát ?
Valóban megoldottam, úgy, ahogy írtad egy RF adóval a DCF-ből nyert, feldolgozott időadatokat, meg egy külső hőmérőszenzor adatait küldtem "tovább". Így már három óra kapja meg a jeleket. Ehhez az órákat is én építettem.
k2laci-nak ez nem lenne megoldás, a gyári órákhoz inkább jobb antenna kellene...
Hát igen, úgy látszik rossz helyen lakom....
De amugy ha kiteszem az ablakba kis időre, többnyire beáll, csak gondoltam van ennél komfortosabb megoldás is, de úgy látszik nincs. |
Bejelentkezés
Hirdetés |