Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 jelerősítő
Lapozás: OK   1 / 1
(#) k2laci hozzászólása Márc 30, 2009 /

A segítségeteket kérném :

Adva van egy családi ház ahol kb. 10-15 olyan óra és más készülék van ami DCF77-tel szinkronizálna. Sajnos a gyenge jel miatt ebből max. 1-2 van olyan helyen, hogy tud is szinkronizálni Mainflingennel.

Nem létezik valami olyan kütyü amit egy tuti helyre téve veszi a DCF77 jeleket, majd felerősítve továbbsugározza ?
(#) mark.budai válasza k2laci hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Szia! Itt keresgess, Topi már gondolkozott ezen.
(#) k2laci válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Szia, én itt csak vevőket látok ....
(#) mark.budai válasza k2laci hozzászólására (») Márc 30, 2009 /

Valamelyik cikkben pedig olvastam, hogy kisteljesítményű rádióadóra kötötte a DCF77 vevőt, majd a házban rádióvevőket épített és azzal vette a jelet.
(#) ha6pc válasza k2laci hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Szia,"k2laci"!

Egy kiindulási alapnak mindenképpen tudom javasolni a "Rádiótechnika" 1988/8. számát.
Ebben van egy remek antenna erre a célra,aminek a jelét sajnos kábelen kell az órával megetetned,hacsak nem alakítod át mindegyiket,hogy más frekin vegyen.
Az azonos frekvencián történő ,felerősítve továbbsugárzás az nem járható;transzponálni kellene.
A kapcsolás egy ferritantenna,erősítővel,sávszűrővel.
Ha a ferritantennát még árnyékolással is ellátod,akkor gyakorlatilag 24órás ellátásod lesz.
A kábel lehet a kábeltévé/központi antenna kábele is.
(#) k2laci válasza ha6pc hozzászólására (») Márc 31, 2009 /

Szia, hát ez így leírva nagyon jónak tűnik, csak műszakilag nem vagyok olyan magasan kvalifikált, hogy ezt össze tudjam hozni. Ettől már egyszerűbbnek tűnik, ha közelebb költözöm Mainflingenhez ...
(#) zoknee hozzászólása Márc 31, 2009 /

MPi-c csinálta meg úgy emlékszem azt, hogy jó vételű helyen elhelyezett egy DCF vevőt a házban, és egy kis RF adóval továbbküldte a vett jeleket a lakásba. Szerintem keresd meg magánban, hogy ő hogyan oldotta meg. Nekem olyan érzésem van, hogy ő már nem a DCF szabványú jeleket sugározta tovább, hanem egy digitális adóval a dekódolt és visszakonvertált időadatokat küldte tovább.
(#) ha6pc válasza k2laci hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Az is egy megoldás....
De olcsóbb antennát csinálni. Kétségtelen,hogy első ránézésre undorító,mert leágazásos tekercsek vannak benne. Csakhogy a minőség úgy a megfelelő.
(#) k2laci válasza ha6pc hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Tehát van otthon 3 db faliórám és 3-4 db ilyen meteorológiai távhőmérő órával, akkor mindegyikhez csináljak antennát ?
(#) MPi-c válasza zoknee hozzászólására (») Ápr 1, 2009 / 4

Valóban megoldottam, úgy, ahogy írtad egy RF adóval a DCF-ből nyert, feldolgozott időadatokat, meg egy külső hőmérőszenzor adatait küldtem "tovább". Így már három óra kapja meg a jeleket. Ehhez az órákat is én építettem.
k2laci-nak ez nem lenne megoldás, a gyári órákhoz inkább jobb antenna kellene...

(#) k2laci válasza MPi-c hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Hát igen, úgy látszik rossz helyen lakom....

De amugy ha kiteszem az ablakba kis időre, többnyire beáll, csak gondoltam van ennél komfortosabb megoldás is, de úgy látszik nincs.
(#) t1szabcsi hozzászólása Aug 20, 2011 /

Sziasztok, nekem egyetlen orámhoz kellene valami erősebb antenát építeni, tudtok ebben segiteni hogy hogyan lehetne ezt megcsinálni. Milyen antenna kellene hozzá?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem