Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Idézet: „Egy probléma vele hogy "oroszos" a mérete” Legalább nem tudod lelökni a polcról
Szevasz ! Van anyag benne,de ettől még lehet egy jó műszer.Egy haveromnak is ilyen nagy méretű szkópja van ,Ő letette maga mellé a padlóra függőleges helyzetben,így kevesebb helyet foglal és könnyen kezelhető és jó a rálátás. De láttam már olyan megoldást is ,hogy kibontották a szembe lévő falat és oda építették be. A túl oldalon kapott egy dobozt takarásnak. Kérdés mi van a túloldalon, esetleg buszmegálló?
Ha esetleg végképp nem férnél el tőle, nálam elfér a műszer. Mellesleg iszonyat tetszik a szkóp. Frankó nagyon!
A falat inkább hagyom békén, mert ahova most fel van csavarozva a polc az tartó betonfal. A föld is felmerült de megtelik szeméttel, netán ráejtek egy kalapácsot.
Amúgy megvan minden gépkönyve, rajza, de remélem nem kell majd használni.
4 bemenet, nagy képernyő, becsült 1,5Ghz maximális frekvencia
Jó kis szkóp, de "csak" 4x100 MHz. Kb. 150-ig használható. Tektronix koppintás , mint szinte minden ezen a területen, de ez nem baj. Kettőt javítottam is. Tele szovjet "felületszerelt" IC-vel. Sok sikert és áramkört hozzá. Üdv:asd
Itt vannak a szerszámjaim és raktam egy féncsövet a polc alá mostmár nem vaklálok!
üdv mindenkinek.
Nemrégiben megleptem magamat egy szerszámos ládával, mert már mindenhol szerszámok fetrengtek a lakásban. Sajnos, a kupi semmit sem csökkent, továbbra is szerszám szerszám hátán a ruhák, az iratok közt, de még a könyvespolc is teli van aggatva... Mostantól legalább a legfontosabbak új "lakásba" költözhettek. A higiéniára is nagy gondot fordítunk: munka után irány a fürdőszoba, hogy a következő melónál is ilyen csillogva, újszerűen állhassanak rendelkezésre. Néha azon töröm a fejem, hogy ez már betegség nálam...
Tényleg nagy a rend Karesznál, irigylem is érte. Nálam most is épp annyi a hely, hogy a csücsökre pont elfért a laptop. Ha elrakom, utána tudok dolgozni a felszabadult helyen...
Dolgozok csak az a baj hogy rendrakás után készült a fotó!
[OFF]De legalább boldog ember vagy, a csekkek sorban be vannak fizetve. Ezért kicsi országunkban sokan irigyelnek. Bár, nem biztos, hogy azok látják a neten......
Üdv!
Nem teljesen ide tartozik de lenne egy kérdésem. Csinálnám a műhelyemet és szeretném megtudni az E17 kapcsolótábla méreteit. Ezen van 3 kismegszakító és 6 db földelt dugalj. Nem találtam a neten sehol. Ha valaki ismeri ezt a táblát írja meg legyenszíves. Köszi.
Sajnos ezek a februári csekkek. Tegnap lettek feladva. A gép is részletre van. Odaadom az irigyeimnek a királyságom felét szívesen.
Helló ! A szerszámos ládát nem kellett volna kinyitni ! Ez egy havi nyugdíjam !
Üdv! Ezek szerint nagyon magas beosztásban voltál, ha ilyen sok a nyugdíjad.
Nem baj ! Sok minden elviseltem már az életben.
Természetesen viccnek vettem de most már kíváncsi lennék ,hogy kb mennyi van a Béta ládában HUF-ban. Szerinted ?
Bocsánat, nem az akart lenni. Csak arra céloztam volna, hogy az átlag nyugdíjnak a többszörösébe került. Anyám nyugdíja 70 ropi, ez a cucc meg 250-300 körül, nettó. Több év alatt gyűjtögettem össze én is, amikor még jól kerestem. Most se állásom, se jövedelmem, tehát a minimál nyugdíjat is vonzónak találom. És az időm rengeteg: korgó gyomorral fényesíteni a szerszámaimat. Szóval elnézést mindkettőtöktől, ha félreérthető volt. :hide:
Van pár kakukktojás is a ládában: Rothenberger "pityesz", Gedore és Knipex fogók, Garant sniccer és a mérőszalag. A többi mind Beta.
Nem kell bocsánatot kérned értem a viccet. Viszont rosszul tippeltem 3 havi nyugdíjam. Csalóka, olyan kis helyen elfér 300 ropi. Csupa jó nevű márka. Most talán felfigyel valaki Rád és munkát ajánl. Mert aki igényes a szerszámaira az valószínű, hogy jó szakember is. Kellene nyitni egy álláskereső topikot. Szerintem itt ahol több ezren vagyunk lehet ,hogy volna ilyen irányú segítség is. Vajon Topinak mi a véleménye ?
Szerintem ha villanyt is szerelsz akkor vigyázz mert hamarabb kapsz áramüést ha véletlen valami zárlatos készülékre teszed de gondolom óvatos embe vagy annyira!
Szerintem is jó ötletnek tűnik!
Mindenki fel tudná rakni mit tud és lehet sok embernek pénz áll a házhoz. Valaki megnyitja?
Én ezt előbb megdumálnám Topival.
Ez nem olyan topik amit csak ripsz ropsz. Szerintem...
Villanyt szerelni elég régen jártam, akkor még szinte elérhetetlen vágyálom volt számomra egy tisztességes szigetelt oldalcsípő fogó. Az egyik öreg szakitól vettem meg a sérült szigetelésű, egyik oldalt letört hegyű fogóját, és több évig dolgoztam vele. Még ma is meg van valahol, szinte ugyanolyan állapotban... Mostanra e téren is egy kicsit jobb a helyzet: kedvenc szerszámos kofferomban pihen az elit csapat java. Sajnos ami nincs benne, gőzöm sincs, hová lett elpakolva: néhány szigetelt villáskulcs, a bizti-cserélő fogó és az 1000V-os kesztyűm nincsen sehol. Remélem, hamar előkerülnek a kupiból. De ami benne van, azt megmutatom.
Itt is a megszokott "noname" márkák dominálnak: Hepco & Becker ( ez maga a koffer ); Weller; Fluke; Haupa; Belzer; Wiha; Weidmüller; Pressmaster; Beta stb. Remélem, nem sértődik meg, ha valakit kihagytam. Szép napot mindenkinek!
Csak hasraütve mondtam az összeget, az is lehet, hogy több. Hiszen a speciális dugófejek, célszerszámok még a drágánál is drágábbak. Nem is beszélve a nagyobb, és ritka méretű kulcsokról... Azok már be sem férnének a ládába és az összegbe. És ezek mind csupán a metrikus méretű szerszámok, hogy össze ne keverjem.
Hiába a sok szerszám, ha nincs vele mit csinálni. Úgylátom többen vagyunk így.
Helló ! Ennyi elég volt ne fájdítsd tovább a szívemet.
Nagyon tetszik a koffered
Sok jó munkát vele. Nekem UNIOR,CETA FORM,HANDY,HAUPA. Én még most fogok vizsgázni május 18.-án szakmunkás villany szerlőként. De már szinta minden szerszám megvan. Már csak létra meg egy kis kocsi kell mert a Bravát sajnálom... üdv.
Remélem, jól sikerül a vizsgád, akkor addig több tanulás, kevesebb netezés. Sok sikert hozzá!
A kofferből egyébként jelző-pirosat szerettem volna, csak arra 2 hetet kellett volna várni.
Kösznöm szépen! Nagyon tetszik a két láda!
Eddig félévkor 4.35 volt az átlagom, tavaly Legrand verseny első helyezett országos Egerben. Most is megyek jvőhónapban hátha felszabadulok. SZKTV-ről lescsúsztam 2 ponttal. Ott tuti felszabadultam volna ,10-et hívtak az országból a legjobb 10-et én 11.voltam üdv.
Gratulálok, csak így tovább!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |