Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC távirányítás

Témaindító: agrippa67, idő: Nov 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 26
(#) waldi75 válasza valve hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

üdv!
Próbáltam másik távirányítóval.Ezzel annyit sikerült elérnem, hogy a monitort ki be tudom kapcsolni de egyéb lejátszó programhoz nem tudtam beállítani.
Nem tudom hol lehet a probléma.
Egy két jó tanácsot megköszönnék.
(#) valve válasza waldi75 hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Szerintem az a gond, hogy nem tudod betanítani a parancsokat...
Készítettem egy rövid bemutatót, hátha segít...
(#) waldi75 válasza valve hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Köszönöm szépen!
Sokat segítettél.Valószínű hogy ez a szöveges beírás volt nálam a sötét folt.
A hangerőt úgy oldottam meg hogy a windoz hangerejét állíttatom a távirányítóval.Így minden minden programnál egyformán állítom.Találtam egy dvd távirányítót.
Ezer gombbal.Tökéletes erre a célra.

Üdv! waldi75
(#) Inhouse hozzászólása Ápr 1, 2009 /

Ha valaki próbálta már RS232->USB átalakítóval a soros portra készített verziót (pl. laptophoz), megírhatná a tapasztalatait...

Üdv
Inhouse
(#) zenetom válasza pistifonok hozzászólására (») Ápr 1, 2009 /

Hali!
Milyen alaplapod van? Meg tudnád mondani a pontos tipusát?
(#) Szebence hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Sziasztok!

Elkészült az én távirányítós PC-m is, eddig remekül működik! Köszi Zenetom a segítséget a beállításokkal kapcsolatban!
Olyan kérdésem lenne, hogy ezt a 25 tüskéjű LPT portra is meg lehet csinálni? (Úgy, hogy az LPT portra egy LCD kijelző van rákötve, amit LCD studio nevű programmal hajtok meg, de ugye ott csak a 8 db kimenő jel van felhasználva, a többi (bemenők) szabadok. Így akkor az RS232-es csatit szabaddá tehetném.
(#) Karcsy hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Sziasztok, még nem építettem meg, nem jutottam még el boltba

Lenne pár kérdésem azokhoz, akik már megépítették és műxi

Valamelyikőtök ki tudná próbálni, hogy USB-soros átalakítóval működik-e, mert én laptophoz szeretném megépíteni...

Hogy működnek a TV és egyéb távirányítók, milyen jeleket adnak ki, illetve ezt hogy nézhetem meg (mindenféle műszerrel felszerelt vagyok, csak nem tudom hogy hogy, oszkópra szavazok, csak passz hogy hogy ) mert ha működik szeretnék csinálni egy sajátot... (távirányító)

(ha működik és megcsinálom a távirányítót természetesen felteszem az oldalra tokkal vonóval, és mindenki megépítheti , ATmegával csinálnám valószínűleg 88... de ez még a jövő zenéje hihi)

Előre is köszi skacok

- javítva,
Norberto
(#) Karcsy hozzászólása Ápr 6, 2009 /

Szevaszok, megcsináltam de nem működik USB-soros átalakítóval Van valami tippetek, mert laptopot szeretnék énis irányítgatni vele... (kipróbáltam asztalin és úgy működik, csak mindig újraindul, de legalább ott fogja a jelet...)

:help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:
(#) maestro hozzászólása Ápr 7, 2009 /

Sziasztok!
Nekem lenne egy olyan gondom, hogy nem működik ez a Girder-es megoldás
Nem akar sehogy sem reagálni a távírányítóra, nem villog sárgán, ahogy az a leírásban van, és az eset tanulására kattintva is állandóan csak várja az IR jelet...

A zenetom által írt program sem működik.

Egyébként a vevőt már régebben megépítettem és Winlirc + Irex párosítással tökéletesen működik, de a Girder-rel sehogy sem akar.

Ja és nekem az input signal-nál (kép) DCD van és nem DSR, és nem tudom átállítani, mert akkor a következő hiba üzenetet dobja ki: "Warning: There may be hardware problem in receiver!"

Ismétlem WinLirc-el működik!
Valakinek valami ötlete? ?

És miért nem lehet a fórumon 2 kérdőjelet egymás után tenni, meg tom-ot írni? ? A tököm tele van már vele
(#) almos hozzászólása Ápr 8, 2009 /

Sziasztok. nekem is az a gondom, hogy sehogysem akar reagálni a távirányítóra, arra is gondoltam hogy rosszul kötöttem valamit, a kapcsolásban, de akkor viszont nem lenne ott az a zöld kis "ledecske", van valami ötletetek? Betanítani sem tudom, mert mind várja a jelet a távirányítótól.

Üdv
(#) valve válasza almos hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Tudod engedélyezni a Girdert vagyis az Igor Plugint egy ilyen hibaüzenet nélkül?
(#) almos válasza valve hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

igen, tudom

És mikor nyomkodod a távirányítón a gombokat akkor villog a tálcán a Girder ikonocska?
(az óra mellett vagy a led?) ("igen, tudom" Használj nagybetü-kisbetü párosítást és pontot. Köszi)

hogy ha az infravevőt rosszul kötöttem volna be, akkor hibaüzenetet adott volna? most nézem hogy a rajzodon amit feltettél, ha az a lábkiosztás, akkor nekem nem pont úgy van, mert a Vcc fel van cserélve az OUT-al
(#) almos válasza valve hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Az a Girder ikonocska, amelyik ha jelet kap, kéne narancssárgára váltson, csak zölden ég.

Igen, rájöttem hogy mi a hiba. Rosszul volt kötve. Köszönöm szépen Valve a válaszaidat, és elnézést a kisbetű párosítás, és a pont elhagyásáért.

Akkor valószinű, hogy rosszul van bekötve az IR vevőd... (látom már meg is oldodott a gondod)
(#) maestro válasza valve hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

És nálam miért nem működik, ha egyszer WinLirc-el megy?
És mi a különbség DCD és DSR között?
Méghogy némítva vagyok
Engem senki nem tud elnémítani
(#) maszekcsavo hozzászólása Ápr 8, 2009 /

Üdv Mindenkinek!

Én is megépítettem a fentebb már sokszor említett soros porti infra vevőt, azt a verziót, amit az Igor Plugin is tartalmaz. Viszont az vele a gond, amit lehet, hogy már más is írt itt, hogy veszi a jeleket rendesen és gyorsan, viszont Girderben nézve az ablak alján a vett jel 4 jegyű számát, minden gombnyomásra mást ír ki, holott ugyanazt a gombot nyomtam meg. Ha nyomva tartok egy gombot, és csak mozgatom jobbra-balra "lötyögtetve" a távirányítót, akkor is változnak a számok.
A gép amin próbáltam, egy korszerű ASUS M2V alaplapos AMD procis gép, az alaplapról külön headerrel van kivezetve a soros port.
Próbáltam a vevőt egy 10 éves P2-es gépen, amin hátul COM1 és COM2 soros portok is vannak, azzal tökéletesen működik, mindig ugyanazt a jelet vesszi, az adott gombra.
Tehát nem tudom, hogy mi a különbség soros port vezérlésben a régi és az új gép között. Az újnál mértem a tápfeszt, üresen a soros porton kijön közel 12V, ha rá van dugva a vevő, akkor a zener ugye levágja 5,1V-nál, de az stabil is marad, vételkor is.
Próbáltam a DSR és DCD bemeneteket is, állítottam portot a BIOS-ban, IRQ-t, de semmi sem segített!
A Windowsban a COM1 beállítások teljesen azonosak a régi és az új gépen is!
Próbáltam már USB 2 Serial átalakítóval is, de azzal egyáltalán SEMMIT sem csinált, bár inkább az alaplapira kötném, ha jó lenne!

Úgyhogy már lövésem sincs, hogy mi lenne a megoldás, és hogy a régi gépen miért tökéletes, az újon meg miért nem!? Talán itt írta valaki az I/O delay-t, de erről nem találtam bővebben semmit!

Aki tud használható infót, kérem segítsen!

Köszi

Ui: talán egy különbség van a vevőmben, az, hogy én ezt az infra-vevőt használtam:

https://www.hqelektronik.hu/info/hu/tsop1138.html

De ennek nem kéne problémának lennie, véve azt alapul, hogy a régi gépen minden OK!

Mindkét gépen Windows XP SP3 fut!
(#) maestro válasza maestro hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Közbe megtaláltam a kapcsolást ami szerint építettem:
http://portal.runet.hu/article58.html

A következő csatlakozásokat használom:
2 - RXD
5 - GROUND
7 - RTS

Egy sorosporti egérnek a csatlakozóját használom, tehát nem szétszedhető és csak 4 vezeték jön ki belőle.
Valami más megoldás kellene.
Esetleg a op.rendszerben nem lehet átállítani a csatlakozásokat valahogy?
(#) zenetom válasza maszekcsavo hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Hali!
Szerintem ez az újabb alaplapok kialakítása miatt van. Én is próbáltam már mindent, de semmi.
(#) maszekcsavo válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Mit értesz kialakítás alatt?

Egy kis vizuális segítség:

9_pin.jpg

Soros port lábkiosztása:
(#) zenetom válasza maszekcsavo hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Ezt nem nagyon tudom megmagyarázni... de itt nem a lábkiosztásra gonoltam. De csak az alaplappal van a "baj" ha más gépen meg teljesen jól működik nem?

A téma egy hasonló megvalósítása, egy kis kiegészítéssel! Hátha valaki megépíti:

Infra vevő kicsit másképp (angol)
(#) maszekcsavo válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

OK, de a 10 éves gépen nem fog futni az a sok multimédia ami az újon fut, és amit távirányítóval szeretnék kezelni. USB-s átalakítóval meg semmit nem csinál sajnos. Lehet, vmilyen csatoló IC kellene hozzá illesztőnek!
(#) Pulyka hozzászólása Ápr 8, 2009 /

Helló

Én is megszeretném építeni a kapcsolást
Megvan hozzá minden alkatrészt,kivéve a soros portos csatlakozó
A régi TV játékoknak is ugyanilyen csatlakozója van,de az ki van öntve,és nem pont azt a "tüskét" vezetik ki,amire nekem szükségem lenne!
Így gondolkoztam,és csak találok olyat,amin ki lehetne hagyni a táp részét,és lehet,hogy meglenne az a 3 vezeték,ami nem a tápért felel!
Gondoltam,hogy megoldom így,és vezetékhiány miatt külső áramforrásból táplálom meg!
De miért van az,hogy az alaplapom soros csatlakozóján 12V-ot mérek? ,mikor 5,1 V-os zener dióda van a kapcsolában,és az IR vevő maximum tápellátása(az adatlapja szerint) 6V lehet?
Próbáljam meg így külső táppal,de 5V-tal,ne annyival,amennyit az alaplap eredetileg szolgáltat?(12V )

Egyébként mind1,hogy milyen frekvenciájú vevőt használok?
Gondolom én nem mindegy,mert a távvezérlők különböző frekvenciájú IR jelet használnak,és ezért nem lenne mind1
Igaz? (annyira még nem vagyok profi,de pl ez feltűnt,hogy sok a 12V )

Köszi előre is
Üdv:Tomi
(#) maszekcsavo válasza Pulyka hozzászólására (») Ápr 8, 2009 /

Üdv!

Az én alaplapom is szintén 12V-ot ad ki, de ettől nem kell megijedni, nyugodtan rá lehet kötni a vevőt, mert az 5,1V-os zenernek éppen az a feladata ebben a kapcsolásban, hogy 5,1V-ot enged ki csak a vevő felé!
Ha sikerült felélesztened a kapcsolást, majd írj a tapasztaltakról. Az enyéimről fentebb olvashatsz, de nem jó minden!
(#) Pulyka hozzászólása Ápr 8, 2009 /

Helló

Köszi szépen a gyors választ
Még nem dolgoztam zenerrel,csak sima diódával,így ez kimaradt az életemből,de hála Neked ezt is tudom,hogy mire való

Rendben,ha valahol találok aljzatot,és ősze is rakom ,akkor írni fogok
Tomi
Következő: »»   5 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem