Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ez érdekes , mert többnek kellene lenni , picit még 6,3V- nál is . AC-ban terhelve 6,3V ?
Idézet: „Azt írod , hogy kipróbáltad .. , a végén ezt cáfolod azzal , hogy a rendszered minősége alkalmatlan ennek megitélésében” Nincs ellentmondás, elérhető számomra olyan rendszer, ahol kipróbáltuk, és az egyik erősítő most is olyan rendszerben van, mindazonáltal lehetséges, hogy jól kitalált nyák valóban hasonló minőségű lehet. Mint azt írtam is pont-tól-pont-ig (vezetékelés nélküli (minimális vezetékelés) légszerelésről beszélünk). Jut eszembe, péntek reggel feladtam levélben a 2db 6ZS9G-t, valószínűleg holnap megkapod, remélem épségben.
Az is kevés , de próbáld schottky diódával egyenirányítani , úgy elég lehet .
Így már értem .
Nem is kérdőjelezem meg a jóságát ennek a szerelési technikának , csak jelentőségét nem tartom akkorának . Ott is be kell tartani a szerelés szabályait , azt akartam hansúlyozni , hogy légszerelve kevésbé lehet hibásan vezetékezni , ezért is hoz sokszor jobb eredményt . Nagyon köszönöm , Te mindig jól csomagolsz !
Fűzz át még egy menetet a trafón valahogy, és kösd sorba, inkább 6,5 V legyen, mint 6 V, szerintem ha kiközepeled a fűtést, akárcsak két 220 ohmos ellenállással is, elmúlik a brumm, fölösleges egyenáramú fűtés egy végfok bármely részénél.
PC tápokban találsz , legkisebb nyitófeszre válogass .
Pedig hidd el, az a kicsit jobb sok lehet alkalomadtán. Csináld meg az egyik Riaa korektorodat légszereléssel, és egymás után többször cserélgesd őket, szerintem észrevehető lesz a kölönbség a légszerelés javára.
Ok rendben, Te mondtad! De ha "megbombázlak" e-maillel, akkor nincs reklamálás
Én is légszerelek, illetve forrlécezek! Most be is szereztem egy régi EMg szkópot, abban van legalább 50 Forrléc :9 Meg vaterán is vettem vagy 30 kétsoros forrlécet egy ezresért, még jóminőségű légmentesen lezárt kerámia csöves olajpapír kondik is vannak benne ( a szkóp is tele van) Én a bekelit/csőszegecses módszert is szeretem, vettem is a verseny utcai piacon pár ezer db csőszegecset Az eladó kicsit kapkodta a levegőt, mikor az előre csomagolt 50 db-os kis zacskókat meglátva kérdeztem még, hogy mennyi van? és a mennyi kell kérdésre a MIND! választ adtam
azért azt tegyük hozzá, hogy a légszerelésben (meg egyébb dolgokban is a csövesek területén) van egy jó nagy adag sznobság, meg autentikusság (értem ez aalatt a csőhöz "illő" korabeli "látképet") Én pusztán azért légszerelek, mert nekem ez tetszik, és valóban az utólagos módosítások szempontjából kedvezőbb, mint a nyák! A tápot pl szinte mindig nyákra építem, pl a szinte már kizárólagos egyeduralomra tört snap-in elkók miatt is
Nálam csak praktikussági szempont, az, hogy légszerelem, avagy Nyák-ra építem. Na meg bonyolultság függvénye.
Bevált , bonyolult kapcsolást már nyugodtan lehet nyákra tervezni, de egy kísérletezendő SE-t, PP-t ha hely engedi, érdemes légszerelve, főleg a prototípusnál, ha beválik, áttervezhető nyákra!
Ebben egyetértünk , még a próba is lehetséges .
Igazad van a saját bőrömön tapasztaltam hogy csak kipróbált kapcsolást érdemes nyákra áttervezni.
Sziasztok, figyelembe véve a felsorolt érveket (az esztétikára utalót is) valamint hogy hadilábon állok a nyákkészítéssel, úgy döntöttem, az anódfesz késleltető és a varázsszem előfok-monósító próbanyákra lesz összerakva, az erősítő rész a táp-al pedig légszerelve a kis PCL-hez! :yes:
Máté, tegnap elhoztam az EL84-eket Zolitól. Működik az erősítő, csak az elektroncso.hu-n rossz lábkiosztást írtak a rajzra.
Örülök neki, hogy jó lett.
Én mindig a cső adatlapjából nézem ki a lábkiosztást, nem a rajzról a számozást.
Megérkeztek a csövek , sértetlenül .
Nagyon köszönöm ! Bekötést találtam már hozzá , de részletes adatlapot még nem . Gondolom ezek sem igényelnek nagyobb tápfeszt , 100V-ról már elketyegnek .
Szól, csak van benn hálózati brumm. Amikor a kondiról megy, akkor nincs benn semmi, igaz, most a graetz a fűtővezeték alatt van. Zolinál volt egy kicsi, de akkor kevés volt a kondi.
CHZ: Ez szerintem nem OFF, ez a téma a csövezésről szól. Szerk: Meg most a labortápról kapja a fűtést. Már csak sztereóban kell megépíteni, meg egy normális dobozt kell hozzá keresni.
Most kisebb a brumm, de még mindig van, szerintem a hülye elrendezés miatt van, majd a dobozában eltűnik.
Ha most van maci, akkor hogy fog eltűnni a dobozban? Talán oda nem tud majd bemenni, mert zárt lesz?
A fűtés kiközepelésre nem volt időnk, szerintem azt csináld meg és elmennek azok as kismackók is.
Amik itt vannak rajzok, azokkal?
Nem, oda nem fér be ! Viccet félretéve: Ott normálisan el lesznek rendezve a vezetékek, meg a táp nem a fűtés alatt mászkál a vezetéken, meg nem labortápról lesz fűtve.
JZoli: Előbb kipróbálom a táptrafóról való fűtést, aztán ha így is van brumm, akkor jöhet a fűtés kiközepelés.
Egy végerősítőnél a fűtés kiközepelése nélkül se kéne lennie brummnak. Persze ha a vezetékezés és a kellő szűrés (minimum R-C) megvan. Keresgélj még egy kicsit.
Az lehetséges, hogy szól a kimenő? Nincs rajt hangszóró, és szól. A hang mintha onnan jönne.
Szerk: Onnan jön, ha megfogom, akkor érzem, hogy ütemre rezeg. És elég jó hangja van!
Én amikor műterheléssel teszteltem a pcl86-ot, akkor nekem is sípolt valami a kimenőnél. lehet, hogy a műterhelés, de lehet, hogy a kimenő volt az.
Terheléssel nem, csak terhelés nélkül! Egész jók a mélyek! Mi lenne egy 20cm2-es kimenővel, ha már szól a 6-7cm2-es is?!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |