Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Frekvenciamérő 1GHz-ig
Lapozás: OK   3 / 8
(#) pucuka válasza szilva hozzászólására (») Máj 10, 2009 /
 
Jó ez a hülye MB 501, de túl sokat tud. Eredetileg rádiótelefon PLL - jébe tervezték, ahol nagyon fontos a gyors csatornaváltás, akár szélső csatornák között is
(#) szilva válasza pucuka hozzászólására (») Máj 10, 2009 /
 
No, ez az "SMD jellegű" panel jónak tűnik, nem piszkálva a bemenetet teljesen csendben van. Majd azt ki kell találnom, hogy a lokál oszci jelét hogyan kellene kicsatolni/leválasztani az osztó felé, de ez már egy másik történet lesz. Köszi a segítséget!
(#) pucuka válasza szilva hozzászólására (») Máj 10, 2009 /
 
emitterkövető, esetleg fetes, néhány pF kondival-
(#) Ktulu válasza szilva hozzászólására (») Máj 11, 2009 /
 
Nyaktervem az nincs, mivel kezzel keszitettem, de
lerajzoltam Neked az aramkort, meg keszitettem egy kozelebbi kepet(telefon) is rola, ez eleg lesz szerintem.
A szkop foto a kimenetet mutatja egy 462.6MHz-es bemeno jel eseten.
Az U813BS kimenete ECL, igy szukseg volt egy buffer, TTL konverterre is.
(#) szilva válasza Ktulu hozzászólására (») Máj 11, 2009 /
 
Neked is nagyon köszönöm a segítséget!
(#) pittyu hozzászólása Máj 18, 2009 /
 
Hali. Az MB 501 L osztóval szeretnék egy frekimérőt csinálni. A kérdésem : tápfesz szintű (TTL), vagy ECL a kimenete?. SMD " stilusban "csinálnám kétoldalas panelon.Nagyon háklis jószág?Az első oldalon található ajánlás szerint (MENY) lapjáról nézegetem valamelyik PIC es , LCD kijelzésűt.
Előre is köszönöm az észrevételeket.
(#) szilva válasza pittyu hozzászólására (») Máj 19, 2009 /
 
A kimenet az adatlap szerint tipikusan 1.6V p-p, emiatt azt gondolom, valami illesztés mindenképpen kell majd a PIC felé. Épp egy ilyet reszelgetek, a PIC-ben már fut a számoló progim, most fog majd következni a prescaler és a PIC összekapcsolása.
(#) pittyu válasza szilva hozzászólására (») Máj 19, 2009 /
 
Szia. A "sprut. de" oldalon találtam jó rajzokat. Mivel van egy jó égetőm neki is állok.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Máj 23, 2009 /
 
Hali. Nem tud valaki kapcsolási rajzot ajánlani MB 501 L osztóhoz? Az adatlapi bekötés érzéketlennek tünik, vagy valamit rosszul csináltam.
(#) szilva válasza pittyu hozzászólására (») Máj 23, 2009 /
 
Nekem az érzékenységével nem volt bajom, sőt, nagyon szeretett gerjedni. Biztos, hogy az előosztóval van gondod és nem az utána következő fokozattal?
(#) pittyu válasza szilva hozzászólására (») Máj 23, 2009 /
 
Szia. Úgy akarok vele mérni, hogy csak egy dróthurok legyen a bemenet. A modell rc adó frekijét nézném meg, de érintés mentesen lenne jó. LMX 2322 IC nél láttam ilyet, de az nincs azokban a boltokban amiket ismerek.Neked melyik rajz van meg?.
(#) Mzolee válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Máj 24, 2009 /
 
Szia Sanyesz!
Remélem nem én vagyok figyelmetlen, de nemláttam az utóbbi készüléked kapcs. és nyák rajzát itt.
Közzétennéd ha publikus?!
Köszi: Zoli
(#) Sanyesz5 hozzászólása Máj 25, 2009 /
 
Mzolee-nak.az általam épített frekimérő rajzai,de itt a link is,itt bővebben van róla infó.

http://pira.cz/counter.htm

(#) szilva válasza pittyu hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Az adatlapban lévő alapkapcsolást építettem meg "SMD stílusban" egy kis NYÁK-on, 128-as osztással. Egy 100MHz körüli oszcival próbálgattam, a kimenetét néztem szkóppal és egy 10MHz-es frekimérővel is, jónak tűnik.
(#) Mzolee válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Köszönöm!
Ez is bekerül legalább a "nyári projektek" szekciómba.
(#) Sanyesz5 válasza Mzolee hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Hali,majd a hex fájl hoz segítek,állítólag nincs rendesen megírva egy két apróság hiányzik róla.Nekem úgy programozták fel,majd megkérdezem az illetőt mit kell átírni
(#) pittyu válasza szilva hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Szia. Nem a PIRA féle rajzot csinálom.Az enyém is jól működik, csak úgy akarom hogy laza csatolással (de leginkább érintésmentesen) vegye a jelet. És itt vagyok megakadva ,mert vagy gyenge a bemenet, vagy gerjed nagyon,.
(#) gtk válasza szilva hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Sziasztok !
Erdeklodhetnek, hogy a uC-es frekvencia szamlalast hogy oldod meg? Itt inkabb az idoalapokra lennek kivancsi, hogy mekkora idoalapot celszeru valatszani? es hogy hasznalsz-e meg valami kulso elemet is a uC melle? (itt nem a nagyfrekis osztora gondolok ...) Udv.
(#) szilva válasza gtk hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Egyelőre egy breadboardon ökörködtem a PIC-es oldalával, a hétvégén marattam egy panelt a cuccnak, de még nincs összerakva. PIC oldalon 20MHz-es órajellel gondolom a megvalósítást, egyelőre csináltam egy 1ms-os timer interruptot. A kapuzást szoftveresen oldom meg, 1ms egész számú többszörösét tudom kapuidőnek beállítani. A saját, 20MHz-es órajelét Hz pontossággal tudtam mérni, azt hiszem, ez elég nekem. Nyílván az egész cucc pontossága az alkalmazott kvarctól fog függni.

Van egy nixie csöves, 10MHz-es frekimérőm, amit még Kispesten vettem a diplomamunkám készítésekor egy műszeres fazontól, arra ő azt mondta, hogy elég pontos. Ahhoz fogok tudni kalibrálni.

Egyébként a készülékkel kapcsolatban elég sok extra funkció is felmerült bennem. A "nullszériás panel" úgy lett kialakítva, hogy gyakorlatilag 3 bemenete van, a PIC egyik timeréhez kettő közül lehet választani, a másik timerhez a harmadik bemenet csatlakozik, valamint a timerekre menő jel a PIC-ben lévő komparátorok bemeneteire is rá van kötve. A választható bemenetek közül az egyikre gondoltam a nagyfrekis előosztót tenni, a nem előosztott bemenetek önmagukban 20 és 50 MHz-ig használhatók, a komparátoros dologgal meg lehet külső triggert használni, élek közti időt mérni, külső kapuzás alatt másik bemenetet vagy (belső) etalonfrekit számoltatni, stb. Aztán hogy mi valósul meg a konkrét cuccban, azt majd meglátjuk.
(#) gtk válasza szilva hozzászólására (») Máj 25, 2009 /
 
Koszi hogy megosztottad mindezt. En is gondolkodom hasonlo epitesen..
(#) szilva válasza gtk hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
Nos, ma sikerült addig eljutnom, hogy működik a frekvenciamérőm alapvető funkcionalitása: 3 bemenet közül tudok választani, mindegyiknél 3 méréshatár áll rendelkezésre.

Az IN1-re ráaggattam a nagyfrekis előosztót (szép, nagyfrekis mérőkábelekkel), ezt egy provizórikus oszcillátorral próbálgatom. Úgy néz ki, az előosztó kiválóan működik. Az oszci érdekessége, hogy 80-130MHz között hangolható, de úgy tűnik, 95MHz környékén valahol van benne egy 2. felharmonikus rezonancia, mert ott dupla frekit mérek. Végülis ez most nem jön rosszul, mert így majdnem 200MHz-en is látható a frekimérő működése.

A másik két bemenet jelenleg a PIC 20MHz-es órajelére van kötve, és bár az IN3 a PIC adatlapja szerint 16MHz-ig lenne használható, a 20MHz-et szépen méri azon is.

Kicsit nagyképűnek tűnhet IN1-nél a GHz-es kijelzésű mérési tartomány, de a PIC-es rész 50MHz-es felső frekvenciájával és a 128-as előosztóval számolva elméletileg 6.4GHz a plafon, amit képes kijelezni az eszköz, természetesen ehhez olyan előosztó is kellene, ami tudja kezelni ezt a frekvenciatartományt.

A rajztól az összerakott PIC-es panel annyiban tér el, hogy 16F886 van benne (ugyanaz, mint a 16F882, csak több programtár van benne, fejlesztéshez kényelmesebb), valamint a jelfogadó IC helyén 74F132 dolgozik.

Arra esetleg szívesen fogadnék ötleteket, hogy a bemenetekre milyen jelfogadót, erősítőt lenne érdemes építeni. Egyelőre a nagyfrekis bemenetnél az MB501L gyári rajza van megvalósítva, a másik kettő teljesen TTL szintű (persze Schmitt triggeres).

Bővebben: Link
(#) Ferkógyerek válasza szilva hozzászólására (») Máj 29, 2009 /
 
A 2007-es RT évkönyvben találsz bemenőfokozatokat a műszeredhez.
(#) HA3GX hozzászólása Nov 15, 2009 /
 
Sziasztok!

Én a következő frekimérőt fogom megépíteni ami egyben induktivitás, kapacitás és quartz teszter is. Szinte minden alkatrészt megszereztem hozzá, csak a NYÁK és a PIC jön még postán. Addig szeretnék készíteni hozzá egy frekvencia osztót, mint ezen az oldalon is van. Bővebben: Link Egy 100-as "osztóra " (miért ez a neve? Nem osztani hanem szorozni szeretnék, de mindenki így írja, hát én is ) gondoltam. Így nem csak 1Hz-30Mhz-ig mérne. Valamit nem értek, ha 100al szorzom akkor 300Mhztől felfele fog tudni majd az elő fokkal mérni vagy ugyanúgy 1Hz-től de 4 tizedes jeggyel a helyi érték szerint jobbra menne? Pl: elő fok nélkül: 4.12345678Mhz elő fokkal 4.1234Mhz? Milyen elő fokot érdemes használnom a csatolt kapcsoláshoz? (a linkelt képen sajnos nem tudom megállapítani, hogy aki csinálta milyet használt hozzá.
Köszönöm segítségeteket!
HA3GX - Tamás

fcl_meter.zip
    
(#) Hp41C válasza HA3GX hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Sziasztok!

Az előosztó a bemenő jel frekvenciáját csökkenti, osztja le, hogy a bizonyos határfrekvenciájú számláló mérni tudja. Pl.
1GHz a mérendő jel, de a számláló (pic bemenete) csak 50MHz-ig képes számolni. Ekkor a bemeneti frekvencia 20-ad részét visszük a számlálóra, de kijelezni a mérési eredmény 20 szorosát fogjuk. Azaz a számláló az 1000/20=50MHz -et számlálja, méri, a kijelző az 50*20 = 1000MHz-t írja ki.

A frekvencia mérésnek nagy hibája van alacsony frekvenciákon. A mérendő jel számlálásánál a számláló egy kapuzott órajelet kap. A kapujel és a bemenő jel fázishelyzetéből kiadódhat, hogy a számláló még egyet számol, pedig a bemeneti jelben nem volt váltás. Az nagy frekvencián nem okoz problémát, de alacsony frekvencián már jelentkezik:
  1. Frekvencia   Hiba 1s kapuidőnél
  2. 10KHz         0.01%
  3. 1KHz          0.1%
  4. 100Hz         1%
  5. 10Hz          10%
  6. 1Hz           100%

A táblázatból látszik, hogy alacsony frekvencián a hiba nagyon megemelkedik.
A kapuidő emelésével a hiba csökkenthető, de a mérés kellemetlenül lassú lesz: 1Hz 1% hibával való méréséhez 100s kapuidő kellene (majdnem két perc).
Az ilyen alacsony frekvenciákon a frekvencia helyett inkább periódusidőt kellene mérni, és a mért értéket átszámolni frekvenciára. Ha az 1Hz-es jel periódusidejét (1s) mérjük 10kHz órajellel, a mérés csak 1 másodpercig tart és a hibája is csak 0,01%.
Az átkapcsolási határt itt is a számláló maximális frekvenciája fogja meghatározni. A periódusidő frekvenciára történő átszámítása a mikrokontrollerrel megoldható.

Sziasztok
(#) HA3GX válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Szia!

Köszönöm kimerítő válaszod! A nap végére már elmagyarázták, hogy hogy működik a frekvencia osztó. Így visszaolvasva sületlenségnek tűnik amit írtam, de más legközelebb már fogja tudni.

Sziasztok, HA3GX - Tamás
(#) MAGA VAN válasza szilva hozzászólására (») Nov 19, 2009 /
 
Üdv.Szilva
Nem gerjed a MBL501, meg az összes ECL elven működő előosztó, csupán a működésből származik a "gerjedésnek" látszó jel. Ha nem szélsőségesen kócos a panel , a foglalat sem jelent problémát. Ha 40-50mV-os 20-30MHz körüli jelet kap, szkópon jól látható stabil leosztott jel van. Az ilyen típusú IC-ket szintézeres Tv-khez fejlesztették ki , ahol állandón kapnak jelet. Ezzel meg kell barátkozi, vagy kissé bonyolultabb áramkört kell készíteni.
\\\M-V
(#) Titus hozzászólása Nov 19, 2009 /
 
Üdv!

Láttam egy LCF - meter-t egy orosz oldalon. Link Meg is építettem, csak épp nem csinál semmit sem, pedig pontosan ugyanolyan alkatrészeket szereztem be, mint amit leír. Sp8704 nagyfrekis osztó helyett Sp8705-t tudtam csak beszerezni, ami az jelenti, hogy 950Mhz helyett kb. 2Ghz-ig mér, de a lábkiosztás ugyanaz. Mellékelem a hex-t és asm-t.
(#) ha9pi.feri válasza Titus hozzászólására (») Nov 20, 2009 /
 
Szia!
Én MB501L-el építettem meg. Nekem működik.
(#) Titus hozzászólása Nov 25, 2009 /
 
Hellotok!

Az mitől van, hogy a kapacitást 10nF-ig pontosan méri, az felett pedig beáll 867pF-ra. Frekvencia része 127Mhz-t jelez, s a kvarc teszter 0Mhz-t ír ki , bármilyen kvarcot kötök rá.
(#) Gyimate hozzászólása Jan 18, 2010 /
 
Sziasztok!
A problémám a következő: Van egy multiméterem, ami nagyjából 1,5 MHz-ig mér (lehet, hogy tovább is, de nem állt rendelkezésemre jobb jelgenerátor) Ehhez szeretnék építeni egy frekvencia osztót. Rádió adókat szeretnék vele mérni, ezért viszonylag nagy bemeneti érzékenységre lenne szügségem a kimenő jel pedig olyan 5V-nak kellene, hogy legyen (kissebb feszültségnél néha elbizonytalanodik a multiméter) Már átolvasta a topikot, de eddig nam találtam meg a választ a kérdésemre, eddig csak olyan kapcsolásokat találtam amelyek 64, 128 ... -al osztanak, de nekem 1000-es osztásra lenne szügségem. Azt szeretném megtudni, hogy lehetséges-e, vagy pedig felejtsem el és inkább vágjak bele egy PIC-es megoldásba. Csak annyi a bajom, hogy még nem nagyon foglalkoztam PIC-ekkel és ezért választanám szívesebben az oszós megoldást. A válaszokat előre is köszönöm!
Következő: »»   3 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem