Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Mondjuk kiakadni nem akadtam ki, de meglepő volt. Persze, ha odaírod, hogy "most hirtelen csak így rajzoltam...", akkor senki, szóvá sem teszi.
Az általad szerkesztett alkatrész körvonalát rajzold át - ahogy írtam - tPlace vonalra. Ezt mi nem tudjuk megtenni, mert az csak a te alkatrészkönyvtáradban van meg, bár ha az általad feltett schematicból boardba kapcsolunk azt mi is látjuk. A csatolt kapcsolási rajzban próbáltam átláthatóan megrajzolni. Remélem jó kivezetéseket kötöttem össze!
Szerintem nagyon elszabadultak az indulatok...A kapcsolási rajz fertelmes(boccs a kifejezésért,de igaz).Nekem azt mondják itthon is és az iskolában is,hogy ha csinálsz valamit akkor azt rendesen csináld meg.ICL7107 pedig van csak utána kéne nézni( :google: )
A csatolt fájlban megtalálod az ICL7107-et. ui.:Először meg kell nézni,hogy mit akarunk,hogy lehet... és csak aztán kell vásárolni
Köszi mindkettőtőknek a file-okat és a bölcsességeket is !
Most ,hogy szép a rajz és van már helyes alkatrész is ,gondolom beforrasztom a dolgokat ,hiszen már csak ezek hiányoztak Idézet: „Alapvetően én is függő és vízszintes vonalakkal kezdtem ,de mikor harmadszorra is kb 2/3 -a vonalat nem kötött be ,csak úgy látszott ,akkor tértem át erre. A pöttyök használatával legalább nyugtázta ,hogy csatlakozott.” A jövőre nézve, jótanácsként: A vezetékeket a schematic-on csak az alkatrészek kivezetései végéhez kell húzni. Ha "ráhúzod" a kivezetésre, azt úgy érzékeli, mint egy, a "semmibe" nyúló vezetéket, és egy alkatrészt, amelynek a lába nincs bekötve. (Rendszerint a kezdő Eagle felhasználók nem veszik észre az árnyalatnyi különbséget, de ha jól ki van nagyítva a részlet, látszik, hogy a vezeték nem csatlakozik az alkatrész-lábhoz, hanem átfedésbe került azzal. Ezen persze segít, ha csatlakozó pontot, "pöttyöt" teszünk rá, hiszen akkor "elhitetjük" az Egle-lel, hogy ott kötésnek kell lennie, de nem elegáns, és nem szakszerű megoldás, habár kétségtelenül segítség.) Mindezt azért írom le, mert én már megszenvedtem vele, mire rájöttem. (Az ERC jelezte ugyan, hogy ilyen "nyűgje" van, de nem értettem.) A másik, szintén jó tanács, hogy a "vonal" eszköz helyett használd a "vezeték" eszközt a rajzoláshoz. (Utóbbi azért jobb, mert "ragad" az alkatrész-lábhoz, a vonallal ellentétben, és ezzel szinte lehetetlen a fenti hibát elkövetni.)
Köszönöm szépen ,pontosan így van ,ahogy írtad,nem "rögzült" !
Megfogadom a tanácsokat ! Azóta többek segítettek ,végre megy az Autoroute és így kicsit könnyebb a munkám ,bár a hellyel még küzdök
Helló Attila.
Köszönöm. kipróbáltam, működik. Köszönettel.
Segítsetek légyszi ,mert megőrülök !
Tényállás : Volt az a bizonyos "dimensionnal" körberajzolt 4digites kijelzőm...... Tegnap valahogy már átraktam a "21" -es réteget a "dim..." helyett ,de VISSZAJÖTT ! 1. Program indul 2. Megnyitás-> könyvtár 3. Megkeresem a lbr file -t (csak 1 van belőle) 4. Edit 5.Package 6. kitörlöm a "dimensiont" , berajzolom a "21" -est 7. File -> mentés 8. Programot teljesen bezárom 9. Új nyákterv 10. alkatrész lerak és nem a "dimension " van ,tehát jó Viszont ,ha behívom MPi-c által - tényleg szépen megrajzolt - sémát (merthogy raktam még hozzá sallangokat) és ezt átküldöm nyáklapra routolni ,akkor ott megint "dimension" van az alkatrészem körül. Mit tegyek ?
A kijavított kijelzőt újra el kell helyezni a schematicon. Nem kell a másikat előtte törölni, elég, ha az újat kiválasztod és akkor meg fogja kérdezni, hogy az össze többi olyan alkatrész kicseréled-e. Ezt el kell fogadni és a boardon felülírja.
Az első 7 lépést nem kell megismételni. Ha bezártad a schamaticot nyisd meg. Azután Add ikon és a kijelző új rajza kiválasztása után a fentiek...
Ezt próbáltam ,de nem a schematicon hanem már a panelen
De így jó ! Köszönöm !
Módosítások után update-elni kell a lib-et. Én mindig benyomom az update all-t módosítás után.
Sziasztok.Azt szeretnem kerdezni hogy ha mar megterveztem a nyakot es ki szeretnem nyomtatni hogyan tudom eltuntetni az alkatreszeket a nyakrol(szoval hogy csak a vezeto savok legyenek ott)?
Koszi;Sziasztok
Azt ilyenekre szoktak figyelmeztetést adni a moderátorok mert erre a kérdésre a keresővel megtalálhattad volna a választ.
A layereknél csak bottom/top, via, és pad legyen bekapcsova, ha akarod a nyák méretet is akkor a dimension is.
Sziasztok
Végolvastam a topikot de a kérdésemre nem találtam választ, egy ulp-vel régebben készítettem egy logót a nyákomra, amit a 200-as rétegre tett az eagle. Ezt a logót szeretném tükrőzve egy másik layeren elhelyezni, hogy a top oldalon a beültetési rajzon is szerepeljen majd. Addig eljutottam hogy csoportosan megtükröztem egy másolatot a képből, amit az ulp sok kis apró vonalból épített fel, de arra nem bírtam rájönni hogy a létrehozott 201-es rétegre hogyan tudnám csoportosan átmozgatni a sok kis vonalat. Eggyesével működik de kb 1 miillio vonal és pont van a képben amit így nagyon macerás. Az ulp-s megoláson is gondolkodtam hogy a kép tükörképét ismét megcsinálom vele, de nem jegyeztem fel az integrálási paramétereket és akkor is sok idő volt kikísérletezni, így inkább a másik rétegre pakolást választanám ha lehetne csoportosan. Az eagle 5.4-es magyart használom. Előre is köszönöm a segítséget, és az ötleteket. Üdv Bari
Egyszerű!
Jelöld ki csoportnak az egész ábrát, majd a "Cut" (kivágás) ikonra kattints, utána jobb klikk a csoporton. A helyi menüből az utolsó előtti pont: "Cut: Csoport" kiválaszt. Ezután válaszd a "Paste"-ot, és beilleszti a képet. Utána megint csoportként kijelölöd, és a fenti módon átállítod a réteget a "Change" (villáskulcsos) ikonnal, meg a "Layer" menüponttal, és tükrözöd a tükrözés ikonnal.
Isten vagy Frankye, sikerült pár kattintásból. Így nem próbáltam, csak egyenként az Info gombbal a tulajdonságot és ott átállítgatni, arra sajnos nem volt csoport-os mód, kioszthatod magadnak a pontot
Duplikálva és tükrözve már volt csak a réteg változtatásra nem jöttem rá, Ezer köszönet érte.
Sziasztok !
Tudom,hogy általában a kézi routolást részesítitek előnyben, de bevallom hogy én lusta vagyok, ha már egyszer van autoroute akkor miért is ne használjam. Sajnos az eddigi eredmények gyalázatosak voltak, mivel a Eagle autoroute-ja gyakorlatilag használhatatlan. Most viszont találtam egy free autoroutert ami együtt tud működni az Eagle-el és meglepően jó terveket csinál, minimalizája a viákat és könnyen, klasszul lehet vele az elkészült terveket módosítani. (Leginkább az a funkció tetszik, hogy ha egy kész terven áthelyezel egy viat akkor automatikusan átrendezni a körülött lévő trace-ket a szabályoknak megelelően). A router a freerouting.net címen érhető el (ingyenes, javaban írt és csak on-line működik). A tervezés menete, hogy megcsinálod az alkatrész elrendezést eagle-ben, majd egy ulp programmal .dsn formában lemented. Ezt be lehet importálni a freerouter felületébe, majd a munka végeztével a freerouter gyárt egy scriptet amit be lehet importálni az eagle-be. Nekem eddig bejött, szerintem érdemes kipóbálni.
Sziasztok !
Kezdem feladni a "kis helyre 4 (ill. 6db) 4 digites ledkijelző + 7107" projectet Van valaki ,aki fizetség fejében megoldaná ? Bővebben majd ,ha van jelentkező ...
Szia.Koszi a valaszt.
Hat mar kaptam is warn-t (Elnezest a modiktol hogy nem kerestem utanna!) Szia;Koszi
Mekkora helyre kell ? Szel-mag-melyseg....
Ezt az ötletet (címet) elteszem magamnak, legközelebb ki fogom próbálni!
Mely Eagle verziókkal működik együtt?
Valaki megtudná mondani,hogy SMD tokozású 1n4148-nak mi a neve eagle-ben?Én nem találtam,de van ami ugyanolyan tokban van akkor annak a neve is elég lenne.
Ez kell neked:
"DIODE-SOD123"
Nagyon szépen köszönöm
Sziasztok!
A csatolt képen látható csatlakozókat milyen néven találom meg? Nem emlékszek a nevükre, pedig én használtam őket Köszönöm!
Jól van közben megtaláltam:
con-rib-ben található |
Bejelentkezés
Hirdetés |