Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Én 2-3mm-es fúróval szoktam körbefúrogatni belülről az ilyen lyukakat, aztán kalapáccsal kiütöm majd reszelgetem fél napig. (Persze ez a "kiütés" nem annyira egyszerű mint amilyennek hangzik. )
Tény ,hogy kicsit koszos a korongos megoldás,tény ,hogy eszi a korongot ,de az is tény ,hogy nem kell sokat reszelni ,majdnem a kész méretet kapod.
Más : még mindig az autorout-al küzdök! Már ezzel az első vonallal sem tud mit kezdeni Van valami extra beállítás az autoroute panelen ,amit nem tettem volna meg ? Esetleg ezt el tudom olvasni valahol ?
Slo, én feljelölöm a kivágandó területet, fúrok az árlós sarkakba egy-egy lyukat amin a dekopir lapja átfér, a jelölt méter mellett kivágom, és csak az élét kell lereszelni ha marad neki
Jó estét Mindenkinek.
Egyik lib-ből a másikba másolásához eddig a libselexp.ulp és a merge_lbr. ulp használtam. De mióta áttértem a 4,16-ról az 5.4-re ezek az ulp hibákkal leállnak. Szintaktikai hibákkal. Tudja valaki a megoldást, esetleg másik ulp-t tud ajánlani? Köszönettel
Valami nagyon nem oké. Kipróbáltam én is beraktam két ic-t, összekötöttem 10 vonallal össze-vissza, autorout-ot beállítottam csak bottom rétegre és 0 másodperc alatt kész volt, és jól!
Van direkt fémhez dekopír lap? Milyen vastag és milyen anyagú fémet vágsz Te vele?
Hát.......nekem úgy mindig ronda lett
Kipróbálnád ezzel + egy valami 40 lábúval ?
Hát közel sem tökéletes de valamit kezdett vele. Érdekes, hogy az egyszerűen behúzható vezetékeket nem csinálta meg...
Ez a bajom
Magamtól nem tudom megcsinálni a paneltervet ,segíthetne ,de nem működik.....
Üdv.!
Nyisd meg a lib-et de ne teljes képernyőben! Tedd mellé az Eagle fő ablakát ("Control panel"), azon keresd ki azt az alkatrészkönyvtárat ami kell, azon belül a szükséges alkatrészt vagy tokozást, majd fogd meg az egér bal gombjával és egyszerűen húzd át az alkatrészkönyvtár-szerkesztő ablakba. Üdv.: Attila Idézet: „(Lássuk a fájlokat!)” Most már van konkrét file ,ha valaki megpróbálná esetleg ,megköszönném.
1. Már megbocsájts, de ez a kapcs. rajz... inkább nem mondok rá semmit.
2. LED kijelzőhöz nem 7106 való, hanem 7107 vagy 7137 3. Próbálkozz inkább négy különálló 7 szemens berakásával! mint pl. Attiláé
Miről beszélsz ?
1. mi a baj a kapcsolással ? 2. sematikailag szerintem tök mindegy ,hogy 7106 ,vagy 07 ,de 7107-em van ,csak azt nem találtam a lib ben. 3. nem próbálkozok különálló 7 szegmensessel ,nem azért vettem 4 digitest (mert egyben van) Idézet: „Azért most erősen elgondolkoztam ,hogy miért nem vettem meg egy gyárit 30-40e ért !” Ha égető szükséged van rá, akkor jobban jártál volna.... Dehát ez a hobbielektronika, még akkor is, ha egyesek profi szinvonalon űzik, és egyben a hobbijuk a munkájuk is. Sok készüléket érdemebb volna megvenni, mint sk. elkésziteni, de akkor jóval kevesebb lenne a sikerélmény. Egyébként össze lehet hozni azt a kijelzőáramkört ekkora helyen is, csak a kijelző nyákra merőlegesen állitsd a hátrafelé nyúló panelt és középre helyezd, úgy nézzen ki mint egy T betű az oldalára fektetve.
Jól látod ,csak elkapott a harctéri ideg
Megcsinálom ,ha mások is beledöglenek Szal az a bajom ,hogy nem látom át a huzalozást ,egyszerűen nem akar menni ,gondoltam az Eagle segít az autoroute -al ,de csak feltart már 2 napja
tessék igazítsd ki tetzés szerint
:eek2: Megnyitottam...
Ne haragudj, de még az asszonyt is behívtam a konyhából, hogy nézze meg, mert ritka látvány... (Tényleg bocs! ) Kapcsolási rajzban alpvetően függőleges és vizszintes vezetékeket rajzolunk és pöttyöt oda teszünk, ahol két vezeték csatlakozik, nem az alkatrészek kivezetéseire. Ilyen esetben, mint a te rajzod, pedig inkább "bus"-t használunk. Lefogadom, hogy a kijelződ még mindig dimension-nal van körbe rajzolva, azért nem tud rákötni az autorouter.
1. Teljesen átláthatatlan. Ha már megtervezted akkor rakhattad volna sorrendbe a1,b1,c1,d1,e1,f1,a2,b2,c2 stb.
2. Valóban a lábkiosztás egyezik, csak megjegyeztem, hogy nem az való hozzá. Nekem egy maxim3 nevű lib-ben van meg amit a Cadsoft honlapjáról szedtem le. 3. 4 db különálló szegmens tök ugyanakkora, mint egy 4 digites (persze ugyanabból a szegmensméretből)
De, ezt sem autorouterrel csináltad, mert tuti, hogy nálad is elakadt!
Igen elakadt az első vezeték után , de 10 perc alatt megcsináltam . (megpróbáltam segíteni )
No ......
Örülök ,hogy nálatok az Asszony is profi ,gondolom mondta is ,hogy Idézet: „" Jézus istenem ,hogy lehet ..........."” Nálunk csak én művelem ezt a ténykedést ,erősen hobbi szinten . Alapvetően én is függő és vízszintes vonalakkal kezdtem ,de mikor harmadszorra is kb 2/3 -a vonalat nem kötött be ,csak úgy látszott ,akkor tértem át erre. A pöttyök használatával legalább nyugtázta ,hogy csatlakozott. Igen azzal van rajzolva ,de ha "láthatatlanná" teszem az nem jó ?
1. Számomra átlátható és ráadásul csak addig kell ,ameddig átrakja a panelra.
2. minyá letöltöm ,köszi ! 3. méretre akkora ,az igaz ,csak máshol vannak a lábai és számban sem egyeznek !
Köszönöm szépen !
Nem jó ,de azért köszi ,majd elszenvedek vele..... Idézet: „Örülök ,hogy nálatok az Asszony is profi ,gondolom mondta is ,hogy...” Nem profi, csak az én rajzaimat látta. De, sértődés ne essen! Irtam, hogy busz használatával egyszerűbb és átláthatóbb. A dimension-t, meg változtasd tPlace vonalra és mindjárt jó lesz! Idézet: „(megpróbáltam segíteni )” Szerintem én is azt tettem...
Szerintem meg mind azt próbáljuk . És valóban a dimension réteg nem való ide!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |