Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ez nekem való, ezt a csont fekete téglalapot megcsinálom.
Közben kicserélted. Ez a Quad féle kapcsolás, ezt már láttam. De most éppen egy EL84 SE-ről értekezek (tudom, hogy megtévesztő; néha nekem is, mert mindenbe belekapok; Janitól most kaptam meg a kimenőket.), de a másikhoz jó lehet.
Akkor bocsánat , nem figyeltem az előzményeket .
Te PP -ket kedveled , ez tévesztett meg .
Igen, de ez kész rajz. Abban semmi kihívás nincs, ha szolgai módon utánépítünk valamit. Nem tetszik, mert a DC csatolás ugyan jó, de az a 700 Ohm -os katódköri ellenállás, az csak a meleget termeli.
Szerk: Ma semmi nem tetszik? Vagy mi?
Bocs, én meg azt feledtem el, hogy Te nem építesz semmit mások álltal készített rajz alapján...
(Még csak építői ambícióim vannak, tervezőik nem )
[OFF]Azt hiszem, itt ma délelőtt elég "problémás" vagyok. Mindenkitől elnézést kérek, aki értem "fáradozott". Majd csak kitalálok valamit. :hide:
Szeretnék egyszer én is eljutni arra a szintre...
Ezt szerintem Iminek szántad.
Számomra az is kihívás, ha egy jól megtervezett, kipróbált kapcsolás megépítve "megszólal a kezem alatt".
Idézet: „Majd csak kitalálok valamit.” Esetleg egy választ a "kis börzés" kérdésemre?
Találtam EF83-at erre azt írja a katalógus, hogy jó lehet. Próba.
Próba cseresznye!
[off]Próba cseresznye + puding próbája az evés = A cseresznyéspudingot meg kell próbálni megenni.
Cseresznyéztünk egyet! Nem lesz rossz ez a kis SE, az már szépen látszik a mérésekből. Meg is tervezem hozzá a panelt. Már csak hálózati trafóm nincs. Janikám, még egyszer köszönet a kimenőkért.
[OFF]Na, akkor én is megyek a kertbe.
[OFF]Míg írtam Nektek, bekapcsolva hagytam a kis SE drótkupacot. Legalábbis, így emlékeztem. Mikor beléptem, meglepődve láttam, hogy a szkópon egy vízszintes vonalat látok, holott szinusz-jelet kéne. Meglepődve vizslattam az áramkört, az első, amire felfigyeltem, hogy nem fűt az EL. Ahá, leesett a fűtőáramot szállító csipesz. De nem, mert a tápon ott volt az 1,5A. Hogyan is, mikor az előbb még pont 1 A volt? Az EL most sem fűtött. Tápfesz lecsipeszel, kondik kisüt, EL tüzetesebb vizsgálata. Semmi. Akkor vegyük ki a foglalatból, hátha a láb mellett látni berepedést. Próbáltam kihúzni, hát nem a kezembe maradt a búra alsó mika feletti része,szinte teljesen egyenesen elválva. Így sem jártam még, hogy egy csőről "lehúzzam" a búrát.
"Építsd" bele egy másik üvegbe . EL84 volt?
Áhh... Nincs annak semmi baja, ragaszd csak vissza. Jó lesz még az.
Minek visszaragasztani.. Minek az üvegbúra...
Adott egy hálótrafó, amin a 6,3 V helyett 7,1V van. Szerintetek használhatom húzósabb ideig az EL-ben? A fűtésnek ott a 4V-os szekunder.
Vagy mégsem : 520V anódfesz...
Terhelve mérted a 7,1V-ot ?
A 4V-os az nem ok . 520V fesz. , hová ?
Ahogy a 220-ról mértem a trafót, és ami az anód felé ment a rádióban, ott mértem az anódfeszt. Amikor a 6,3Vos szekunderre kötöttem 6 V-ot, akkor a 220V-os primeren 180V volt (leágazásos a trafó), az anódnál meg 250V környéke.
Nem terhelve mértem. De az anódnak egy kicsit sok az 520V. Ez csöves egyenirányítással táplált egy EL41-es rádiót.
Az anódtól-anódig lehet 520V, vagyis 2x260V. az úgy még reális is.
Úúú... Tényleg! A két végét mértem...
Akkor a fűtésnek is pont jó lesz ...
Szia Imi,
azért neked címzem a kérdésemet, mert privátban már beszéltünk erről. Szóval ez a táp kapcsolás működhet szerinted? A csöves feszültség stabilizátornak ugye nem sok a stbilizálandó feszültség plusz 15V? Néhány hozzáfűzni való a rajzhoz: -azért ágazok le diódával az AZ1-es elött, mert nem akarom maxra megterhelni (-20mA). -azért a 470 mFarad mert ez olcsón van a börzén és a jaxley tárcsás kapcsoló miatt amúgy is túl akarom méretezni az anódpuffert hogy bőven legyen tehetetlensége a hangerő szabályzásakor (ugyan arra a tengelyre lesz felfűzve a hangerő és a hálózati kapcsoló tárcsa, így egy tekerentyű lesz az egész erősítőn). -azért a 15Kohm/5W a második stabilizátor után, hogy meg legyenek terhelve kellően, így világítsanak Hát ennyi, elnézést a terjedelmes hozzászólásért! köszönöm, barna
Kétdiódás egyenirányítás után hallom az 50hz-et, és 108V-ot ad puffer nélkül.
108V az nem lehet , vagy tizedes lemaradt ?
Akkor is sok elko nélkül , valami nem stimmel . Terhelve mérd ezt is és elko is kell .
Én így jártam a Tisza tv-vel. A függőleges eltérítés nem ment csak vízszintes egy csík volt. Észrevettem hogy a PCL82 nem világít a többi cső meg igen. Ki akartam venni és úgy jártsam mint te. Érdekes hogy oxigén hatására nem égett el a fűtőszál.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |