Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AMP-04

Témaindító: Narancs, idő: Jún 6, 2009
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Narancs hozzászólása Jún 6, 2009 /

Sziasztok!

Van a d-audio oldalán egy kit, nevezetesen EZ
Ez ha jól értelmezem egy mono 70W-os végfok. Ehhez szeretnék kapcsolást/nyáktervet ha van valakinek, mert szerintem ennyi pénz sok érte, inkább legyártanám itthon.
Autóba szeretném mélyládához, 70-100W telljesítmény körül kellene, akinek esetleg van javaslata más/jobb/olcsóbb/egyszerűbb fajta erősítőre, azt szívesen várom. Ha ez, akkor ehhez ugye kellene egy kis átalakítás ami levágná 150-200Hz alatt a hangokat, vagy egy olyan erősítő ami alapból megteszi. Nem fontos a hi-fi minőség, de azért minnél szebben szól, annál jobb. Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) lapose válasza Narancs hozzászólására (») Jún 6, 2009 /

Szia!

Itt a topikja(TDA7294), van panelterv, többfajta is.
Bővebben: Link
(#) lapose válasza lapose hozzászólására (») Jún 6, 2009 /

Ha nincs kedved keresni.
Bővebben: Link
(#) rszegedi válasza Narancs hozzászólására (») Jún 6, 2009 /

Hello!

Autóba lehet nem ez a legjobb IC mivel a 70Wnak olyan 30-32V tápfesz kell,szóval ha nem építesz elé valami invertert akkor ennek csak töredékét tudod kivenni belőle. Ajánlom inkább a TDA1562es IC-t az szerintem jobb erre a célra.

Üdv.
(#) Narancs válasza rszegedi hozzászólására (») Jún 6, 2009 /

Ez jobbnak tűnik, esetleg valami féle bevált kapcsolás/nyákterv ehhez?

Illetve hogy tudnék megoldani egyszerűen frekvencia vágást, 150 Hz környékén?

Melyikre érted hogy jobnak tűnik? Ha a 1562-es akkor itt készen is meglehet venni Link.Esetelg ha kapcsolási rajz kell akkor a google-ba beírod hogy tda1562 és kidob rögtön pár kapcsolást.

Üdv.

Esetleg nézd meg ezt Link

Üdv.

ígéretesnek tűnik, köszönöm.

a 1562-esre gondoltam, de picit soknak tűnik, megpróbálnám minnél olcsóbban kihozni, megpróbálom saját nyákkal.

ezen tényleg gondolkozom, de valamiféle aktualizált változat kellene, pl a tl072cp már nem nagyon beszerezhető, mi lenne jó helyette.

ez, ami készen vehető, vajon mit csinál 13-14 volton, hány Wattot ad le? Illetve más kérdés, kondenzátor mikor kell kocsiba az erősítő elé, mekkora telljesítménytől?

A tl072cp helyettesíthető ezzel

Szia!

Ebben benne van minden: Kapcsolási rajz, panelterv katalógus, csak meg kell csinálni.
Innen van:http://www.majki.fw.hu/

A TDA1562 kb. 50W-ot tud egy különleges kapcsolástechnikával kb. 14V-ról.
TL072 mindenhol kapható, igen jóminőségű dupla OPA.

Mod.: A melléklet lemaradt.

TDA1562.zip

Nem akarok hülységet mondani de ugy emlékszem hogy olyan 55W-ot lead. Szerintem ez az erősítő még simán elmegy ha nem raksz az erősítő elé kondit

Üdv.

TDA 2030 hoz mit szóltok?

Szia!

Nem jó! Szimmetrikus táp kell neki.
Esetleg TDA2003, de rosszabb a minősége.
(#) Narancs válasza lapose hozzászólására (») Jún 6, 2009 /

most vettem észre a szimmetrikus tápot, de igazad van. akkor kiesős, marad az előző megoldás. annyi lenne még, hogy ezt le lehet-e kapcsolni a fejegység remote szálával? szóval hogy ha kikapcsol a rádió, kikapcsol-e az erősítő. A másik még mindig a freki vágás. nem kell nekem potméteres dolgo meg ilyesmi, csak fixen a 150hz-s vágás, arra mondjon valaki valamit, ami halál egyszerű.
(#) Narancs válasza lapose hozzászólására (») Jún 6, 2009 /

Ebből amit linkeltél, kellene csinálni egy mono változatot. Esetleg ehhez valakinek valami anyaga?

Az csak két monó elég az egyik felét megcsinálni!
(#) titi válasza Narancs hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Hali!
Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket.
Viszont ha autóba akarod, akkor szükséged lesz még egy DC/DC konverterre, ezügyben pedig keresgélj a Kapcsoló üzemű táp autóba hi-fi-hez témában. bővebben: Link
(#) Narancs válasza titi hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Hát igazából pont a DC/DC konvertert akarom elkerülni
(#) lapose válasza Narancs hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Szia!

Ha nem akarsz konvertert, akkor csak a TDA1562 marad elfogadható teljesítménnyel.
Egyszerű IC-k még hídkapcsolásban is megállnak kb. 20W környékén, ha elfogadható torzítás is cél.
(#) Narancs válasza lapose hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Igen, ez lesz a megfelelő. Van egy MODE pin-je, ami ON-MUTE-STANDBY között tudja kapcsolni a chipet. Ezt hogy tudom megtenni? Azt olvastam hogy + kell rá, akkor ON, de STANDBY akkor lesz ha nem kap semmit? Ha jól tudom az autórádiókon testet "ad" a rádió az erősítő felé, mikor annak ki kell kapcsolnia. Tudsz erről valamit?

Szia!

Ha egy kb. 10 Kohmos ellenálláson keresztül +12V-ra kötöd, akkor üzemel az erősítő. Ha nem akarsz élni ezzel a távvezérlési lehetőséggel, fixen 12V-ra kell kötni.
Szerintem az autórádiók távvezérlőszála pont bekapcsoláskor ad ki 12V-ot.

Megnéztem, igazad volt, tényleg 12V-ot ad a remote szálon. Így már menni fog. Még a low-pass filtert kellene hozzákombinálni a kapcsoláshoz.

ps.:A 10K-s ellenállás miért kell? Csak érdeklődésből.

Ezen a kapcsoláson a két TL IC mit csinál? Az egyik gondolom hangerőt, de a másik mit?

tda1562q.jpg

Mert oda csak jelfeszültség kell!
Könnyen lehet pl., hogy az egy belső tranzisztor bázisa, és nem szerencsés rákényszeríteni direktbe 12V-ot.

Így már értem, ez volt a gondolatom is, de inkább kérdezek, azzal okosodok . A rajzra valami ötlet? Hogy micsinál a két IC?

Melyik kettő?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem