Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   10 / 82
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Természetesen kivettem az égetőt levittem a műhelybe átforrasztani! Ki volt kapcsolva! Megmérem a progival mit adtál van e változás!
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Tehát 1,2,3,4,24,port piros nem tudom kapcsolgatni 4,6V van rajt,5,6,7,8,9,10,11,12,13,22,23,25 ki be kapcsolható megvan a pirosnál a 4,6v a 14,15,16,17,18,19,20,21 port zöld pár milivolt (0,02) nem kapcsolható át!
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Próbáljunk azokra a lábakra koncentrálni, amik az égetőre vannak kötve(a többi nem érdekes)!
Tehát mi van a csatlakozó 2,3,4,5,6 lábával? Nem lehet ezzel a programmal sem változtatni?

Indítsd újra a géped, és csak a kis programot indítsd el és próbáld kapcsolgatni a jelzett lábakat.

2,3,4 piros kijön a 4,6 V de nem tudom kikapcsolni! Az 5,6 szabadon ki/bekapcsolható és a fesz is megvan ha pirosra van átkapcsolva a progi! 2,3,4 nem engedi magát kapcsolni állandóan piros! Újraindítottam a gépet kivettem az égetőt csak a sima portot mértem!

Akkor ott valami baj van a porttal. Vagy van egy olyan programod, ami fogja a portot, vagy a bioszban valami el van állítva(nem tudom mi ne is kérdeztd), vagy tönkrement a port, bár akkor nem villogna a Vdd LED bootoláskor. Próbálj olyan programot keresni, mai fogja a portot(pl. LPT-s printer driver).

Addig, amíg nem tudod állítani a vonalakat, nem lesz jó egyik égető sem.

A HP6l lézerprinterem tökéletesen megy róla!

Próbáld meg eltávolítani a printer driverét(majd visszateszed), és nézd meg akkor javul-e. Szerintem a driver fogja a portot.

Gondoltam erre én is és eltávolítottam a nyomtatót a drivert az xp kezeli nincs neki külön! Most ott tartok ,hogy le van tiltva a biosban a port de 1,2,3,4,24 lábon így is ott a 4,6V na ennek szerintem nem volna szabad ott lenni Hát megpróbálok egy másik biost installálni. Köszi a segítségedet

Na jó, de akkor a printered hogy működik hibátlanul? Na mindegy, ha nem sikerülne a portot megszelidíteni, akkor adok egy a WLPT_mini-hez hasonló soros portos égető rajzot, ami még nincs kipróbálva, de tuti, hogy működnik. De jobb lenne, ha sikerülne...

Sajnos a bios csere sem segített pedíg a legújabb van fent de egy régebbivel is megvizsgáltam! a 2,3,4, lábat nem hapcsolgatja az a baj szerintem Meg fogom nézni egy másik ilyen alaplapon (megnézetem) a progival mit adtál,hogy ugyanez e a helyzet! Amúgy a te gépeden ha van port, melyiket nem tudod kapcsolni?? Vagy megy mind? 2,3,4 nálad kapcsolható a kis pötyikkel?

Természetesen megy mind a 12 kimenet. (most megyek, csak este leszek)

Köszi én os megyek mert úgysem tudok lépni még nem zárom ki a hiba okát holnap próbálom majd a többit (elmegyek most savazni azt iszok egy sört levezetem a mai napot)
(#) vizor válasza patexati hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

A BIOS-ban milyen módba van állítva az LPT? Állítsd át normal-ra (vagy standard-ra), ECP vagy EPP-ről.
(#) patexati válasza vizor hozzászólására (») Jún 7, 2009 /

Köszi! Most jöttem meg holnap mepróbálom (bár vaktában állítgattam már azokat is délután) de szinte kizárt a port hiba is most teszteltem egy velem egyidős (együtt vettük a konfigurációt) gépet és ugyanaz a helyzet 100%-ig azon eredeti a bios soha nem volt használva a port! Szóval ez egy kb 5 éves ABIT NF7(-S) alaplap és szerinetm valami folalja azokat a portokat! Arra gondoltam,hogy szoftveresen nem e lehet valami segédprogival variálni a port fizikai kiosztását (átirányítani másik működö lábra) a hardverhez meg csinálnák egy "fordítót" Valakinek ötlet tapasztalat van az írjon bátran
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jún 8, 2009 / 1

Nekem ugyanilyen alaplapom van. Hibátlan. Nem tudom mi baj lehet ott!? (alaplap saját driverei?)
(#) patexati válasza watt hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Hali! Akkor meg tudnád nézni a biosban neked mire van állítva a Paralell port? Melyik égetőprogit használod?

Küld el légyszi a JDM rajzot mit ígértél mert nem megyek semmire Valahogy fel kéne a pic2 klónomat programozni azt akkor már nem foglalkozok ezekkel a sz.rokkal
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Idézet:
„Küld el légyszi a JDM rajzot mit ígértél”

Én nem ígértem JDM-et! Attól, hogy valami COM portos égető, nem következik, hogy JDM!

Az WCOM_mini égetőt még ma felteszem ide.

Nekem sima port van beállítva(semmi ECP, meg ilyesmi), de bármit is állítok be, működik!
Sok égető programot használtam, köztük a WinPic800-at is.

Ok! Kb mikor mert lemegyek a műhelybe mást csinálni az ott nincs netem.

Csatoltam. Az égető még nincs kipróbálva, de minden elv szerint működnie kell. A kapcsolók kezelése megegyezik a WLPT_mini kezelésével(ott olvasd el a módját). Ha lesz időm én is összelógatom, de biztosan működik(Ha a PC COM portja helyesen működik!) Ez az égető akár egy USB->COM átalakítóról is működhet, de ez most nem érdekes azt hiszem. Az égetők beállítása egyezik a WPB_RS_V2 -höz tartozó beállításokkal. A WinPIC800-al is működnie kell. Tervezem egy cikk írását is, de arra most nem sok időm van...

Köszönöm rajta leszek írok majd mire jutottam! Csak szerintem nem lesz ilyen ic kéznél

Új dolgot fedeztem fel! Ha a nyomtató be van dugva a gépbe és megnézem a progival mit adtál akkor a pirosak közül mi nem kapcsolható egykettő zöld! Ha testre húzom akkor is zöld lesz! Gondolkozom,hogy a minit mit megépítettem megpróbálom! A pc tápról mehet vagy külső kell neki!
(#) szilva válasza patexati hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Lehet, hogy teljesen le kellene csupaszítani az egész nyomtatókezelést a win-ből. Ugyanis pl. a HP6 is kommunikál a PC-vel (PJL-Printer Job Language, nyomtatásvezérlő nyelv), ami miatt akár a nyomtató kikapcsolt, nem csatlakoztatott, vagy uninstallált állapotában is lehet, hogy próbál a porton beszélgetni.

Ezen kívül Xp alól a portot közvetlenül nem is lehet piszkálnia a felhasználónak. Ahhoz, hogy ez menjen, valamilyen drivert fel kellett tenni. Ennek a drivernek az installálásánál is meg kell nézni, nem panaszkodik-e valamire. Érdemes még körülnézni az eszközkezelőben is, hogy az adott LPT port milyen erőforrásokat használ, tényleg azokat-e, amiket a közvetlen elérést biztosító driver is gondol.
(#) patexati válasza szilva hozzászólására (») Jún 8, 2009 /

Kedves Watt,Szilva óriási baklövést követtem el! (szégyenlem magam de a tanulság oka miatt leírom!) Szóval a nyákba én nem egy lpt dugaljat hanem egy lpt dugvillát forrasztottam be! Most nézem a képet a panelról! ítt borul minden mert így fordítva (tükrözve van a port) persze,hogy nem megy! Restellem magam főleg Watt fórumtársat ki tegnap idelyét nem sajnálva próbált segítséget nyújtani a problémámra! Most sietek a műhelybe fordítót készíteni! Sajna a képet nem igen nézegettem és a port tesztelgetése során jöttem rá,hogy a másik oldalon adja a jelet

Én már az idegenek jelenlétére is gondoltam, mert ilyet még nem láttam, hogy a nyomtató megy, más meg nem. Várom a fejleményeket!

Na elkészültem vele megcsináltam rendesen kicseréltem a portfoglalatot meg egy kis utp kábelos illesztő/toldót tettem közé és azt írja hardver ok A feszek is kapcsolhatók ha a pipa ki van szedve világít a led wpp-nél a piros,vdd-nél a zöld Akkor most próbálhatok pic-et rá? Ja a másik két kivezetésen majdnem 0v-van!

Figyu, ha végig ellenőrizted úgy, ahogy a leírásomban van, és rendben találtad, akkor mehet rá a PIC. Meg se próbáld a csekkolás minden lépését ideirni a fórumra, hogy majd mi ellenőrizzük, mert nem szeretnénk regényt olvasni! Pont azért írtam le részletesen, mert itt lehetetlen mindenre kitérni. Neked kell eldöntened, hogy minden úgy van-e, ahogy kell, mert én nem látom mi hogyan történik, csak te. Ez a fordítva bekötés is pont ilyen helyzet volt. Szóval lépésről lépésre gondosan ellenőrizd, és ha minden úgy történik, ahogy kell, akkor mehet rá a PIC.

Ok! Még csak annyit,hogy most csak a tápled világít a másik kettő nem és nincs kint fesz sem a pic-en ezt a program fogja ráadni vagy nekem kell?
(#) watt válasza patexati hozzászólására (») Jún 8, 2009 / 1

Ha a kapcsolási rajzot megnézed, láthatod, hogy a Vdd és a Vpp vezérelve van. Természetesen a program vezérli majd az égetés során. A csekkoláskor működniük kell és a többi lábnak is hasonlóan, csak azokat műszerrel tudod mérni. De ezt is mind leírtam, nem akarom ismételni magam, olvasd el figyelmesen!
Következő: »»   10 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem