Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Én kb 10 éve csináltam egy olyan nyákot mit soha többet nem lenne kedvem megépíteni
![]() ![]()
Nem vagy egyedül az Orion erősítő szétégett nyákjának a javításával
![]() ![]() Egyébként azóta is láttam és hallottam szólni! Tényleg abszurd, hogy egy akkora darab nyák fele kiég a francba, ha egy kicsit más kategóriájú hangfal van rajta (de legalább nem semmisül meg az egész, ahogy van)
Minden elismerésem a kitartó munkádhoz! Még szerencse, hogy már létezik scanner, amivel könnyen gyorsan lehet nyákot lemásolni.... Nekem egyszerűen semmi rajztehetségem nincs, pedig egyébként jó a kézügyességem...
No, de ne offoljunk itt tovább, mert bajba kerülünk... ![]()
Idézet: „a linken sem véletlen nem olyan olcsó! Aki hallotta szólni tudja miért kérhet a gazdája érte ennyit!” A licitálók végeláthatatlan során is látszik, hogy mennyire eltalálta az eladó a valós árat ! ![]()
Én épp a labortápot próbélom betuszkolni egy régi PC házba. A maradék heleyet majd lassan kitöltöm.
Még építesz 3db-ot a tápból és akár 2db QUAD panelt is tudsz éleszteni egyszerrexd. De szép munka. Várjuk a képeket a végeredményről is.(kalapemelős smile)
A hétvégén tervezem befejezni. majd beszámolok róla.
Sziasztok!
Elkészítettem az LPT oszcilloszkópom adapterét. Feleslegesnek tartottam venni újat, hisz volt kis transzformátorom, egyedül az adapter dobozt vásároltam. A transzformátor egy régi lámpa tápellátását végezte. 12V-os AC kimenettel tökéletes volt a célnak, és a mérete a dobozba is megfelelő volt. ![]()
Frankó lett
![]()
Szia!
Köszi! A szkópot is bemutattam itt a 'Ki, mit épített?' fórumban. Sok infót, képet is megtalálsz az utánna következő hozzászolásokban. Bővebben: Link Szia!
Épülget az újabb Spafi táp páros, ezúttal Alkotó nyák tervvel, eddig kisebb problémát leszámítva jól működnek. Tapasztalat szerint 2db 2N3055-ös áteresztő sokkal jobban birja a rövidzárat mint a 4db BD249 , igaz ez a borda kevés rá, de egyenlőre tesz üzemben van. Konam barátomnak lesz, no de beszéljenek a képek.
Ejj! Doncso..
Alakulgat ez! Gratulálok.. De ezt a tápot hanyadszorra építed már meg? ![]() Üdv!
Szia ! Látom haladsz a projektel...hogy állsz a mérőfej készítésével? én egyenlőre anyagiak miatt hanyagolom a szkópot..Minden infó érdekel a témával kapcsolatban.
![]()
Igazából ez a második pár, tehát összesen négyszer. Tulajdonképp ha az ár/érték arányt nézem én nagyon meg vagyok elégedve vele.
Helló!
Nézd meg az enyémet is ![]() Azóta már a panelek a helyükön vannak. Még a puffer, és stabilizátor panelt, meg egy lágyinditót kell csinálnom. Bővebben: Link
Szia!
A mérőfej sajnos még nem készült el hozzá. Most az lessz a következő dolgom ![]()
Nem rossz!! Trafóval és a hűtéssel látom nem spróroltál. Szép lesz.
Sziasztok!
Korábban mutattam egy képet a panel műszereimről.. Most már dobozolva, készen van.. A belseje a fotón kicsit kuszának tűnik, de egyáltalán nem az! A feszültség mérő 150V ra lett számolva... Az áram mérő 15A ra.. A doboz egy minihifinek nevezett velemié.. Igaz hogy elférne benne többször, de nem volt más.. ![]() Üdv!
Jó lett. ha jól látom, akkor Alkotó nyáktervét használtad. Én is ebből építettem kettőt a labortápomba és tökéletesen működik.
![]()
Köszönöm!
Igen, valóban Alkotó terveit használtam ![]() Üdv!
Sziasztok!
Nem olyan regen vettem nehany VFD csovet, Ilyen csovekkel meg nem volt dolgom, ezert hogy "kiprobaljam" epitettem egy VFD csoves szobahomerot,.. Korabbi 7 szegmenses szobahomerom modositott kodja kerult a mega8-ba. (Kijelzo Orosz IV-6 VFD csovek. A proceszor ATMega8, Dallas DS1621 a homero, UDN2981A anodmeghajtas, BC556 es BC548 digit valasztas. MC34063 -al epitett DC-DC converter.) Koszonet Hubanak hogy legyartotta a panelt!
Szép darab.
![]()
Szép kis szerkezet, csak gratulálni tudok!
A nyákot te tervezted hozzá? Mert ok nélkül nagyon véknyak a vezetősávok.. Még elférnének egymás mellett majdnem mindenhol dupla ilyen vastag vezetősávok... Üdv!
Koszi. Sch-t mellekeltem.
Zoli15: igen en terveztem a nyakot is. Mihez kepest vekonyak? Gondolom a csoveknel gondolod hogy vekonyak. A csovek osszekotesenel biztosan nem fert volna el vastagabb vezetosav. Az UDN fele mar picit vastagabb. Amugy TTL es LVTTL szintu digitalis aramkoroknel es 10-100mA nagysagu aramnal 0.3 - 0.4mm vastag vezetosavokat szoktam hasznalni.
Nagyon tetszik!!
![]()
Nagyon szepen fotozott panel. Szep tiszta, konturos rajzolat.
Helló, Alkotó tervét kerestem, de nem találtam meg.
esetleg belinkelné valaki a rajzot? Apropó, mennyiből jön ki egy ilyen panelműszer? (bocs az off-ért.)
Szia!
Én alkotótól kértem e-mailben tervet.. Aztán átrajzoltam Sprint Layout-ban, mert a PDF nem volt méretarányos.. Üdv!
Dehogynem. Méretarányos az, csak ki kell kapcsolni a méretezést nyomtatáskor. Én is megszívtam vele. :yes:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |